Přejít na obsah

Pavel T

Uživatel
  • Počet příspěvků

    41
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Pavel T

  1. celé zrcátko, tedy i sklo je stejné pro před FL i FL
  2. tento problém mám také. Vždy jen po dešti. V maxidotu s tím nic nezmůžete, tam je jen automatický zadní stěrač, což neřeší tento problém. Řešilo se to u nás na superb clubu a tam se psalo že to dělá motůrek, který si nepamatuje koncovou polohu stěrače. Je pravda, že když prší a já setřu zadním stěračem, tak ten stěrač se nikdy nevrátí do koncové polohy a je vždy tak 10 cm od ní (vidím ho i ve zpětném zrcátku) a když auto dám do garáže a druhý den nastartuji, tak stěrač udělá jeden cyklus a zastaví se už v koncové poloze a pak mám klid vždy do doby než ho opět použiji.
  3. byl jsem v domění Ferdo, že žádná s2 neumí (ani dokodováním) při zamčení vozu automaticky sklopit zrcátka... a že lze jen zkrátit doba podlrzení tlačítka na DO.
  4. Automatické sklopení zrcátek po zamknutí S2 neumí. Lze však kódováním změnit čas podržení tlačítka při zamykání na minimální dobu a není to pak taková otrava....
  5. ahoj samozřejmě to dokodovat lze a vypadá to lépe. Pánové co komentovali pod tebou vůbec nepochopili o čem mluvíš a mrmlaj si cosi o oslnování zadní mlhovkou, kterou však po této úpravě vůbec nepoužíváš. Takže pro ty méně chápající: Kubikulakovi jde jen o to, aby se s osvětlením zadních lamp, současně rozsvítily i mlhovky ( ne však s intenzitou 21w žárovky, ale pouze 5w žárovky) výsledný efekt je že zadní lampy na s2 sedan se rozsvítí na denní svícení jako celek a vypadá to daleko efektivně než když je zbytek světla na 5dveřích mrtvej. Osobně znám několik lidí, kteří si to dokodovali. Mít sedan, tak to mám dokodováno hned jako první věc.
  6. Matěji, to je super příspěvek. Ještě dotaz. musel jsi nějak řešit, aby ti to columbus při zařazení zpátečky sám zobrazil? díky
  7. no a to mě právě nefunguje. Podržím tlačítko 5 seknund a nic. Zkoušel jsem i "kalibraci" oken přes DO. Jediná možnost jak sklopím zrcátka je ovladačem ve dveřích. Po nastatování se mi neodklopí a musím odklopit opět ovladačem na dveřích. Jak jsem již psal, pán, který mi kodoval řekl, že mi tuto funkci nepodporuje ŘJ. Na pánovi bylo ale vidět, že trošku pospíchá a zřejmě se tim, už nechtěl (nemohl) déle zabývat. A nebo mluvil pravdu. Takže by mě zajímalo, jestli je opravdu možnost, že jsou v S2 ŘJ, které tuhle funkci sklápění/odklápění neumí podporovat?
  8. Dnes proběhla oprava kódování od člověka, který zná a umí. Vše napravil a zadní dvere už opět fungují. Jen mě překvapilo, kdyz mi pan tvrdil, ze se zrcatka neumi samovolně po nastartování odklopit. Nebo sklopit podrzenim tlačítka na DO. Prý nepodporuje ŘJ... To mě trošku štve, myslel jsem že je to standard u sklopnych zrcatek.
  9. V patek jdu na výměnu EGR a tak se na to podívají. Musím si tak skoro týden počkat. Jestli to ovšem nevyřeší, tak bych si nejspíš udělal výlet za tebou do Strakonic. Zatím ti Ferdo patří velké díky
  10. Takže jsem dal na tvé rady a vrátil ke spolujezdci původní jednotku. A zadek zase funguje... :-) zrcátka logicky nesklapí. Takže je špatně kódování?
