Přejít na obsah

Bjorn

Uživatel
  • Počet příspěvků

    53
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Bjorn

  1. V podstatě jen mému autu, které mě 13 let a 260000 km spolehlivě vozilo :-( Teď řeším co koupím, ale vůbec z toho nemám radost.
  2. Tak kontrolka vyřešena... protijedoucí auto odbočilo doleva a řidič mne neviděl. Auto na odpis, takže kontrolku dál už neřeším :-(
  3. Komplet první díl výfuku vyměněn, celý výfuk utěsněn a hláška Emise-do dílny! naskočila po cca 30 km znovu. Chyba 1665 příliš chudá směs na válci jedna. Tímto končím se snahou to vyřešit, neboť a) na to již nemám nervy, vyčerpal jsem daný fin. limit a za c) už mě nic nenapadá. Motor do 1750 ot/min jde jakoby "tvrdě", občas si cukne, ale jakmile přelezou otáčky výš, motor jde jakoby ho někde vyměnil. Hladce, potichu, bez vibrací a do otáček doslova letí. Pokud má někdo nápad sem s ním... Všichni moji známí, které jsem do toho zapojil už jsou bezradní... seznam vyměněných věcí je v příspěvcích 87, 88, 90 a 101, 102, 105, 107
  4. suri: OK, přesvědčil jsi mě... příště to zkusím
  5. Kat vyměněn a nápravnice zůstala na místě. Bylo to sice jako ježek v kleci, ale dalo se. Děkuji za rady.
  6. No, když jsem to tak četl, šel jsem se na to podívat a vyzkoušet to. Výsledkem je, že si raději to sání sundám :-D
  7. Myslím, že problémy zapalování by byly na diagnostice... dej vědět jak jsi pochodil s tou škrtící klapkou, ale to není zrovna laciný díl.
  8. Libero: Umíš vyměnit na 1,6 svíčky bez sundání toho plastového sání? A prozradíš mi, prosím, jak? Moc by mi to pomohlo.
  9. Takže jsem to vzdal brzy? :-) Fajn... odpoledne jedeme zase na zvedák. Nějaký tip na postup?
  10. A poznatek k výměně katu u 1,6... musí dolu nápravnice Fakt už nevím, jestli mám německé auto, nebo francouze... pro výměnu svíček sundat sání, pro výměnu katu nápravnici... co ještě si konstruktéři vymysleli?
  11. Tak si odpovím sám... napsal jsem výrobci a dostal tuto odpověď: Dobrý den pane XXXX, Děkujeme za důvěru k naším produktům. Potvrzuji ,že Vámi zakoupený katalyzátor ( 00081 ) je pro tento typ vozu ( Škoda Octavia 1.6 ,75 kW , 1997 – 2004 , BFQ ) . Umístění lambda sond je opravdu trochu odlišné od originálního dílu z důvodu jednodušší sériové výroby . I z tohoto důvodu je samozřejmě umožněno prodávat tento typ katalyzátoru za výhodnější cenu než originál. Je to jeden z rozdílů mezi tzv. „druhovýrobou“ a „originálem“ . Po konzultaci s naším servisním mechanikem doporučuji „lambdu 1“ ponechat na svém místě a zaslepit tak, jak uvádíte. Pokud budete potřebovat ještě nějaké informace, neváhejte se na nás obrátit. Děkuji za Váš dotaz a s pozdravem, Moc mi to ale smysl nedává...
  12. Pontiac_CZ: Odšroubovat držadla nad dveřmi, sluneční clony, jejich úchyty, lampu, sundat dveřní těsnění, odstrojit sloupky. A jen vyškubneš, B povolit pás a šroubek pod pásem a dole opatrně vyklonit a vyjmout. Dále se liší podle karoserie. Liftback nevím a tak popis je pro kombi a není to nic triviálního. Vyjmout roletu, z C sloupku vymontovat pás a povolit šroub v místě, kde je umístěno těleso rolety. U D sloupku vyšroubovat šroub v místě, kde se roleta zachytává a pak vyjmout plast, který je pod oknem (někdy je v něm reproduktor) Toto vyjmutí není nijak snadné, neboť jsou do něj zacvaknuté boční části čalounění kufru a ty jsou plechovými maticemi přišroubovány ke karoserii. Vtip je v tom, že na část matic se nelze dostat bez sundání těch plastů. Takže opatrně, nejlépe šroubovákem, vycvakat západky čalounění z toho plastu a ten pak vyjmout. Pak už půjdou odstrojit C a D sloupky a stropnice je volná.
