Přejít na obsah

miluk

Uživatel
  • Počet příspěvků

    16
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil miluk

  1. To jste mi docela vyrazili dech... I když jsem tušil že za 1000 to nebude.

    A pokud nedojde k výměně, může to nějak poškodit motor ? :-)

    Myslím a doufám, že nemůže, pokud se ti to projevuje stejně, jako u ostatních tu píšících. Tedy že to klepe nějakou dobu (do 2minut) a pak už ne.

    Když se porovná počet otáček motoru, kdy klepe a počet otáček v normálním režimu, kdy neklepe, je to z hlediska životnosti motoru naprosto zanedbatelný zlomek.

    Předpokládám ale, že to dělají ty hydroštely. Jediný bezprostřední efekt toho, že nejdou dostatečně natlakované, je mírně menší zdvih ventilů.

  2. Mám taky AUA. Tou zapalovací cívkou jsem tedy myslel trafo - je to taková ta jedna kostka a vedou do ní kabely od všech svíček abych to uvedl na pravou míru.

    Myslím, že se může klidně vevnitř něco pokazit třeba jen na výstupu pro jednu svíčku.....Ale pravděpodobnější budou kabely.

    V mém případě jsme zkoušeli nejdříve vyměnit to trafo a nic se nezměnilo, až kabely to vyřešily.

  3. Moje Fabka ma uz najeto 120tkm, takze je asi hlucnejsi, nez nova. Koupil jsem jako ojetinu, kdyz mela 74tkm a uz pri koupi mela v papirech u motoru psano "hlucnejsi-volnejsi". Je fakt, ze motor uz trochu hucel i pri 130km/h a jet s tim 160 uz nebylo moc prijemne. Nedavno jsem taky chvili hledal na foru zpusoby odhlucneni - v mem pripade motoru. Nekdo hodne chvalil vymenu spodniho polokrytu motoru za plny z TDI (ma z horni strany takove kostky) plus origo deka zevnitr kapoty.

    Nechal jsem si to nahodit a jsem ted uplne spokojeny. Hodne to to omezilo ty vyssi tony vyluzovane motorem a i huceni je slabsi. Proste ve 130 motor neni skoro slyset a jet i 170 se s tim da (az na tu spotrebu....:-)) bez problemu.

    Takze doporucuju.

    Jinak ten kryt z TDI je sice drazsi, nez neorigo kryty urcene primo na 16v, ale ma podstatnou vyhodu a tou je pevnost. Ty levne se pri prvnim kontaktu se zpomalovacim prahem rozleti na kousky.

  4. Určitě zkus zapalovací kabely - mě to podobný problém vyřešilo před rokem. Předtím bych nikdy nevěřil, že to může dělat vadný kabel. Ale bylo to tak. Kabel k jedné svíčce byl načatý a svíčka občas nezapálila. Hlavně kolem 2000ot, když jsem prudce přidal plyn. A když jsem to hodně přehnal, ŘJ vypla na tom válci vstřikovač, aby se nepoškodil nespáleným palivem katalyzátor, takže motor jel až do chcípnutí na 3 válce a mlel sebou jak divý. Po opětovném nastartování naskočil normálně. No a lahůdka je, když člověk hodlá předjíždět a stane se mu tohle.

    Ale stejně dobře to může být i zapalovací cívka (svíčky už jsi asi měnil, že...).

  5. To, že klepe po startu je normální věc přece, musejí se vymezit hydroštely - a než se tam ten olej natlačí (navíc třeba v zimě, a podle viskozity) tak to trochu trvá...ale mělo by to tak do minutky - dvou přestat.

    Jsem za

    Taky souhlasím. Sice mě to vždycky po startu bouchne do uší, ale už to neřeším. Po ujetí tak 300m nebo počkání 1 minuty to úplně přestane.

  6. Tak kurna hoši jo nebo ne ,nebo ty poníze prošustruju,halloooo.

    jo

    Tak tohle je příspěvek na houby - nic jsme se nedozvěděli. Hej.... zajímá mě to taky. Pako, jaký pocítils rozdíl. Dík

  7. Nevím, jestli tvoje MR má zapalovací cívku + kabely, nebo jestli je tam zapalovací lišta. Nicméně moje MR01 má to první. Před rokem jsem taky řešil cukání kolem 2000ot/min při prudším sešlápnutí plynu. Zkoušeli jsme čistit štrtící klapku, měnit zapalovací cívku a pořád nic. Z levných řešení zbývaly jen svíčky a zapalovací kabely ke svíčkám. Zkusil jsem ty kabely, protože se to dalo zvládnout i doma (nejsem zběhlej mechanik) a bylo to levný. No a pomohlo to! Od té doby je to OK. Tak bych doporučil to zkusit taky.

