Přejít na obsah

marejo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem marejo

  1. Jde o to že to prostě některé motory dělají. Řešil jsem i na zahraničních fórech, napříč celým koncernem tyto motory občas vydávají tento zvuk. Nikdo neví proč a nikdo nechce zbytečně rozebírat motor kvůli nějakému chrčení. Ale mě osobně to úplně kazí celý dojem z auta, tím víc že ostatní stejné vozy to nedělají.
  2. Nemá někdo nějaké další info k tomuhle problému ? Řeším to už 2 roky bezvýsledně, vyměněno už spoustu věcí včetně repase převodovky ale stále zvuk jako na videu v prvním příspěvku. Podle poslechu to vychází z oblasti okolo 1.válce na víku ventilů ale vizuálně je pod víkem vše v pořádku. Je to záhada.
  3. Zdravím, stejný problém. O2 motor CFHC. Pokud jen lechtám plyn auto chrčí, když plyn pustím nebo víc přidám tak přestane. Slyšet je hlavně v nižších rychlostech. Přišel někdo na něco ? Najeto 190 tis.
  4. Jo to jsem taky našel ale píšou že prodejce nedodává do ČR :(
  5. Ano použil jsem origo díru i origo nasávací trubičku se sítkem. Když jsem to montoval bylo v nádrži něco pod čtvrtku, ukazatel byl v červeném poli ale rezerva ještě nesvítila a topení fungovalo. Někde jsem četl že pokud svítí rezerva tak zapnout nejde jednotka to blokuje. Nevím zda je to pravda. Jinak o tom spínání ventilátoru vím, děkuju za schéma. Tohle chci dodělat až jako poslední, není pro mě tak důležité, hlavní je že ohřívá vodu, vytopení interiéru už je otázka chvilky. Nyní intenzivně sháním panel, další věc bude dálkové ovládání. Pokud se mi nepodaří sehnat panel s tlačítkem pro bufíka tak přestavba na climatronic, na ten panel s tlačítkem mám.
  6. Opravdu je to tak. Zkoušel jsem to ráno. Pokud ovladač topení nebyl na max tak se bufik nespustil.
  7. Tak jsem dnes vyzkoušel na studeném motoru, bylo 0 stupňů ráno. Po startu jsem musel dát ovladač topení na maximum a ventilátor alespoň na první stupeň, pak bufík naskočil ale vypnul se při cca 60stupních vody a teplota začala zase padat dolů. (zkoušeno na místě bez jízdy) Potom už nenaskočil ani po novém startu. Ví někdo jak nastavit aby se vypnul až třeba při 80 stupních ? Mám pocit že hodnota v kanálu 45 na to nemá vůbec vliv. Jinak na maxidot funguje perfektně, ale jelikož nemám panel tak potřebuji aby se spínal se studeným motorem a běžel až do ohřátí. Jinak instalace proběhla bez potíží, měl jsem originál sadu vymontovanou ze stejného auta, takže bufík v pravém rohu, návod na instalaci jsem nikde nesehnal takže jsem zkoušel co a jak pasuje. Jediné co mám jinak vyřešené je přívod nafty jelikož originál trubička byla zalomená tak jsem použil od nádrže do motoru hadičku. Elektrika natažená od baterky přes zvlášť pojistku, ukostřeno u uchycení bufíku, can natažen od rádia+kabel pro budoucí dálkové ovládání protažen pod baterkou průchodkou u svazku. Ve vcds jsem aktivoval v BCM jednotce v bajtu 22 bit 5 + v gateway aktivoval nezávislé topení.
  8. Tak bufík namontovaný a funguje, akorát nemám panel s tlačítkem pro spuštění. Tak jsem nastavil přídavné topení hodnotu 1, prahovou teplotu okolí 10 a prahovou teplotu vody 75, znamená to tedy že topení sepne při studeném startu pokud bude pod 10 st a pokud bude teplota vody nižší než 75 ?
  9. Tak panel manuální klimy s tlačítkem pro webasto je asi hodně vzácná věc, teoreticky když ho tam nebudu mít, bude topení po nakódování funkční alespoň přes maxidot ? :( bez možnosti okamžitého zapnutí, nebo tam musí být panel s tlačítkem
  10. Děkuji moc :) Mam ten columbus rámeček ale to už snad nějak dohledam. Jako dostal jsem climatronik panel s tlačítkem na webasto ale předpokládám že když dám climatronik panel na manuální klimu tak nic nepobezi.
  11. O2kombi 1Z5 face rok 2012 2.0 tdi 103 kw cfhc,manuální klima děkuji moc :)
  12. Díky a dálka se připojuje na pin 2 ? Jde tam +12v nebo je to nějaký zvláštní signál ? Ať pátrám jak chci tak manuál panel s tlačítkem po bufik nenalézám :( Myslel jsem že to jde aktivovat přes maxidot ale jde jen programovat na čas
  13. Lze nějak spouštět topení po namontování jinak než přes panel ? Na maxidotu přimo spustit nejde je tam jen časové sepnutí. Mám manuální klimu a nechce se mi to překopávat na klimatronik, nepotřebuju ho, a panel manuální klimy s knoflíkem pro přídavné topení asi neexistuje. Šlo by ho nějak spouštět signálem přes pin 2 ? Např. přes spínač mimo panel klimy
  14. Taky bych to dal vlevo. Ale hadice a trubky jsou přesně dělané na stranu opačnou, jsou i tak naohybané.
  15. Já mám 2.0 tdi cfhc, ohřívač. Takže umístění vpravo u nádobky ostřikovačů ?
  16. Zdravím mám o2 fl 2012 a pořídil jsem origo bufíka thermo top v evo. Problém je že je to rozebrané, žádný návod, obrázky, google taky nic moc. Jde mi o to jak proplést ty zahnuté trubky motorovým prostorem a napojit před výměník topení, jestli u O2 fl se dává do levého rohu pod baterii nebo do pravého jak je nádržka na ostřikovače ( to si myslím ale našel jsem obrázky kde to mají na druhé straně) Elektriku a naftu natáhnu bez problému, jen se nemám čeho chytit u toho umístění bufíka, vedení vody a výfuku.
  17. Toto dělá vstřik. Chce to napojit VAG a zastudena sledovat korekce vstřikovačů, bude tam vidět který je špatný.
  18. Zdravím, zajímalo by mě jaká verze software - před dieselgate je nejšetrnější k EGR a DPF, jakou by jste doporučili ? Popř.lehce nastínit jaké jsou mezi jednotlivými verzemi rozdíly. Vím zatím o 2 variantách (7100,9813) Děkuji
×
×
  • Vytvořit nový...