  13. Máte někdo zkušenost s výměnou katalyzátoru u 1,6 BFQ? Zde jsem řešil výzvu "Emise do dílny!" http://forum.skodahome.cz/topic/94120-sv%C3%ADt%C3%ADc%C3%AD-kontrolka-elektroniky-motoru-syst%C3%A9m-kontroly-v%C3%BDfukov%C3%BDch-plyn%C5%AF/page-5 a po výměně mnoha věcí jsem se upnul k výměně katalyzátoru, který je po 250000 km v mém autě po smrti. Zakoupil jsem Tyll, konkrétně toto: http://www.vyfuky-tyll.cz/e-shop/dil-vyfukoveho-systemu-tyll.php?dil=00081 dle popisu patří i na BFQ, byť u něj je napsáno pro 74 kW. Dnes jsem si však pod všiml, že nesedí místa pro lambda sondy. Mé BFQ má první přímo ve svodech, tedy ještě před těmi vlnovci, a druhá je daná zezadu do katalyzátoru. Na zakoupeném dílu je však jedna lambda těsně před katem a druhá tak 20 cm za ním. Nevíte někdo, kde má lambda sondy 74 kW? Nebo mám lambdy jednoduše přehodit a tu jednu "díru" navíc prostě zaslepit? Dělal to již někdo? Za info, nápady, zkušenosti díky.
  14. Tak s tímto problém nemám... BFQ mám od nova, rok 2003, nyní protínám metu čtvrt milionu km a motor zbaští od výměny k výměně tak litr, možná litr a půl. A to jezdím většinou krátké trasy do práce a po městě. Olej jedu pořád 5W40. Od začátku jsem hned zrušil ty prodloužené intervaly a měním po 12 000 km. Motor má tlaky 1,1 MPa a to jsem do něj nehrábl. Ale mám problém s chudou směsí na válci 1 a z toho jsem již zoufalý....
  15. Luman: Ano, mám 75kW, ale z výroby to není Při výměně kotoučů na 190 tis km jsem zjistil, že vodicí čep má v těhlici vychozenej závit a už tam nedrží. Tak jsem dával nové těhle a rovnou šel do větších brzd.
  16. Jak jsem psal... možností je moc. Pokud nic nesvítí, a nemáš možnost diagnostiky, tak bych se zaměřil na palivový filtr, svíčky, zapalovací kabely. Samozřejmě hádám, neznám servisní historii auta. Na kabely pozor, jsou to mršky zákeřné. Měnil jsem je nedávno a auto jelo na 3 válce. Nakonec jsem zjistil, že i nové byly KO :-)
  17. Možností je strašně moc. Od výfuku, přes lambdu, svíčky, kabely, netěsné sání, zapalovací modul až po škrtící klapku. Svítí něco na přístrojovce? Co diagnostika? Mění se to se zahřátím motoru? Jak jde motor do otáček po prudkém sešlápnutí plynu při volnoběhu? Zaváhá, poklesnou nepatrně otáčky, nebo plynule vyletí?
  18. Takže 1. díl výfuku je doma a to včetně vlnovců a katalyzátoru... a je to pořádný macek :-) Snad se o víkendu dostanu k výměně a pak poreferuji. Doufám již v konečné řešení. Té kontrolky, samozřejmě Koupil jsem Tyll, dle testu ve SM jsou celkem to celkem dobré výfuky. Nebudu dávat na auto se skoro čtvrt milionem km origo za 30 tisíc
  19. pokračování příspěvku 102 a dalších Problém s otravnou kontrolkou jsem vyřešil, ale jen dočasně. Kontrolka se opět rozsvítila, ale i tak je chod motoru je výrazně lepší než to bylo předtím, motor drží volnoběh a na plyn reaguje bez propadu otáček. Na diagnostice to nyní ukazuje chudá směs na válci 1. Vliv vstřiku jsem vyloučil prohozením s 3. válcem a přesto chyba byla stále na 1. válci. I svíčka prvního válce je "očazená" Nějak už jsem neměl sílu to řešit a chtěl to nechat být... Když jsem nyní měnil olej, všiml jsem si, že jsou výrazně začerněné vlnovce. Také po ohřátí auta se zvuk výfuku změní a jakoby více duní. Lambdy jsou samozřejmě až za vlnovci. Otázka do pléna tedy zní: je možné, aby se netěsným vlnovcem dostával do výfuku vzduch, lambda pak měřila více kyslíku a zásahem lambdy se vyskytla ta zmíněná chyba, tj. "příliš chudá směs na válci 1"? Ale proč jen na jednom válci? Za názory děkuji.
