Přejít na obsah

italik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    254
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil italik

  1. V 10. 6. 2020 na 12:55, Fajerak napsal:

    Tak jsem si zas udělal radost, tahle věcička na našem trhu chybí a pro mne je hodně důležitá (né z eztetického hlediska).

    IMG_20200610_112053.jpg

    To je samovyroba? Přesně tohle je super. Jezdím do lesa a chladič zasranej od vysoke trávy a v zimě u nás házejí štěrk,takže v loni proražený chladič klima.

  2. V 29. 7. 2018 na 1:57, Sudetak napsal:

    Jo řešil, koupil jsem origo pružinku (dle ETKY), která vrací mechanismus do polohy zavřeno a přidal ji k té co tam již je. 

    Funguje to, je ale třeba při otevírání více tlačit na čudl pro otevření schránky.

    Prosím tě o jakou pružinku se jedná nebo mě z toho kastlíku klepne, ten se neotvíral ani ve favoritu

  3. V 9. 6. 2019 na 7:58, palino_m napsal:

    Docela dost, za nějaký ventil. A jak se ti to povedlo urvat? Je fakt, že je to dost hloupě vymyšlené a je to první na ráně.

    Přejel jsem větev a bylo to. Ten ventil byl za šestku a něco kolem dohromady devět. Pak jsem si uvědomil že mám havarijní tak jsem to nahlásil jako škodu

    vstřikovací ventil močoviny (2).JPG

  4. před 16 hodinami, palino_m napsal:

    Tak nevím jestli ma svitit kontrolka motoru (podle mě ne), ale podle manualu to ukazuje správné. Prostě tě uoozorňuje na to, že za 1000km nenastartuješ, protože nebudeš mít v nádržce adblue.

    Screenshot_20190602-025158_Drive.jpg

    Ne ne takle me to upozornovalo vzdy na dolití,ale tentokrat to píše Závada Ad blue . To znamena že je to nefunkční ale ještě tě to nechá tisíc km jezdit

  5. Rozsvícena kontrolka motoru, a hlasí to Závada Adblue za 1000km auto nenastartuje. Auto bylo měsíc v opravě ujel jsem 200km a zase tohle. 

    Pořád něco jsem Od 80tis se to pořád sere

  6. před 22 hodinami, jan.machalik napsal:

    Co jezdis za trasy ? V jakych otackach motor provozujes ? Nehazej hned flintu do zita. Ve vysledku to nemusi byt EGR, ale jen podtlakova hadicka a nebo cokoliv jineho. Chce to prve diagnostiku :) Ja menil EGR ve 130k a tipuju, ze kdyby s mym autem predtim nejezdila zenska a kazdy den navic po Praze, tak bych ho menil az ve 200k...

    Tak to je DPF. Vymazáno a mám ted motor vytáčet

×
×
  • Vytvořit nový...