Přejít na obsah

yeti321

Uživatel
  • Počet příspěvků

    46
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil yeti321

  1. ja uz mam take pupence po priestriekani preco si skodovka neprizna chybu po kazdej zime vylezu von,aj na mna isli s tym ze od kamienkov ale na laku zvonku nenasli ziadne poskodenie naduvalo sa to z vnutra a este nieco som si vsimol ako keby bol ten lak makky je velmi nachylny na rozne suchnutia este aj ometanie snehu po zime na nom zanechalo stopy to felda pred tym bol poklad.

    • mne to nevrzga ale je pocut take tukanie mazal som tu hornu listu,zaves pasu opraveny,jazda so stiahnutym oknom nic nepomohlo a je to na nervy ked o tom viete ma niekto dalsie tipy co by to mohlo byt.To tukanie sa siri zo zadnej lavej casti auta,alebo niekde zo stredneho stlpika a je najviac pocutelne pri pohynani vtedy to par krat tukne.Manzelka mi uz tuka na čelo

  2. No tedy chlape já koukám a klobouk smekám. V profilu máš město Košice. Jestli chceš opravdu přijet z takové dálky, tak jsi větší blázen do Yetiho jako já a v takovém případě je mou povinností, pokud to nepůjde jinak, ti nabídnout ti své místo na prohlídce výrobního závodu. Ne že bych o tu prohlídku nestál, ale než půjdu do důchodu, najdu jiný způsob, jak se tam podívat.

    Dik s tou ponukou si ma zabil :palec2:

  3. Čau,

    dnes pri umývaní som prišiel na jednu veľmi nemilú vec.

    Na pravých predných dverách, pod lištou som objavil asi tak 3-4 bublinky na laku, ktoré onedlho prasknú ahrdza sa rozšíri ďalej..

    Stretol sa niekto s podobným problémom?

    No uz som sa s tym stretol aj ja na zadnych pravych dverach 3 bubliny.Je to v dolnej casti.Tie spodne casti zadnych dveri toho asi vela nevydrzia,ked to tam vsetko z cesty nahadze a vyzera to ako obrusene od kamienkov.Na niektorych autach som si vsimol v tych miestach zosilneny nastrek,alebo taky plastovy trojuholnik.

  4. Ahoj, mám yetiho 1,4 tsi čtyři měsíce, najeto 6.900 km, tady jsou moje zkušenosti:

    - dlouhodobá spotřeba (načítáno od začátku) 7,3 , ale řekl bych že ještě trochu padá. Hodně jsem najezdil v těch s..ačkách co teď v zimě byly na silnicích, jsem zvědavý jak to bude vypadat létě.

    - myslím že jezdím spíš úspornějším stylem, vystřídal jsem víc aut a většinou jsem byl na spotřebě udávané v techničáku.

    - na motoru se mi líbí, že jde plynule do otáček, žádné kopance.

    - do cca 140 km/h je auto pěkně tiché.

    - auto krásně jede v otáčkách nad 3 tis., ale pak má potřebu asi jako startující messerschmitt, stačí jet chvíli v tomto režimu a spotřeba výrazně vyletí.

    Jestli se chte na něco zeptat, napište.

    suhlasim so vsetkym mozem potvrdit pridam spotrebu v meste 9-9,5l najazdenych 2800km ,pomaly nabeh kurenia,problem vyhriat ten priestor vzdy niekde fuka studeny vzduch dokupena vypln prednej kapoty myslim ze trochu pomohlo s motorom a jeho vykonom spokojnost.

  5. Díky za odpověď.

    Ještě bych se zeptal – vůbec netuším co je potřeba k zápisu nějakého dalšího rozměru!

    Podla mna retaze nedas ani na rozmer205/60,tak tam kludne mozes dat 215 a nemusis nic vybavovat.Rozdiel v jazdnych vlastnostiach podla mna nezbadas.Kup kvalitnu pneumatiku a mas postarane.

  6. Tuším, že jedna z prvních cest povede na chalupu pod Ještědem a bude-li sníh dal do Bedřichova na běžky. Jsem zvědav, jak bude vypadat červený Yeti v záplavě sněhu. A aby se na sněhu moc netrápil, chci mít už dopředu nachystaný pro něj zimní botičky. Stále tu někdo píše, že zimáky nejsou, ale já zatím ani nevím jaký rozměr tam dám. Většina přezouvá na 205ky, ale já spíše uvažuji o 215/60 R16.

    Ja som tam obul 215/60 R16 a sedia ako uliate a este to aj vyzerá dobre.Uvidí sa v zime na snehu.Farbu neries ,cervená je pekná manzelka chcela hnedu mato,tak je hneda.

