Přejít na obsah

pattuning

Uživatel
  • Počet příspěvků

    36
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil pattuning

  1. jj, vypne ...

    a toto je pravda? cituji z autohifi...

    Dobrý den,

    chtěl bych doplnit info o ISO konektoru Lubomíra Otepky. Možná je to obecně známá věc, ale asi spíš ne. Montážní firmy by to samozřejmě měly vědět a asi i vědí (i když asi jen bod 2) viz. níže).

    ISO konektory jsou zapojeny stejně pro Fabia, Octavia (od 08/98 nové provedení) a Superb, rovněž VW, Seat a Audi.

    Je tu problém ( nezmiňovaný v příspěvku L. Otepky) a to je v "novém provedení" pin 3 v konektoru III (A). Je tam totiž u většiny autorádií vyvedeno napájení pro autoanténu, ale ze strany "auta" kabel ke CAN busu, který propojuje vedení diagnostiky. Prakticky to znamená, že pokud připojíte běžné autorádio:

    1) z hlediska auto-hifi nepodstatné, ale dojde k tomu, že po zapnutí autoradia se objeví 12V v diagnostickém vedení, což má, pokud se v servisu připojí diagnostický přístroj, za následek jeho zničení (což je 30 000 Kč - 950 000 Kč škoda, kterou vám servis dá s velkou pravděpodobností k úhradě...)

    2) z hlediska auto-hifi podstatnější věc, není připojeno napájení zesilovače autoantény, což má samozřejmě za následek špatný příjem autorádia.

    Řešení je jediné odpojit kabel k pinu 3 na konektoru III (A) (na rádiu !!!) a připojit ho k separátoru napájení autoantény (nutno zakoupit, cena cca 250-350 Kč). Tímto se odstraní oba problémy zároveň. Platí 100% pro Octavia (od r.v.08/98), Fabia, Superb. Rovněž platí pro všechny ostatní vozy koncernu VAG od modelového roku 1999. (Pro tyto vozy je k autoanténě pouze jeden kabel, tzn. není bokem kabel pro napájení zesilovače antény. Na první pohled to vypadá jako když anténa nemá zesilovač, ale má, ale napájení je vedeno v signálovém kabelu. Separátor napájení tyto signály od sebe odděluje, takže je zde kablík pro napájení (ten se připojí k pinu 3) a koax. kabel pro signál z rádia.)

    Separátor napájení

    Separátor napájení

    Pokud nevíte, zda spadáte do postižené kategorie, tak to poznáte asi nejjednodušeji tak, že pokud vyndáte rádio a najdete za rádiem kabel od antény, je buď u něho kabel pro napájení, který vede do ISO konektoru, nebo vede samotný anténní kabel.

  2. Nevím jak u elektriky, ale u manuálu musíš nejdřív vyndat ovládání z čudlíku na štelování, tím se ti uvolní zrcadlo, které povytáhneš ven a odhákneš ho z ovladání.Pak už tam máš šroubky, které povolíš a vyndáš vnitřek a apk už jen vycvakáš z z černýho plastu a máš hotovo

    mám právě elektrický... ale aji tak díky

  3. Podle mě bez problémů, kolega má v tribitu ( rozuměj HTP ) taky RS budíky, jenom to vypadá divně, když otáčkoměr má začátek červeného pole na 4700ot. a o může v klidu točit víc.. :)

    Oka, ale ještě by mě zajímalo co je vše upravit - resp. co nakódovat a jak?

    Nemá postup kolega??? díky

  4. Ahoj,

    chci se zeptat zda mi půjdou tyto budíky do Fabie 2002 1.4 16V ????

    "Jsou z RSka, r.v. 09/2003....jsou v super stavu, plně funkční, bez škrábanců, s palubním počítačem ( zobrazuje : aktuální spotřebu, průměrnou spotřebu, dojezd na nádrž, teplotu, počet ujetých km, atd... )" - citace z inzerátu....

    Díky

    rsbudikyij5.th.jpg

  5. Jasan to chápu, prodlouží se tím impulz od směrovek aby to aalarm vpoho zdetekoval... Jediný co nechápu - novější rex už to má ošetřený, páč sem ho kupoval před 14-dny.... :feve:

    Mooooockrát díky, o víkendu otestuju a dám vědět...

  6. Tak už mám vyměněné zámky a klíče za skopné, nakódovaný immo i ovládání dálkáčů ale nešlape mi kufr prostředním tlačítkem, musí se někde v komfortce povolit???

