Motor 1.8 T
600 témat v tomto fóru
-
Ahoj chlapi, mám problém s Octávkou 1 RS AUQ. Když se motor zahřeje, nechám ho běhat na volnoběh a potom přidam plyn tak se opravdu hodně zakouří z výfuku, dým je hustý a bílý. Za jízdy to neděla. Voda neubývá ani trošku, olej v mezích na 10 000km 1l max. Spotřeba je taky ok. Díky za rady
-
- 10 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl bych poprosit o radu,jestli někdo nemá podobnou zkušenost s následující závadou...před nedávnem jsem koupil Octavii RS I,najel s ním od té doby asi 1500 km a dnes se mi při jízdě stala následující věc: z ničeho nic(při vytočenám motoru asi na 4000) se rozsvítila a pípla kontrolka mazání,motor přestal táhnout a prostě to ztratilo výkon.Zkoušel jsem hned zastavit a nastartovat znova,ale i na volnoběh má motor strašný zvuk,klepe se jako nafťák a z výfuku jde silně bílý dým.Mám podezření na turbo nebo prasklé těsnění pod hlavou,ale pokud s tim někdo máte zkušenost,velice bych ocenil případné rady. Předem díky ;-)
-
- 3 odpovědi
- 7tis zobrazení
-
-
-
Jaké typy motorů 1.8 turbo mají dvouhmotový setrvačník. mají je všechny nebo jen některé?
-
- 1 odpověď
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zdravím,rozebírám svojí 1.8T a předvapila mě jedna věc. Hadice od Intercooleru až po klapku je uvnitř čistá. Škrtící klapka je vevnitř ze strany od cooleru taky krásně čistá.Tudíž turbo srágory nepouští. Ale klapka z druhé strany a celá dutina svodů je hrozně mastná a od karbonu. Moje domněnka byla,že mi třeba podfukuje nějaký ventil,ale to jsem taky vyloučil,protože když jsem svody sundal,tak jsou všechny ventily krásně čisté.I dutiny kde jsou ventily vidět jsou minimálně zanesené.... Takže kudy by se do těch svodů dostávala mastnota? Když to je sání? A nebo to tam skutečně jde od ventilů a vstřiky je ostřikem benzínu udržují čisté? Mám 25 let starou motorku a ce…
-
- 6 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
-
-
Zdravím,mám problém..když jedu a prudce začnu zrychlovat,auto nejde do otáček a škube..když mám neutrál a držím plný plyn,točí to jen 5500 otáček a vynechává - kolik to má točit? je to normální? díky
-
- 7 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Zdravim Mam taky problem u mojej Rs-ky a to je, ze rano ked je zima tak nastartujem v pohode, ale o po chvili motor akoby bezal len na 3 valce a niekedy aj zdochne, robi to len chvilku niekolko sekund akonahle sa trosku zohreje uz bezi ako ma, proste to robi len ked je zima v lete som z tym problem nemal, neviete cim to moze byt? za odpovede dakujem
-
- 8 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdaravím, chtel bych poradit jestli nekdo nebude vedet o mém problému.... Začala se rozsvěcovat červená kontrolka olejničky, tak sem okamžitě zastavil, a když sem znovu nastartoval tak nesvítila, a začala zase zhruba po 40km tak sem zase zastavil a zase po nastartování nesvítila... Olej byl ok,nedávno měněn a bylo ho dost... Najednou na dálnici zničeho nic se jen vypnul motor a už to nešlo nastartovat...Na té alobalové izolaci za motorem je to postříkané od oleje... Nevíte co by to mohlo být a zhruba jaká by byla cena za opravu??? Díky moc
