Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.6

1. Zahájeno uživatelem miro_11,

Zdravím Vás, vlastním feliciu 1.6 Mpi a mám taký problém, že po ubehnutí asi 20 km keď sa motor zohreje začne mi svietiť kontrolka tlaku oleja zo začiatku keď pridám tak sa stratí ale po určitej dobe potom svieti vždy. Prečistil som olejovú vaňu, sanie, vymenil olej, filter ale stále mi to robí . Nestretol sa s tým niekto už ?..ďakujem za každú radu .

• 3 odpovědi
    • 6,8tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem koky3,

mam feldu 1.6 nova typa a mam problem zo servom, a otazka je ci sa da pretesnit? hladina ok, tesnost ok len to neje to co by malo bit. nechce sa mi kupovat nove alebo stare mozno v takom istom stave. niekde som cital ze clovek si pretesnil servo na fabii . v servise mu povedali ze len vymena 800 euro a tak sa nasral,a vymenil tam nejake gumicky a v poho.

• 0 odpovědí
    • 2,2tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem fella,

Ahoj vespolek, chtěl bych vás požádat a radu. Mám felicii 1,6 a nedávno mi po studeném startu něco začalo kovově klepat v motoru. Se zvyšujícími se otáčkami se zvyšuje i frekvence klepání. Tady na foru jsem našel dvě témata s podobným nebo dokonce stejný problémem, ale bohužel bez řešení. Jde to někde od hlavy a po zahřátí se intenzita klepání dost sníží, ale i tak to jde slyšet. Myslel jsem si, že to bude vadný hydroštel a nechal je všechny vyměnit,zkontrolovat ventily, srovnat a otlakovat hlavu plus se při tom vyměnili pístní kroužky a ojniční ložiska. Po složení, ale problém zůstal a klepe to pořás stejně! Tak jsem si říkal, že možná by to ještě mohlo být na pístní…

• 2 odpovědi
    • 4,2tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem slavek.sj,

zdravim dnes sem se regnul a potřebuji poradit mam feldu 1.6 kombi a při startu kouři .cim to muže bit . mam problem s nastartovanim točim třeba 5 minut ale nenaskoči mi to muže mi nikdo poradit dekuji felda ma najeto 209200

• 4 odpovědi
    • 1,9tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem cb.iss,

dobrý den chtel bych se zeptat na felicii 1,6 chcipa.při nastartovaní za studena to jde jen pod plynem,pri teplem motoru na volnobech kolisaj otacky az chcipne,co stim mam udelat??pomozte

• 1 odpověď
    • 2,4tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem arkokora,

Pánové mám problém,ráno přijdu nalupnu to,jede v pohodě,odpo jedu domů a za jízdy šlápnu na brzdu a auto chcíplo..pak už kdekoliv sem zastavoval i bez brzdy,tak otáčky šly tak na 300ot/min až sem nevěřil,že ten motor jede..z výfuku jde takové brumlání,motor se třepe jak ratloš HTP..Když to chci nastartovat,tak někdy de,ale má malé otáčky,někde až tak na potřetí.Jinak jede normálně,za jízdy nic znát..ale někdy stoupnu na tu brzdu a zase chcípne.A navíc,když přidávám plyn z volnoběhu,tak se tam ozve takové csss jako by nasátí vzduchu jen chvilkově a ok.s autem se normálně jezdí.filtr vzduchový ok ostatní nebyl čas hledat. 1,6 55Kw 154tisíc km

7. Zahájeno uživatelem neOras,

Zdravim, mam problem na moji felde 1.6 parkoval jsem auto do garaze a zustalo svitit stresni svelto takze za 2 dny samozdrejme KO baterka poprosil jsem tedy nejakyho chlapka aby me roztahl na lane za autem, felda chytla jak nic, ale ted divne startuje, auto chytne ale jakoby se dusi a pak najednou otacky vyleti a uz je vsechno v poradku. Nevi nekdo cim by to mohlo byt?

• 3 odpovědi
    • 3,9tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem peetteer,

Dobrý idem vymeniť rozvodový remeň zn.dayco a nie je na ňom označený smer,je jedno ako ho založím?

• 1 odpověď
    • 2tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem ivo3,

Ahoj nevíte někdo jestli je možné nahradit převodovku ve felícii 1.6 převodovkou z feldy 1.3. Slyšel jsem, že připojovací rozměry by měli být shodné, ale taky asi záleží na odstupňování převodů. Mám s převodovkou docela problém začalo v ní dost hučet (spíš teda klepat) a čím dál více se to stupňuje takže oprava mi asi nevyhne. Předem děkuji za každou informaci.

