Přejít na obsah

R-K

Uživatel
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem R-K

  1. Tak to vypadá, že je to vyřešeno. Pro případ, že by s tím měl někdo problémy jako já: V aplikaci Carista (starší verze - zkoušel jsem verzi 3.7 beta 24) jsem nastavil HHC "Enabled". Ve skutečnosti to sice nic nedělalo (HHC nefungoval), ale když jsem poté v aplikaci Car Scanner zkusil nastavit nějaký parametr HHC (Brzký, Normální, Pozdější), tak už mi to nepsalo chybu, ale parametr se přijal. Od té doby to funguje, i když je v Car Scanneru pořád u položky HHC "zakázáno". Nevím jak je to možné, ale zatím to funguje.
  2. Tak to vypadá, že je to vyřešeno. Pro případ, že by s tím měl někdo problémy jako já: V aplikaci Carista (starší verze - zkoušel jsem verzi 3.7 beta 24) jsem nastavil HHC "Enabled". Ve skutečnosti to sice nic nedělalo (HHC nefungoval), ale když jsem poté v aplikaci Car Scanner zkusil nastavit nějaký parametr HHC (Brzký, Normální, Pozdější), tak už mi to nepsalo chybu, ale parametr se přijal. Od té doby to funguje, i když je v Car Scanneru pořád u položky HHC "zakázáno". Nevím jak je to možné, ale zatím to funguje.
  3. Tak to vypadá, že je to vyřešeno. Pro případ, že by s tím měl někdo problémy jako já: V aplikaci Carista (starší verze - zkoušel jsem verzi 3.7 beta 24) jsem nastavil HHC "Enabled". Ve skutečnosti to sice nic nedělalo (HHC nefungoval), ale když jsem poté v aplikaci Car Scanner zkusil nastavit nějaký parametr HHC (Brzký, Normální, Pozdější), tak už mi to nepsalo chybu, ale parametr se přijal. Od té doby to funguje, i když je v Car Scanneru pořád u položky HHC "zakázáno". Nevím jak je to možné, ale zatím to funguje.
  4. Zdravím Vás, má prosím vás někdo zkušenosti s "Long coding" přes VCDS a zároveň i přes aplikaci Car Scanner? Snažil jsem se přes aplikaci Car Scanner nakódovat nějaké věci, které se mi zdařily (deaktivace Start/Stop, rozsvěcení mlhovek do zatáček, vypnutí denních světel při zatažené ruční brzdě), ale aktivaci Hill Hold se mi nepodařilo aktivovat. Je tam ale ještě možnost "dlouhého kódování", bohužel bez návodu je nesmysl tam cokoliv měnit. Mám k dispozici pouze návod na kódování od místního uživatele Wirer na VCDS a má otázka je, jestli se dá nějak aplikovat i na kódování v aplikaci Car Scanner? Přikládám screenshoty z návodu od Wirer a z aplikace, kde je položka Byte 22 v sekci 03 - Brzdy (to je právě k aktivaci HHC). Ta konkrétní čísla (Bity) se ale od toho návodu liší. Tak nevím, jestli je důležité pouze to, jaké číslo má být na konci (Bit 0) nebo jestli to musí být celé stejné. Případně jestli je to celé jinak a návod z VCDS se použít nedá? V tom případě, jestli někdo dokázal nakódovat HHC přes dlouhé kódování v Car Scanneru (přes nabídku v nastavení se mi to nepodařilo). Děkuji. Fabia III. (r.v. 2015, před faceliftem), 1,2 TSI, 66 kW, manuál 5 st.
  5. Díky za odpověď. Právě jsem to byl zkusit znova. Nastartované auto, otevřený motorový prostor, zatažená ruční brzda a zavřené dveře. Zkusil jsem nejdřív Aktivaci, tam vše jakoby probíhalo dobře (klíč přijat, nová hodnota zadána), ale nic se nezměnilo - pořád je tam "Aktuální stav" - Zakázáno. I tak jsem šel pro jistotu do té druhé položky, kde se ten HHC upravuje. Tam jsou možnosti Normální, Brzy, Pozdě. Aktuální stav je tam "Neznámý". Tak jsem vybral "Normální" (pak i ty další) a napsalo mi to "Nová hodnota byla odmítnuta" a vyskočilo "Chyba kódování! Kódování není podporováno nebo vadné klon ELM327". Na stránkách Car Scanneru píšou v otázkách a odpovědích, že vadný by to být nemělo, když jiné hodnoty to dokáže kódovat. Tohle celé jsem pak zkusil ještě ve stejné konfiguraci, akorát bez nastartovaného motoru (bylo zaplé jen zapalování) a výsledek je stejný. A pak samozřejmě i se zavřenou kapotou a uvolněnou ruční brzdou. Vypapadá to tak, jakoby to to auto neumělo, ale mám pocit, že jsem četl v diskuzích, že tohle auto by to umět právě mělo...
  6. Zdravím vás a obracím se na vás s žádostí o případnou pomoc: Mám Fabia III. (r.v. 2015, před faceliftem), 1,2 TSI, 66 kW, manuál 5 st. Chtěl bych přes Carista či Car Scanner dokódovat Hill Hold Control (HHC, asistent rozjezdu do kopce), ale nejde mi to. V Carista tu možnost nemůžu nikde najít a v Car Scanner to vidím, ale nejde to tam změnit. Jinak Stop/Start, přisvětlení do zatáček mlhovkami či zhasnutí denního svícení při zatažené ruční brzdě jsem si tam nastavil bez problému, takže předpokládám, že to nebude tím modulem (OBD2 ELM327 Bluetooth 1.5). V diskuzích jsem různě četl, že by ten asistent rozjezdu do kopce jít měl na tento typ auta, tak bych se chtěl zeptat, zda s tím má někdo zkušenosti a jestli se mu to podařilo a jak? Případně prý by to snad mohlo jít přes nastavení "Dlouhé kódování" v Car scanneru, ale k tomu bych potřeboval přesný návod, co kde nastavit. Díky.
  7. Zdravím vás a obracím se na vás s žádostí o případnou pomoc: Mám Fabia III. (r.v. 2015, před faceliftem), 1,2 TSI, 66 kW, manuál 5 st. Chtěl bych přes Carista či Car Scanner dokódovat Hill Hold Control (HHC, asistent rozjezdu do kopce), ale nejde mi to. V Carista tu možnost nemůžu nikde najít a v Car Scanner to vidím, ale nejde to tam změnit. Jinak Stop/Start, přisvětlení do zatáček mlhovkami či zhasnutí denního svícení při zatažené ruční brzdě jsem si tam nastavil bez problému, takže předpokládám, že to nebude tím modulem (OBD2 ELM327 Bluetooth 1.5). V diskuzích jsem různě četl, že by ten asistent rozjezdu do kopce jít měl na tento typ auta, tak bych se chtěl zeptat, zda s tím má někdo zkušenosti a jestli se mu to podařilo a jak? Případně prý by to snad mohlo jít přes nastavení "Dlouhé kódování" v Car scanneru, ale k tomu bych potřeboval přesný návod, co kde nastavit. Díky.
  8. R-K

