Přejít na obsah

Hefidlo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    43
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Hefidlo

  1. https://www.car-nav.cz/skoda-columbus-mib2-5-originalni-navigace-skoda-superb-3-apple-carplay-android-auto-mirrorlink/ 

     

    tohle narvu do rapida ?

     

    nebo presneji da se tam narvat neco co ma i bezdratove apple car?  

  2. Pokud tam dáš něco, co má větší lumeny počítej s větším teplem.  Může, ale nemusí, se  ti  pokazit pokovení reflektrou. Dalé dost možná budeš nelegalní z důvodu přepalování některých měřených bodů. Tudíž nejen, že tě za to mužě někdo dojebat, ale  taky budeš oslňovat ostatní.  Nicméně to říkám jen jako doporučení :-) ať si každy děla co chce :)) 

  3. V 28. 2. 2020 na 23:39, Hefidlo napsal:

    Zdar, je tu nějaky VCDS koder z Ostravy?  rozoupal jsem se po dvou letech že bych něco málo doplnil :-) za předpokladu že to nema vliv na zaruku :-D kdyžtak mi prosim napište :-) lahev slivovice na oplátku ... :-) 

    Může být i širší okolí na Moravě :-) 

  4. Chystám se vyrobit bazmek na bezdratové nabíjení + bezdratové adroid auto,   zkoušel už někdo ?  at neřeším něco   co už by mohlo být. 

     

    postup:

    1. rozchodit bezdratove AA přes nejaky adroid dongle 

    2. Vytisknout na 3D tiskárně  platformu ktera by sedla přesne do toho prostoru pod tim kde se připojuje USB

    3. do platformy přihodit bezdratovou nabiječku

    4. uživat si  jen položení telefonu do určeného prostoru. 

  5. před 4 hodinami, Stringo napsal:

    Chtěl bych se zeptat na to nastavení o kterém tu mluvíte. Připojím telefon, spustím AA. Waze i GoogleMaps fungují, když mi někdo volá, jde přijmout hovor, když volám já, hovor se nespojí, když mi přijde SMS nebo zpráva WhatsApp, přečte mi ji, když chci odpovědět nejde to. Spotify je kousnuté. Google Music Play funguje. Hlasové ovládání nefunguje (pořád mi říká "nevím, jak vám mám pomoci s požadavkem xxxx"). Navíc, když odpojím telefon od USB, tak se AA nevypne a dokud ho manuálně neukončím v liště spuštěných app, tak jsem v režimu AA - takže jsou vypnuté zvuky.

     

    Telefon mám samozřejme v CZ i AA je v CZ, používám příkazy, které by měl Google Asistent v CZ podporovat:

    https://mobilenet.cz/clanky/naucte-se-ovladat-svuj-android-hlasem-a-hezky-cesky-20596

     

    AA mám nejnovější, telefon Xiaomi Redmi Note 4 Global (Android 7, MIUI 10.2. a USB kabel napájecí+datový - kabelem to nebude).

    Díky za tipy, už si s tím hraju víc jak měsíc a pořád to nedokážu využívat na plno...

     

    pouzivam android auto normalne. kazdy den.

     

    je potreba si uvedomit par veci:

    1. android auto neni oficialne na uzemi cz poporovan. 

    2. tvuj system v telefonu ma pravdepodobne jeste stále Google now a ne ne google assistent.  Google now je predeslaverze, ktera  častečne fungovala. Asistent v aute je  nejaky divny port  z telefonu. Často se mi stalo že to na telefonu funguje vyborně v aute nejde... Dokonce  mi parkrat spojila služba dva jazyky dohromady. 

    3. pokud chceš google assitent který je uplně někde jinde musíš mit telefon ppřepnutý do angličtiny. Nicméně nejsme si jisty jestli xiaomi google assistent podporuje. Ja mam google pixel telefon .. což je refereční model. 

    4. PoOkud chceš použivat neják normálně Google assistent nebo google now..  Je potřeba na něj mluvit anglicky.. čeština stále není podporovana. Snad se dočkáme tento rok. 

    5. Ohledně volání..   ja sem si všiml, že při telefonování to stejně přepina na BT propojeni.  Takže  bych  čeknul  jeslti tvuj telefon  spravne  telefonuje z auta přes BT a  potom bych zkusil  renstalovat  AA  nebo  jinou verzi.  Bohužel Google je ve vývojí AA stale  pomalý a často mi nefunguje něco v nové verzi co předtím jelo. 

     

     

  6. před 42 minutami, Effendi napsal:

    Názor beriem, len mám otázku : Keby občianstvo bolo spokojné s kvalitou osvetlenia plochy za autom, riešilo by všelijaké náhrady a bastlili by Čínu do originálu ? Asi nie. Tak navrhni svetlá spiatočky tak, aby osvetľovali priestor za autom a nie aby slúžili len ako kontrolky pre tých, čo stoja za mnou. Defokusovaná LED spiatočka z vlastnej skúsenosti svieti omnoho lepšie ako originál. 

