Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.6

1. Zahájeno uživatelem bany33,

Ahoj. Mám problém. Po nastartování mi dost hlučně a dost dlouho klepe motor. Když se zahřeje, klepání přestane. Zatim to každej typuje na hydroštely. Oleje je v motoru dost, zkoušel jsem i nějakej přípravek, ale nepomohlo to. Takže je asi budu muset vyměnit. Dá se to udělat doma více méně na koleni? Je nutné vyměnit všechny? Snažil jsem se změřit vůli podle příručky, ale kromě jednoho který má vůli 0,10mm, jsou všechny naprosto bez vůle. Je nějakej splehlivej způsob jak zjistit kterej je ten vadnej? Dík za odpověď.

• 3 odpovědi
    • 4,4tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Honza K,

Ahoj všichni, sháním novou řídící jednotku pro fel 1.6 MPI, jenže v tom trochu plavu. Moje současná jednotka má označení 032 906 030 M, jenže pod tímhle označením ji nemůžu sehnat. Resp. nacházím ŘJ pro 1.6ku, ale s označením 032 906 030 AJ, nebo 032 906 030 AG, které jsou údajně plnohodnotnou alternativou. Protože se v těch označeních nevyznám, chtěl bych se zeptat, jestli jsou typy AJ nebo AG použitelné místo mého typu M???

• 3 odpovědi
    • 2,9tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Honza K,

Zdravím všechny - potřeboval bych poradit od zkušených majitelů felicií. Nedávno se mi odporoučela škrtící klapka, tak jsem zainvestoval do nové (orig). Když jsem se po motáži snažil provést základní nastavení (přes notebook) dle návodů z fora, tak jsem docela pohořel. Smazání chyb OK, vymazání adaptačních hodnot OK, ale základní nastavení nikdy neproběhlo. (bohužel ani přes škodovácký VAG, který jsem měl na chvíli k dispozici). Když nastartuju, motor šlape v pohodě, otáčky chvíly kolem 1100, pak spadnou na standardních cca 650, ale problém nastává při zahřátí motoru. Ve chvíli, kdy se dostane ručička na běžnou provozní hodnotu, otáčky vyskočí na cca 1500 a níž nejdou. Vš…

• 29 odpovědí
    • 9,4tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem neOras,

Zdar kde je prosim umistene cidlo teploty na felde 1.6? (ne pro ukazatel )

• 5 odpovědí
    • 4,5tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem gosta,

Koupim motor 1.6 MPI levne a aby byl hlavne funkcni . kdo budete mit nejakou nabidku tak se ozvete

• 0 odpovědí
    • 1,9tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Lube,

Prosím o radu.Přivezl jsem si Felicii 1.6 combi,zjistil jsem že je prasklej vlnovec, když tam dám ruku tak to fouká. Dá se nějak spravit, třeba zavařit?A ještě jeden problém, při zátahu se mě strašně rozklepe celý auto, jde to jako od motoru.Nemůže to dělat spojka, když mě zabírá až nahoře?Spíš pomalu se mě zdá že prokluzuje. Díky za rady.

• 9 odpovědí
    • 4,8tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem micenko,

Chystam sa vymenit rozdelovac na Fel. 1.6MPi. Pokial by mohol niekto skuseny popisat postup pri vymene, ako aj upozornit na mozne pochybenia. Dik

• 1 odpověď
    • 3,1tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem S0T0,

Zdravím,máte s touto upravou nekdo zkusenosti?dival jsem se na stranky Cimbu a nevypada to spatne.Ten rust vykonu me ani netrapi,jde mi spise o rust kroutaku...Popripade nevite o nekom z okoli Ostravy - Těšín apod. kdo by to delal? Do M.B. cestu zrovna nemam jinak kdo by nevedel tak myslim totu: http://www.cimbu.cz/index_cz.php?page=3&chip=7

• 12 odpovědí
    • 25,9tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem ivo3,

Rád bych požádal o radu, po dlouho trvajících problémech se svojí 1.6 jsem ji dal do servisu diagnóza nakonec zní špatné těsnění pod hlavou. Problém spočívá ve ztrátě výkonu motoru a při volnoběhu kolísání otáček navíc se zdá že motor běží dost často jen na tři válce. dosud bylo provedena výmena zap kabelů, nové svíčky, výměna rozdělovače, kontrola a prohození vstřiků. Při demontázži svíček je ta na druhém válci dost začernalá pravděpodobně tento válec nepálí, tomu odpovídá i to že po krátkém běhu studeného motoru je na svíčce 2 válce nespálený benzín. Otázka zní je dignóza špatného těsnění pod hlavou pravděpodobná? ( tlaky ve válcích jsou stejné a v mezích, voda se ne…

