Přejít na obsah

Pavel Knor

Uživatel
  • Počet příspěvků

    40
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli Pavel Knor

  • Narozeniny 7.9.1985

Kontaktní metody

  • Web URL
    http://
  • ICQ
    587874623

Oznámení Pavel Knor

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Ahoj. Při přepnutí ze světel pro denní svícení (dodatečná montáž - PHILIPS - svépomocí - napojeno na levé přední obrysové světlo) na potkávací světla přestalo svítit levé přední potkávací světlo (žárovka H7 v pořádku). Kontakty v konektorech zkontrolovány, očištěny, plíšky přihnuty, zjištěn malý opal na plastové patici konektorů - světla cca 10 min. v pořádku, poté opět přestane levá potkávačka svítit. Následovalo přeletování patice a konektorů H7 - v pořádku cca 40 min., poté opět přestala levá potkávačka svítit. Včera večer výměna žárovky H7 zn. "AutoLamp" na "Osram" - při zkoušce v garáži v pořádku. Při výměně zjištěn opět malý opal na plastu nově naletované patice H7. Při cestě do práce dneska ráno (cesta cca 20 min.) vše OK. Kde by mohl být problém? Mohl by vznikat zkrat při použití nekvalitní žárovky "AutoLamp"? Nebo někde jinde? Proměřit dráty? Díky za názory a připomínky...
  2. Ahoj kluci, dneska se mi zlomil držák parkovacího lístku v předním sloupku u řidiče. Dozvěděl jsem se zde na foru, že je nutné pro jeho výměnu demontovat kryt tohoto sloupku. U plastového krytu trhnout ve směru předního okna směrem ke spolujezdci - jaký je postup demontáže čalounění sloupku u provedení s airbagem ve sloupku? Je totožný? Děkuju za odpovědi.
  3. Ahoj kluci. Nemáte někdo návod na výrobu mezipodlahy do zavazadlového prostoru - Škoda Octavia II Combi? Např. nějaký výkres s rozměry jednotlivých dílů, materiál, atd.? Hledal jsem zde na fóru, ale bez úspěchu. Díky...
  4. Zdravím... Koupil jsem si přídavná LED diodová světla pro denní svícení, sleva z 2.500,- Kč na 1.500,- Kč (viz http://www.obautodily.cz/svetla_pro_denni_sviceni_philips_4led_12v-ds013). Montáž do auta OCTAVIA II, 1.9TDI, r.v. 10/2005, halogenové světlomety (před montáží deaktivována funkce denního svícení hlavních světlometů pomocí diagnostiky). Vše jsem zapojil dle přiloženého schematu, oranžový drát jsem napojil na drát obrysových světel u PIN svorkovnice. Světla by měla fungovat tak, že při vypnutých potkávacích a obrysových světlometech, nastartování motoru a následném nárůstu napětí na akumulátoru na hodnotu asi 13,5V by se měla rozsvítit, při zapnutí obrysových světel a dále potkávacích světel (čili přivedení napětí k oranžovému drátu - který, jak již bylo řečeno, je paralelně spojen s drátem obrysových světel) by světla měla zhasnout. Bohužel, světla se mi po nastartování motoru ani nerozsvítí - a to z jednoho důvodu. Už při první poloze klíčku v zapalování (motor neběží) a VYPNUTÝCH obrysových světlech je v drátu obrysových světel napětí, modul přídavných světel situaci "vyhodnotí" jako když jsou obrysová nebo potkávací světla zapnutá a tudíž se nerozsvítí (dle mého názoru to má možná něco společného s kontrolkou "prasklé žárovky"). Moje otázka - kam jinam mám oranžový signální drát napojit, aby mi světla svítila při běžícím motoru a zhasla, jakmile otočím spínač světel do polohy "obrysová světla"? Napadla mě jediná možnost, a tou je osvětlení palubní desky, ale netuším, kam drát napojit. Připadala by v úvahu pojistková skříňka? Pokud ano, prosím o radu jakým způsobem to provést, kudy drát do pojistkové skříňky provléct, .... P.S.: Pro zajímavost jsem ještě vyzkoušel variantu, připojit oranžový drát na drát potkávacích světlometů u PIN svorkovnice. Tady je vše v pořádku - při zapnutém klíčku v první poloze a vypnutém motoru zde žádné napětí není. Bohužel chtěl bych, aby se LEDky zhasly už při potkávacích světlometech. Děkuji za rady a připomínky... Příjemný den.
  5. Pavel Knor