  8. Moje auto už má skoro 6 let a výfuk zatím kompletně původní. Koncový díl už má sice vnější plášť načatý, ale jinak OK. Jezdím celoročně, denně do práce 5km, takže voda uvnitř určitě dělá svoje.

  9. interval vymeny je 90tkm a ty pises ze mas 41tkm. si prvy majitel ? mas istotu ze su km skutocne ? ak chodis na pravidelne prehliadky do skodovky tak to neries ak sa nieco stane tak ti to musi skodovka zaplatit naslednu opravu. nato si prisiel ty nahodne, v servise ti len tak preventivne nekontroluju rozvody je dany interval 90tkm tak dovtedy ich to nezaujima.

    cena je zalezi co vsetko chces menit ak komplet rozvody v skodovke tak od 8t

    Ano jsem první majitel a je skutečně najeto 41 km. Po tom co jsem si přečetl tady na foru diskusi na téma rozvody, jsem to náhodou zkontroloval. Na autě si již 2 rok základní údržbu a drobné opravy dělám sám. V servisu jsem nabyl dojem, že nás všechny chtěj akorát stáhnout z peněz a ke kladném přístupu k zákazníkům mají daleko.

    Přesto jsem se dnes stavil u ator. sevisu Škoda a řekl jim o problému a dozvěděl jsem se, že je nutné udělat celé rozvody včetně kladek za cca 10 000 Kč. S odůvodněním, že prý se rozvody dělají běžně po 6 letech. ( fabku mám od r. 2001)

    Při koupi vozu jsem si najivně myslel !! dobrý německý motor !! Po 4 letech čidlo teploty, od začátku žere olej ( Škoda prý normální - po přečtení diskuse na foru opravdu nic nenormálního, a nyní rozvody. Osobně si myslím že zlatý řetěz !! a starý dobrý motor 1.4 MPi. O tom co všechno již bylo na autě opravováno by bylo na román.

    Volili byste autor. servis Škoda za 10 000 Kč, nebo dobrého motoráře za přijatelnější cenu ( cena materiálu + cca 1000 za práci) a originální díly Škoda nebo repliky ? Při mém projezdu cca 6500 km za rok uplynou dříve roky než km.

    Kolik ti to žere oleje? Buď si jstý, že s MPI bys jezdil s o 0,5 až 1,5l (záleží kde a jak) větší spotřebou benzínu na 100km, takže by tě provoz vyšel dráž. Taky nechápu, že všichni nadávají na rozvodový řemen, který je používán u (D)OHC v naprosté většině případů. Zrovna ty ho budeš měnit tak jednou za život.

  10. mel sem neco podobneho, a vyresila to vymena svicek, zkus si zkontrolovat svicky, jestli ti to jakoby cuka tak by to tema svickama byt mohlo...

    Taky to muze byt vadnyma kabelama ke svickam. Na 16V mi to pri zaberu obcas cukalo a nekdy vybec netahlo. VAG hlasil obcasne vypadky zapalovani 2. valce. Po vymene kabelu OK.

  11. Čau, zdá se, že je to klesajícími teplotami venku. Taky pozoruju toto klepání u své 16V. Po nastartování studeného motoru to dělá tak minutu, nebo do té doby, než ujedu prvních 300m. Pak je to OK. U zahřátého motoru je klid. Olej mám vyměněný před měsícem. Myslím si, že je to normální chování motoru a neřeším to. Kdyby si ovšem motor hrál na diesel i v zahřátém stavu, asi by už tam byl nějaký problém.

  12. Cau. Mel jsem podobne problemy se starty, kdyz bylo auto tak napul ohrate a venku bylo hodne vedro. Soucasne jsem mel problemy s cukanim motoru - viz:

    Jina diskuze

    Posledni prispevek.

    Cukani bylo vyreseno vymenou zapalovacich kabelu a myslim, ze i to startovani se tim spravilo. Bohuzel jsem kabely menil teprve pred mesicem, a to uz zadna velka horka nebyla - takze ohledne spatnych startu nemam uplnou jistotu.

    Ale jak psal i nekdo prede mnou - tenhle motor jede opravdu hezky - a nežere ;)

×
×
  • Vytvořit nový...