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám Octavii 1.8T 110kW typ motoru AGU. Včera jsem se rozhodl zaject na chip. Po nachipování mi hodně lítal volnoběh někdy to i chcíplo. Volal jsem mu zpět a on řekl že to chce základní nastavení. Poslal mi do servisu k jěho známému že jí nastaví. Zjistil však že je špinavá a tak jí vyčistili (zdarma). Nyní volnoběh pravidelný ale hrozně vysoko cca 1200 někdy až 1500ot/min. Píchnul jsem to tedy doma na VAG a zjistil, že ŘJ píše chybu v dorazu klapky a chybu, že není v základním nastavení. Základní nastavení nejde porvést neboť klapka dává pokaždé trochu jiné hodnoty při zavřeném plynu. Rozebral jsem ji vyčistil kontaktolem dráhu potenciometru ale dělá to to samé. …
-
- 6 odpovědí
- 10,4tis zobrazení
-
-
-
Zdravim vas, priatelia! Kamos ma poprosil o pomoc, tak sa obraciam na vas. Snad mu poradite. Takze k problemu. Na svojej Ol RS (AUQ) menil olej (Madit 5W-40) a cca po 500km mu zacala svietit kontrolka motora. Dalsi kamos mu to napichol na diagnostiku, ale iba univerzalnu Delphi a vyhodilo mu chybu 16395, snimac polohy vackoveho hriadela. Moze mat tato chyba suvisiet s vymenou oleja? Cize je tento olej nevhodny do tohto motora (normu VW splnal)? Aky olej mu odporucate? Alebo je to uplne nieco ine a s olejom to nesuvisi? Za akykolvek postreh vam budem (v jeho mene vdacny). Dik DUSHKY
-
- 4 odpovědi
- 5,4tis zobrazení
-
-
zdravim vsechny,mam problem s mym ERESEM ztraci vykon.dela mi to kdyz brzdim motorem pak staci znova nastartovat a auto jede jak ma.VAG mi pise turbodmychadlo - skrtici klapka pokles tlaku ale jo to sporadicka chyba.mate stim nekde zkusenost????poradte uz to resim pul roku a porad si stim nikdo nevi rady.diky za odpovedi
-
- 2 odpovědi
- 1,4tis zobrazení
-
-
-
Ahojte, četl jsem na netu o upravách (remap) motoru 1.8t octavia (můj AUM) takovým způsobem aby reakce na plyn byla lineární. DBW (Drive By Wire) linear.Remap dělá třeba anglická R-Tech a pro subaru se dá kupit dokonce AVO DBW Throttle controler.Vím že tento systém tak jak je přidává výkon podle vypočteného zatížení motoru.Pokud se pletu tak mě nekamenujte. No a otázka do placu zní : Jsou nějaké možnosti u nás? Děkuji za každe info.
-
- 0 odpovědí
- 1tis zobrazení
-
-
Zdravím .. měl bych dotaz zdali má někdo konkrétní zkušenost s konrétním typem BOV pro motory 1,8T + instalací sám jsem objevil mnoho odkázů na BOVy cenově od 1000-4000 nejvíce se mi zamlouval http://www.highperformanceparts.cz/sekvenc...ze-iii-18t.1094 nejsem si však uplně jistý jak se instaluje popřípadě je li potřeba doladit po instalaci nějak SW auta rolleyes.gif pokud máte někdo zkušenosti s instalací či typem ideálního BOV budu rád za tipy a info ! Díky !!
-
- 21 odpovědí
- 8,7tis zobrazení
-
-
Zdravím vás. Prosím o radu. v nízkých otáčkách, když přeřadím třeba na dvojku,šlápnu na plyn tak mě připadá že mi motor trochu cukne. Zdá se mi , že to má v nízkých otáčkách díru. Nesetkal jste se někdo s něčím podobným? Díky za vaše rady.
-
- 9 odpovědí
- 6,8tis zobrazení
-
-
Zdravím lidi, můj zvlášní problém se startováním má zajímavé řešení. A to, že když vytáhnu pojistku č. 43 řídící jednotka motoru tak motor naskočí úplně skvěle a drží otáčky i při pohybu volantem, kdy mi ty otáčky padaly díky posilovači, který moc namáhal motor. když ale však pojistku vrátím, motor zase nechce naskočit. Zkoušel jsem i novou pojistku, ale je to to samé. Jako řešení tedy vidím, jezdit bez pojistky č. 43 a proto se ptám můžu bez ní jezdit? Přikládám video jako názornou ukázku toho co to auto dělá.
