Motor 2.0 TFSI
138 témat v tomto fóru
-
Při jízdě se mi rozsvítila kontrolka, která značí chybu motoru po připojení na pc to vyhodilo 4 chyby viz. obrázky. Auto mi přijde, že jede normálně pouze otáčky klesají nerovnoměrně. Nevíte někdo čím to může být? Díky
-
- 9 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
-
Měl bych jeden dotaz, koupil jsem jeté RS 2.0tfsi s velkými tuning úpravami u firmy BB německo a BH motors slovensko bohužel jsem to nekupoval od původního majitele ale již od překupníka z bazaru, který mi při prodeji tvrdil, že kvůli těm tuning úpravám a chipu musí být odpojena váha vzduchu, že jinak když se zapojí hazí to nějakou chybu motoru na přístrojovce, ukázal mi to a před prodejem mi tu chybu smazal a říkal, že to nemá být zapojeno, z čehož jsem byl trochu rozpačitý, chci se tedy zeptat zda-li je něco takového možné nebo mě pouze oklamal a je tam třeba váha vzduchu v háji, osobně se mi to moc nezdá proč by měla být kvůli chipu a tuning úpravám odpojena v takovém …
-
- 10 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
-
-
Tak bohužel jsem se dnes dozvěděl hořkou novinu, že mé čerstvé RS rv2005 zakoupené s 247tkm bylo ještě stočené a reálně mělo cca 340tkm, co si myslíte o tomto motoru s tolika natočenými km? Podařilo se mi vygooglit kontakt na prvního majitele dle jména z TP ten to následně prodal překupníkovi a ten to stočil a prodal jako 247tkm. Původní majitel mi sdělil že to prodával s 331tkm ale že bylo nadstandard udržované ve značkových servisech a veškeré opravy dělal dostatečně dopředu a nečekal než se něco vyvrbí. Ježděno bylo na dálky německo slovensko pouze benzín 98 a více a olej castrol edge 10w-60 od začátku provozu, ročně najel cca 35tkm, byl to starší pán takový fanoušek (…
-
-
- 22 odpovědí
- 32tis zobrazení
-
-
Zdravím, jsem čerstvým majitelem jetého RS 2005, proto si chci udělat nejprve výměnu oleje. Olej mám Castrol edge 10w 60 vypuštění napuštění není problém, jen se mi nedaří zjistit jak je to tam s tím olej filtrem a kde přesně se nachází. Před tím jsem měl octa I 1,6 a tam to bylo jednoduché odšroubil se starej filtr a našroubil novej, tu nemohu klasický filtr najít, je tu nějaká vložka asi jsem zjistil zespodu kde je a v čem je umístěna ale nevím přesně jak na to a nerad bych vypustil olej a pak zjistil, že si neporadím s tím jak to rozdělat a dat tam tu vložku. Bohužel na webu žádné návody nemohu najít ani knihu v pdf octa II jak na to ke stažení. Tak snad mi někdo pora…
-
- 10 odpovědí
- 11,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, chci se zeptat, vag vyhodil tyto chyby: p2261 obtokový ventil turba a p0441 systém odpařování paliva. Motor se celý třepe na volnoběh a výfuky jsou černé. Co s tím může být? Už mě ty auta nebaví!!!
-
- 10 odpovědí
- 7,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám asi týden O II 2.0 tfsi. Krom problému s kontrolkou výfukových plynů (chyba na 3. válci vymazána a zatím 300km v pohodě) jsem spokojen. Jen mě trošku překvapuje průběh výkonu motoru. Zátah je citelný cca od 2000 ot., ale cca ve 4500 dostane auto kopanec a vystřelí kupředu je svižněji. Jen se chci ujistit, že to je OK a že třeba není problém s váhou vzduchu nebo turbem. díky
-
- 21 odpovědí
- 5,4tis zobrazení
-
-
Zdravim, mam problem s octavia rs.Pri studeny motoru necvaka, po zahrati zacne cvakat,zda se me ze to jde z plastoveho sani,benzi, trubek a vstrikovaci listy. je mozne cerpadlo nebo vstriky?hydrostely s napinakem vymenem a zadna zmena.diky za radu
-
- 4 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravim, chci se septat zda se da vydelat zdvihatka bez vyndani vacek.diky
-
-
- 12 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
-
-
Zdravím. prosím o radu,pří akceleraci začne hrozně drnčit jakoby plechy někde u spolujezdca..za studena to nedělá. když vytočím motor na neutral tak drnčení slyšet není,když zatáhnu ručku,dám plyn naty otáčky a na místě se rozjiždím tak to taky nedrnčí...děla to pouze když se rozjedu a na jakykoliv kvalt. už mě to dost sere. vše sem zkontroloval vyfuk je tichej,veškere plechy by měly byt tichy.. setkal se stím někdo? Rozvody,řetaz + napinak vyměněn.. Moc díky.