• 7 odpovědí
    • 10tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem mdark,

Zdravím všechny Škodováky, chlapy mám problém s mojí felicií.Mám 1,6Mpi r.v.2000 s klimatizací,problém je že když otočím klíčkem do první polohy tak se mi rozběhne sahara i když je motor úplně studený. Když vypnu klíček tak zase přestane,zkoušel jsem vše možné ale pokaždé se roztočí.Zkoušel jsem i odpojit čidlo,jestli není nějaká zrada v něm,ale pořád to samé,už nevím co s tím.Tak ted jsem to sice odpojil,až takové horko není,ale potřeboval bych poradit.A že mám jet na diagnostiku není rada.Díky Mdark

• 5 odpovědí
    • 4,8tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Fridrich,

Zdravím, Felicia 1.6 1998rok nejdřív chcípala z ničeho nic a někdy nešla natočit. Po "zavrklání" drátkama u snímače otáček chytla a tak dokola. Diagnostika psala vadný snímač otáček, ten jsem dal nový společně s rozdělovačem. Auto chytalo, ale mělo nějak vyšší otáčky na volnoběh. Nicméně po 10 km začalo cukat jako blázen až chcíplo úplně a od té doby nechce naskočit. Benzín tam jde, jiskru neháže. Diagnostika nepsala nic a teď po dvou dnech stání píše vadný volnoběžný snímač. Prosím o radu už jsem z toho zoufalej. Díky

• Negativní
    • 8 odpovědí
    • 3,1tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem sixfeet.under,

kdyby je někdo chtěl n a1,6tku tak taky mám. Jsou kvalitně zavařené a neprofukujou tel na mě 603761806 cena na domluvě

• 0 odpovědí
    • 1,5tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem PATAPUFA1,

Mám felicii 1.6 r.v. 99.Když je motor studený,tak po nastartování asi po 2sekundách chcípne.startuji až 7krát za sebou.potom motor zní jako tříválec,když přídám plyn,motor se zadusí a střelí do sání,auto se celé třepe.asi po minutě se motor uklidní a běží jak má.v zimě to nedělá.rozdělovač mám nový a klapka se čistila.po napíchnutí na PC to žádnou chybu neukazovalo.můžete mi někdo poradit co s tím?

• 4 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem *Bulda*,

Dobry den nenasel sem tu nic moc konkretniho na upravu tohoto motoru dekuji za pomoc zaklad asi bude filtr kat off nevite co dal a jaky sou ceny diky

• 0 odpovědí
    • 2,6tis zobrazení
  15. Ahoj, prosím o radu. Naskytla se mi možnost výhodné koupě Felicie 1.6 55 kw, r. v. 1997 s najetými 79000 km. Od léta 2003 až do teď stála v suchu v garáži. Po celou dobu v ní zůstalo cca 10 litrů Nat.95. Do nádrže jsem dolil 7 litrů Carrery 100. vyčistil svíčky, zkontroloval pojistky, vyměnil baterku a pokoušel se felfu natočit. Točí, točí a motor nechce naskočit. Byli 2 náznaky, ale vůbec nic. Zundal jsem kryt, odpojil benzinovou hadičku a benzín stříkal. Nevíte, jak dál postupovat? Odčerpat benzin, dát nový a zkusit to znovu? Nebo něco jiného? Budu rád za každé rady, popřípadě i asistovanou pomoc. Děkuji

• 14 odpovědí
    • 7,1tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem diselmilka,

prosim pomozte skube to jako hovado pri rozjezdu,jinak je to o.k. skoro to vypada jako kdybych se neumel rozjet hned po autoskole

• 1 odpověď
    • 2,1tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Jarda25,

Ahoj, můžete mi prosím poradit? Mám Felicii 1,6 MPI, v 16hod jsem v pohodě dojel domů zaparkoval a šel dokoukat Berdycha. V 18:30 jsem musel jet pryč. Felicii jsem nastartoval a pak se udusila. Nyní je stav v pohodě nastartuje a pak se zadusí. Přidání plynu její zadušení ještě urychlí. Co s tím? Diky

• 1 odpověď
    • 2tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem nismo8,

Zdravím všechny.Mohli by jste mi prosím někdo poradit?Mám octavii 1.6 75kw a po nastartování studeného motoru mi to drží tak cca 1200 ot/min a po zhruba 2 minutách mi klesnou na klasických 700-800,mám z toho blbý pocit ať tam není něco v háji.Nevíte někdo jestli je to běžný jev??pač mi k tomu i chvíli při nastartování studeného motoru na volnoběh chlustá jakoby ve výfuku a jakmile se ty otáčky ustálí na normu tak to přestane.Díky všem kdo mi pomůže.

