Přejít na obsah

tradecomp

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem tradecomp

  1. Přidávám svou zkušenost. Taky se mi od levého kola ozývalo různé klepání a vrzání na nerovnostech (později při brždění nebo když auto stálo a jen se s ním houpalo). První oprava: promazaní brzdového třmene, to nepomohlo. Druhá oprava: závadu jsem si musel najít sám, byl problém se zadním silentblokem v rameni (viz. foto). Druhou opravu jsem řekl, že je problém v tom silentbloku a požadoval jsem sepsání reklamačního protokolu (měl jsem najeto 96500km), škodovka opravu uznala. A už je klid. IMG_4171.MOV
  2. @Petr84 hodně pěkná práce. Ty větrácí mřížky v okně máš odkud? V dešti bude asi trochu problém, ale já jsem spíše uvažoval nad ofuky oken (nebo jak se tomu říká): https://www.autohotarek.cz/upload/images/91/8f/918f9cb123c82a1a6b6d62ad797abc43pt10844-540x540.jpg
  3. Ahoj, má někdo tento model? Mám Bolero a chci si tam dokopit kit na bezdratový CarPlay. https://www.ebay.com/itm/Wireless-Carlinkit-V2-0-Bluetooth-USB-Activator-For-Car-With-OEM-Wired-CarPlay/133470880792
  4. Jako já osobně bych se také dovozu vyhnul, pokud to nedělá někdo známý. Byl mi nabídnut dovoz, i když jsem nechtěl, tak jsem to zkusil a specifikoval jsem výbavu. Po měsíci se mi chlapík ozval, že našel auto pro mě za 380.000 Kč najeto kolem 50.000km, perfektní stav a poslal fotky… Já rád vyhledávám a ověřují si informace a tak jsem hledal a našel. Na německém bazaru se auto prodávalo za 9200 EUR a bylo po nehodě. Takovou mám zkušenost s dovozem a už nikdy! Nechápu, co na dovozu všichni moji kamarádi vidí. Zvlášť ti, co mají bmw z roku 2005, furt do toho sypou peníze a auto více stojí než jezdí… Ale prostě dovoz z Německa, to je přece super vůz :D Raději si fakt pořádně vybrat v česku.
  5. Ještě jsem si všimnul, že auto na nějakou dobu stáhnou ze serveru a pak ho tam znovu přidají. Eviduji tak 360 vozů. Zatím aplikace umí zobrazit jenon nejstarší záznam, určitě to opravím. Jen budu muset vymyslet, jak to zobrazovat. Tento RAPID byl od 18.2. přidány na skodaplus 3x :) při vyhledavani podle VIN se zobrazi prvni zaznam (tj. 18.2) .. https://www.skodaplus.cz/Car/1590607/skoda-rapid-spaceback-1-0-tsi-81-kw-ambition-plus Řešení: Pokud se při vyhledávání pomoci VIN zobrazí, že je inzerát neaktivní (i když je aktivní), tak zkusit vložit URL adresu a bude to fungovat.
  6. Zdravím všechny, minulý rok jsem hodně dlouho vybíral auto. Během toho jsem si vytvořil aplikaci na sledování ceny zvoleného auta na skodaplus. Díky tomu jsem viděl, jak prodejci hýbou s cenou. Možná by taková funkce někomu pomohla při výběru auta, tak jsem se rozhodl aplikaci kompletně předělat a vytvořit webovou stránku, kde stačí vložit VIN uvedený v inzerátu nebo odkaz a zobrazí se předchozí ceny. www.hlidejcenuauta.cz Zatím to funguje jen na vozy Škoda, které jsou vystavené na webu skodaplus.cz k tomu jsem nyní dodělal sledování cen skladových/předváděcích vozu Škoda. Hlídaní cen běží teprve měsíc, takže starší změny se logicky nezobrazí. Uložení cen z inzerátu probíha každý den o půlnoci. Malá ukázka změn cen: Kodiaq - https://www.skodaplus.cz/Car/1578243/skoda-kodiaq-2-0-tdi-176-kw 7.3.2020 stál 1 298 999 kč a 26.3. byl zlevněný o 219 tisíc. Zatím největší "asi předběžná“ sleva na O4 (předváděcí vůz s nájezdem 25000km) je 183 tisíc, ale možnost odběru až v prosinci 2020! https://stock-cars.skoda-auto.com/260/cs-CZ/?vin=TMBJJ7NX5LY011033 Karoq, který stál 23.2. 699 900 Kč nyní se prodává za 861 200 Kč https://www.skodaplus.cz/Car/1559917/skoda-karoq-dsg-1-5-tsi-110-kw-style-edition-100 Narazil jsem i na jednu chybu v ceně, která byla následující den opravena. Díky dennímu sledování cen mi to neuteklo. Přikládám screen. Možná někdo zkoušel kontaktovat prodejce a domáhal se ceny 79 000 Kč :D https://stock-cars.skoda-auto.com/260/cs-CZ/?vin=TMBER6NJ1LZ041818 Neukamenujte mě, pokud něco na webu nefunguje, tak jak má nebo tam něco chybí. Webová aplikace má své mouchy, které postupně opravuji. Dělám to sám ve svém volném čase a za své peníze (provoz taky něco stojí). Pokud najdu nějaký ten volný čas, tak se pustím do rozšíření (např. emailová notifikace změny ceny, přidání dalších webu tipcars nebo jiné). Přijímám návrhy na nové funkce. Pokud je zde někdo kdo by mi s tím chtěl pomoct, třeba někdo kdo dělá hezké webovky (dělám raději backend) :D tak budu rád, když mi s tím píchne. Snad takovou aplikaci někdo ocení :-) Chci aby byla zdarma pro všechny!