-
- 4 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
-
-
Mam problem s tymto motorom v mojej ereske-vypisuje mi chybu -pokles tlaku medzi turbom a skrtiacou klapkou-viem ze to tu uz urcite bolo riesene vela krat ale chcem sa spytat ci ma niekto neake skusenosti s natlakovanim sacieho potrubia-niekde to tu bolo popisane ale chcem vediet ci nieco nepokazim alebo ci nieco neodide ked to natlakujem kompresorom.Dakujem za rady.....
-
- 13 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
-
-
Zdaz chlapi, řešim takovej "drobnej" problém - jak víte, mám 1,8 20V turbo 110 kW s mechanickým plynem 12/98 AGU s pár úpravama. Jenže u tohoto motoru neni flešovací řídící jednotka - a tu bych já potřeboval. No a vzhledem k tomu, že svůj motor mám kompletně udělanej, tak ho nechci měnit za jinej. Dál vím, že tenhle motor ( 1,8 AGU 110 kW ) je naprosto stejnej jako motor u RSka ( 1,8 AUQ 132 kW ) - hlava, blok, písty, rozvody, svody, sání, vstřiky, většina hadic, agregáty - to vše je stejné. Takže mě napadlo - na můj motor nastrojit věci z RSka - škrtící klapku, váhu vzduchu, zapalovací moduly + ventilové víko + čidlo u ventilového víka, pedály na elektronickej plyn, …
-
- 41 odpovědí
- 11,4tis zobrazení
-
-
Zdravim, chcel by som sa opytat ci niekto vie aky ma byt tlak z palivoveho cerpadla pre motor 1.8T 110kW 4x4 ?? palivove cerpadlo co som nasiel na nejakych strankach predajcov dielov pisali ze dava 3 bar. Mam nejake problemy so startovanim... a tak mechanik usudil ze to asi bude nizkym tlakom ukazuje 3.2bar a ze by malo ukazovat 4 bary.. Vie niekto poradit? Niekde som cital ze za problemamy so startovanim moze byt aj rele palivoveho cerpadla.. Nakolko jazdim na LPG tak palivove cerpadlo pouzivam len ked nastartujem pokail nenahodi LPG. Dakujem za radu EDIT: vie niekto propadne kod cerpadla ake tam ma byt.?? cerpadla su bud ze mimo 4x4 a maju tlak 3 bar.. …
-
- 3 odpovědi
- 6,9tis zobrazení
-
-
Prosim jestli nekdo ma zkusenosti s timto motorem, po zahrati auta z niceho nic litaji otacky az k 2000ot, takze na krizovatce to vypada jak bych byl nejaky pubertak a turoval motor.... Je to docela neprijemne, jednak i kvuli spotrebe...nekdy se zadari ze i motor zhasne po zivejsi jizde...
