Publikováno Únor 6, 200718 r Prosím mužete mi nekdo vysvětlit kde najdu tyto věci ,jelikož mi při teplym motoru špatně startuje 1.4 50kw.četl sem mraky informací a prý to dělá termostat nebo čidlo,jsem s toho jelen.Tak to chci vyměnit ale kde to najdu?čidlo je na chladiči,spíná ventilátor.thermostat je na motoru ,asi tak nebo ne?
Únor 7, 200718 r c.17 na prvom obrazku je spinac ventilatora chladica. c. 5 na druhom obrazku je cidlo teploty chladiacej vody v motore. ked sa cidlo poserie, tak hadze riadiacej jednotke motora zle info o teplote motora. RJ motora si potom mysli, ze motor je studeny a obohacuje zmes pri starte, hoci je motor vlazny, alebo teply. z toho su zle starty. vymena je jednoducha (lebo som ju zvladol aj ja sam ) : vytiahnes kliestami poistnu zavlacku (c. 6), na cidle je taka plastova poistka, tu stlacis a stiahnes konektor s kablami. cidlo ma taky tvar, aby si konektor nenasadil opacne. mozes to robit bez odpustania vody, vytecie minimum, ale motor nechaj zhasnuty... Upraveno Únor 7, 200718 r od colins
Listopad 15, 200717 r Môže niekto popísať jednoducho výmenu termostatu, aby som nemusel isť do servisu?
Listopad 15, 200717 r Môže niekto popísať jednoducho výmenu termostatu, aby som nemusel isť do servisu? jednoducho popisat ? odpusti trocha chladiacej kvapaliny, odsrobuj termostat, nasrobuj novy, dopln kvapalinu, odvzdusni system, jazdi.
Leden 3, 201015 r Chcem sa spytat, ako postupovat pri vymene cidla po stranke technickej. Neviem ci mam az take velke ruky ale ja sa k cidlu (snimacu teploty) nemozem dostat. nestrcim tam ani celu ruky, nie to este druhu aby som cidlo odmontoval? Treba pred vymenou nieco odmontovat aby bol k cidlu lepsi pristup? Navyse kablik ktory ide z cidla je dost napnuty, takze neviem, ze ak sa mi aj podari k cidlu dostat, ci pojde vobec tahom smerom von vytiahnut. Prikladam obrazky noveho cidla aj fotky motoru.
Leden 3, 201015 r 1.Vytiahni poistku cidla. 2. vytiahni cele cidlo. 3.Rozpoj konektor. Montaz je opak 3,2,1. Upraveno Leden 3, 201015 r od PROCHY603
Leden 4, 201015 r vypusť chladící kapalinu a odpoj tu hadici vpravo, jinak se tam asi rukou nedostaneš
Září 16, 20186 r Nasla by se dobra duse, ktera by mi rekla kde se nachazi cidlo teploty chladici kapaliny na motoru skoda fabia 2, r.2009, 1.4Tdi, prosim?
Září 17, 20186 r Čidlo je v tom plastovým domečku co je pod tandemovým čerpadlem. Je pod hadicí co pokračuje k topení, jakoby směrem od kabiny. Upraveno Září 17, 20186 r od Jarda-k
Leden 25, 20196 r Ahoj chtel bych se zeptat kde to cidlo najdu na octavii 2 Upraveno Leden 25, 20196 r od Pawouk
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.