Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Audio, Infotainment, Konektivita

1. Zahájeno uživatelem alexgala2,

Zdravím vás, posledné 3 dni ma auto prihlasuje ako host. Nie ako hlavný užívateľ. Aplikaciu myškoda mám plne funkčnú a auto pridané. Aj som v aute hlavného užívateľa vymazal a chcel znovu pridať. Zadal som E-mail aj heslo a výpise “funkcia žiaľ nie je dostupná”. Predtým som sa chcel z hosťa prepnúť na hlavného a písalo, že zmeny sa nastavujú klikol som ok a momentálne nie je dostupné. Neviete čo s tým ? Ďakujem

2. Zahájeno uživatelem fekymeky,

Zdravým , možno to tu už bolo aj 100x rozoberáme, možno nie, dnes som kúpil Octaviu RS 4 s hudbou Canton, dá sa nejako nastaviť equalizer? Pridať basy, výšky a pod? Má to nejaké prednastavene hudobne equalizery? Nejako som to v infotejmente nenašiel.

3. Zahájeno uživatelem PavelHusník,

Zdravím všechny a měl bych dotaz. Při bezdrátovém nabíjení telefonu v přihrádce o4 se při vypnutí motoru a otevření dveří ozve hláška "nezapomeňte si mobilní telefon v přihrádce pro telefon". Tato hláška je, ale hrozně potichu. Dá se někde hlasitost zesílit. Korekce hlasitosti rádia nepomáhá a na volantu už je nefunkční. Děkuji za pomoc

4. Zahájeno uživatelem architect,

Po celodennom boji s informačným šumom na internete sa vzdávam. Nájde sa tu prosím niekto, kto by mi vedel poskytnúť informáciu, ako sa dopracovať k relevantným dátam odkrývajúcich aké "svaly" má audiosystém Canton v novej Octávii? Myslím niečo seriózne, ako keď si kupuješ zosilňovač. Výstupný výkon, impedančný rozsah, frekvenčné pásmo a jeho tolerančné pole, odstup signál/šum, skreslenie atď. Rozumiem, że Škodovka asi nikdy nebude investovať do tohto segmentu vo vozidle, ale ak je to kdesi uložené (hoci aj skryté), rád by som nahliadol do detailov. Veľká vďaka

5. Zahájeno uživatelem NemesiSK,

SW verzia 1900 je už nejaký čas von. Podľa FB skupiny, nové autá prišli ľuďom už s týmto SW. Zmeny zatiaľ neznáme. Dúfam, že všetci, čo majú verziu 1896, budú môcť aktualizovať cez OTA a návšteva servisu nebude potrebná, tak to predsa aj prezentovala aj škoda. Má o zmenách niekto nejaké info? Bolo by veľmi pekné od škody, keby zverejnila changelog.

6. Zahájeno uživatelem mikelline,

Zdravím, setkal jste se někdo s tím že nejde spárovat telefonem. Telefon auto najde, auto najde i telefon ale při párování se zobrazí hláška, že spárovat nelze. Kód PIN nebo přístupový klíč je nesprávný. Jiný telefon se s autem spáruje, to stejné ten telefon se spáruje v jiném autě. Mám Huawei Honor 10.

• 2 odpovědi
    • 768 zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Robes68,

Zdravím,prosím o radu. Mám v Octavii IV,2021 Columbus MIB3 a při spuštění navigace vyskočí hláška"funkce není podporován". Znamená to,že není aktivována?Musím dokupit v e-shopu? Mám za to,že Columbus má navigaci ve standardu. Něco jsem zde vyčetl,ale moc moudrý z toho nejsem.Ano používám Android auto,sípš mě jde o vzhled,že si ji nemůžu přepnout do cockpitu. Nemám moc zkušeností s koncernovými auty,tak se omlouvám.Auto mám tři dny a docela mě štve,že stálo ranec a navi nefunguje.Děkuji za rady

8. Dobrý den, prosím o radu, po jedné z aktualizací se nově připojuje iphone bezdrátově k Škoda Octavia přes WIFI. Bohužel to způsobuje to, že mi to blokuje internet a nemůžu být online. Prosím nevíte, co s tím? Děkuji moc, Jana

