Přejít na obsah

knopis

Uživatel
  • Počet příspěvků

    17
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil knopis

  1. V 1. 1. 2008 na 19:14, luke.bean napsal:

    Sháním kdo někdy řešil jak se odstraní to,aby mi sešlápnutá brzda nevypnula plyn. Když budu brzdit levou nohou a druhou přidávat plyn,tak aby to šlo..

    Dostal jsem kontakt na uživatele Martinoslav,ale ten to prý nikdy nedělal,tak to zkouším takhle veřejně..

    Ahoj, podařilo se nějak vyřešit? 

    Předem moc díky.

     

    Tu hromadu hospodského hejtu radši nekomentuju. :-) 

    BTW je to dobré i pro obyčejného člověka, který nezávodí.. ale jen chce krátkodobě zvýšit svornost diferenciálu a vyjet ze závěje / blata. 

  2. V 29. 9. 2016 at 12:50, miklisek napsal:

    To chápu. Ale máš najeto 153000km, což jen tak někdo z nás nemá. Takže to podruhé prasklo po kolika km - po 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70 tkm? Jde o to, jestli je to únavový lom nebo zas nějaká konstrukční vada. 

    Miklisek: první praskl hned během prvních 30 tisíc km, další vydržel cca 40 tisíc km. Řekl bych, že je to konstrukčně slabé místo a poté co se provozem "vychodí" silentblok jako takový, začne být namáhán více celý držák. Rozuměno, tvrdšími rázy a praskne.

  3. TSI nebo TDI je fuk, celý motor i s převodovkou se hýbe dopředu a dozadu. Se spojkou to skutečně nemá nic společného.

    Mám tenhle Rapid od nového, teď najeto 153.000km. Škubání začalo taky brzo, přímo ve škodovce mi měnili silentblok a hliníkový držák převodovky (byl prasklý).

    Nyní měním pravidelně obojí a je klid. 

     

    Stojí to za výměnu, škubání při jakémkoliv pohybu s pedálem plynu, je neuvěřitelně otravné. U rapida je to navíc okořeněné pohybem zádě nahoru a dolů :) ...

    Je to stejné, jako když na jedničce oktávce nemáte v kondici reakční vzpěru motoru nebo její silentblok.

  4. zdarec,

    zpět k Tour problému s řazením, u mě je to stejný...od koupě tour 1,6 hned od začátku jde blbě 2. a 4. r.st. ...jde to tam pomalu, velkou silou, občas jakoby nadvakrát- šaltpáka dál už nejde ale kvalt tam ještě není, když si to člověk neuvědomí, tak to krásně škrtá a počítá zuby, jak nějakýmu učedníkovi :feve: ... jinak je tam construct od škodovky montovanej... v servisu se jim to zdá vpořádku... ale mám ještě jednu uplně stejnou oktynu 1,6 akorát starší a s ní problém nikdy nebyl a přímém porovnání když přesednu ze staré do Toura, tak to je jak z osobáku do traktoru :aggressive:

    Kdyby někdo věděl co s tím, budu rád

    P.S. : je škoda, že tyhle převodovky nejsou ovladaný lanovodama jako v audi 1,6 :( seřízení by bylo super.

  5. Zdravím, mám problém...O1 Classic bez ABS,r.v. 02, 1.6 75kW 127tis. km brzdí velice špatně, tupý náběh brzd,na rovině na suché silnici při jakékoliv rychlosti dupnu na pedál a nepodaří se mi vůbec zablokovat kola...pouze zpomaluju. Jinak: nové kotouče, destičky, brzdovka, odvzdušněno, zadní bubny vyčištěny,brzdy odmaštěny komplet, nic neteče.

    Když nastartuju se sešláplým pedálem brzdy, tak se propadne stejně rychle jako u druhé-uplně nové O1 1.6 . Ale když sednu do té nové oktyny a šlápnu na brzdu tak jak jsem ted už zvyklý, tak se málem přizabiju jak to brzdí. Mám pocit že ten posilovač asi už nebude posilovat, protože taky strašně trvá než to začne brzdit- ted myslím délku chodu pedálu naprázdno... 3cm nic..a pak jen zpomaluju s vytřeštěnýma očima. Když zase sednu do té nové oktyny, tak tam stačí ťuknout na pedál a už to hamuje. Takže prosím o radu, jestli by to mohl být posilovač a popřípadě jak to poznám... jen pro informaci hadička podtlaku je OK a posilovač viditelně nikde nefouká a vydává stejný zvuky jako na té nové oktyně... díky moc za rady a tipy. Knopiš

  6. :help: zdarec! nevi nekdo jak mam vymenit svice na 1.6 74kW?? ja se k nim nemuzu zadnym nastrojem dostat-krze sani,ktere zavazi-skutecne uz nevim jak na to...existuje na to snad nejaky special klic? nebo mam shodit cely sani...? :feve:

    Poradte prosim.... knopis

    a dik!!! ;)

×
×
  • Vytvořit nový...