  7. Yetos je konecne doma.Prve dojmy vcelku pozitivne,ale niektore veci by sa dali vytknut.Zatial iba 100km najazdenych,takze hodnotenie iba subjektivne.Kufor s rezervou dost maly,zatial som si nenasiel polohu za volantom,fuka studeny vzduch niekde okolo rychlostnej paky.Motor bez komentara u mna jednotka z hviezdickou,len som zvedavy na spotrebu.Bude problem s nim jazdit na spotrebu,velmi lahko sa vytaca a doslova si pyta svizny styl jazdy.

  8. Ohladom tohto problemu som pisal do zakaznickeho mail.Predajca sa vyjadril,ze mozem pouzit 215/60 R16 a este ze mozem pouzit vsetky rozmery uvedene v technickom preukaze na zimne aj letne pneumatiky.Zimne M+S v technickom su vraj ako odporucanie vyrobcu.Ohladom tych retazi,to by asi bolo treba skusit nahodit na letne.Mail mi dosiel v tomto zneni"pre rozmer kolies 215/60 R16 je možné použiť snehové reťaze len pre prevedenie 4X4, pretože tieto reťaze je možné upevniť len na koleso zadnej nápravy (v sortimente Škoda originálneho príslušenstva sú takéto reťaze vedené pod katalógovým číslom 5L0 091 355). Pri použití snehových reťazí na rozmer kolies 205/55 R16 alebo 205/50 R17 je možné tieto reťaze umiestniť na koleso prednej nápravy.

  9. Yetí premiery – minitest.

    Autor zde píše, že možná ani sama automobilka netušila, jak dobře se bude její pátý model prodávat. Letos patří s více jak než 3000 registrací k pětici nejžádanějších aut v ČR, není proto divu, že rozšířila paletu motorů. Test první 1.4TSI.Cituji: Komu stačí pohon jen jedné nápravy a nechce sahat hluboko do kapsy, můžeme čtrnáctistovku vřele doporučit. Stojí jen o 23 000Kč více než dvanáctistovka, testovaná výbava Ambition je za 486 800Kč.13kW, 25Nm navíc a o sekundu lepší zrychlení proti 1.2TSI zkrátka musí být v bezmála půldruhé tuny vážícím autě znát. Poznali jsme to hlavně na dálnici, kde slabší motor dost rychle ztrácí dech. Při rozjezdech jsme museli nechat turbu chvilku než se roztočí, ale pak to už byla paráda. Veřte, že i při 170km/hod motor na plyn stále reaguje a zrychluje. Při této rychlosti ale nemůžete čekat průměrnou spotřebu sedm litrů na sto, s níž jsme ukončili týdenní testování. Závěr, 1.4 je pro dvojkolku ideální volba, nabízí i svižné svezení, pak ale spotřeba jde do dvojciferných čísel.

    Test druhý 2.0TDI 4x4 DSG: Kdo chce s Yetim pravidelně jezdit dlouhé dávky šáhne nejspíše po turbodieselu. Kdo ho častěji půjčuje ženě a nebo jezdí více po městě, může pošilhávat po DSG. Použité šestistupňové ústrojí si s motorem rozumí a řadí opravdu bleskově. Na rozdíl od novějšího sedmistupňového provedení jsme byli ušetření cukání při rozjezdu. Samozřejmě lze řadit i manuálně.Auto jsme nešetřili a přesto průměr do sedmi litrů.

    Test třetí 1.2TSI DSG. Auto má výše zmíněnou sedmistupňovou převodovku. Potvrdila se rychlost převodovky, neznatelná změna převodů směrem vzhůru, ale dost často automat váhal při akceleraci, podřazení pak několikrát proběhlo za doprovodu nepříjemného škubání. Yeti s DSG je o 30Kg těžší, na dynamice to však není příliš znát.. Maximálka o 2km menší, stovku zvládne o dvě desetinky pomaleji, spotřeba o dvě deci více. Příplatek přes padesát tisíc znamená přes 10% z ceny vozu navrch a to je hodně.

    Bylo by pro mě rychlejší udělat sken, ale možná by se někomu nelíbilo porušování autorských práv. Je zde to podstatné, celý článek nebyl o moc delší. Několik fotek je věnováno modelu Šampion, ale ty jsou i na webu škodovky

    Velmi pekne dakujem,ze si si dal tu namahu.Moja 1.4 vyrobena 11.10 a nie a nie aby uz bola doma to cakanie je hrozne.Ten zaver textu ma velmi potesil :palec2:
  10. Ked sa smiem spytat za aku cenu mas tie Dezentky.Mne to pride na plechoch preto sa pytam.U mna tiez kandidat cislo 1 na kupu.Jednoduche,stylove a velmi pekne.

  11. Sory,ale az neskor ma napadlo,ze som cital Tvoj prispevok,kde pises ze ty mas tie moony.Na take foto treba pockat na prvy sneh co nebude na 17 to na sto percent bude na tych 205/55R16 ;)

×
×
  • Vytvořit nový...