  11. Ferdo, jednotku spolujezdce jsem teď neměnil. Já už tuhle (8X0959792H) jednotku měnil kdysi dávno, když jsem do původních zrcátek dodělával osvětlení nástupního prostoru a s vyhlídkou do budoucnosti, že jsem sklopky chtěl, tak jsem jednotku tenkrát vybíral tak, aby se mi v budoucnu hodila i na sklápění. Ted jsem měnil pouze tu u řidiče a to v první fázy za špatnou a po tvé radě už za tu správnou. Zkusím mrknout do průchodek ve dveří na kabely. Vím, že S2 na to trpý. Velice si vážím tvých rad. Děkuji a dám vědět.
  12. zkusil jsem ještě zaměnit zadní ŘJ mezi sebou a zjistil jsem, že jednotky jsou v pořádku. Vadnou jednotku jsem tedy vyloučil. Ale tady už moje možnosti nejspíš končí. Zkusil jsem zajet za místním autoelektrikářem, ale ten mě poslal k šípku, že nemá čas a dál se se mnou již nebavil. Takže ted jezdím s odstrojenýma tapecama,abych je nemusel neustále sundavat, zadní dveře mám nonstop otevřené, tak čekám, kdy se nějaký nenechavec do auta podívá. Už mě to začíná pomalu... když by mě někdo dokázal nasměrovat po čem jít, budu moc rád. díky
  13. tak mám asi nějakého šotka v autě. ŘJ v řidičovo dveřích jsme přepsali a dokodovali. Ale zadní P dveře, nekomunikují dál. Když ŘJ v zadních dveřích odpojím od všech kabelů a zpětně zapojím, tak se dveře rozsvítí, okno jde stáhnout ale jen ovladačem na těchto dveřích, ale od řidiče nestahnu nic, nezamknu je... Diagnostika zadní dveře vubec nenačte, hazí chybu. Vše fungovalo do té doby, než jsem dal řidičovo ŘJ 7N0959793A, pak už zadní dveře nefungovali.
  14. Ferdo, děkuji ti za rady ohledně ŘJ. Měl jsi pravdu. Koupil jsem jednotku, jakou jsi popsal výše a zrcátka už fungují. Nemám ji zatim dokodovanou a ještě vše nefunguje tak jak má ( automatické zamknutí auta po rozjezdu a zadní pravé dveře jsou totálně mrtvé), ale to je v plánu dnes, tak snad to klapne a bude vše v cajku. Ještě jednou velké díky.
  15. A to ti to funguje, když to máš zapojené jen na vnitřní osvětlení? Mám stažené elektrické schéma zapojení zrcátka a je tam 6 drátů (pojistky, hlavní řídící jednotka, osvětlení vnitřní, osvětlení couavcího světla... dal si z hlavy nepamatuji)
  16. čelní sklo mám se senzorem deště a senzorem světla, ale zrcátko mám úplně holé. Myslel jsem, že dokoupím jen vnitřní samozatmavovací zrcátko a zapojím. Jestli je to tak, že musím i sklo, tak na to házím bobek a asferický sklíčka raději prodám.
