Přejít na obsah

kober

Uživatel
  • Počet příspěvků

    156
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    3

Vše zveřejněné uživatelem kober

  1. @cross Tyjo, to pořád čekáš? To je neuvěřitelný..
  2. Tak já určitě nemám 45L nádrž, protože když mám dojezd okolo 50km (což znamená v nádrži zbývají tak 3L) tak jsem schopen natlačit do auta okolo 50L benzínu. V techničáku to nemám.
  3. Klimatizovaná přihrádka byla odebrány pro MY23, tedy někdy od července 2022, šetření čipů byl myslím ten důvod. Taky mě to štve, protože mě tam chybí a v době, kdy jsem ji objednával, tam samozřejmě byla.
  4. Aktualizace probíhá automaticky, taky jsem to řešil, protože třeba ještě v březnu jsem měl prosincové mapy, žije to svým životem. V nastavení toho opravdu moc není...
  5. Pokud do toho půjdeš a uspěješ tak bych to taky zvážil. Ale pochybuju že to uznají, protože by to nastavilo precedenc pro spoustu jiných, kteří toto řeší…
  6. Spuštění větrání (NIKOLIV KLIMY) na dálku umí auta od výroby 12/2020.
  7. Tipoval bych si na měnič, ale jak jsem říkal, mě to nijak netrápí, tak jsem to nezjišťoval, ale jestli to z někoho dostaneš, tak dej určitě vědět tady.
  8. Ano, dělá to, seděl jsem ve třech různých oktávkách s e-TECem a v každé toto dělalo, včetně té mojí. Je to v okamžiku, kdy se zapojí baterie, takže třeba když auto začne plachtit nebo když na to šlápneš při rozjezdu (to ale přehluší spalovací motor). Já osobně to vnímám, ale nevadí mě to (ono na dálnici to slyšet stejně není, jenom při dojezdech do křižovatky atp). Manželka si toho ani nevšimnula, takže asi záleží jak jsi citlivý na ono "písknutí". Jinak ECO režim toto nezpůsobí, ECO režim je režim 2 válců. Toto písknutí se děje při plachtění, a to se zobrazí ikona start-stopu (A v kolečku).
  9. Dost pravděpodobně je to výpadek, ale jenom to podtrhuje žalostný stav té aplikace. Několik dní už je několik featur nedostupných, prostě se nezobrazují (žádný error). Aktuálně na hlavní straně vidím jenom toto, zbytek funguje. Edit: Nejsmutnější je, že je to placená služba.
  10. Pokud máš ještě puštěnou navigaci nebo něco jinýho, tak se telefon fakt rozžhaví. Ale s přehříváním nic neuděláš, mám u stolu bezdrátovou nabíječku a telefon se i tak docela zahřívá. Bez obalu je to lepší (teda alespoň mě příjde), ale pořád je to velmi znát. Mám iPhone 13.
  11. kober

