Přejít na obsah

tomas31

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem tomas31

  1. Ahoj. Mám O1 1.9TDI 66kw AGR (rv.1999), najeto tachometrových 189 000. Na dálnici cca 130-140km/h najednou ztratí výkon a spadne do nouzáku. Pomůže jedině vypnout motor a znovu zapnout. Po městě i mimo obec, i když jí naložim, je vše v pořádku. Může závada souviset s rychlostí a ne s otáčkami ? Známý vyčetl z WAG (chyba regulace plnění turba, sporadická), že je to váhou vzduchu. Byla vyměněna (stejně by se asi brzy měnila) a nepomohlo. Vzduchovej filtr vypadá v pohodě a N75 ventil byl měněn před 4 lety. V autech se moc nevyznám, spíš v PC Nevíte někdo čím by to mohlo být ? AGR motory jsou držáky ne ? Díky za rady, doporučení. Jinak jsem z Prahy, kdyby se našla nějaká dobrá duše co by udělala WAG třeba za jízdy, nebo se na to koukla...
  2. Tak už je to vyřešeno. Byl vadný spínač světla v kufru v pátých dveřích. Občas zůstal sepnutý a světlo svítilo. Když jsem se na to díval poprvý tak jak na potvoru nesvítilo ale po několika zabouchnutích začalo :-) Díky všem za rady a poznatky.
  3. Divný je že to fungovalo 2 roky co mám auto. Odběry byly OK. Velký odběr se objevil až teď. Komfortka po připojení nebere téměř nic, ale po pár vteřinách to skočí na 0,4A. Spíš než pojistka S6 bude chyba v kabelech nebo spínačích komfortky ne ? Jednotka je tam původní, asi 1.generace (r.v. auta je 99). Teda jednotka má označení: 1J 959 799 ZM-MAX 5DX007 954-50II13498 Nevíte někdo co znamenají všechna ta písmena ? V eletrice jsou všechna okýnka, vyhřívaný zrcátka, vyhřívaný přední sedačky, manuální klima a centrál na DO. Mimochodem ta pojistka S6 je kde ? Omlouvám se předem jsem v tomhle lama.
  4. Ne nejdou. Jen když jsou klíčky v zapalování a ještě otočené. Osobně si myslim že jednotkou to taky nebude. Určitě funguje a aby brala najednou sama od sebe skoro půl ampéry je blbost. Zkusim mrknout na ty dveře.
  5. Ahoj. Mám Octavii I 1.9TDI 66kW r.v. 1999. Za 3-4 dny se mi vybije baterie. Změřili mi klidový odběr proudu na baterii 0,47A, což je poměrně hodně i po několika minutách a zamčeným autě. Po odpojování všech elektrických částí to vypadá na ŘJ komfortu. Po jejím odpojení je to OK. Na diagnostice BOSCHem se jednotka chová podivně. Dotaz je : Je možné aby odešla, případně brala 0,4A ? Je možné ji někde sehnat a odzkoušet zda problém není ještě někde jinde ? Zajímavý je že v autě vše funguje bez problémů. Už jsem to měl i v origo servisu, ale tam mě namíchli. Nic nezjistili. Prý to dělá alarm. Ten jsem si změřil a má 0,015A. Nesetkal jste se s tím někdo ? Předem díky za jakoukoli pomoc. Ještě jsem zapomněl dodat že v dubnu 2009 mi vylomili oba přední zámky a zůstaly jen díry ve dveřích. Narychlo jsem sehnal originální "špunty" a auto odemykám a zamykám jen centrálem. Možná zůstaly kusy kovu nebo něco podobnýho ve dveřích a dělá to někde zkrat. Nicméně závada velkých odběrů se projevila až v prosinci. Tak asi tak.
  6. Mám takovou blbost. Nevíte jak otevřít kapotu, zřejmě odešlo nebo se vyvlíklo lanko. Nechci se s tím hodinu trápit na parkovišti, aby si někdo myslel že snad chci ukrást autobaterii nebo někomu sabotovat auto :-). Mám O1 66kW AGR r.v.99. Díky za každou pomoc a nápad.
  7. Taky se přidám s dotazem. Mám 1.9TDI 66kW rv.1999 motor AGR dovezeno ze SWE se SK. Aktuální stav tachometru je 135.000km. Ozubený řemen byl měněný poprve po 94.000km (2002) a následně po dalších 11.000km (2003). Dále byla prohlídka 2004 a 2006 (bez zásahů) a poslední 2008 v Čechách. Dotaz je zda se při výměně řemene mění také kladky, protože z SK se to nevyčte. Dále se chci zeptat jaká je životnost kladky. Při servisní prohlídce v Čechách mi řekli že vše je OK a že mám přijet až po dalších 40.000km, tedy ve 175.000km na výměnu rozvodů. Známý mi tvrdí že v servisu nepoznají zda jsou rozvody OK, maximálně tak řemen. Je možné že v roce 2003 byl dávaný nový řemen s delším výměným intervalem ? Často jezdím po D1 a nerad bych to zadřel. Díky. (brabectom@seznam.cz)
×
×
  • Vytvořit nový...