Přejít na obsah

Jarda48

Uživatel
  • Počet příspěvků

    3
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Jarda48

  1. Přidávám např. pro porovnání ostatním stav mého DPF. Najeto 109 tkm. Před dvěma lety mi v rámci prohlídky a výměny oleje ve Škodovce údajně aktualizovali software. Tvářili se okolo toho, jako by dělali něco tajného. Když jsem se na to ptal, sdělili mi, že nyní budou častější regenerace filtru DPF. A opravdu, nyní jsou okolo 230 - 250 km. Jezdím pravidelné trasy nejméně 35 km a víc. Přes léto, nebo když tomu trochu přišlápnu krk, tak jsou regenerace pozdější. Nejdelší interval je samozřejmě cestou na dovolenou, to se spustí až po 750 km. Po aktualizaci softwaru se auto chová úplně stejně, stejná spotřeba, reakce na plyn, jen ty regenerace byly před touto aktualizací okolo 330 - 350 km. A tak nevím, co je dobře. Chodil jsem na servis 5 let kvůli záruky - asi se to vyplatilo, měnili mi na záruku věci jako vodní čerpadlo, zámek kufru, kompresor klimatizace.
  2. Mám Amundsen v oct. 3, pravidelně aktualizovaný. Už se mi ale dvakrát stalo, že mě zbytečně hnal objížďkou, ačkoliv překážka provozu už byla pryč. V době, kdy jsem auto kupoval to byla pecka, dnes, když jsou waze, google maps, atd.. je ten Amundsen trochu zpomalený, i když asi bere aktuální data z družic.
  3. Dobrý den, máte někdo zkušenost se spotřebou oleje motoru 2.0 tdi 85 kW ? Syn měl toto auto jako nové, jezdil s tím jen on, jezdil slušně, pomalu zahříval, nechával dochlazovat atd... a při nájezdu 17.000 km mu chyběl víc než litr motorového oleje. Hlásila to kontrolka na přístrojovce. Jinak za mě auto oproti předchozí generaci lepší sedačky, lepší podvozek. Ta spotřeba oleje mě ale trochu odrazuje. Auto vyrobeno 7/2021.
×
×
  • Vytvořit nový...