-
- 4 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
V motoru při změně otáček kovové cvakání, dáváme nový řetěz a napínák. Nevíte někdo, jak se pozná vadný přestavovač ? Máme to rozhozené a když s ním hýbeme, tak na jednu stranu cvaká.
-
- 0 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
-
Ví někdo , jak obejít, deaktivovat tento poměrně často vadný senzor, aby nesvítila kontrolka CHECK?
-
- 2 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Ahoj všem.Potřeboval bych poradit.Mám problém s motorem 2.0 TFSI.Při akceleraci mi motor zazvoní jako stará škodovka.Když zařadím při malé rychlosti vyšší rychlostní stupeň.Prostě Škoda 100 jako fík.U RS je to opravdu divné.Jinak r.v. 2006,najeto 180000 km.Olej 5w30 castrol,pravidelný servis.Měněna vačka.Díky za reakce
-
- 1 odpověď
- 2,4tis zobrazení
-
-
byli jsme čipovat RS v 2.0 TSI, auto z ročních vozů a naměřili 160kw(garantovaný 147kw), je to vůbec možný?
-
-
- 34 odpovědí
- 25,2tis zobrazení
-
-
Zdravim,neviete co moze byt za chybu: 000016 - rada valcu 1: vackovy hriadel A (saci) P0010 - 000 chybna funkce polohovace - Sporadicka. 000017 - rada valcu 1: vackovy hriadel A (saci) P0011 - 000 nastaveni POZDEJI nedosazeno-Kontrolka zavad ZAP. 008328 - rada valcu 1: prestaveni vackovych hridelu P2088 - 000 zkrat na kostru - Sporadicka. Po vymene ventila N205 mi vyhadzuje tieto chyby. P0010 Rada 1, prestaveni vackovych hridelu sacich ventilu,chyba staticka. P2088 Rada valcu 1, prestaveni vackovych hridelu zkrat na kostru, chyba sporadicka. Bol som v Skoda servise Spisskej Novej Vsi,ale tam mi uz dalej nevedia poradit,tak sa chystam do servisu Skoda v Pop…
-
- 8 odpovědí
- 10,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, mam oct2 2.0TFSI 147kw + chip, rok 12/2006, najeto 175tkm. Ceka me vymenu oleje a zapalovacich svicek, Naposledy tam byl menen olej na 165tkm Castrol Edge 5w40 a svicky na 90tkm. Rozvody a pumpu jsem udelal uz pred 5tkm. S autem jezdim denne, spise mesto a take se nebojim to radne nakrmit , tak bych se chtel zeptat co nejlepsi mu dat. Jestli zustat u 5w40, a nebo prejit na neco jineho ( treba Mobil 1 Peak Life 5W50 ). No a ke svickam.. jestli zustat u origo podle vin, nebo treba iridiove ( nemam s nimi vubec zadnou zkusenost )... Diky.
