Přejít na obsah

jarek95

Uživatel
  • Počet příspěvků

    89
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil jarek95

  1. To Jay Kay:

     

    Na to jsem zvědavej. Taky jsem napsal mail do ŠA ve věci řetězu. Výsledek - pozvání do servisu, nahráli a poslali do MB - výsledek: prý je to normální projev. Jen dovětek - mám již jednou měněný řetěz.

  2. Mám řetěz měněný v 19 tis. Teď v 36 tis. (stále mi běží 4 - letá záruka)  jsem byl v servisu s rachotícím řetězem znovu - servisní technik byl ochotný a korektní. Nechali si tam auto přes noc, vyzkoušeli starty, nahráli a poslali do MB. Sdělení s MB je takové, že je to OK. No mně to ale OK nepřijde, když to po výměně cca 10 tis. km nedělalo. Pokud si pánové  z MB toto myslí, tak je to pro příště jejich smůla, protože za rok budu kupovat nové auto a  bude to Mazda CX 5  - se stejnou výbavou (pohon předních kol)  je rozdíl cca 60 tis.

  3. Zdravím všechny . Mám prosbu . Chci vyměnit rodičům olej na fabce 1.2 tsi 63kw. Cestou z práce se stavím u dealera škoda Praha a servisák mi řekl že se tam leje castrol 5w30 505.01. Je tohle možný ? Ta norma je přece úplně jinde ne ? Auto staré 1 rok. (zřejmě pevné intervaly) Díky za pomoc

    Pevný interval specifikace VW 502.00

    Proměnlivý interval specifikace VW 504.00

  4. Tak mám taky za sebou akci 24W6. Musím potrvdit změnu v chování motoru, kdy téměř zmizel takový ten "naftový" tah někde mězi 1600 a 2000 otáček. Mám zatím najeto 100 km a spotřeba se mně zdá stejná - časem vyhodnotím přesněji.

    Co mně však tentokrát zklamalo, byl přístup servisu (resp. momentálně přítomných pracovníků, protože dosud jsem problém neměl - řetěz vyměněn bez problémů, info o přehrátí softvaru při první návštěvě), kdy ani při příjmu, ani na dílně (byl jsem u toho) jsem o akci 24W6 nebyl informován. Protože čtu pozorně příspěvky na foru, tak jsem přesně věděl, co se děje a trpělivě jsem čekal na kýženou informaci "milý pane děláme vám v rámsi svolávací (pardon servisní) akce instalaci podložky ...blablabla - to se ale nestalo.

  5. Už to komentovali- údajně počet porouchaných aut nedosahuje čísel statistického významu.....

    No, kdyby to bylo statisticky nevýznamné, tak by asi neměli důvod měnit řetězové rozvody za rozvodový řemen. Taktéž patřím do té skupiny "šťastných" a říkam si, že by asi bylo lepší tahle bourat statistiku ve Sportce...

  6. Mám Felicii z roku 98. Řetězem nikdy nechrastila, protože ho nemá. Zdvihátka si ale zacvakají velice ráda. Je to prostě jejich vlastnost. Nikdy nemne to netrápilo, protože cvakají tak 5-10s po nastartování. Stejně tak mne nebude trápit, když Roomster občas zachrastí řetězem po nastartování. Prostě bylo zvoleno technické řešení, které se takto projevuje. Pouze očekávám, že se řetěz nebude vytahovat jako u starších motorů. Tedy ať si klidně chrastí, když se to nebude zhoršovat a nebude to představovat žádnou investici dříve, než po nějakých 100k km.

    Tím ale neobhajuji vytahování řetězů na prvních ročnících TSI. To prostě byla bota, která stála škodovku slušný kus pověsti a měli by najít spolehlivé řešení ať to stojí co to stojí.

    Jo spolehlivé řešení už našli - je to rozvodový řemen lol

    • Pozitivní 1
  7. Důvod zachrastění řetězu při startu je ale naprosto shodný s důvodem proč zacvakají ventily. Napínák řetězu pracuje na úplně stejném principu jako zdvihátko ventilu. Než se natlakuje olejem, nevymezuje vůli. Z konstrukčního hlediska je to zcela v pořádku.

    Nebo to mohli udělat jako ještě nedávno. Nechat řetěz bez napínání a mohl chrastit pořád. Na Š1xx, Favoritu a Fabii 1.4MPI to nikomu nevadilo a nikdo po napínáku nevolal. Teď stačí když to zachrastí dvě vteřiny a je to hrozný problém.

    Začínal jsem na Š 100, pak jsem měl Felicii, Fabii, v práci jsem jezdil Favoritem, ale tak otřesný zvuk jako při sartování 1,2 tsi jsem nikdy neslyšel (a to jsem na jakékoli pazvuky docela hákklivý). Kupoval jsem auto vyrobené v 21 století a očekával jsem tomu odpovídající vlastnosti a ne že po 7 tis. km (i vyměněný řetěz začal po těch 7 tis. rachtat) se začne motor chovat jak ze starého Zetoru..