• 3 odpovědi
    • 2,8tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Peter 33,

Zdravím všetkých, som tu prvý krát, tak Vám rovno položím otázku: Mám 1.6 mpi a vypisuje mi sporadickú závadu na vstrekovači č.1 (prerušený kontakt/skrat na kostru) - čím to je ? Už som menil vstrekovače medzi sebou, meral som prechodové odpory drôtov,skúšal som iné čerpadlo aj lambdu ( podľa EK je OK, aj keď skáče len do 0,78 ), tlak paliva 2,5-3 atm. Ešte jedna vec na VAG mám v bloku nameraných hodnôt sk. 005 počet zopnutí ventilu nádobky s akt. uhlím hodnotu 19,9% pri voľnobehu. Malo by tam byť 6-19%

• 26 odpovědí
    • 18tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Rat,

Dobry den, obracim se na vas jelikoz uz sem zoufaly a taky s prominutim ne*eru penize. Mam Feldu 1.6 r.v. 97 uz s novou maskou. Nedavno sem postrehl jiste klepani v motoru a tim potize s autem zacaly. Dal sem tu u nas v Olomouci do opravny at zjisti co a jak. S hruzou bylo zjisteno ze se pridrela vacka a to poradne, i kdyz olej se menil a pravidelne. Z toho plynula vymena cele hlavy. Motor od te doby super, zlepsil se zatah, klesla hlucnost, lepe to jede. Ale tim to vsechno zacalo. Prevzal sem auto a zkusil ho projet. Nedrzelo volobeh a pri rychlejsim seslapnuti pedalu se "dusilo" ve spodku otacek. V otackach potom ok. S autem sem se vratil do servisu, vymenil…

• 2 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem neOras,

Zdravim na s.felicia 1.6 cvakaji hydrostely i po vymene VSECH! Nevi nekdo co to muze zpusobovat? Diky za odpovedi EDIT: Zapomel jsme napsat ze cvakaji i pri zahratem motoru a celkem fest =)

• Pozitivní
    • 17 odpovědí
    • 6,6tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem pparek,

Ahoj když mám neutrál, tak se mi zdá, že se mi klepe motor víc, než dřív. Po nastartování za studena jsou otáčky nějkde na 1100 a po zahřátí se pohybují cca kolem 500 a kousek. Takhle to mám už od začátku. VAG nikdy nehlásil chybu. Ale dnes mi přišlo, že když zastavim na červený a mam tam neutrál, tak že se auto víc klepe ( řadící páka, sedačka spolujezdce ). Po přijetí domu jsem otevřel haubnu a koukal na nastartovanej motor. Přišlo mi, že se klepe hodně, ale zas né, jak diesel. Koukl jsem na silenblok a nevim, jestli to bylo v pohodě, ale ten kov uprostřed toho černýho se trochu klepal. Nevim, jeslti je to normální nebo se to tam nemá hýbat. To černé, co je kolem toho s…

• 1 odpověď
    • 4,6tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Ondrero,

Ahoj,máme Felicii 1.6 s posilovačem řízení a motor vydáva divný hluk.Jakoby silně hučel ventilátor.Když jsem byl s autem na rampě,tak jsem zjistil že to dělá nejspíš napínací kladka drážkového řemenu.Kmitá přesně podle frekvence vydávaného hluku.Navíc při natočení plného rejdu vlevo i vpravo se z kladky ozývá velmi silné pískání.To jsem zjišťoval při zvednutém a nezatíženém předku.Strejda dal plnej rejd a kladka kmitala ještě silněji a vydávala pískání. Bude stačit kladku tím jedním šroubem rozebrat a třeba jen promazat?Má někdo zkušenosti s touto záležitostí? Auto má zvuk jak komár a doufám že to je jen tou kladkou.

• 6 odpovědí
    • 8tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem neOras,

Zdravim , asi pred tydnem mi zacalo neco klepat v motoru, byl to takovy kovovy zvuk, zdalo se mi ze to jde od hlavy tak sem myslel ze to budu hydrostely, zavezl jsem auto do servisu a tam mi to potvrdili, vyplaznul jsem 6000 za hydrostely ale problem bohuzel vyresen nebyl.... Pri studenem motoru je to hruza klepe to jak o zivot kdyz se motor zahreje je to o neco lepsi ale ne o moc, klepani narusta s otackami motoru pri volnobehu neni slyset nebo jen minimalne. Mohou to byt vstrikovaci ventily?? Pokud ma nekdo nejakou myslenku tak sem s ni prosim sem z toho dost zoufalej hlavne protoze sem vyhodil 6000 oknem... Dik za kazdou radu.

• 2 odpovědi
    • 6,9tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Petr Hajný,

Zdravím všechny ... Pročetl jsem hodně na tomto fóru, ale stejně raději se podělím o svou zkušenost. V září jsem koupil felícii, r.v.: 2000, 1.6 SportLine najeto tak 150 tis ... Cena neskutečná, když jsem zjistil jaké to má vady, po slevě 65 tis Kč. Hned když sem si ji zkoušel u jednoho cápka tak tam byl problém ohledně chodu motoru. Když to nastartoval tak to vždy pravidelně po několika sekundách chcíplo, vůbec se to nedusilo, prostě jako kdyby někdo otočil kličkem a vypnul motor. No řekl sem si, co by na tom tak mohlo být v čudu, když to je jen felicie. No dostal sem onu slevu a vzal jí. Doma sem vyměnil svíčky, filtr a po dobu tak jednoho měsíce se pravidelnost toho ch…

• 18 odpovědí
    • 25,2tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.