Přejít na obsah

rcm

Uživatel
  • Počet příspěvků

    16
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil rcm

  1. Mám najeto cca 11500km a minulý týden mě v servisu dolévali (a účtovali) 1/2 oleje

     hm, tak  to je jaksi divný. Mě do výměny nechybělo ani ň.  Vlez pod plechovku a mrkni , jestli to někde nekape.

  2. Originální papírový vzduchový filtr by se měl měnit při každé výměně oleje, nejpozději po 15 – 30 tisici kilometrech, v závislosti na typu prostředí, v jakém se vozidlo nejčastěji pohybuje. Každodenní dálniční provoz automobil samozřejmě zatěžuje méně, než popojízdění v zakouřených ulicích velkoměsta, nebo nedejbože po polních cestách.Filtr má za úkol zabránit všem nečistotám, aby pronikly dále do sání. Jakýkoli sebemenší prach nemusí hned poškodit motor, snadno se ale začne nanášet na stěny sacího potrubí, kde postupem času spolu s dalšími nečistotami např. z EGR ventilu vybuduje silnou vrstvu tuhé hmoty, která zhorší přívod vzduchu do motoru. Výrazným způsobem je pak také ovlivněna funkce váhy vzduchu. Tento snímač množství vzduchu, jehož pořizovací cena není malá, vlivem špatné funkce vzduchového filtru výrazně trpí.

     

    Je podle mne rozhodně pro plechovku lepší , když obyč. papírák vyměníš při každé výměně oleje  !!! A pokud děláš olej po 30 K (OG6) tak bych od tebe to auto nechtěl. chudák motor.

  3. Tak programovatene rele po dlouhem cekani dnes doruceno.  Podle mne nejlepsi reseni pro kutily, Nejmene prace.

    Tady sem davam video, kde uvidite vhodny princip pro start-stop.

     

     

    super, jednoduché a účinné.  A co se bezpečnosti těchto zařízení tak buď klidný  , radia, dvdčka, navigace   jsou mnohdy vyhotoveny víc amatérsky než celá čínská produkce   dohromady.   A  zrovna  před měsícem   tady v brně   shořelo RSko  (ještě v záruce ) od   bolera.  A to ani nemrzlo, či nebylo parno. V dobách, kdy žádné ŘJ v plechovkách  nebyly  jsme dělali otáčkoměry,    palubní voltmetry, rádia,  apod. a  za celou dobu   se ani mě, ani mým kamarádům žádný problém nestal. Jistě stát se může - ale to riziko je shodné  se vším ostatním.   Jsi  v každém pádě  myslící a šikovný , palec nahoru. Já SS mám, vypínám, když potřebuju ručně, ale    tvůj návod použiji, včetně   přístupu k  tlačítkám, kam chci dát ovládání od vrat od garáže.

  4. Bez kódování to nebude fungovat nikdy.

    co nebude  bez kodování fungovat ?  Mám připojenou couvací kameru na zpátečku a žádné kódování jsem nemusel dělat,  ale asi  každý mluvíme o něčem jiném.

     

    Jinak couvačka se dá napojit  na stávající displej  , pokud je zabudovaná navigace. Jinak ne. 

     

    Mě se nechtělo kuchat  auto a tahat další dráty, proto jsem volil  kameru + wifi   a  zobrazovací jednotku  beru externí  navigaci s AV  vstupem , kterou mám připevněnu nad bolerem přes brodi clip.

  5. Tak jsem  po  bádání  tento problém vyřešil.  bez rizika poškození  vnitřní  elektroniky napájím u  své  Octavia II FL všechny tyto  tři  věci z vnitřního osvětlení, bez  nutnosti tahat další kabeláž.  Jde to ne , že ne.  Takže ve stručnosti  jak jsem udělal .  Stávající stav : vnitřní  osvětlení se standartními žárovkami  (10+5+5) = 20 W , bere při cca 14 V  cca 1,5 A  v předu a to samé vzadu. K tomu  má doveden kabel  ro/sw na T3c-2  (červenočerná) s trvalým (+U) napětím o  průřezu 1 mm2. Centrální jednotka spíná žárovky na zem přes dva kabely  o  průřezu 0,5 mm2  přivedené na T3c-1 a 3. (To samé vzadu. Celé to jistí  pojistka číslo 15  o nominále 5A. Úprava : 1.) Výměna žárovek za led - čímž se snížil příkon z  2 x 20W na  2 x 6 W.   2.) Přetažení  (+U) z T3c - 2  vzadu jako druhé napájecí napětí (jen pro jistotu a nižší proudovou zátěž kabeláže ) pro samostatné napájení GPS.  

    3. Připojení  těchto plusových napájecích napětí na dva  zdroje 12V/5V - oba zdroje jsou připojeny přes 1 A pojistku a uloženy ve střeše. (v universální platové montážní krabičce z GM )     4) výstup 5V zdrojů   je připojen na konektory ve  stropním obložení před stropní svítilnou . (Jeden pro  trvalé napojení LCD v zrcátku - 12 V  pro parkovací kameru a další dva  pro napájení GPS a Kamery na čelním skle.  5.) Kostra - a tedy záporný pól je vyveden z pájecích  oček ,pod šrouby  upevňující stropní svítidlo ke karoserii vozidla. 6.) Kamera vykazuje maximální odběr při zapnutí všech funkcí z palubního napájení vozidla   0,32 A  , GPS  odebírá 0,56 A a LCD ve zpětném zrcátku  odebírá 0,4 A    6.) Závěr : před  úpravou  byl maximálně odebíraný proud u předního osvětlení  cca 1,5 A a příkon 20W . (to samé vzadu) . Po úpravě je v přední části příkon snížen na  14W a maximální proud 1A a v zadní části je příkon 16W a proud do 1,2 A. Přičemž zátěž spínače centrálního ovládání  byla snížena z 3A na 0,8 A.   Hodnoty jsou reálně naměření starým dobrým ručkovým avometem  z Metry Blansko a už mi jen zbývá vše smontovat dohromady.  Za případné připomínky děkuji .

  6. Pokud je před čidlem krytka - pak to , nač jsem se ptal - není čidlo teplotry. Tam žádná krytka není !!!!

    A k fixování - nefixování teploty - provedl jsem test - dal jsem za SPZ čidlo bezdrátového teploměru, displej dal na palubku a když jsem dopoledne vyjel k rodičům prováděl jsem porovnání indikované teploty.

    (Průkazbě nic teplotu na externím teploměru nefixovalo ) - Projel jsem přes Brno od jihu k severu a pak přes Blansko k rodičům. Odpoledne zase zpět. Oba teploměry ukazovaly průběžně stejnou teplotu.

    Ani na semaforech se nikdy nelišila. Možná O II FL 2010 Elegance má jiný soft.

  7. Když auto stojí - tak elektronika NIC NEFIXUJE !!! To je hloupost. A za jízdy ? Ten kabel, respektive čidlo, je upevněno v závětří za nárazníkem, takže poudění vzduchu má jen malý vliv na naměřenou teplotu.

  8. Právě řeším to samé. Problém máš v tom napájení. Pokud máš to samé co já, tak jsou dva kabely - červený a oranžový. Jeden je na trvalých 12 V a druhý na 12V ,které se sepne po zapnutí klíčku. Už se to tady řešilo mockrát. Je to pin 4 a 7 konektoru ISO od Parrota. Jsou jen dvě možnosti - takže zkus. P.

×
×
  • Vytvořit nový...