• Pozitivní
    • 6 odpovědí
    • 1,1tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Cafa,

Ahoj, nemáte někdo zkušenost s vytvořením hotspotu? Jde mi o to, aby se posádka mohla připojit k wifi, která by využívala internet z připojeného mobilu, kde mam neomezena data. Jelikož používám bezdrátový smartlink pro CarPlay, nemůžu vytvořit hotspot z mého telefonu. Hotspot se mi sice podařilo v menu auta nastavit, ale po připojení k této síti není dostupny internet (nejspíše se auto snaží připojit přes nějakou simku v aute). Předem díky za rady…

10. Zahájeno uživatelem skerling,

Objednávám Octavii po FL a od základu je již virtuální kokpit mini 10”, za příplatek pak virtuální kokpit 10”. Rad bych věděl, zda má cenu pro mě si priplacet nebo ne. Ale za boha jsem nikde nenašel specifikované rozdíly, ani na foto ani v konfiguratoru. Mate s tím někdo zkušenost? Diky

• 2 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem xkali,

Je integrace Chat GPT v O4 FL jen demo nebo už to je finální podoba ?

12. Zahájeno uživatelem NemesiSK,

Donedávna som mal nekonečné reštarty infotainmentu, aspoň raz za jazdu to muselo skapať. Rekord bol 3 reštarty za 5 minút. Pred cca mesiacom mi dorazil nejaký zvláštny update, ktorý sa inštaloval asi 2 týždne, to som si už myslel že sa zasekol a bude treba aby ho riešil servis. Po ňom mi asi pred týždňom dorazil iný malý update, ktorý písal že opravuje nejaké chyby a ten sa nainštaloval za pár minút a odvtedy je pokoj s reštartmi. Týždeň bez reštartu, to u mňa posledných pár mesiacov bolo scifi. Ak máte podobné problémy a radšej nič neinštalujete, tak za pokus to stojí. Tie reštarty začali pár mesiacov dozadu nejakým starším OTA updatom, ktor…

13. Zahájeno uživatelem Jaroslava Hűbnerová,

Ahoj, zná někdo specifikaci USB portů v Octavii IV? Rychlost (USB 2.0 nebo víc) a rychlost nabíjení (15W-100W). V manuálu samozřejmě nic není. Jen rozlišení na datové/nabíjecí a jen nabíjecí. Díky.

14. Ahoj všem. Minulý měsíc jsem obdržel novou Octavii Combi (po face liftu). Po vypnutí motoru či i po vypnutí zapalování je stále slyšitelný šum předního reproduktoru a k tomu občasné praskání v pravém dveřním reproduktoru. Máte někdo podobnou zkušenost, prosím ? Děkuji za radu. MK

• 0 odpovědí
    • 368 zobrazení
  15. Ahoj, mám Octavii 4 z roku 2020, a asi před měsícem začaly problémy s infotainmentem – displej občas zůstával tmavý a nic neukazoval. Po zkušenostech se servisy Škoda jsem si ve chvíli, kdy displej ukazoval normálně, pořídil jeho snímek s informacemi o infotainmentu. Asi před 14 dny displej přestal ukazovat definitivně. V servisu prý vyměnili řídící jednotku; displej ukazuje. Po opravě jsem si pořídil opět snímek displeje a oba snímky porovnal. Jedinou změnu, kterou jsem zaznamenal, je ve verzi SW – původní byla 1896, nová je 1941. Oba snímky přikládám, a kromě nich také snímek štítku vrácené řídící jednotky. Oprava trvala 2 dny a stála 37 000 Kč. Mám 2 dotazy:…

16. Zdravim, Rad by som vas poprosil o radu. Mam novu octaviu 4 FL s 13 palcovym infotainmentom. Po pripojeni autokamery (skusal som uz 3 rozne) do usb-c pri spataku zacalo po par minutach rusit obrazovku infotainmentu. Artefakty ako pri zlom uzemneni, alebo ako ked mate zly hdmi kabel k tv/monitoru. Kedze chcem vyuzivat aj parkovaci rezim, mam to momentalne zapojene cez hw kit od viofo(k a119 mini 2). Staly prud mam na poistke pre phonebox (spodne usb a indukcne nabijanie) a ACC som skusal najprv na poistku zrkadloveho usb-c, tam bolo tiez rusenie po par min. Potom som ju presunul na poistku diagnostickej zasuvky, tam to bolo par jazd ok, ale teraz to zacalo aj tam rusi…