    Další otázečka, půjde mi kabelem K-line přes VAG nastavit automatické rozvícení světel a automatické zamykání? U fabie 2003 a u Fabie 2005 (jak poznám CAN nebo neCAN jednotku)???

    díky

  7. Alarm sa aktivuje kladným impulzom, pripoj ho kamkoľvek na silové prívody k servám. Istý čas bolo treba doplniť RC filter na vstup od smeroviek, lebo nedokázal korektne detekovať bliknutie smeroviek a potom nevypínal.

    Keď nenaprogramuješ potvrdzovanie smerovkami pri zapnutí, zapne vždy, s vypnutím je to trochu horšie.

    Montáž nie je až taká zložitá - oproti klasike je tu jeden vodič naviac (zamki/odomkni)- ak sa to tak dá povedať, ale zase nepripájaš 2x svetlá alebo smerovky. Nevýhodou je skôr jednoduchý imobilizér.

    Nemáš prosímtě někde schéma toho RC filtru, je fakt že mi to občas zablbne...

    díky

  8. Od Jablotronu asi ťažko - PG4W už nerobia ... Jedine že by bol ešte u niekoho na sklade. Pritom to bol jediný pager, ktorý dokázal prenášať informácie na väčšiu vzdialenosť aj v meste.

    Já už ho mám doma, koupil sem na aukru za 500,- úplně nový nepoužitý - nevhodný dárek, zatím leží doma ale už brzy půjde do auta. Je fakt dobrej...

  9. Tak už to šlape díky všem, chyba na nastavení parametrů alarmu, musí se nastavit:ovládání rozpínáním GND, implicitně je totiž spínáním GND a proto mi to nešlapalo. Budu doplňovat ještě pagerem od Jablotronu.

    Ale všem moooc děkuju !!!! :palec2:

  10. Jojo díky už sem se díval na ten odkaz odpo to zkusím. Ješte se chci zeptat proč vede např do zadních dveří do každého motorku 3 dráty??? Přimo do zámku sem nekoukal ale v husím krku co vede do zadních dveří mezi karoserií a dveřmi je svorkovnice kde sou 3 a pak 2 dráty. Ty dva sou signalizace otevřených dveří a další 3 vedou do motorku. Ale nechápu proč 3 ????

    Dával si k těm signálům diody nebo něco? Nebo na tvrdo?

    Ještě příkládám schéma Jabka pro úplnost abysme mluvili o tom samým

    Jabko

  11. Jojo díky už sem se díval na ten odkaz odpo to zkusím. Ješte se chci zeptat proč vede např do zadních dveří do každého motorku 3 dráty??? Přimo do zámku sem nekoukal ale v husím krku co vede do zadních dveří mezi karoserií a dveřmi je svorkovnice kde sou 3 a pak 2 dráty. Ty dva sou signalizace otevřených dveří a další 3 vedou do motorku. Ale nechápu proč 3 ????

    Dával si k těm signálům diody nebo něco? Nebo na tvrdo?

  12. Ahoj

    mám dotaz koupil sem si alarm od Jablotronu a newím kde mám napojit signály : zapnou alarm - zamknout, a vypnout alarm - odemkni. Koukal sem že do dveří např zadních dveří vedou tři dráty??? to nějak nechápu proč? nemáte někdo schéma origo centrálu na DO ?

    Jinak pro osvětlení: alarm se má aktivovat záporným signálem, deaktivace má probíhat záporným signálem + signál bliknutí směrovek aby nedošlo k odstavení alarmu pomocí klíčku dveří (vypáčení zámků dveří apod.)

    Hodim sem aji schéma toho alarmu.

    Díky

    http://www.jablotron.cz/docs/manualy/mhj51007.pdf

  13. Zdravím,

    vzhledem k tomu že jsem koupil auto z druhé ruky, chtěl bych vyměnit zámky. Sehnal jsem sadu zámků včetně vystřelováků a štítku. Mám staré klíče s D.O. a kódem 434MHz - je to na něm napsáno. Ke starým klíčům nemám štítek. Půjde mi to přes W.A.G. nakódovat a hlavně jak???? Kamarád má W.A.G v práci ale tvrdí že to bez původního štítku neudělá. Prosím o pomoc, podrobný návod nebo jestli mi to někdo přizpůsobí, nejlépe z Moravy.

    Jedná se o Fabia I 1.4 16V r.v. 2002

    Jinak jestli to tu někde je tak se omlouvám.

    Díky všem odborníkům předem.

×
×
  • Vytvořit nový...