  17. Další výzva bude zprovoznit stmívání. Nemám totiž vnitřní stmívatelné :(
  18. Děkuji Ferdo. Já věděl, že pomůžeš. Jednotku objednám a pak dám výsledek.
  19. ahoj, rozhodl jsem se pro dodělání el. sklopných zrcátek a proto jsem koupil: - L+P zrcátka s el. sklápěním - nové řídící jednotky do obou dveří, ŘJ u řidiče 7N0959793A a ŘJ u spolujezdce 8X0959792H - dále nový ovladač na štelován zrcátek s funkcí sklápění. Jednotky ve dveřích jsem vyměnil za nové a nechal je dokodovat (přepis čísel jednotek a povolení funkce sklápění, nainstaloval jsem nový ovladač zrcátek a ještě před totální výměnou zrcátek jsem ty nové zapojil na nečisto chtěl odzkoušet funkčnost. A v této fázi nastal problém: Pravá strana funguje komplet. Tj.: blinkr bliká, osvětl. nohou svítí, zrcátko se dá naštelovat a zrcátko se sklápí Levá strana funguje špatně. Tj.: blinkr bliká, osvětl. nohou jak kdy, zrcátko se dá štelovat, ale sklápí se opačně než to na druhé straně Jednoduše P je sklopené a L je v normální poloze. P odklopím a L se sklopí. Nejsou synchronní! Když chci stáhnout okénko u řidiče, tak ovladač je taky přehozený, na povel dolu nereaguje a na povel nahoru ho stáhne dolu a naopak. Ostatní okna v pořádku. Prostě jen ta levá strana u řidiče dělá neplechu. Otázka co s tím je? špatná jednotka dveří řidiče? Nevím jestli náhoda, ale zadní dveře mi přestali fungovat úplně. nestáhnu okno nic. Už jsem v tom tak zamotaný, že nevím jak dál. Vím, že třeba Ferda by mohl vědět, ale k němu to mám daleko a vždy se k němu dostanu jen v létě, když jsem poblíž na dovče.
  20. Tak nakonec se dílo povedlo. Zakoupena nová ŘJ, která měla osazené všechny PINy. Musela se nechat překodovat ( bez kodování sice vše fungovalo, ale signalizační dioda ve dveřích signalizovala, že je nějaká chyba) Kabely se pak zapojili dle schématu staženého z dílenské příručky a to takto: + do pinu č. 1 a - do pinu č. 4 děkuji všem co poradili.
  21. tak včera jsem se pustil do zapojení. Plus jsem zapojil do PINu č.10 a mínus ukostřil. Pres VCDS se aktivovalo v ŘJ dveří osvětlení. Nefunguje. Když jsem zjišťoval proč, tak jsem zjistil, že když vytáhnu kabelový svazek z ŘJ a podívám se do samotného "slotu" v ŘJ, tak vidím, že slot má osazené jen 6 pinu z možných 16 a ze zrcátka mi vede také origo 6 kabelů. A zbytek pinu je prostě prázdný. Takže to fungovat ani nemůže. Byl jsem docela zaskočen, protože jsem myslel, že v ŘJ to bude osazené všechno. Takže netuším co dál. Shánět novou ŘJ, která má více pinu? Nebo je možné je dodělat? Opravdu už nevím. Foto pro představu
  22. Musí se sundat tapec dveří. Nic složitého. Už to mám nacvičené. První pokus jsem dělal dle videa na Youtube. Když máš tapec dole, tak zhruba ve středu dveří je jednotka. Jsou v ní tuším minimálně 3 konektory a jeden z nich je ten k zrcátku ( poznáš podle kabelů, kam vedou)
  23. ahoj, díky za odpověd. Ano, to co držím je konektor od zrcátka. Je vytažen přímo z řídící jednotky dveří, takže protikusem konektoru je samotná řídící jednotka. Vím, že mám oranžový kabel dát do pinu 10, ale netuším kam s tím fialovým (ten má být jen jako kostra) a nechci ho kostřit někam jinam, chci ho prostě dát do správného pinu toho konektoru tam, kde správně má být. Nemohu to však zkoušet tak, jak píšeš, protože osvětlení nemám ještě nakodované, takže do těch pinu nic neteče. Vím, že jsem malý kousek od cíle a ono se to podaří :) Ideální by bylo, kdyby se někdo hrabal ve dveřích a vyfotil mi jeho konektor.
  24. ahoj, zkouším, tedy ještě jednou. dotaz v podstatě pořád stejný. Po několika googlování jsem dospěl alespoň k tomu, že jsou to dva dráty. Oranžový + vedoucí do pinu 10 a fialový - který ovšem nevím do jakého pinu dát. Dostalo se mi rady, abych ho ukostřil kdekoli, ale to se mi moc nelíbí, chtěl bych ho prostě dát tam, kam patří. Nejsem žádný borec co se vyzná v elektrice a tak prosím o toleranci. Mám domluvené následné dokodování, ale na mě je, abych s autem přijel a vše bylo správně zapojené. Takže jestli mi tu někdo dokáže pomoci, tak budu opravdu rád. Děkuji Pavel
×
×
  • Vytvořit nový...