Přejít na obsah

lordmystic

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem lordmystic

  1. Zajímavá diskuse kterou jsem zde našel. Již na jiném místě jsem posílal dotaz ohledně chipu, možná by jste mi mohli poradit i zde. Mám A4 2.0TFSI 147kW z roku 2005 a chtěl bych zvýšit výkon. Je to motor co se dává do OII RS. Určitě věřím že máte někdo zkušenosti nebo min. poradíte kde to nechat udělat. Osobně jsem měl již dřív dobrou osobní zkušenost s Bitpower kdy mi dělali Mondeo. Jsou bezkonkurenčně nejlevnější za cca. 10k a výkon zvýší z 200 na 240hp a krouťák z 280 na 350Nm. Pak připadá v úvahu Cimbu (dělá jen Škodovky, ale snad by zvládli i A4) který je s cenou za 20k a výkon zvýši velice podobně jako u Bitpower. Poslední volbou je pak Motordesign kde jsou obecně borci co to dělají na všech úrovních včetně nejvyššího motorsportu již hodně let, jen mi přijde že tenhle motor moc neznají nebo nedělají, protože z telefonického rozhovoru jsem byl velice rozpačitý a nejsem si jist zda-li vůbec nějaký tento motor dělali. Cena je zde také 20k, krouťák stejný 350Nm jen výkon zhruba o 5-8hp nižší než u výše dvou jmenovaných. Ještě jsem zvažoval komunity kolem nafty, tedy dieselpower či tdifun, vypadají že ví co dělají, ale neznám jejich práci osobně jako výše tři jmenované a také nevím zda-li by byli schopni udělat benzín. Co myslíte, kde nechat udělat 2.0TFSI? Nejde mi o max. výkon, přecházím totiž z turbodieselu a stále si nemohu zvyknout na lenost tohoto benzínu, takže ta pružnost mi tam hodně chybí.
  2. Koukám že je toto vlákno mrtvé asi už rok, ale jsem tu novej a nic vhodnějšího sem nenašel. Proto se zeptám na podstatu původního vlákna - máte někdo zkušenosti s chipem pro 2.0TFSI. Osobně nemám OII RS ale A4 z roku 2005, motor stejný. Co jsem já pátral, mám na výběr tři kandidáty. První je Cimbu. Relativně ověřená kvalita na českém trhu, zvýšení výkonu na 175kW krouťáku na 350Nm, prostě solidní navýšení řekl bych ještě v normě. Cena ale přes 20k. Pak je zde za podobnou cenu motordesign - profík v oblasti úpravy vozidel, výkon zvýší o něco méně na zhruba 170kW a krouťák také na 350Nm. Ovšem po tel. rozhovoru mi to přijde, že konkrétně s tímto motorem moc zkušeností nemají, téměř žádné. Poslední varianta je pak Bitpower. Měl jsem od nich diesel Ford Mondeo a max. spokojenost. Cenově jsou za polovic, sehnal bych u nich cenu za 10k což je pěkné a také upraví pouze mapy v ŘJ, stejně jako ostatní dva výše jmenovaní. Zkušeností s tímto motorem asi také moc mít nebudou, tak vám nevím. Také jsem ještě zkoušel dieselpower což vypadají jako největší profíci kteří dělají úpravu nejen sw ale i hw pokud je to potřeba - těm věřím nejvíce, ale vypadá to, že nedělají tento TFSI motor... Za každou radu budu vděčný.
  3. No přesně tohle mi říkal dneska táta - mě osobně je cca. 28, jsem sám (max. přítelkyně), takže by to šlo. Navíc se mě osobně fábie rs a její zpracování líbí - je to holt věc vkusu. Jenže jsem zase docela velkej (přes 191 cm) a prej to nevypadá dobře. No stále zvažuju, je to srdcovka, ale taky 300 klacků .
  4. Ne tak je pravdou že o ní nikdo neřekl žebřiňák, to jsem tak trochu zveličil, ale že je dost tvrdá a že je z toho člověk hodně vykodrcanej... Fakt to nepoznam od krátkého svezení, delší jízdu sem neměl možnost zkoušet. Co vaše názory, hlavně na D1-ce a na okresních silnicích... má někdo nějaké konkrétní?
  5. Fakt tam není velkej rozdíl v pohodlí na horší silnici od klasické Fabie?
  6. Zrovna se také rozhoduji nad koupí FRS. Spousta známejch říká, že je tahle FRS hodně tvrdá a nepohodlná, že se s tím nedá pořádně jezdit nikam dál, že je člověk z toho vykodrcanej jak z žebřiňáku. Když se svezu krátce na otestování, těžko to pozná. Co myslíte, je to auto nepříjemné na delší cesty či na méně kvalitní okresky?
  7. Chci si koupit Fabii RS, ale všichni známí mě od ní odrazují, prej se v tom nedá jezdit, podvozek moc tvrdej a na běžné ježdění nepoužitelné - prej je z toho člověk vyklepanej jak z žebřiňáku. Je to pravda nebo máte někdo jinou zkušenost? Jezdíte s tím autem někdo třeba pravidelně do práce či po horších okreskách? Dá se to snést ta tuhost a tvrdost podvozku na běžné ježdění?
  8. Mám novou Fabii RS standardně osazenou 8x repro (standardní výbava). K tomu mám klasické rádio (vyměnil jsem si symphony) Kenwood na mp3, klasické výsputy 4x45W (vím reálný výkone je obyč). Teť bych potřeboval poradit jakej zesilovač (kolika kanálovej) - jestli ten zesilovač má mít víc kanálů abych přes něj hnal i repráky co jsou už v autě nebo jestli by nestačil zesilovač jen méněkanálovej pro subwoofer. A ten subwoofer vzít jakej? Tubu nebo bednu a kam to do té malé Fabie dát? Prioritou je mi kvalitní zvuk za solidní peníz, ale nechi rozhodně to nejlevnější co se dá sehnat. Měl jsem představu za komplet něco mezi 6-8k. Co myslíte dá se sehnat solidní zvuk za tenhle peníz?
×
×
  • Vytvořit nový...