    Škoda Octavia IV

    @xmenadis Celý článek sem dávat nebudu, ale je v něm pěkná tabulka:
  12. Ahoj, ne úplně recenze, ale já si nedávno dokoupil navigaci a popsal svoje zkušenosti postupně zde:
  13. Teda pánové, to vás fakt lituju a jak jsem byl zklamaný z toho, že jsme auto dostal o 9m později tak jsem nakonec měl štěstí v neštěstí, protože jsem měl objednáno 06/21 a auto vyrobeno 10/22 jako komplet. To stejný jako @SUPLP, Octavia 1.5 TSI e-tec DSG, Style +, combi, žádné příplatky krom marginalit. A to jsem si tehda říkal, že to vypadá, že krize ukončena, protože v "odboráři" pěli ódy a sekali oktávky jak Baťa cvičky.
  14. @DušanV taky mě to napadlo, že nás tu asi pár procent bude :D :D Podle mě to pro Škodu není moc dobrý, protože firemní zákazníci jsou více hákliví na termíny a spolehlivost, což je u O4 tragédie. Na druhou stranu to možná znamená, že za rok-2 půjde do bazarů spoustu oktávek od firem :)
  15. Vaculíkova recenze bazarovky v hodinovém videu na auto.cz https://www.auto.cz/video-martin-vaculik-a-skoda-octavia-iv-jako-ojetina-hodne-pozitiv-ale-i-neprijemna-pravda-147201
  16. @cross clanek.pdf Shrnutí vygenerované pomocí https://summary-tool.com/cz pro ty, kterým se to nechce číst
  17. Dnes do mého Bolera dokoupil mapové podklady s poznávání značek a vše funguje i ve virtuálním kokpitu. Dokonce jde mít navigaci na obou displejích zároveň, takže buď to přišlo s novým HW nebo SW. Auto vyrobeno říjen 2022.
  18. No, to že je O4 fail a Škoda tím reputačně dost utrpěla je asi jasné, ostatně i finančně, vzhlede k tomu, kolik závad musí v záruční době řešit. Nicméně u každého modelu je auto, které sjede s výrobní linky jako první úplně jiné než to poslední, obvykle v tom dobrém slova smyslu. O O4 toto platí trojnásob a vlastě jsem rád, že jsem nakonec auto dostal o 10 měsíců později, štěstí v neštěstí. U nových Oktávek už bych strach ze spolehlivosti neměl, ale i já si dávám hodně velký pozor a doufám, že se problémy nedostaví. Tento pocit mám poprvé, u žádného auta jsem jej přením neměl. Upřímně má důvěra v Škodu utrpěla natolik, že pokud moje O4 nebude dokonale a bez problému sloužit, příště si vyberu jinde. Můj komentář jsem napsal proto, aby se nemíchala jablka s hruškama. Vaculík píše o bazarovém autě z prvního roku výroby, nové kusy už jsou jinde. Tzn. pro člověka, který letos bude chtít roční auto nebo nové auto, je ten článek zavádějící, byť pravdivý.
  19. @DušanV Akorát on testuje auto z června 2020 a dnes je rok 2023, takže když objednáš dnes, dostaneš možná auto v třetím kvartálu a tedy to auto bude o více než 3 roky dále. Nejvíce nadává na svolávačky softwaru a nedoladěných komponent a dílů, jenomže to už je dle mých zkušeností i pozorování odladěno. Ano, najdou se lidé, kteří mají i dnes problémy s novým autem a je to mrzuté, ale to je u všech aut (stačí vlézt do jiných skupin) - spokojený zákazník se obvykle nejde na net pochlubit, že věc, kterou si koupil, funguje jak má. Co se týče bazarovky, tak bohužel čtverková oktávka na tom je špatně - nikdo nezastírá že především první 2 roky výroby byly špatné, ale kusy vyrobené v MR2023 a obzvláště ty, které v budoucnu dostanou nové motory, to už bude jiná písnička a za 2 roky se v podobném článku dočteme pouze to, že když ojetou O4 přes faceliftem, tak jedině MR2023 a dále a nejlépe pak s novými motory. Stačí si projít místní forum a téměr všichni noví majitlé oveček nemají téměř žádné problémy. To, že je občas ovládání přes dotykáč opruz je bohužel vlastnost auta a kdo si jej koupí i přes to a nadává, tak ať nadává hlavně sobě.
  20. No tak v techničáku máš hlavně "Datum první registrace vozidla" a "Datum první registrace vozidla v ČR" a to je včetně dne a měsíce. Takže kdo k tomu bude přihlížet, tak mu bude asi jedno jestli to bude 31.12.2022 nebo 1.1.2023
  21. To je mi teda logika. To přeber, odvez na vleku a počkej až do 2024, to se pak bude prodávat ještě lépe :)
  22. Ano, ten článek už tu jednou byl. Autoforum je pro mě osobní blogísek pár lidí, kteří sedí a spekulují a fabulují, aby nalákali nas..štvané čtenáře. viz https://manipulatori.cz/nepresnosti-v-clanku-autoforum-cz-smutne-konce-nizozemske-elektricke-pohadky-lide-uz-ted-nemaji-kde-tankovat/ Samotný článek: ...Sami oslovení dealeři spekulují... ...Jeden z prodejců, obchodní ředitel opravdu velkého české zastoupení Škody, dokonce spekuluje... ...Co je pravdy na tomto, nedokážeme posoudit... ...Hned několik našich čtenářů se nám ozvalo... ...Nevěříme už automobilkám ani slovo... To je teda novinařina, zdroje nikde, citace nikde. Koho oslovili? Proč tam nenapíšou doslova, co jim čtenáři poslali. Proč přímo necitují onoho ředitele. Takovéhle žvásty a spekulace si může napsat kdokoliv kdekoliv. Možná si tady čtou toto téma a myslí si, že těch pár desítek lidí, co tu čeká na auto za podivných okolností, tvoří většinu. Fakt je ten, že kdo čeká na auto tak ví, že když ho dostane a nebude ho chtít/potřebovat, okamžitě jej prodá se ziskem. Takže proč by rušil objednávku. A to, že to udělá těch pár lidí? Opravdu by to stálo za to reputační riziko? Automobilka není stánek se svařákem, kde oškubeš pár lidí a příští rok se posuneš na jiné náměstí nebo do jiného města. Tady se reputace buduje dlouhé roky a stálý zákazník (především fleety) je dlouhodobá výhra. Navíc, kolik by tím ušetřili, transport těch aut, uskladnění a následný eventuální servis není zadarmo. Prostě 100x opakovaná lež se skoro stává pravdou, akorát že vůbec. Dokud neuvidím nějaký důkaz, tak tomu prostě nevěřím a za mě blbost. A jak píše @JirikHL, ty pokuty jsou zahrnuty v ceně auta.
  23. To je teda řádná blbost 🤦‍♂️
  24. No, nechci tady směřovat téma do "offtopicu", ale já bych to nečekal. Face lift je úprava vzhledu a drobností, ne infotainmentu a přístrojového štítu, to by se musely změnit i součástky, na kterém běží, a to už mi přijde spíše na novou generaci. Ale nechci vařit z vody, zeptám se u zdroje, až budu mít příště příležitost. Za mě nemá smysl čekat na FL, ten je ještě daleko a nikdo zatím neví, jestli to bude jenom změna plechů a plastů, ale tipl bych si, že ano.
×
×
  • Vytvořit nový...