  7. Někdy mě až překvapilo o kolik s tou cenou jdou dolů. Např. Za O3 2.0 TDi Style 19.000km chtěli nejdříve 529k a pak to postupně snížili na 419k. Je pravda, že prostě čekají.
  8. Pořádně si proklepni auto, protože jsem také vybíral ojetou O3 (ideálně 2.0 TDi) do 400k. Od července jsem takřka denně seděl na webu a vybíral auto. Nakonec jsem si v prosinci koupil novou O3 FL Tour s motorem 1.5 TSi (modrá race). Sice to byla skladovka, ale auto jsem měl rezervované ještě před tím, než přijel kamion na salon. Není to Style verze, ale Bolero (s Apple CarPlay), multifukční volant, LED světla, tažné mi bohatě stačí (teď v zimě mi trochu chybí vyhřev sedaček). Cena auta byla 524 990Kč se slevou to nakonec bylo za 495k a k tomu zimní kola s gumovými koberečky a prvním servisem zdarma. Je to vyšší cena a není to 2.0 TDi, ale mám jistotu, že s autem nic není. Po 4000km mám dlouhodobou spotřebu zatím 6,3l (čepuji 100 otanový benzín u benzíny). Za těch pár tisíc km jsem si všimnul, že autu vyhovuje 50 a více kilomtrů za jízdu. Pro koupi nového vozu jsem se rozhodnul, protože ojeté vozy neprošly mým filtrem. Dokonce jsem si vytvořil program, který stahuje data ze skodaplus, abych viděl změny cen. Měl jsem vždycky nějaké favority, o kterých jsem začal zjišťovat informace. Nejdřív free verze Cebia, pak do Google jsem zadal VIN a hledal další info (+archiv webu). Nakonec jsem použil mobilní aplikaci Carolina na ocenění vozu a vyhledání předchozích inzerátu (na jedno oveřené tel. číslo jde ověřit 5 aut zdarma). Pokaždé jsem zjistil něco, co odradilo od koupě. Když vše prošlo mým filtrem, tak jsem začal volat a vyptávat se. Zkušenost s prodejcem: U jednoho dealera mi prodejce řekl, že auto není bourané a je v perfektním stavu. Tak jsem říkal, že si pro auto přijedu další den, pokud by šlo udělat něco s cenou 20-30k dolů. Prodejce mi sdělil, že se zeptá vedení a zavolá mi. Už nezavolal. Tak jsem za týden volal vedoucímu prodeje ojetých vozů a opět se vyptával na auto, když jsem zmínil měřič laku, tak z pana vedoucího vylezlo, že byl měněný zadní nárazník a světlo (na Cebii bylo bez záznamu). Už jsem nežádal slevu, ale jenom jsem chtěl detailnější fotky auta, které mi byly přislíbeny, ale neobdržel jsem je. U stejného dealera jsem našel inzerát, který měl upravované fotky. U poptávaného auta byla cena potom snížena o 50 tisíc a u toho s upravenými fotografiemi dokonce o 60 tisíc a do týdne už inzeráty nebyly aktivní.
  9. To mi příjde taky divné, možná vysoká cena. Nevím, jestli cena 499.000kč v lednu byla hodně nebo ne.
  10. Dík za odpověď. Obě jsou západní Čechy a já jsem z Ostravy (asi 380km). Na ostravsku a okolí se teď nedá z ničeho vybírat a FL nechci. Podle aplikace Carolina za tu první chtěli 25.2.2019 499.000kč a potom 18.7.2019 459.000kč. Podle prodejce auto není bourané ani opravované jen na přední kapotě pár škrábanců od kamínků, plus jsem navíc zjistil, že má na fotce ještě roční známku 2017 (takže stojí přes rok). U té druhé (má najeto cca 22t km) se od března cena 419.600kč nezměnila (a také stojí přes rok). Kdybych věděl že auto tak dlouho nestálo tak to beru hned, ale bojím se co bude s autem po tom roce neli více.
  11. Zdravím, uvažuji o koupi O3 2.0 TDi 110kw ve výbavě Style (před FL). Mám vytipované dvě auta obě mají nájezd 25 tis. km a jsou přibližně 3 roky staré (po operáku). Za první auto chtějí 399.000 Kč a druhé je za 419.600 Kč. Podle informací, které jsem dokázal na internetu a aplikace Carolina zjistit, tak auta už stojí asi přibližně rok (ne-li víc). Hlavně u toho druhého auta jsem si jistý, že to bude přes rok. A proto se chci obrátit zde na komunitu, jestli to je problém či nikoliv. Nejsem automechanik ani nějaký znalec aut, ale např. brzdová kapalina po čase do sebe natahuje vlhkost a tím se sníží její účinnost. Na co si mám dát pozor u auta, které tak dlouho stojí? Je uvedená cena ok? Děkuji za pomoc.
×
×
  • Vytvořit nový...