Přejít na obsah

uhlikus

Uživatel
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení uhlikus

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Zdar chlapi, dostali jsme se k tomu po delší době. Proběhlo kompletní odmotání kabel. svazku, dráty procinkaný - vše OK. Naměřené hodnoty za chodu motoru na svorce servočerpadla jsou: baterie + hlavní zdroj (prostřední svorkovnice) za chodu motoru 14,2V Can Svorkovnice (levá): kabel +12 černožlutý 14,2V Can-H oranž.černý 2,67V Can-L oranž. 2,35V Nevíte jestli jsou ty naměřené hodnoty Can kabelů OK. Chtěl bych vyloučit chybu v ŘJ motoru.
  2. Ten spodní kryt, drží jen lepidlo, tam žádný šroub není, dal jsem to do svěráku zabral a povolil. Jinak jestli se může točit stator, tak máš pravdu Už si to ze školy moc nepamatuju
  3. Zítra odpoledne to zkusím, po kontrole can-kabelů, pak už jedině nový.
  4. Takže tomu čerpadlu nevadí, že pojede bez oleje?
  5. Myslíš to tak, že can-kabely máš napojený v autě, nastartuješ, a zdrojový kabely máš napojený mimo auto?
  6. hubo44: díky povedlo se. Mě naopak udivuje, jak je to uvnitř po těch letech čistý. Ještě zkusím jít po can-kabelech. Nejde to čerpadlo otestovat mimo auto?
  7. Dostal jsem se do této fáze: Ale nevím jak sundat ten "rotor": Jestli stačí povolit tuhle závlačku:
  8. Na devátý stránce tohoto vlákna je fotka od hubo44, jak vypadá čerpadlo zevnitř, ale zatím jsem nenarazil na postup rozborky.
  9. No jo. nezbývá nic jiného než dát auto k elektrikáři, a objednat čerpadlo nebo repas. Štve mi, že se nedá někde sehnat ten tišťák (ŘJ) z vnitřku čerpadla, protože mechanicky je v pořádku. A to je asi problém u většiny.
  10. Servo nejde vůbec, prostě v pátek ráno start, jízda bez serva s rozsvícenou kontrolkou volantu (skoro se nedá jet, hlavně malý kruháky . Zkoušel jsem během tří dnů cca 40 startů, už se nechytlo. Ale nikdy se mi nestalo, že by třeba na chvíli vypadlo, a zase se chytilo. Senzor uhlu jsem měnil asi před 7 lety, ale ten dal o sobě vědět, blikáním světel a podsvícení palubky. Tak to asi vypadá na náhlou smrt servočerpadla co?
  11. Tak baterie dobitá, obě pojistky ok. Na hlavním konektoru serva (prostřední) za chodu motoru je +13,8V, na levém konektoru serva jsou dva oranžové dráty a jeden hnědý, na obou oranžových je +11,4V. Ty vedou do hlavního kabelového svazku, ten mám odmotaný.
  12. Za hodinu budu u auta, kouknu na to a proměřím multimetrem. Zatím díky.
  13. Zdravím chlapi, V pátek nám přestalo fungovat servo (rozsvítila se kontrolka volantu), bez jakýchkoliv projevů, blikání světel, nebo hlučnosti serva. Od té chvíle už nenaběhlo. Vagcom hlásí toto: 4 Nalezeny chyby: 01309 - rid.jedn. servorizeni (J500) 49-00 - bez komunikace 01598 - Napeti akumulatoru vozidla 07-10 - signal prilis nizky - Sporadicky 00896 - Zamykaci jednotka zadnich vyklopnych dveri (F256) 27-10 - nesmyslny signal - Sporadicky 00907 - Regulace zatizeni pri zaberu 35-00 - - Myslíte, že je servočerpadlo KO. Fabia 2.0i, r.v.2001
  14. Zdravím, přestala mi vyhřívat sedačka řidiče, u spulojezdce je funkční, řidicí jednotka je v pořádku(zkoušel jsem je prohodit). Vyhřivací dečky jsou také v pořádku. Poradí někdo kde je ještě chyba? Fabka r.v.02, 2.0i
  15. S výkonem u tohoto motoru se fakt nic moc nedá dělat na úkor spotřeby, ten efekt za to nestojí. Poptával jsem se po tom fakt před 5-ti lety, možná jsou dnes jiný možnosti, ale moc tomu nedávám. Mě to slouží jako pracovní auto, za ty roky mě nikdy nikde nenechalo ve srabu, a to jsem s ní projel mnoho Km po Evropě. V pravidelnén servisu jsem dělal výměny mimo běžných, pár čidel a to serva EPC, chlad. kapaliny motoru, venkovní teploty a mozku centrálu. A výměny alternátoru(12000 Kč), který mě zaskočil těsně před dovolenou, začalo v něm chrčet ložisko. Jinak repase stojí 2500,- ale nebyl čas, měl jsem jeden den;) Zatím je to nejspolehlivější auto které jsem kdy měl. A BMW jsem taky kdysy vlastnil, konkrétně 540i(4,4i) r.v.99,a s M-Packed pro mě na stavbách nepoužitelný, ale byl to krasavec. A poměr výkonu ke spotřebě taky skvělý cca. 11L při svižné jízdě, mám na něho skvělý vzpomínky i fotky. A K&N filtr jsem tam taky měl, ale úpravu kuželu(celkem povedenou). Pak jsem to vyměnil za mašinu
×
×
  • Vytvořit nový...