Motor 1.6 FSI
66 témat v tomto fóru
-
Aho, jeste vcera jsem dojel v pohode domu, rano jsem nastartoval a auto se na volnobeh vyrazne chvelo, po chvili me zacala blikat kontrolka emisi. pls poradte cim to muze byt? auto je koupene pred dvema roky z bazaru, udajne ma najeto 100.000Km Kontrolka emisi mi svitila uz pred 3 tydny ale auto jinak jelo v pohode, zajel sem s tim na diagnostiku a v servisu pak menili tepelne cidlo u motoru. dik za info
-
- 6 odpovědí
- 7,3tis zobrazení
-
-
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
-
Dobrý večer, poprosím o zkušenosti, nebo jestli se s tím někdo nesetkal. Pokud brzdím motorem na 2 a 3 kvalz tak v 1500 otáčkách se ozve taková jakoby plastová vibrace, jakmile to spadne a nebo se otacky zvednou tak zase ticho. Předem děkuji za rady
-
- 1 odpověď
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahojte, Skoda octavia II motor 1,6 FSI 85 kw. Dnes vyběhla kontrolka motoru a po připojení diagnostiky to napsalo toto: VCDS verze: SVO 10.6.4 Verze dat: 20110407 -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Addresa 01: Motor Labely: SVO\03C-906-056-BAG.lbl Objednací číslo řídící jednoky: 03C 906 056 CM HW: Hardware No Systém a/nebo verze: MED9.5.10 G00 9281 Kódování: 0000071 Číslo dílny: WSC 21558 175 93013 …
-
- 1 odpověď
- 4,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, chci se podělit o blbou zkušenost s bazarovou O2 1.6 FSi a zároveň zkusit jestli někoho napadne důvod problému, je to trošku delší příběh takže se rozepíšu.... Už od koupě motor lehce občas pocukával na volnoběh, čím teplejší tím méně, jede úplně v pohodě, má výkon, stačí trochu vytočit a je to ok, říkali jsme si že snad se dají svíčky případně cívka a bude to ok, provedla se tedy výměna svíček, oleje, všech filtrů a bohužel žádná změna, na diagnostice začala skákat chyba netěsnost sání, bohatá směs na volnoběh, vynechávání 1 válce, občas 4. Než se to začalo dále řešit, odešla cívka na 1 válci úplně, po výměně sice jel ale furt tam to pocu…
-
- 15 odpovědí
- 14,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím znalce a majitele O2 1.6 FSI. Mám dva všetečné dotazy - za prvé: po těžkých peripetiích s O2 1.8 tsi fl jsem se rozhodl pro údajně nesrovnatelněji spolehlivější 1.6ku fsi. Rád bych věděl, jestli je to opravdu tak spolehlivý i když málo dostupný motor, jak jsem se dozvěděl z více stran? Na co si dát pozor při koupi? A druhý dotaz: pár kousků jsem už viděl, překvapilo mě ale, že některé z nich neměly mezi chladičem a svody plastovou rouru k sání, viz obrázek. Jedná se o nějaké přídavné chlazení výfuku před katalyzátorem, nebo jde o něco jiného? Díky za odpovědi :-)
-
- 1 odpověď
- 3tis zobrazení
-
-
Zdravím, mam O2 s tímto motorem asi dva týdny a uz zlobí. Stalo se mi ted 2x ze se mi po chvíli jízdy po nastartování objevil EPC a ikona egr. Auto nereagovalo na plyn, po chcipnuti a znovu nastartování porad svítí EPC a egr, ale jede, po dalším nastartování uz nic nesviti. Nemohl se třeba egr ventil zaseknout, zůstal otevřeny a neslo přidat plyn? Třeba ze je zaneseny? Najeto 150 tis, nevím zda bylo cisteno. Dalsi problem je kdyz mam zařazenou rychlost a pustím plyn i spojku, okolo 1500-2000 ot se z levé části motoru ozve divné chrceni, které po přidání plynu zmizí. Muze to mit zase souvislost s EGR?
-
- 1 odpověď
- 3tis zobrazení
-
-
Zdravim, netusi nekdo, jak po vycisteni udelat zakladni nastaveni? Ve VISu mam jen postup na MPi, ale na FSI ne. Je to stejny?
-
- 5 odpovědí
- 6,4tis zobrazení
-
-
Včera se mi rozsvíla kontrolka systém kontroly výfukových plynů,píchnul jsem to na vag a dvě chyby: 17811 - EGR System: Regulation Deviation P1403 - 008 - Implausible Signal 16952 - Cruise Control Switch (E45): Implausible Signal P0568 - 008 - Implausible Signal - Intermittent auto jsem jel na dálnici pořádně protáhnout (mám ho skoro dva roky,ale takhle jsem to nikdy netočil) po smazání chyb se stále objevuje ta první 17811. Řešil jste někdo tenhle problém?
