Přejít na obsah

Tomass44

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Tomass44

  1. Tak údaj pohotovostní hmotnosti mě celkem dost zaskočil asi jsem to zmotal s celkovou hmotností? čekal jsem že to bude podobný jako u Phaetonu. No má chyba... Příště si budu muset lépe ověřit fakta, než zas budu někde mudrovat ;-)
  2. Chápu, že někdo je na tom tak že nemusí koukat na spotřebu, ale i tak mě pro naše podmínky uniká význam téhle motorizace. (Pokud s tím někdo netahá auta z Německa) Výkonová rezerva je podle mě plně dostačující při již +- 100 kw (beru podle sebe u O1, chápu že u superba to bude o něco víc vzhledem k váze) S ohledem na rychlostní limity a důchodce za volantem / na elekrokole. :-D No ale abych se vyžvejkl do 110 km/h jsem schopný předjet jakoukoliv brzdu, (co jede rychle jen po rovince a v zatáčce se vleče) a střelce od 110 km výš už nemám potřebu předjíždět protože bych rychleji už nejel. Ani kdybychom tu měli neomezenou rychlost na dálnicích, tak by ten výkon neměl smysl, protože hodit tempomat na 200 km/h a kličkovat mezi levoproudařema by byla ještě větší sebevražda než závodit na okreskách. Mě osobně přijde smysluplnější jezdit do fušky s něčím co jezdí za 6 litrů a za nemalý ušetřený obnos koupit na zábavu něco jako je Mazda rx8 a vyrazit na okruh, než si užívat výkon s dvoutunovým korábem, který i přes jeho motor nedokáže porazit fyzikální zákony spojené s jeho hmotností v zatáčce. (Jen moje teorie, třeba bych po svezení mluvil jinak) Na druhou stranu chápu, že pokud někdo musí kousat denně 200 km do práce a 200 z práce, chce být asi brzo a bezpečně doma, spotřebu s rychlou jízdou neřeší :-) Neberte mě špatně, uznávám že lepší motor už ve škodě nikdy asi nebude, ale já to auto prostě na jednu stranu nechápu. Kdyby ten motor byl umístěn na nějaké sportovnější platformě (nemyslím kombík v ryze sportovní RS verzi :-D ) ale v něčem co nemá největší kufr na trhu a váží do 1,5 tuny, tak bych 3,6 FSI pochopil. ;-)
  3. Určitě to musí být zábava jezdit s 3.6, ale představa že s tím autem jezdím dennodenně deset let mě přijde celkem dost šílená. Při mém nájezdu 500 k za deset let dám za naftu 1 míč, 2 míče u 3,6 mě přijde jako sakra rozdíl. Když bych sečetl nájezd všech aut v rodině od roku 2000 na O1, 2xF1,Yeti, T4 a Corsa C (všechno v TDI tak jsme víc jak na 2 mil. km. To už by bylo ušetříno na 4 nové Superby :-D To že to je bezúdržbový motor podle mě ve výsledku nákladů nehraje roli. To radši budu poslouchat každý den traktora. Pokud vím, tak se na autech měnilo akorád 1x turbo. (Spojky, a části podvozků nepočítám)
  4. Zdravím, nemohl by mi někdo poslat nějaký návod na zapojený tempomatu. Fabia 1.9 TDI rok výroby mám 2007. Čím víc to tu pročítám, tak jsem z toho víc zmatenej. Sháním nějaké konkrétní zapojení. K tempomatu nemám žádný návod, tak bych chtěl mít něco v ruce než se do toho pustím. Edit: Tak jsem asi našel vše co potřebuji. Teď to už jen správně zapojit
×
×
  • Vytvořit nový...