Přejít na obsah

nemesis2180

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem nemesis2180

  1. Zdravím vás, řeším, jako ostatní zde, zapeklitý problém. Na oktávce jsem doposavaď měl origo převodovku DUT, kde se mě střihly nýty. Žádná katastrofa se nekonala, jenom to dělalo hrozný zvuky. Inu, posháněl jsem jinou, mechanik nasadil a konstatoval, že má stejnej problém. Takže vybírám již druhou převodovku a je to docela problém něco vybrat. Má někde z vás povědomí, co vše lze nasadit na tenhle motor? Převodovky typu 02K jsou s těmito kódy - CZE, DRY, DUT (55kW); CZD, DLP, DNZ (74kW); DUU, DUV, DUU (74 a 75kW); DUS, DRZ, DUW (50kW SDI a 1.4 55kW). Dá se na AEE, bez problému dát DUU ze 74kw? Nechtěl bych tam dávat z 1.4ky, nebo SDi, neboť to jsou slabější motorizace. Ale převodovek DUU je na inzerátech hodně a nevím, zda to půjde dobře. Myslím si, že kdyby se nám povedlo to tady sepsat, tak to pomůže vícero lidem. Díky!
  2. Zdravím vás, kdysi dávno mě odešel ovladač světel, nahradil jsem ho z VW Polo, který měl jen zadní mlhovky a neměl ovládání intenzity podsvícení, takže nejelo podsvícení budíků. Před nedávnem mě to přestalo bavit a koupil jsem novej ovladač světel. Bohužel, opomněl jsem fakt, že do svého auta musím koupit ovladač i s ovladačem intenzity (kolíček na ovladači). Nechcou se mě vyhazovat další peníze za jinej ovladač. Vím, že se dá ovladač překlemovat, ale nemám dostatečné znalosti v el. schématech. Mohl by mi prosím někdo pomoci a navést mě odkud kam mám dát klemu? Vím, že se to tady někdy dřív řešilo. Akorát se řešilo to, že dotyčný měl ovladač z FL a chtěl ho dát do před face. Já mám před FL, ovladač světel i na přední mlhovky, ale bez toho kolíčku nastavení intenzity. Za každou pomoc budu vděčný!
  3. nemesis2180

    EGR?

    Zkus sundat gumovou hadici, která vede do filtrboxu z levé strany. Je to odvzdušnění klikové skříně. Pokud by z toho šel modrej kouř (při nastartovaném motoru), měli by to být zapečený kroužky. Popř. půjčit sadu na měření tlaků ve válcích. Dá se to koupit i na netu do 500,-Kč/sada. To je asi nejlepší způsob. :) Hodně zdaru s motorem!
  4. Ahoj Fjody, buď v pohodě, mám to takhle už pár let. Ty vibrace způsobují prosté rezonace. Motor vydává při těchto otáčkách takové vibrace, které rozkmitají ten díl, který popisuješ a pak to takhle vibruje a mlátí :) Já to mám i horší, neboť mě někdo nedávno vykuchal katalyzator a ty rezonace mě jdou jak z blbých závěsů, tak i z toho pouzdra katu. Hrůza.
  5. nemesis2180

    EGR?

    Ahoj Hammerdine, video mě nejde spustit, ovšem podle popisu si doufám tvrdit, že tím to nebude. Nejdřív se tě zeptám, jestli byly na motoru dělaný gufera u ventilů. Za druhé, kontroluj olej, jestli ti neubývá. Většinou je to tímto. Aspoň u mě. Po zahřátí to pak nehulí, pokud nejedu z kopce na kvalt a pod kopcem nepřidám. To pak vyletí saze jak z čiplýho TDi :D. Mám natočeno přes 340 tisíc a dělaný je nemám. U mě tento problém bude taky v kroužkách. Poradím ti použít hustší olej. Používám už přes rok MOGUL GX-FE 10W40 (79Kč/l - oleje.cz) a mám daleko menší úbytky jak na 5W40. I kouřivost je menší.
×
×
  • Vytvořit nový...