-
- 8 odpovědí
- 22,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, dnes ráno jsem slyšel divný zvuk (takový syčivý) z motoru. Zdánlivě to je z oblasti alternátoru či rozvodů. Mě napadli ložiska alternátoru..... Nějaké nápady, co by to mohlo být? Díky moc. a.mp4
-
- 1 odpověď
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj ve spolek, řeším problém, že mi auto asi jede na 3 válce, na palubovce svítí "vrtulník", auto jede v nouzovém režimu a škube celý motor. Začátkem týdne musím do servisu. Nejdříve chci ještě sám vyměnit všechny zapalovací svíčky a pak se uvidí... Dneska jsem sundal kryt motoru a zjistil jsme, že je zlomená odvzdušňovací hadice víka hlavy válců 03C 103 558 tu jsem prozatím spojil a zalepil páskou. Dále jsem objevil, že je prasklý konektor od vysokotlakého čerpadla (ale držel po hromadě, šli vidět skrz prasklinu vodiče, tak jsem to stáhnul také páskou. Jde koupit jen prasklý díl viz. obrázek a vyměnit nebo se to mění jako komplet? Díky za reakce.
-
- 5 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
-
Poslední dobou mi auto (motor?) začalo dělat divnou věc. Pokud jedu někde po městě a přibrzdím a nepodřadím tak se pak rozjíždím na malý otáčky. V rozmezí cca 1000-1500 mi to udělá toto: Když hodně šlápnu na plyn tak se auto líně rozjede kupředu (potud OK, nízký otáčky) ale když se začnu už jakoby rozjíždět tak najednou CUK prostě to tak na půl sekundy úplně vynechá. Dělá to jen kombinace nízkých otáček a hodně sešlápnutýho plynu. Ale pozoroval jsem to i na rovince na cca 1500ot a to už zas tak málo není. Navíc se to fakt objevilo až poslednch pár měsíců a to auto má 11 let a 160tis km. Co hnije? Co zkontrolovat, vyměnit? Nějak extra to neobtěžuje ale nechci aby s…
-
- 2 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, můžete mi pomoct s diagnostiku? Včera auto přestalo reagovat na plyn, zvýšilo otáčky a nejelo více než 30 km/h. Daignostika: Address 01: Engine Labels: 03C-906-056-BAG.lbl Control Module Part Number: 03C 906 056 EB HW: Hardware No Component and/or Version: MED9.5.10 G00 0144 Software Coding: 0000071 Work Shop Code: WSC 73430 790 00999 VCID: 67DA1C9B5681CA06DF-8032 3 Faults Found: 005445 - Throttle Valve Controller P1545 - 002 - Malfunction Freeze Frame: Fault Status: 01100010 Fault Priority: 0 F…
-
- 1 odpověď
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravým všechny přítomné. Mám octavii II 1.6 Fsi a mám takový malí problém. Skoro pokaždé když nastartuji auto tak mi zapíská a rozbliká se kontrolka oleje (červená olejnička) Chvíli bliká a pak zasne,toto se opakuje asi třikrát a pak celou jízdu už vůbec nic. Prosím vás o nějaké rady jsem už bezradný.Už jsem nechal vyměnit obě čidla a pořád to blbne. Předem děkuji za odpověď
-
- 9 odpovědí
- 10,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, mam octaviu 2, 1.6 FSI, cca 250000 km, keď ráno štartujem motor, tak za studena má motor veľmi špatný zvuk, ,,, ako keby ide na 3 valce... akonáhle sa motor ohreje, ide ako hodinky.... Problém 2: keď mám otáčky motora cca 1700 až 1800 , tak motor má hnusný zvuk,,, ako keby v ňom niečo drkoce... Neviete, čo treba vymeniť?
-
- 3 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
-
-
Zdravim, potreboval bych radu, co vsechno muze zpusobovat tyto dve chyby. K tomu blika kontrolka vrtulniku (MIL) a motor bezi velmi neklidne. Doufam, ze to bude jen svickou nebo civkou... Za pripadne rady predem dekuji. 2 Faults Found: 000768 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detected P0300 - 001 - - MIL ON Freeze Frame: Fault Status: 11100001 Fault Priority: 0 Fault Frequency: 1 Reset counter: 255 Mileage: 109553 km Time Indication: 0 Date: 2000.00.00 Time: 09:20:39 …
-
- 2 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
ahoj zacla se mi objevovat tato chyba.auto za jizdy zacne mirne skubat a rosviti se asr.dela to pravidelne uz asi 14 dni. 000264 - snimac nasavaneho/barometrickeho tlaku vzduchu (G71/F96): signal prilis velky P0108 - 001 - horni mezni hodnota prekrocena - Sporadická info o závadě: Stav závad: 00100001 Priorita závad: 0 Frekvence závad: 15 Kilometry: 131631 km Indikace času: 0 Datum: 2000.00.00 Čas: 16:22:26 info o závadě: Otáčky: 3520 /min Výkon/klapk…
-
- 2 odpovědi
- 4tis zobrazení
-
-
ahoj chci se zeptat dostal se mi do rukou vis 4,8 a tam je popis nastavení toho hřídele. zajímá mě jestli jste to někdo zkoušel nebo kdy se to používá 01 rj motoru skupina 028 základní nastavení sešlápnout brzdový pedál a zaroveň prošlápněte plynový pedál otáčky se automaticky nastaví na 2200ot/min,v poli 4 se objeví text Test Zap počkejte až se v poli 4 text změní na Syst OK. resp. Syst neni OK.
