Přejít na obsah

Millik89

Uživatel
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Millik89

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Zdravím pánové, potřeboval bych poradit s koupí nějaké ojeté OII. Motor bych si představoval TDI 77kW nebo spíše 103kW. Koukal jsem po autech co mají najeto něco okolo 100 - 120tkm. Rok výrovy od 2007. Jak tyto motory dlouho vydrží ? Jak je to s potřebou, který motor je úspornější ? Jediného čeho se bojím jsou vstřiky a turbo, aby neodešlo chvíli po koupi. 103kW moc na výběr není, ale zase si myslím, že se 6. stupněm by se dalo jezdit úsporněji. Ve všech autech mi chybí ;-) Kupovat budu nějaký ověřený, takže ty KM by měli opravdu sedět. Předem děkuji za rady ;-)
  2. Ve městě jezdim teď tak za 9L. Jezdil jsem teď i větší vzdálenosti. Asi 30 km nejčastější trasa mám rekord 6,8L. Je tam dost strmých kopců, který se musí vyjet ale dá se z nich i dobře ject se zařazenou rychlostí. Těch 6,8L je tam i zpět. Mladá Boleslav - Praha asi 9,2L. Bylo to po dálnici a jel jsem na ní průměrně asi 140km/h. :-) Byl malej provoz, tak jsem zkusil i maximálku na pěkný rovince, sice jsem nejel na doraz, protože bylo mokro, ale těch 190 tam bylo a šlo by i výš ;-)
  3. Tak to mi bude doufám ukazovat taky :-) Zítra jedu delší trasu než jen po městě, ale potřebuju to trošku prohnat taky, ve městě ta možnost není, tak nevim jestli pojedu na spotřebu. Možná zpátky to zkusím ;-)
  4. Taky se trošku podělím. Jezdím 90% jenom město v tuto chvíli. Pokud chci, tak se ve městě dostanu tak na 7,5l/100km. Ale většinou jezdím okolo 9l. Zajímavý je, že když jedu 5km přes město do práce, tak jedu tak za 7,5l a když jedu domů, tak jsem na 10l. Nejspíš kvůli velkému provozu.Rozjíždí se celá škodovka :-(. Ve městě brzdím motorem. Jak to děláte vy ve městě ? Já dojíždím k semaforu a brzdím co nejdelé to jde motorem. Pokud mám hodně citlivou nohu, tak není problém se dostat pod 8L ;-)
  5. Samozřejmě se s tim musí trošku naučit jezdit. S tím sluníčkem na tom něco je, protože bylo jasno a problém sem neměl ani bez brýlí. Vjel jsem s tím trošku rychleji do zatáčky a jak jsem byl výš jak v octávce, tak jsem se trošku bál, jestli to zmákne, seděla dobře, ale ten tvrdej podvozek tady byl znát razantně. Je to o zvyk a nikomu neberu, že to je dobrý auto. Jen si zvyknout. Ale osobně se cejtím daleko líp v octě ;-)
  6. Taky řeknu svý zkušenosti s new tourkem. Mám ho od 2.10.09. Mám 1,6/75kW. Se řazením problémy většinou nemám. Občas když ještě lehce jedu a dvojka už to neveme na křižovatce, tak tam nejde. Musím plně zastavit a pak tam jde sama. Občas musím pořádně docvaknout 4. rych. stupeň. To je asi jediný problém. Občas se mi zdá, že mi vrzne sedačka, ale nějak to nevnímám. Upřímně řečeno, když jsem musel ject felicií, tak jsem se tam pomalu nevešel. Samozřejmě jsem jen rozmazlenej z toho prostoru. Včera jsem jel Roomsterem a trošičku jsem zíral jak má tvrdý podvozek a výhled není teda nic závratnýho :-) Už jsem se těšil na svůj luxus v octávečce. Jinak všem přeji hodně šťastných kilometrů a ta černá kombi vypadá fakt luxusně ;-) Gratuluji k ní :-)
  7. Zdravím pánové. Mám new Octavia Tour s tímto motorem. Chci se zeptat, jestli to máte podobné. Když ráno nastartuju, tak motor okamžitě chytne, ale chvilku kolísají otáčky a je problém se rozject. Plyn nepřidávám, pokud startuji. A ještě jeden poznatek, když je motor studený a sešlápnu plyn až na podlahu, tak auto nemá takový zátah, jako když ho nechám kousek nad podlahou. Máte to podobné ? Pokud se ohřeje, tak už to nedělá, jen někde do teploty 70°C. Děkuji za odpověď ;-)
  8. Gratulace. Přeju hodně šťastných kilometrů ;-) Jsme a tom nějak stejně :-D
  9. Tak to je to o čem jsem přesně mluvil :-D Takhle se někdy koukni u nějakýho obchoďáku
  10. Co jsem slyšel, tak to jede skvěle. Chtěl bych se s tím svízt, ale to si asi hoooodně dlouho počkám. Každopádně s tím táta jezdí v práci a říkal, že to jede velice dobře a že na krátký rovince do kopce se to pěkně rozparádilo na 120 bez problému
  11. Tak jen bych dodal, že to nebude způsobený barvou, že by červená víc přitahovala policajty, je to blbost. Ta barva vede ve statistikách taky proto, že jich je pomalu nejvíc, nedávno jsem koukal na parkoviště z budovy a hádejte, která barva převládala ? Samozřejmě červená, taky mě překvapilo množství modrých aut. Myslím, že je to taky způsobeno, že to nejsou přííííplatkové barvy. Já mám červenou corridu, líbila se mi nejvíc, možná ještě nějaká, ale byla bez příplatku a docela mi seděla :-D
  12. Pokud budou mít ještě hodně objednávek, tak snad s výrobou neskončej, nějak vydělávat musej. Já si myslim, že výroba bude do tý doby, než vyrukujou s tím novým, jak chystaj. Větší jak fabia a menší jak octavia, tak jsem docela zvědavej, ale to asi hodně lidí ;-)
  13. Osobně mám necelých 14 dní novou octavii tour trumf a na 100% vim, že se dělala ve Vrchlabí. Nevim jak je to s 1.9TDI, ale to už tu psali ;-). Mám 1.6MPI ;-) Objednával jsem 1.9. a 1.10. byla k odběru. Bylo to ale objednané auto, kterému se pouze změnila barva, proto jsem ho měl za 4 týdny. Proto má možná někdo kratší dodací dobu, protože ho už autosalony mají objednané. Vědí, že se prodají ;-)
  14. Neřekl bych, že jsou větší, ale na šířku jsou kratší a na výšku jsou vyšší, měli by bejt z FabiaII. Tak až nějakou uvidíš, tak to porovnej s octávkou
×
×
  • Vytvořit nový...