Přejít na obsah

JirikTU

Uživatel
  • Počet příspěvků

    66
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem JirikTU

  1. JirikTU

    Rapid 1.0 81kW Monte Carlo

    Pár obrázků z mého archivu,
  2. Z alba Rapid 1.0 81kW Monte Carlo

    © jirimoravec@gmail.com

  3. Ahoj, mám Swing 6,5" a z výroby přední i zadní senzory. Možnost zobrazení jízdní dráhy nemám (viz. foto). Nikde v menu jsem nenašel možnost funkci aktivovat, kódovat jsem nic nezkoušel....Pokud to rozchodíš, dej prosím info.
  4. @Nicon nepíšeš rok výroby. Ale novější infotainment umí rozdělit výměnu oleje po roce, ale servis zachová po 2 letech. Viz mé foto, první olejovou náplň nezjistim, ale od té doby měním po roce 5w40. Nájezd mám do 15t za rok. Olej vlastní nemám, ale servis nemá problém měnit každý rok. Taky z toho mají peníze ?
  5. Ahoj, mám Swing 6,5" a u mne nabídka App vypadá takto.
  6. Ok, už ti rozumím. Osobně jsem při psaní neviděl rozdíl ve formulaci plná výbava a bohatá výbava. Pokud v tom rozdíl vidíš, tak uznávám že jsem nepoužil uplně stejná slova :)
  7. Souhlasím, GPF se jistě také promítne do ceny, ale výhoda pro zákazníka to zrovna není. Třeba jsem měl prostě přehnané nároky a nízký rozpočet ? ale nabídka Scala ambition 1.0 85kw s metalizou byla cca 410 tisíc což se velmi blizilo mému rozpočtu. Za tu cenu již nabízí klimu, tempomat a další prvky. Na druhou stranu má PUR volant a plechové disky. A to bych za bohatou výbavu nepovažoval...kdo sáhne po style a rozpočet mu to dovolí, nebude tohle samozřejmě řešit.
  8. Ahoj, Úplně nerozumím tomu požadavku, ale nemusím rozumět všemu ?. Samozřejmě si každý bohatou výbavu může představovat jinak, záleží na preferencích. Jinak náhodně 2x odkaz https://m.autorevue.cz/skoda-scala-cena-vybava-ambition-style-pakety https://www.skoda-storyboard.com/cs/tiskove-zpravy-archiv/skoda-scala-vstupuje-na-cesky-trh-s-bohatou-vybavou/
  9. Závady vypsané v článku prostě podle mne nejsou na nadpis: nepraskla ani žárovka . Máš jiný názor, respektuji to ?. Sám něco podobného doma, důvod pomlouvat auto nemám. Sám jsem psal že bych ho hodnotil za 3 - tedy dobře. Poznámka o konkurenci byla myšlena v kontextu, jestli by takový nadpis dostala při stejném výsledku i konkurence. Opět můj názor. Řešit zde konkurenci nechci, každé auto má jistě své a toto téma není o konkurenci.
  10. Přesně tak, tažení karavanu bylo pouze na jednu cestu a zpět. Proto životnost spojky za mne ubohá. Brzdy a motor vypadají naopak velmi dobře. Snad mě neukamenujete, ale článek mi nepřijde úplně objektivní. Už nadpis "nepraskla ani žárovka" je zavádějící. Elektronika zlobila (ecall a komunikační jednotka škoda connect), mřížka ventilace také odešla, spojka životnost 50t. Celkový výsledek není tragédie, ale bez ztráty kytičky to nebylo. Mám sám podobný HW doma, výsledek je pro mě tak za 3, základní prvky ale vypadají celkem ok. Ale dovolím si poznámku, že kdyby stejné problémy řešili u korejské nebo třeba francouzské konkurence... To by bylo řeči kolem co se nepovedlo ?
  11. Nový vůz stojí u domu a já zkusím napsat, proč to není Scala. Upřímně jsem byl asi trochu uveden v omyl články v médiích, když všude běžela kampaň, že Scala přijde plně vybavená v základu . Auto jsem chtěl platit hotově, tedy sleva na úvěr nebyla pro mě a cenový limit byl pevně daný. Hledal jsem auto pro 2 dospělé a dítě (3 roky). Logicky jsem nechtěl horší výbavu než u 7 leteho předchůdce. Minimální požadavky :tempomat, automatická klimatizace, BT HF, vyhřívané sedačky, parkovací senzory P+Z a nechtěl jsem halogenová světla. Podle mého názoru to není na rok 2019 přehnaná výbava. Nepíšu samozřejmosti jako mlhovky, centrál atd. Při pohledu do ceníku jsem zjistil, že základní provedení 1.0 TSI 85kW má plastový volant a plechové disky, bez příplatků to tedy nejde a platí se i za zadní loketní opěrku. Nakonec byl hlavní konkurent končící Rapid. Jako hlavní výhoda Scaly byl moderní a kvalitnější interiér. Stejně jako slušně naladěný a odhlucneny podvozek. Bohužel díky použité platformě má Scala šířku vzadu srovnatelnou s předchůdcem (Rapid). Pokud jsem to správně rozklicoval základní LED světla jsou pouze potkavaci, dálková stále halogen. Tedy se jedná o poloviční LED světla. Příplatek za světla (nebo vyšší výbavu) přinese již FULL LED ale světla nemají ostřikovače. Tedy usuzuji, že svit je stejně jako u Rapidu do 2000lm a to pro mne znamená stejné šetření, jako u Rapidu. Jelikož Rapid končil je v nabídce spousta kusů s dobrou výbavou a cenou. Nemá sice hračky jako digitální přístrojovy štít, ale ty jsou u Scaly za tučný příplatek, tedy mimo mé možnosti. Scala je jistě v detailech vyzralejsi, ale i zde se místy šetřilo. Každý ať si udělá obrázek, co je výhodnější.
×
×
  • Vytvořit nový...