Přejít na obsah

Paavel

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Paavel

  1. to Lubik & Zimmeler a další..: jsem rád že se zde někdo z Vás ozval, někdo kdo na TSI nenadává, nedělá ze sebe odborníka na vše a nešíří negativistické nálady-více než je zdrávo (natož abych rozdával moudra o něčem, s čímž bych ani neměl osobní zkušenost). Měl jsem chuť toto fórum znechuceně opustit, moc to tady nesleduju a messie Ekkara neznám. Svůj vůz jsem popsal v předchozích příspěvcích v tématu, tak bych se jen opakoval a dosud jsem spokojen. Díky.
  2. to Ekkar: Ty jezdíš s vozy TSI? (ve Tvém profilu je uveden Roomster 16V 2008)
  3. Zdravím, je mi líto těch potíží které uvádíte. Můžete mně dát odkazy kde se nejlépe popisují vzniklé potíže s TSI ? Já se na to pro zajímavost podívám.
  4. Já mám najeto přes 10.000 km během 6 měsíců (Fabka kombi 1,2 Tsi 63 kw, výroba 03/2011). Nalítáno dálnice, meziměsto, město. Vše v pohodě, normálka, auto šlape bez problémů - naprostá spokojenost. Tichý, klidný a úsporný motor a když potřebuji tak dostatečně živý. Kdybych nečetl tady ta fóra tak bych ani o ničem nevěděl, tak tady prosímvás lidi zbytečně napanikařte. A když si nejste s něčím jisti tak si zajeďte pro optání do seriozního servisu.
  5. Prosímvás nemalujte čerta na zeď. já mám Fabii TSI 1,2 63 kw od 03/2011 a dosud šlape úplně v pohodě.
  6. O tom se snad jednoznačně píše v manuálu na str. 138, jedná se o kontrulu ABS + další poznámky.
  7. to pawouk: jo, dělá mi to jak píšeš, krátce po rozjezdu, při velmi nízké rychlosti. prvně jsem si toho moc nevšímal ale teď to vnímám, je to hlasité klapnutí. Když je slyšet jen motor je to rozpoznatelné. Víš to jistě že je to od Abs? mně připadne jakoby to šlo od motoru. Mám dojem že tady na fóru už o tom někdo psal, ale nemůžu to dohledat. Nvzpomínám si jaký to bylo téma a psali tam i o příčině, ale mám dojem že to nebylo Abs ale v něčem v motoru.
  8. to majbo: děkuji za Tvé postřehy, Prahu neznám.. ale s těmi 3,8L na rovince při 90 km/h to myslíš vážně ?? jaký máš přitom otáčky? :-O tohle se mi ještě nepodařilo.. já jsem motor úplně zezačátku spíš šetřil a nevytáčel, teď s každou další jízdou ho už cvičím.. já tnakuju u OMV Carreru 95, myslel jsem že to bude jezdit úsporněji ale moc to nejde. Brát to budu dál, ta koruna navíc mně nezabije. Jaké máš zkušenosti u PP s ukazatelem spotřeby? A pocítil jsi nižší spotřebu po záběhu..? Jinak o tom klapání jsem před nějakým časem tady na fóru letmo četl, taky to někdo psal (možná nějaký Slovák) a byly na to odpovědi ale nemužu to teď tady zaboha najít... ale já myslím že to snad nebude nějaká závada. K postřehům z automobilky: To máš přístup do motorárny?
  9. to ajkpark: Zdravím, pane kolego zírám na vámi uváděnou spotřebu po městě.. jestli dovolíte, mám na vás jako na zkušenějšího uživatele pár dotazů... :-)) -ohledně spotřeby: to fakt jezdíš po Praze za 6,3 max ?? to čumím... jakým stylem jezdíš? asi hodně předvídavě a jsi zřejmě klidný řidič že? Já udělám po městě tak 7 a víc, s bídou pod 7... Snažím se jezdit klidněji ale leckdy prostě nedám na ukazatele co mám zařadit (jak se podle něj řídíš?), jedu spíš podle svého citu a spotřeba mi raketově stoupne. Máš krátkou fábku či kombíka? co tankuješ, natural 95? má smysl tankovat lepší,třeba carreru 95, projeví se to na spotřebě? jak jsi zajížděl vozidlo, podle návodu? Klesla ti po záběhu (cca 1500 km) spotřeba nějak? já doufám že mi klesne. Co si myslíš o pal.počítači, myslíš že ukazuje spotřebu dobře? Sorry za tolik otázek ale rád si s někým vyměním zkušenosti. Ještě by mně zajímalo proč mi v motoru krátce po rozjezdu vždycky nějak krátce ale slyšitelně jakoby cosi klapne, cvakne (?) (FII combi, 1,2 TSI 63 kW, najeto 1200 km). Díky
  10. ZDAR, já jsem také prvně zvažoval při koupi Combi zda jít do MPI (htp) nebo TSI, ale když jsem si osobně vyzkoušel a projel obě motorizace, pročetl kolem toho různé testy, recenze, zjistil info od známých co mají TSI - tak jsem se jednoznačně rozhodl pro TSI (1,2 63 kW). Mám najeto 1100 km a jsem s tím moc spokojenej. TSI má svoje specifika a vyžaduje jistou techniku jízdy, trošičku jinou než klasické motory, ale jedním slovem - PARÁDA, užívám si turba!! :-) Fakt super motor, turbo zabírá cca od 1600 otáček až do 3500, krásně to táhne odspodu a nemám problém držet krok i se silnějšími objemy. K tomu připočtu nízkou spotřebu benzínu. Ve městě kolem 7-7,5 l, mimo město 5,5-6,5 l, při průměrně svižné jízdě a to jsem ještě v záběhu. Předpokládám že spotřeba bude později ještě trochu nižší. Takže já bych doporučil TSI !!! :-) Pokud jsi klidnější řidič, postačí ti bohatě výkon 63 kW. Já jsem čekal v lednu necelé 4 týdny, takže dodávka je časově úplně v pohodě. S prodejci v SK ti neporadím. Tady je pár odkazů na motorizaci TSI a v příloze posílám ke stažení recenzi v pdf: http://auto.idnes.cz/moderni-motor-vydrzi-hrave-ctvrt-milionu-km-nevadi-mu-ani-1100-otacek-1fn-/automoto.asp?c=A100420_111826_automoto_fdv http://auto.idnes.cz/prvni-svezeni-s-vylepsenou-fabii-ma-novy-motor-1-2-tsi-p0p-/auto_testy.asp?c=A100316_175635_auto_testy_fdv http://www.sauto.cz/recenze/11717-skoda-fabia-1-2-tsi-63-kw-hrobnik-hatepecka recenze.pdf
×
×
  • Vytvořit nový...