  20. Kdysi jsme měli ve firmě tuto Octavii jako služební a, pokud si dobře pamatuji, chovala se stejně. Myslím, že hledáš problém kde není.
  21. !!! VYŘEŠENO - KONTROLKA ZHASLA!!! Pokračování k příspěvků č. 87, 88, 90 a 101 Vyměněn EGR a lambda 2, opět zkontrolována těsnost sání a vyměněna veškerá těsnění, která v něm jsou. Dále vyměněny zapalovací kabely. Kontrolka zhasla a auto drží volnoběh. V diagnostice zůstává trvalá chyba příliš chudá směs na válci 1 a vstřikem to není, neboť po jejich prohození zůstává stále chyba na 1. válci. Následkem toho si motor drobně pocukává do cca 1700 otáček. Pak se uklidní, motor ztichne a po celé spektrum otáček už je v pohodě. Budu řešit, ale až na to budu mít náladu. vyměněno za nové: obě lambdy (BOSCH), zapalovací kabely (BOSCH), EGR ventil, svíčky (BOSCH), těsnění v sání, teplotní čidlo, kryt termostatu. na zkoušku prohazována zapalovací cívka a váha vzduchu cena 22000,- Kč vč. celých 5 denních šichet mechanika, kterému tímto děkuji.
  22. Pokračování k příspěvku č. 87, 88 a 90 Opět se po delší době hlásím s poznatky a postupem odhalování a odstraňování závady. Od posledního příspěvku jsem tedy sehnal vstřiky, ale ještě před montáží jsem je proházel mezi sebou. Mezitím jsem zkontroloval sání na praskliny a změřil tlaky ve válcích (1,1 Mpa de facto bez odchylky) Chyba byla hlášena jen na vstřiku č. 1. Tak jsem přehodil 1 a 3, vymazal chyby a vyrazil. Žádná změna... motor měl tvrdý chod, nedržel volnoběh, kontrolka emisí na volnoběh blikala a auto stále pípalo. Takže na diagnostiku a chyba vstřiku již nebyla... vstřiky jsem tedy neměnil. Výpis z diagnostiky: lambda 2 vyhřívací okruh, váha vzduchu nesmyslný signál, EGR regulační odchylka a dál jsem neměl ani chuť to číst... bylo tam 7 chyb. Tedy na zkoušku vyměněna váha vzduchu (testovaná byla nová) a stále žádná změna, odpojen EGR, auto drží volnoběh, "nestřílí" do výfuku, ale kontrolka svítí a po výmazu se po chvilce rozsvítí. Aktuálně dorazila lambda 2 a EGR ventil a zítra to jde na výměnu. náklady do současné doby: odhadem 15 000,- Kč ale už to přesně nepočítám :-( Jakmile bude čas napíši změny po zítřejší výměně lambdy a EGR
  23. Tak má instalace je kompletně hotová a můžu sem hodit výsledek svého téměř půlročního snažení... Dveře, zadní blatníky a podběhy jsou vytlumené SilentCoatem a na něm je nalepen Sinus Live DSM a v prostoru zadních blatníku Gladen AeroWave. Podlaha je vytlumena Ground Zero a na něm je v místě pro rezervu Gladen Neoprene a ve zbytku pak CHP Damm. Tapecáky jsou zpevněné rovněž GZ a pro ztlumení hluku opět CHP Damm. MDF podložky "opatlané" pastou Brax. jednotka: Kenwood 4025BT přední reproduktory: Morel Tempo 6 zadní reproduktory: Alpine SXE4625S zesilovače: Massive Audio NX 4 (v můstku 2 x cca 161 W na Tempa) a NX2 (v můstku cca 218 W na SW) subwoofer: Rockford Fosgate Punch P1S410 v uzavřené ozvučnici umístěné v bočnici kufru. reproduktorové kabely: 2,5 mm2 Ground Zero subwoofer kabel: 4 mm2 Ground Zero napájecí kabel: 25 mm2 CHP signálové kabely AIV Cosmo veškerá kabeláž je ve flexo opletu a v místě, kde je vedena souběžně jsem jednotlivá flexa ukončoval a dával to do společného většího flexa... pořádná piplačka a pak to stejně všechno skončilo v prazích auta :-D Ale kabel to byl moc pěkný :-) Protože potřebuji kufr zachovat šel jsem cestou montáže do bočnic. Myslím, že pár fotek řekne víc, než tisíc slov.
×
×
  • Vytvořit nový...