17. Dobrý den zajímalo by mě jestli někdo neví jestli se dá dodělat Dvojitý USB-C konektor pro cestující na zadních sedadlech, umístěný pod loketní opěrkou ve středovém tunelu. U Octavie 4 generace .Jestli tam je už kabelová příprava a nebo se musí natáhnout nějaký svazek od předu do zadu. Předem děkuji za odpověď.

18. Zahájeno uživatelem jude78,

Caute pani, prosim o radu. Moja OIV RS MR2025 nezobrazuje vonkajsiu teplotu na infotainmente. Predpokladam, ze je to Columbus, v cenniku sa pise, ze je to 13" navigacny system, no ani za svet neviem najst moznost zobrazovania teploty na nom. Je to tam, ci to kluci z Boleslavy zabudli nakodovat? Dik za odpovede🙏

19. Zahájeno uživatelem RomanX,

Zdravím, už tuto službu vyzkoušel někdo u nás na OMV? Prý to má fungovat od září. Zkoušel jsem aplikaci stáhnout do infotaimentu v autě z nabídky škoda shop, ale nejde mi to, nejde se spojit. V mobilní aplikaci Myškoda už platební kartu uloženou mám.

20. Zahájeno uživatelem Hellou,

Zdravím všechny, nepodařilo se někomu rozchodit na Columbusu bezdrátové Android Auto? Dle postupu co je v diskuzi na Scale se nedaří mi to rozjet. Nemá to tedy nová Oct povolená, nebo na to máte někdo nějaký fígl?

21. Zdravím, Mám Octavii 4 z roku 2023. V nastavení klimatizace kde se zadává automatický výhřev sedačky a volantu po nastartování v závislosti na teplotě, tak mám dva problémy: 1. Obě funkce ukazují vypnuto, přesto se po nastartování teď v zimě zapne vyhřívání volantu. 2. Měnit nastavení intenzity sedačky lze, ale změnit nastavení intenzity volantu nelze. Ať kliknu na jakoukoliv intenzitu, tak se to označí, ale stejně se ukáže vypnuto. Máte s tím někdo prosím zkušenost a jak to řešit? Verzi softwaru mám 1941. Díky všem za radu.

• 4 odpovědi
    • 1,7tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Ľubomír23,

Vedel by mi niekto pomôcť s týmto zobrazením VC VRS? Nezobrazuje čísla ani otáčky. Nedočítal som sa ku konkrétnej odpovedi. Mám O4, 02.2024. Ďakujem.

• Díky
    • 1 odpověď
    • 597 zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem OCTAVIA 1.5 TSI,

U auta mi chybí USB-C u zpětného zrcátka. Chtěl bych si přidat kameru na čelí sklo. Myslíte si, že by šel panel horní odmontovat a USB-C konektor nějak přidat?

24. Zahájeno uživatelem LadesN,

Ahoj, předpokládám, že jsem hledal správně a že to nejde, ale ptám se pro jistotu (přece jen už jsem narazil na x věcí schovaných nesmyslně za dlouhým/opakovaným stisknutím atd...). Dá se nějak ve virtualcockpit (+bolero) změnit, co mi ukazuje na střední ploše a nemít tam jen digitální rychloměr? Celé obrazovky se přepínají na volantu, stejně tak jde přepínat, co zobrazit na budíku vpravo/vlevo. Ale nenašel jsem jestli se dá změnit střed. Nějkteré foto na internetu tam mají navi/telefon/jízdní data, ale nevím jestli to není třeba jen VC z Kodiaka, Supa a nebo starší. Viz:

25. Zdravím Vás, mám možná trochu zvláštní dotaz, ale ať hledám jak hledám nikde nemůžu najít ukazatel teploty oleje a najeté km od tankování. Poradí někdo prosím? 😄

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.