-
- 3 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Chcem Vas poprosit ci mi neviete poradit mam octaviu 2 RS 2.0TFSi dnes mi to zacalo ist na dva valce napijili sme to na diagnostiku a napisalo dve zavady 000513 - vstrikovaci ventil valec 1 (N30) P0201 - 004 - chyba v el. obvodu 000516 - vstrikovaci ventil valec 4 (N33) P0204 - 004 - chyba v el. obvodu Podla tejto zavady vyzera to na vstrekovace ze odisli? Dakujem za odpovede
-
- 10 odpovědí
- 7,2tis zobrazení
-
-
Žádám o radu. Chtěl bych ro RSa(rv.2006) namontovat blow off ventil. Uvažuji o tomhle http://www.highperformanceparts.cz/blow-off-ventil-forge-style--koncernove-motory-18--20t-fsi-07-stel.2768. Máte s ním nějaké zkušenosti nebo by jste mi doporučili jiný. Děkuji
-
-
- 25 odpovědí
- 23,3tis zobrazení
-
-
Poradil byste někdo, prosím, jak vyměnit palivový filtr u Octavie II 2,0 TSFI? Na fóru jsem toto hledal, ale všude (i na internetu) jsem nalezl pouze dieslovou variantu, u které je filtr jiný. Z mé předešlé TDi Octavie jsem zvyklej na jednoduché "odpojení" hadiček, vyjmutí starého filtru, vložení nového a připojení hadiček, ovšem co mám teď benzín, tak tady je filtr celej "zalitej", tak nevím, jak vnitřek vyměnit...Předem díky moc za rady! Níže dávám ještě foto filtru=>
-
- 5 odpovědí
- 8,2tis zobrazení
-
-
Jak docílím toho abych mohl motor vytočit při zařazeném neutrálu na více než 4000ot/min.? Podotýkám že mám DSGčko. Někde jsem viděl video co se musí vypnout a udělat aby to šlo, ale nějak jsem to pozapoměl, včera jsem to testoval a nepřišel jsem na to... Zkoušel jsem vypínat ESPčko a nic.... Díky za radu alec:
-
- 7 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Uvažuji o koupi octavie II 2.0 TSFI RS tak okolo roku 2006.Jelikož máme doma jen TDIčka tak bych potřeboval poradit na co si dát pozor při koupi,jaký kód motoru je nej,atd. Díky za rady.
-
- 4 odpovědi
- 4,6tis zobrazení
-
-
Chtěl jsem se zeptat,mám problém s výkonem táhne až kolem 3000ot, a zdá se mi že při zahřátem motoru na volnoběh chlastá 0,9 až 1 l/h to se mi zdá hodně( při vypnuté klimatizaci ).Můžete někdo poradit.
-
- 4 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Ahoj chlapi,mám chybu v ŘJ motoru na OII RS 2.0FSI r.v.2006,naj. 160 tis. km Potrebujem vedieť, či stači vymeniť skrtiacu klapku 06F133062Q a niekde som sa dočital že aj nejaky boost senzor G31, je to podla cisla dielov tento 038906051D? Prosím napište mi čo musím všetko vymeniťa čisla dielov ak ich viete. ďakujem Vag vypisuje 012691 - rizeni saciho potrubi rada valcu 1: otevreni stop mimo platny rozsah P3193 - 002 - dolni hranice prekrocena - Sporadická info o závadě: Stav závad: 00100010 Priorita závad: 0 Frekvence závad: 1 Kilometry: 160956 km Indikace času: 0 info o závadě: Otáčky: 215 /min …
-
- 1 odpověď
- 3,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, chci se zeptat. Auto mi jelo na 3 válce a mělo špatný volnoběh. Vyměnil jsem cívku a už jede na 4, ale volnoběh pořád špatný. Na vagu chyba P0441 systém odpařování paliva a P2261 obtokový ventil turbodmychadla. Co to může být?
-
- 1 odpověď
- 8,5tis zobrazení
-
-
Zdarec chlapi, příští týden budu kupovat OII RS TFSI 2009,cca 24 000km - referenční vůz. Jelikož auto budu používat i jako služební a zaměstnavatel mi bude příspívat na benol, dále jezdím za úplatu dálky po dálnicích (Německo,Itálie) tak silně uvažuji nad tím, že bych si nechal RS přestavět na LPG.Zatím jsem tu nenašel podobnou tématiku týkající se LPG a OII RS. Má tu někdo OII RS na LPG?Má někdo z Vás nějaké zkušenosti?Mooooc díky!
-
- 20 odpovědí
- 16,9tis zobrazení
-
-
Zdravím,mám octavii 2 rs tfsi a stává se občas že při sešlápnutí spojky otáčky místo aby spadli dolu tak vylítnou nahoru,a pak až spadnou dolu a v této chvíli nefunguje tempomat,někdy je zas vše o.k. tempomat funguje a o táčky jdou dolu,už se někdo setkal s takovou závadou?
-
- 0 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-