-
- 0 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Zdravim, na otcove Golfu Plus s motorem 1.6 FSI BLF se po zahrati zacne z oblasti olejove vany ozyvat divny zvuk. Je to neco mezi piskanim a hucenim, nic moc hlasiteho, ale trochu to slyset jde. Bohuzel to nemam nahrane. Zkousel jsem sundat drazkovy remen, ale neprestalo to. Takze alternator, kompresor klimatizace, vodni pumpa ani napinaci nebo vodici kladka to nebude. Muze nejake takove zvuky vydavat cerpadlo oleje? Nebo by to mohl byt treba jen zaneseny nasavaci kos oleje? Motor ma podle tachometru najeto 105 tkm (auto z bazaru) a pravdepodobne jezdil na dlouhy servisni interval. V soucasne dobe je tam par tisic km olej Mobil Super 3000 X1 5W-40. No bez nahraneho zvuku …
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Mám OII/2005. Za necelý rok se mi asi 3x stalo, že mi krátce po vyjetí naskočilo EPC a plyn reagoval nejspíš v jakémsi nouzovém režimu.. V servisu nic nenašli, zatím se to neopakuje. Ale teď chci řešit jinou situaci ale možná s tím souvisí možná né. Popis: 1) Stojím na vedlejší, čekám na díru abych mohl vyjet.. 2) Stojím na spojce, jednička zařazená 3) Mezera v autech - pouštím spojku a prudce šlapu na plyn - a nestane se NIC. 4) Vyřazuju jedničku, pouštím spojku a čučím na budíky jestli mi to nechcíplo, ale nechcíplo! V čem může být problém? Může to nějak souviset s elektronickým řízením plynu? Může zrovna v této situaci pedál ignorovat to p…
-
- 5 odpovědí
- 10,5tis zobrazení
-
-
ahoj mám sice golf plus ale má motor 1,6 fsi (BLF).motor netáhne přes 4000ot na 4,5,6tku.nejede to víc jak 140km a do kopce to nejede vůbec.vag nic nehlásí. občas se ozve při startu přestavovač vačkové hřídele.chystám se že vyměním svíčky, palivový filtr a vyčistím škrtící klapu.nevím jestli to můžou dělat rozvody nebo ten přestavovač.uvítam všechny rady co stím
-
- 21 odpovědí
- 13,6tis zobrazení
-
-
Ahoj všem. Poslední dobou jsem si všimnul nepravidelného chodu motoru při studeném startu. Přisuzoval jsem to špatnému benzínu (už se mi jednou stalo). Dnes se rozsvítila kontrolka emisí, zajel jsem do Škoda servisu a prý "řada 1 - sonda 2, okruh topného proudu přerušení staticky". Pán říkal že lambda sonda, smazali závadu ale po pár km se kontrolka rozsvítila znovu. Dá se s tím cca 400km jezdit, nebo je lepší co nejdřív na opravu? Nepomůže na chvíli něco jako vyšroubovat, vyčistit...?
-
- 1 odpověď
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, poradí mi někdo? Když mám studený motor, rozjíždím se a nepřidám dost plynu, tak z motoru/převodovky to zachrčí, jako bych měl špatně zařazenou rychlost. Jak auto zahřeju, tak už pak všechno v pohodě. Chci se toho zbavit, na konci srpna jedeme do Estonska a nerad bych, aby se někde něco vysypalo. Spojku mám měněnou před cca 18tis km, takže tu jsem vyloučil. Může to být dvouhmota nebo rovnou převodovka? Díky za jakoukoli radu.
-
- 4 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, jaké svíčky doporučíte pro tento motor? Podle ETKY dává škodovka Bosch, v economy řadě jsou to NGK. Vše kolem 200,- Má nějáký smysl používat Denso Iridium Power?
-
- 4 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny. Koupil jsem si Octavii II combi 1.6 FSI (2007, 116tis. km) a po měsíci začal ztrácet výkon, do mírného kopce auto nechtělo jet dusilo se a teď už se pořad dusí a nechce vůbec jet ale na volnoběh se to nedusí... Vyměnil jsem tam filtry (vzduch,palivový) pak svíčky, EGR ventil a palivové čerpadlo. Diagnostika nehlásí žádnou chybu. Auto jede max do 3000otáček. Při jízdě když šlápnu na plyn až na podlahu tak se nic neděje. Díky za rady
-
- 3 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-