• 3 odpovědi
    • 7,3tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem CyMru,

Hoj lidi. Zkratoval se mi tlakový snímač klimatizace v mojí feldě. Je to r.v.97, 1,6 GLX. A byl to vývoz do Itálie. Nemáte někdo ponětí, kde bych tohle čidlo mohl sehnat? Už jsem obvolal asi dvacet vrakovišť, ale je to beznadějné a shánět to v Itálii by bylo docela složité

• 7 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem vendulinek,

Mam dotaz jaký je rozdíl mezi motorem na Felicii 1.6 MPI typ AEE a motorem na Oktávii 1.6 55kW? předem moc děkuji......

• 4 odpovědi
    • 4,7tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Boab,

Zdravim všechny. Mám následující, téměř neuvěřitelný problém s netopící felicií, motor 1.6. Už asi 3 roky nám jedna ze služebních felicií netopí resp. topí málo. Projevuje se to tak, že topí jakžtak pouze když je motor vytočenej nad 3500 otáček a to ještě určitě ne na 100%. Jakmile jde motor v otáčkách pod 3000, tak už se o nějakym topení nedá mluvit, spíš to jen vlaží. V mírných mrazech jsme to nějak přežili, beztak to auto jezdí spíš kolem komína, ale když sem si ho půjčil loni na hory, myslel sem že zdechnu. No a letos, co byli mrazy, tak už sme to prostě museli začít řešit. Máme na firmě ještě jednu úplně stejnou feldu, tak mám s čím srovnávat a ta druhá je pravej opa…

• 7 odpovědí
    • 14,6tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem autospravca,

Zdravím. po odstavení už mi Felda 1,6 MPi nechce naskočiť . Môže to robiť snímač otáčok?,alebo imobilizér? je možne bez merača snímač otáčok vyskúšať? Sviečky su bez iskri ,prívod paliva funguje.Vopred ďakujem za odpovede.

• 9 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem vendulinek,

zdarvím všechny škodovkáře, mam felicii 1.6 MPI rv 2000, při volno běhu škube a zhasíná. Jsem z toho dosti nervozní kdopak mi poradí. Všem moc děkuju. S přáním krasného dne Vašek z Plzně koukal jsem na to a chybu to hlásí 519 příliš velký odpor.....

• 2 odpovědi
    • 1,9tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Laras,

ahoj, prosim o radu, mam problem s feldou 1,6 MPI z roku 95, vzdy po nastartovani zhruba po 10 sekundach klesnou otacky a motor zdechne. na podruhe uz to udrzi a nezdechne. toto se deje jen kdyz je motor studeny. Jinak auto je v garazi a zima tam neni.... poradi nekdo?

• 3 odpovědi
    • 2,6tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem zeno,

Nevím jestli to zde nebylo, ale co jsem koukal tak jsem to zde nenašel. Potřeboval bych poradit s jednou závadou. Mám motor 1,6 (typ AEE). Většinou se závada děje když motor není dostatečně zahřátý. Při přeřazování na vyšší stupně motor začne silně cukat (na otáčkoměru cca 2000 ot.), občas nereaguje na sešlápnutí plynu a chytne se až později. Jeví se to jako kdyby nebyly dostatečné otáčky, i když ty tam při přeřazování jsou . spíš z toho mám pocit, že se dusí??? Ale nevím. díky moc za radu.

• 2 odpovědi
    • 4tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Skury,

Kdyby někdo měl zájem a moc nehledá v bazaru, tak se můžem domluvit... Motor 1.6+převodovka+kompletní př. náprava http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=52468 Boční dveře se zavařenými klikami + 5.dveře se zavařenou lištou http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=52467

• 0 odpovědí
    • 3tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem ERESOS,

při jizde na benzin skube a nechce jet svicky jsou nove filtr take tak už nevim co stim dik za rady

• 4 odpovědi
    • 3tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem kocfelda,

Zdravim vsechny, procital jsem tady hodne temat, ale nenasel jsem na svuj problem odpoved..takze..mam felicii 1.6, r.v. 1998 a zacaly mi blbnout otacky..nastartuju, otacky jsou asi 800, zacne jakoby chcipat a pak vylitnou na 1300 a tohle porad dokola, obcas i chcipne no a ted se k tomu jeste pridalo to, ze kdyz jedu a dam plnej plyn, tak se pri asi 3000ot/min kousne a dal netahne..docela trapas pri predjizdeni co s tim muze byt??? Diky za kazdou radu nebo pomoc.

