Přejít na obsah

Finley

Uživatel
  • Počet příspěvků

    47
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 084 zobrazení profilu

Oznámení Finley

Nováček

Nováček (1/14)

7

Popularita

  1. Chtěl bych udělat kalibraci wastegate turba 1,2tsi motoru cbzb pomocí VCDS 12.12 (VAG-COM), nezná někdo prosím přesný postup? Musí se vymazat nějaké staré adaptace a jak, atd. ? Předem díky.
  2. Jen potvrzuji, cca před měsícem jsem se ptal v servisu na to samé a řekli mi, že se to dá použít i pro starší motory a kdo to nedělá tak se prý chce zbavit zásob starých řetězů.
  3. Nový širší řetěz (nahoře) a předchozí verze (dole)
  4. Nová opravná sada se širším řetězem již dostupná i na e-shopu za 1750,- Kč
  5. Máme se na co těšit? https://1200cctsiengine.wordpress.com/my-1-2-tsi-cbzb-engine-unit-on-seat-ibiza/my-1-2-tsi/
  6. Všichni jsou pod tlakem, jak konstruktéři tak ekonomové a manageři, prostě tržní ekonomika. Úspěšná je ta firma, které se podaří nastavit optimální poměry a strategii (podle prodejů si VW vede dobře, to je realita). Až přijde čína bude hůř (cena je velký faktor). Vrátím se ale k jádru naší diskuse - snad si již trochu uvědomujete, že říci "ti konstruktéři motoru jsou tupci" je velice nemoudré.
  7. Věř mi, že větší odborníci než jsi Ty nebo já (napříč všemi výrobci aut či motorek) dobře vědí proč používají právě tento typ řetězu, protože lépe než Ty nebo já znají jeho přednosti. Pro splnění přísných emisních norem, snížení spotřeby, hluku, zvýšení průžnosti motoru,... (prostě aby se motor mohl vůbec prodávat a byl konkurence schopný) ten Tvůj Duplex už dávno nevyhovuje (asi kvůli jeho rozměrům, setrvačné hmotě, hlučnosti,...). Takže jde hlavně o to, dobře nadimenzovat ozubený řetěz či řemen a jejich napínací systém s ohledem na přijatelnou životnost (optimalizovat), ale Duplex už asi ne ...
  8. 1. Ekkare, odpověz si prosím na otázku v mém předchozím příspěvku. 2. Není snad tak těžké pochopit, že se starým typem řetězu nedocílíš ostatních důležitých parametrů (nejde jen o životnost) ...
  9. Chlapi, já jsem také konstruktér, takže vím o čem mluvím. Věřte mi, že ti konstruktéři o kterých mluvíte rozumí motorům víc než my tady všichni dohromady, neumíte si představit co všechno musí vyřešit a v jakém jsou tlaku. Znáte přeci přísné emisní limity a neustálý tvrdý konkurenční boj, který vyžaduje časté inovace, nové modely s lepšímy výkony ale s nižší spotřebou, lepší výbavou, minimální výrobní náklady, ... Myslíte si, že by motor ze žigula nebo MBéčka dnes uspěl (i když má podle vás "pořádný" řetěz), koupili by jste si ho (malý výkon, pružnost, velká spotřeba)? Vše je na limitu, takže případný problém může nastat, konstruktér přeci nerozhoduje o času na testování a jak se k tomu firma postaví, co se přizná a co ne, ...
  10. Je to htp, ale stejný princip - tlučení vodící lišty do nenatlakovaného napínáku působením ventilových pružin, kdy vačka předbíhá kliku
  11. ... na klice, vždyď proto ŠA dodatečně doplnila ty nálitky u kliky a nazvala je ochranou proti přeskočení
  12. Standovfr, musíme rozlišovat:1. Při startu (krátkodobě velmi nedopnutý řetěz) - řetěz krátkodobě odírá výstupek(y) proti přeskočení (silné kovové zarachocení) 2. Po startu (delší dobu ne zcela dopnutý řetěz) - pak platí Tvůj popis zdroje hluku (řinčení) Pokud ale po startu řetěz odírá výstupky na krytu dlouhodobě, tak to už je krizové. Tak si to vysvětluji (možná špatně), takže vidět obroušený výstupek na krytu u netažené (odlehčené) větve řetězu by toto dokazovalo a pak se jen bát, kdy výstupek(y) přestanou chránit proti přeskočení, tj. kolik ještě krátkodobých hlučných startů (i když s měřenou hodnotou pod 74mm) si můžeme dovolit, když ŠA to považuje za vlastnost motoru.
  13. Capri, zajímalo by mě, jak vypadají na tom Tvém původním krytu ty nálitky (výstupky) proti přeskočení řetězu, jak hodně jsou/nejsou obroušené. Mohl by jsi sem prosím poslat nějaké detailnější foto (makro), popřípadě i nějak změřit (odhadnout) hloubku jejich prodření. Pokud nevíš, jsou to ty čtyři výstupky zevnitř krytu okolo otvoru pro klikovku. Předem dík.
  14. Ahoj chlapi, máte už někdo předělané rozvody na ten širší řetěz (tj. širší obě kola, vodící lišty, řetěz)? Jaké máte zkušenosti? Jak to bylo s placením (kulancí)? Na poslední garančce naměřili 72mm a jak víte 74mm je max. limit, takže dle ŠA je zatím vše OK, i když to zarachotí. Teď už mám po prodloužené záruce a nechci čekat až se ochranné nálitky na krytu rozvodu od volného řetězu obrousí (pro neznalé: to způsobuje to rachocení) a řetěz přeskočí.
  15. McMatej, pro strojaře je to učivo 1. ročníku průmyslovky: Mk = F x r (síla x rameno), tedy součin. Toto jsem popisoval v tom příspěvku 336.
×
×
  • Vytvořit nový...