    Mno jako optik to navrhnout dokážu má to ale pár problemu. První je legislativa, ktera je daná. Další je cena a neposlední řadě požadavky zákazníka. Takže má člověk svázané ruce :-) 

     

     

  7. před 2 hodinami, miklisek napsal:

    Jlikož mám couvací kameru, tak nějaká defokusace mě až zas tak netrápí, že nemám osvícenou plochu za autem. I proto mám jas těma odporama snížený, aby to nešajnilo, nepotřebuju líp vidět. Navíc kolikrát jsou couvačky u aut pěkný bludičky, že ve dne skoro nejsou vidět a v noci s nima není vidět dozadu. Proto tam lidi cpou LEDky. Chápu, že z tvé pozice konstruktéra světel tam LEDka nepatří, ale nám se tato řešení přesto líbí i přes tu ilegalitu....

     

     

    Jasně ? jako může to být pěknější :-) kazdopadne legalita je už jiná. Na to se chtěl jen upozornit :-) škoda že skoro každý šetřila a neudělá přímo full led. :-) lampu 

  8. V 5. 10. 2018 na 7:16, miklisek napsal:

    Stará elektrika z FII to bohužel neumí. Odporem neřeším chybu, jen snížení jasu. Tahle LEDka je 30W, ale stejně svítí moc, oslňuje. Ono jde o to, že RAPID má poměrně velkou plochu a parabolu zpátečkového světla a tím víc je to vidět.  

    Vím že tu je časový odstup od tématu. Nicméně. 

     

    Světla na auta navrhuju, takže snad mohu říci svůj názor.  Výměna žárovky za ledky je hovadina. Ještě k tomu u zpátečky.  Ta parabola je tam napočítána přesně na ohnisko vlákna žárovky.  Tím pádem ta ledkova žárovka tam bude totálně defokusovana.  Jelikož vím že zpátečka je jedna z nejvíce otravných funkci na legalitu, dovolím si tvrdit že na 99% touto výměnou udělá člověk z te lampy nelegální signální svítilnu. Takže pokud si chce zachovat jakékoliv světlomet či svítilnu legální neměňte ty žárovky na které je to navržené.  ?

  9. V 3. 4. 2018 na 19:30, Qual napsal:

    Ano, myslel jsem zvýšování intenzity celého pásku. Nemyslím tím tedy z jedné strany na druhou, jako to mají nové Audi.

     

    jaj tak to se omlouvám, myslel sem  že mluvíš o sweepu.  Mno pokud tam je řízeni těch ledek co jsou na  jedné straně toho světlovodu pomocí PWM tak by to šlo postupně rožnout. Nicméně PWM je celkem drahá věc a rapid je levnější auto a z funkčního hlediska k tomu není důvod. Takže to podle mě doprogramovat nepůjde, protože tam k tomu pravděpodobně bude chybět právě ta PWMka což je kus hardwaru. 

  10. V 25. 3. 2018 na 23:20, Qual napsal:

    Neví někdo, jestli se dá nakódovat, aby LED proužek pomalu "naběhl" do plného svitu po vypnutí blinkru, jako to má třeba Sup?

    určitě nedá,  celý světlovod nasvětluje jedna  nebo dvě diody.  Z jedné nebo druhé strany. Takže  to není možné. 

  11. V 1. 4. 2018 na 18:29, Mutislav napsal:

    Jak stabilní vám připadá smartlink při spojení pomocí android auto? Podotýkám, že aplikaci mám aktuální, ale stejně, někdy se spojí- někdy ne-pak je potřeba vypnout zapalování a znovu zapnout (kessy). Někdy i úplně vypnout aplikaci v mobilu. Při navigování- a je jedno, jestli waze nebo google mapy se ztrácí spojení mezi mobilem a autem a zase naskočí, nebo třeba ani nenaskočí.

    Chová se to obdobně na několika mobilech. :-(

    Prostě pomocí android auto maximální nestabilita. Bohužel mobil s MirrorLinkem nevlastním.

     

    Jakou máte zkušenost vy?

     

     

    Ja koupil android včera. Takže povím co nejdříve, nicméně předtim jsem jel od zaři na Apple Car a tam jsem mel kabel 20cm i 2 metry a nikdy to nespadlo. 

     

  12. jo jo na ty otáčky jsem si už přišel :-D   za začátku  sem si říkal nízké otáčky.. co nejnižší spotřeba a prdlajs....   občas sem jel lehce svižněji a hele ono to má nižší spotřebu... teď  dokončuji 7000 km  a průměrnou mam 4.5 :-)  pravidelně jezdím Ostrava - Nový Jíčín  přes Příbor.  Krmení jen Verva 100. 

  13. Ahoj,

    prošel sem a nenašel na rapidu tak snad  to neduplikuji. 

     

    Řešil ste někdo vyhřívaný volant na rapidu ?  je to věc kterou bych celkem ocenil. :-)  Na octavii 3  je tak, že by se to jen prohodilo a připojilo nějak aby  se to zaplo s vyhřivanim sedačky?  

     

    Dik :-) 

×
×
  • Vytvořit nový...