    Škoda Octavia II

    Rok výroby 2006, 1.9TDI, 77kW.
  6. Stalo se mi to asi při těchto podmínkách: motor +/- 70°C (ne úplně zahřátý), zaplé topení "AUTO" na 24°C (ventilátor na 3. rychlosti), zaplé autorádio a světla. Taky to tipuji na sitič, nicméně teď budu klidnější, když nejsem jediný, kdo se s tím setkal. Asi opravdu není co řešit.
  7. Zdravím. Asi před 14ti dny jsem si na autě všiml jedné věci, a sice, že se mi při volnoběhu na chvilku zvednou otáčky z 800rpm na 1000rpm, asi půl minutky se drží u tisícovky a pak zničeho nic klesnou zase na osm set. Dneska se mi stalo totéž, z 800rpm na 1000rpm a po cca dvaceti vteřinách opět klesly. Je to normální? Díky za odpovědi...
  8. Zdravím. Chtěl bych se zeptat, kde má být v OII správně umístěn originální AUX vstup, popř. jaký je postup jeho montáže? Mockrát díky... (rádio STREAM bez MP3) .
  9. Ahoj kluci, dnes jsem zjistil, že mám rozsypané sklíčko blinkru v zrcátku. Jedná se o zrcátko bez osvětlení venkovního prostoru. Lze koupit a vyměnit pouze blinkr nebo budu muset koupit celé zrcátko? Díky za odpovědi.
  10. Promiň, možná se ti moje otázka bude zdát jako hloupá, ale jsem v tomhle spíš začátečníkem. Jaký je v tom rozdíl? Jde mě o to, jaký typ kabelu vůbec koupit k OII.
  11. Toho, že budu muset na VAG jsem se bál. Nemám totiž diagnostický kabel. Můžete mi poradit, jaký kabel koupit? Mám OII r.v. 2005. Díval jsem se, že na Aukru se dají sehnat kolem 600,- Kč. Můžu použít tento kabel? http://aukro.cz/item946647848_vag_kkl_obd2_vag_usb_diagnosticky_kabel_vw_skoda.html
  12. Tak přicházím s novým zjištěním a otázkami. Díky GUGIho odkazu jsem měl možnost porovnat jeho zapojení po opravě a zapojení v mém autě. VAG hlásil chybu u sedadla spolujezdce - poodhalil jsem tedy el. instalaci arbagu a co nevidím (viz přiložené foto). Soudě v porovnání s GUGIm už i u mého auta byla tato oprava někdy v minulosti provedena (jsem druhým majitelem). Oproti sedadla řidiče, kde mám umístěný ještě jeden konektor, zde chybí (nebo se pletu???). Nechápu však, proč se kontrolka rozsvítila znova? Mohlo dojít k opětovnému poškození spoje? Pokud spoj rozdělám a znovu přeletuji, bude nutné vymazat paměť závad nebo by kontrolka zhasla automaticky? Díky za odpovědi popř. za vyvrácení mojí teorie... (omlouvám se za kvalitu fota, měl možnost fotit pouze mobilem).
  13. Technik Škoda servisu v Brně mě řekl, že cena za jedno sedadlo je 2.000,- Kč.
  14. Jak to myslíš, že je na to "servisní akce"?
×
×
  • Vytvořit nový...