• 5 odpovědí
    • 3,4tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Jaaa,

Zdravím všetkých, včera som išiel po dialnici 140km/h otáčky cca 3500. dal som plyn na podlahu a nič. rýchlosť rovnaká a všimol som si že teplomer je tak 0,5 cm nad normálom. Pred dvoma týždňami som buchol prednú časť výfuku pod motorom o obrubník a odvtedy mi to trošku syčalo pod autom ale inak v pohode. Lenže odvčera to syčí tak že cez koncovku výfuku skoro nič nejde. Je to porušené na spoji za katalyzátorom ako sú tie dve svorky. môže to mať súvis s výkonom? po meste to ide v pohode teplomer je tak 1-2mm nad normál. na volnobehu ide motor do otáčok v pohode, aj na nižších prevodových stupňoch.Ďakujem za rady.

• 3 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Kuba,

Zdravím, Mám fel 1.6 r.v 96. Potřeboval bych zkusit jinou řídící jednotku. Já mám v autě jednotku která na diagnostice píše že má jednotku imobilizeru, tzn. že pokud vím, mám čip v klíči. Jednotka kterou bych tam rád zkusil je z r.v.97 a kromě čipu v klíči má také "černou" krabičku, která se musí před startem kamsi strčit. Lze tyhle dvě jednotky zaměnit? Je mezi nimy rozdíl? Je více druhý jednotek pro 1.6? Lze je rozeznat podle nějakého čísla?

• 2 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem rakev,

zdravím všechny,problém je v tom že ani v první ani v druhé poloze spinací skřínky se nerozsvítí přístrojovka tak že nejde ani natočit prostě mrtvo.Nejdou zapnout ani parkovačky a ty si myslím by měly jít i bez zapnutého klíčku.Jinak varovky,radio,brzdovky vše v normálu.Zkoušel jsem pojistky ale marně.prosím poraďte díky moc

• 4 odpovědi
    • 2,7tis zobrazení
  23. Host adnev
    Zahájeno uživatelem Host adnev,

Dobrý den a díky za registraci.Mám takovýto problem:Při jizdě tak do 80ti km se ani tak neprojevuje i když někdy ano.jde o to ,že při přidání plynu při předjíždění nebo i jiném zvýšení rychlosti mě náhle vynechá motor a opětovne znovu takzvaně zabere.Je to tedy velmi nemilé a řekl bych i nebezpečné zvláště při předjíždění.Podotýkám,že jsem nechal vyměnit již svíčky,palivový filtr,čidlo teploty,hrabali se v klapce,dávám i ten nejdražší benzín a stále je to to samé.Můžete mě prosím jde li to poradit.Děkuji Venda

• 2 odpovědi
    • 2,2tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Kachnik,

Zdravím dostal jsem se k Felici combi 1,6 GLX rv 1998 najeto nejakych 180.000, ktera dloooouho stala a rad bych ji pouzival jako druhe vozidlo. Příroda mě vybavila touhou se v něčem vrtat, ale auta to zatím minulo, tak jsem myslel ze s pomoci bych to mohl vyzkouset Takze: 1) auto nastartuje zcela bez problemu, ale jakmile dam nohu z plynu zacne se "dusit", v lepsim pripade to s kaslanim zustane v chodu v horsim to zase chcipne. Asi souvisejici chovani se deje napr pri dojezdu na krizovatku - vyslapnu spojku a auto chcipne. 2) asi na 5 pokusu se mi nepodarilo zjistit stav oleje - olejomerka je vzdycky podivne umazana - muze to byt nejak poskozene? 3) nefunguji "palu…

• 4 odpovědi
    • 2,6tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem passatV5,

ahoj mám dotaz měnil už někdo gufero na klice od převodovky na 1,6 jestli se dá vyměnit jenom to gufero nebo se musí vyměnit celý ten výlisek díky za odpovědi.

• 2 odpovědi
    • 2,2tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.