    • Pozitivní 1
  8. ZDENEKMIKULOV: Ahoj,mám taky F2FL sportline r.v. 2010, a mám ji ještě v záruce.Ten řetaz rozvodovej mi vymění zdarma?

    Pokud máš platnou záruku a hlučné starty (podrobý popis problému jsi už určitě četl), tak určitě zdarma. Já jsem měnil řetěz v rámci roční prohlídky - auto jsem předal v pátek odpoledne a v sobotu ráno bylo připraveno k vyzvednutí. Platil jsem pouze výměnu oleje plus filtr. Jo a mám auto vyrobené 08/2010.

  9. Když jsem vybíral Yetíka, taky jsem chvíli řešil dilema benzín vs. nafta. Nechal jsem si připravit dvě nabídky (v rámci mého cenového limitu) - naftovou a vybavenější benzínovou. Nájezd km mám podobný s tím, že do práce to mám denně 2x6 km. Nakonec zvítězila lepší výbava s motorem 1,2 a obava s vyšších provozních nákladů u nafty - podle prodejce výměna filtru pevných částic vyjde na 40 tis. Kč a v mém připadě (t.j. krátké cesty se studeným motorem) bych byl žhavý kadnidát na jeho brzkou výměnu.

  10. Mám vyměněný rozvodový řetěz a ty starty jsou o něčem jiném - najeto 20 tis. Doufám, že to tak vydrží. Jinak řetěz jsem měnil při roční prohlídce (mám pevný servisní interval). Výměna oleje plus lišty stěračů 5,5 tis. Jo a ještě mi vyměnili zadní logo - je na něj servisní akce (alespoň pro moje VIN).

    to koss4ever: záruka mobility by mne taky netrápila, ale klasická záruka už jo a o to víc, že mám 4 - letou.

  11. to dvorcidlo0: jasně že Yeti má větší odpor , pokud uvažuješ o Fabii a spol. tak odečti litr a máš žádaný výsledek (měl jsem předtím FI s motorem HTP a moje současné spotřeby jsou ve všech režimech o litr vyšší - nebylo to sice tsi ale při dálničních rychlostech už rozhodují spíš jízdní odpory než objem motoru a jeho plnění)

  12. Teď mi topí (znatelně) Yetík po cca 5 km. Předtím jsem měl třívalcovou Fabii a bylo to cca stejné. Myslím, že stějně na tom bude většina (ne-li všechny) moderních benzíňáků. S dieslem sice nemám zkušenost, ale vzhledem k vyšší účinnosti těchto motorů to bude určitě ještě horší.

  13. Na upresneni, Ekkara neznam. To jen, ze si asi take vyslechnu svoje a hura do me.......

    From miromen:

    Tvuj přispěvek je akorat tak pro vysměch.

    To miromen:

    pro smich jses mozna ty, protoze musim konstatovat, ze neumic cist. :aggressive: Vse co jsem napsal, je bohuzel skutecnost.

    Kdo si dnes koupi z bazaru skodovku s motorem TSi? Ja osobne bych do takove koupi nesel. Tod muj osobni nazor.

    Nenapadam nikoho a ani neodsuzuji!!!!...... tvoje reakce me presvedcila o tom, ze patris mezi ty, kteri si vse berou osobne.

    Takovy zamindrakovany, zoufaly vykrik do tmy...... :help::)

    a koncim tuto diskuzi.......

    K tomu prodeji ojetého auta - je to vždy jen otázka ceny a prodá se i 1,2 tsi.

    • Pozitivní 1
  14. Dnes mi při garančce měnili olej. Je divný že v service mám k motoru 1,2 TSI napsanou specifikaci VW 504 00 a na listu seznamu údržby, co mám ze servisu, je napsáno že použili VW 502 00. NAvíc si za výměnu oleje + práci řekli 2380,- :feve:

    Specifikace 504 00 je na proměnný servisní interval a 502 00 na pevný servisní interval. Já jsem měl z výroby nastavený proměnný a při první výměně oleje jsem si ho nechal změnit na pevný (t.j. 15.000 km nebo jeden rok) a mám olej se specifikací 502 00.

  15. od akeho mesiaca sa zacali v roku 2010 davat 1,2 tsi do yetyho??....inac kedze tie problemy su dlhodobe preco davaju zvolavacku len na yetyho a nie na vsetky motory napr do 20KT 2011 ..hm

    Jestli se nepletu, tak někdy od poloviny roku 2009. Já mám vyrobeno 8/2010 a podle VIN se mne servisní akce netýká. Někdo tady zmiňoval, že úprava rozvodů se teprve chystá - je otázka, jestli výrobce nebude svolávačku vyhlašovat po kouskách..

×
×
  • Vytvořit nový...