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdarec, omlouvám se pokud už tady podobné téma je, ale prostě se mi to nepodařilo najít. Potřeboval bych vědět zda-li se nějakým způsobem dají proměřit zapalovací cívky u motoru 1.8T AUQ a pokud ano tak jak.. Ve VAGu v blocích měřených hodnot 14,15,16 mi to na LPG ukazuje ze vynechává spalování ve všech válcích, v nekerých méně, v některých více. Na benzín mi to nedělá, ale doslechl jsem se, že na spalování LPG má velký vliv stav zapalování. Svíčky jsem dal nové a ještě potřebuji ověřit ty cívky. Kupovat ale všechny 4 cívky je celkem ranec a nerad bych zbytecne kvůli zkoušce vyhodil tolik peněz. Potřeboval bych to ověřit než pujdu do firmy kde mi montovali LPG s tím…
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Dnes mi pri jazde autom zapiskala voda ze daco nieje v poriadku a ked som hodil oci na budiky tam som mal teplotu motora na MAX. dost si take veci vsimam ale toto bol okamih. hned som zastavil a pockal chvilu aby spadla teplota a zaroven som skontroloval vodu ale na moje prekvapenie vsetka voda bola prec. zistil som ze mi pravdepodobne vyskocila hadica z chladica. Moja otazka je ci je to normalny jav lebo mam strach teraz s tym jazdit ked len tu hadicu zasuniem spat. este pre info pred tym ako sa mi to stalo som bol robit EK a TK a na EK mi chlapik turoval asi 40min motor lebo nemohol namerat hodnoty. nemohol mi uz on prehriat motor a ake to moze mat dosledky ked mal moto…
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
ahojte potrebujem pomoc mam octavku 1,8 20V turbo inac RS znicoho nic mi zacala oktavka stracat vykon pri dlhej trase ked som trosku viac pritlacil plyn napadlo ma skontrolovat nadobku z vodou ked som v minulosti mal taky problem u BMW tak som ju otvoril a v nadobe sa voda spravala ako ked varite vodu v rych.kanvici plno vzduchu a chladic dole upne studeni ked vzduch vysiel tak voda zacala cirkulovat ale po jazde zase to iste plno vzduvhu tak bolo mi povdane ze je to tesnenie pod hlavou chybne alebo prasknuta hlava vsetko som dal skontrolovat pomenit tesnenia chladic termostat pretlakovat hlavu atd a stale to roby tak nahodov neviete mi niekto poradi…
-
- 9 odpovědí
- 7,2tis zobrazení
-
-
najprv mi vypisovalo chybu teplotneho cidla na chladiacu kvapalinu,vymene chyba vymazana lenze nepomohlo to ktomu aby mi nerobilo toto: ked je motor studeny,tak nejde vobec skoro ,ziadny vacsi tah nema,trha sklbe pri otackach nad 2000 ale nejde,ked sa zohreje po prejdeni nejkaych 7 - 10 Km tak potom uz taha ale nesiem prudsie stlacit plyn,musim plynule a pomalsie. vyhadzovalo este nejaku chybu ze fuel mixed....hi...low... neviem presne.neviete ci to nadvezovalo na to cidlo alebo co to je? mna este napadlo ci netreba vycistit klapku? alebo vaha vzduchu ci to nieje?neviem alebo nejake tesnenie,hadice,ventily?vstreky?vy ste tu pisali aj o cievke zapalovacej, prosim o rady? …
-
-
- 5 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
zdravím měl bych takový dotaz. Mám O1 1.8T RS 132Kw jezdím s ní každý den a poslední měsíc mi přijde že nejede tak jak předtím. váha vzduchu je vyměněná! Může to dělat lambda??? Motor je bez závady. Eště se chci optat jak se dá navýšit výkon kromě Chipu. Děkuji za odpovědi.
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
zdarec, mam zajimavy problem. Kdyz jedu dlouho velmi rozvaznou rychlosti napr v kuse 70km na petku 90km/h tak prestane zabirat turbo. Staci vypnout motor a zase nastartovat a vse v poradku. Auto jsem kolikrat diagnostikoval, ale vsechno v poradku. Pod zatizenim vsechno funguje jak ma. Me podezreni pada na vahu vzduchu ale podle vagu ukazuje na volnobeh 2g/s a pri plnem plynu 170g/s (coz odpovida vykonu 150kW)... Jo jednou zacas je v jednotce sporadicka chyba 17705 pokles tlaku turbo/klapka. Jinak chronicke praskani hadic bylo vymenou vyreseno a na pohled zadna netesnot v systemu neni... jo malinko od oleje je hadice od turba 06A145790C ale to uz je od te doby co auto mame…
-
-
- 43 odpovědí
- 16,5tis zobrazení
-