Přejít na obsah

Míša

Uživatel
  • Počet příspěvků

    116
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Míša

  1. Já si to právě potřebuji ověřit, protože jsem prostě zvyklý, že než změním/provedu něco, v čem se úplně nevyznám (obecně), tak se na tu změnu nejprve řádně teoreticky připravím a vše si zjistím.  Už se mi to v životě mnohokrát vyplatilo.

    Takže teď už zbývá jen vybrat pneu, asi půjdu do Hankook Ventus Prime4 K135. Vyhovují mi cenově i pověstí.

  2. Zdravím.

     

    Dostal jsem darem nové disky na Fabii III/Rapida 16" Dione.

    Zrovna mám původní 15" pneu zralé na výměnu a tak si říkám, proč ne. Na 15"ky hodím zimáky a na 16ky letní.

    Ale, jak už je tu několikrát uvedeno, rozměr 215/45/16 není zrovna běžný a k dostání jsou hlavně pneu s vyšším indexem hmotnosti i rychlosti (90/V místo v techničáku předepsaných 86/H) 

    Mohu ty pláště s vyšším indexem použít ? Jde mi hlavně o pohled z hlediska technického (zjednodušeně řečeno, nezničí mi to auto ?) a z hlediska jízdních vlastností (nezabiju se ?)

    Z hlediska zákona by mělo být vše OK (nebo ne ?)

     

    Díky za info.

  3. Takže vyřešení. Díky akci "nauč se hledat TPI v ERWINu", která proběhla zde: 

    jsem zjistil, že závada klapky spočívá v prasklé vratné pružině (!!!!) a mění se celá klapka, číslo dílu stejné, takže žádná náhrada za jinou součástku, prostě jen výměna. Chápejte, prasklá pružinka...škoda, že mi nevrátili tu starou, vsadím se, že to brko jde v pohodě vyměnit.

  4. Takže, autor dovolil, tudíž:

     

    Provedeš identifikaci vozidla dle VIN

     

    Dáš "informace o jednotlivém vozidle" a "informace o opravě a údržbě". Pak se ti nabídne "spustit informace o údržbě a opravách", tak na to klikneš a otevře se ti nové okno.

    V novém okně nahoře v pravým rohu je ikona "červené knihy". Na tu klikneš a rozjede se ti nabídka TPI (není to to pdf se všemi závadami), ale musíš se proklikat volbami co potřebuješ (motor, podvozek, asistenční systémy,..) a dostaneš se pak ke konkrétním TPIčkám.

     

    Za sebe dodávám, že tam je halda dalších info, ale klíč je v tom klikání na ikonky v pravém horním rohu :-)

    • Díky 1
  5. V 21. 2. 2023 na 19:38, shmaic napsal:

    Ahoj, šlo by to nějak předvídat? Nějaké příznaky, než to přijde?

    Jaké cca nájezdy ta auta měla?

    No jestli bylo prasklé brko i u mě, tak předvídat se to nedá, ujede to 2k km a 120km před cílem, po natankování u pumpy, se prostě rozsvítí EPC a pak "motor". A normálně to jede. Pak zkusíte druhý den dojet do servisu a skoro to nejede. Tak to chcípnete, znovu nahodíte a hle (!) ono to zase jede. A pak vám v servisu vymění klapku. Takhle to probíhalo.

  6. Zdravím.

     

    Omlouvám se, že obtěžuji s pro někoho možná pitomostí, ale budu potřebovat povolit matice, co drží kapotu a pak utáhnout (ano, budu montovat vzpěry) a v příčurce (ke stažení v "ostatním") stojí, že utahovací moment těch matic je 20Nm.

     

    Dívám se blbě nebo je to opravdu tak málo ?

×
×
  • Vytvořit nový...