    Brzdy

    Dobře, raději se tedy objednám na servis teď. Díky za vysvětlení a pomoc.
  9. R-K

    Brzdy

    Díky za odpověď. Takže jestli to chápu správně, tak to dělá ta dlouho zatažená ruční brzda, která se tam díky nějakým nečistotám zasekne. A je to vážný a akutní problém? (žádné varovné kontrolky na mě nevyskakujou a auto jinak jezdí a brzdí při provozu bezvadně) Jak jsem psal, stalo se mi to zatím dvakrát během toho roku a půl co to máme. Ale chystáme se na dovolenou a nevím, jestli to mám zkusit stihnout do servisu ještě před ní nebo jestli to můžu nechat na pravidelnou kontrolu (na jaře příští rok, že bych jim o tom vyloženě řekl). S tím, že bych ruční brzdu používal minimálně (doteď jsem jí používal pořád). Jinak já osobně tomu nerozumím, takže bych tu kontrolu a vyčištění nechal musel nechat na servisu. Díky.
  10. R-K

    Brzdy

    Dobrý den, máme Fabii III (2015) hatchback 66kW (vpředu kotoučové brzdy, vzadu bubnové), auto je koupené z autobazaru loni, ale celou dobu servisované v autorizovaném servise (auto bylo v bazaru asi půl roku). Dvakrát se mi stalo, že po delší době, kdy auto stojí na dvoře, že při rozjezdu jakoby bylo zabržděné - jako když je zatažená ruční brzda, auto se při sešlápnutí na plyn a pokusu o rozjezd zhoupává, ale nejede. Po pár "zhoupnutích" tam jakoby něco "ruplo" (jako když se prudce povolí nějaký zarezlý šroub...) a jede to už normálně. Poprvé se mi to stalo loni v září, kdy auto stálo asi 6 týdnů (to skoro nešlo rozjet vůbec). Podruhé se mi to stalo minulý týden (v červenci), kdy auto stálo asi 7 dní (to už nebyl takový problém jako v prvním případě a slyšel jsem to povolení-lupnutí jen z pravé strany auta). Bylo extrémně deštivo, ale nevím jestli to má vliv. Auto parkuju na rovině na dvoře (není pod střechou) před barákem, auto stojí se zataženou ruční brzdou. Často se stává, že autem jezdíme třeba jen jednou týdně, akorát loni to bylo v tom jednom případě 6 týdnů, kdy se s ním nejelo. Nevíte, čím to je a jestli je to nějaká závada. Případně čím tomu předcházet? Od minulého týdne zkouším parkovat bez ruční brzdy, jestli to nedělá ona - že třeba nějak přirezává? Jinak v servise jsem byl na jaře na pravidelné kontrole. Auto má najeto 22000 km.
×
×
  • Vytvořit nový...