Přejít na obsah

Hochmi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Hochmi

  1. Ahoj chlapi, rozhodl jsem se přidat svoji spotřebu. Motorizace 1.0Tsi DSG. Nemohu se dostat pod 6l. Aktuálně 6,2l mám tam teda 17" kola a jezdím převážně režim "S" a šlapu na to normálně na čtvrt plynu. A rychlost do 100km/h, ale převážně dle předpisů krom vesnic kde to nechám dojíždět na předepsanou rychlost. Leju natural 95 + aditiva ob nádrž. Teď na 15" zimákach to samé pod šest se nedostanu. A to bych chápal, že v zimě to tak je. Dělám něco špatně? Nebo by za to mohla ta 17" kola? Velký valivý odpor? Trasa dlouhá cca 20km. Dostal jsem se párkrát na 5l-5,2l jenže to musím jet 70km/h. Dík za vaše podněty. 

  2. Čau borci, nevíte co by mohlo dělat mírné kolísání otáček při sešlápnutí plynu? Nedělá to na každý kvalt, co jsem si všiml dělá to při 4ce a při 6ce na jakykoli jízdní režim D/S a i manuální. Je to nepatrný cca mezi 2-3 tis otáčky, otáčkoměr poskakuje. Vlastním Fabia III Monte Carlo 1.0tsi DSG najeto 23000km.

     

    Díky za vaše příspěvky. 

  3. před 11 minutami, DušanV napsal:

    Nechci nikoho nějak urazit. Připadá mi  Hochmi nějak moc upjatý na to konkrétní auto. Pojedu, nepojedu....... se na něj podívat, ptal jsem se na servis kde mi ho prohlédnou, asi se na něj vykašlu a nepojedu apod............ Takhle podobně zblázněně se choval můj známý, když si mne bral k výběru ojetého vozu. Prostě některé indicie jsou si podobné. Tehdy auto vypadalo až moc krásně za krásnou cenu. Já jsem mu koupi rozmlouval, bylo u toho všechno moc perfektní, tak to v životě nechodí.  On si  tehdy nedal říc, no a naběhl si, auto bylo po taxikáři, nalítáno spoustu km (tehdy před lety ještě nebylo jak adekvátně  dopředu zjišťovat původ a servisní historii).

    Já se prostě jen snažím uvažovat střízlivě a bojím se aby Hochmi nenaletěl. Ojetých aut jsem kamarádům pomáhal vybírat již povícero a tady mi to nějak nesedí.

    Dušane. Je to přesně jak říkáš. Nedokážu se rozhodnout auto se mi moc líbí. Ale je to podezřelé a já opravdu do té doby než mi někdo řekne vyprdni se na to bylo to až moc bourany tak nad tím budu uvažovat. Víš co chci MC už jsem ho měl skoro objednaný narazil jsem na tohle a ono je o 200tis levnější a že má najeto 13tis mi navadi a že je rok staré. Ale jak píši potřebuji od nekoho slyšet jak moc to bylo bourane a zda se stím dá jezdí nebo ne popř. To nebrat. Tak jsem doufal v ten autorizak že mi něco řekne. Ale jak psal předtím @tomik.cesko aby tam nepřišel nějakej mlaďák jako já :) a nenapichl to na diagnostiku řekl mi že je vše ok a jen zkontroloval olej a já mu nedal litr a jel domu bez informací. Ano vím to jsem upjaty protože jsem si chtěl objednat přesně takovéto MC bez panorama a adaptivní tempomatu a bohužel jsem narazil na tohle a nakonec objednávku nedokončil. Nic jiného zatím nehledám.. Možná to je ta chyba. 

  4. před 13 minutami, DušanV napsal:

    Mám takový divný pocit tady z té diskuse, jestli si někdo z nás neutahuje.Asi těžko hádat koho myslím ...........?. Stačí si přečíst příspěvky dané osoby a téměř okamžitou změnu názorů po některých našich radách a doporučeních. Pokud se mýlím, tak se dopředu omlouvám.......

    Dušane. Opravdu si z vás neutahuji. S prodejcem jednám cca měsíc. Stáhl jsem ho o třicet po telefonu a prostě mě to auto láká ale bojím se abych si nenabehl. A doufám v to, že když pojedu někam aby to prošli prověřili změřili lak a řekli zda je to ok tak si myslím že by to špatný kup neměl být. Nové by stálo přes 570tis.

  5. před 12 minutami, Twisted napsal:

    Jak říká tomik...nevidím nic špatného na přestříkaném nárazníku, ale oprava mimo AS + prodej do zahraničí mi u funglovky smrdí a připomíná osud naší totálky, záhadně opravané za nejvýše třetinu odhadu při pojistné události. Nevím, třeba je i jiné vysvětlení, ale já bych za ty peníze riskovat nechtěl.

    Mám známého ve škodovce. Ten auto prolustroval a nic tam nenašel. Tudíž si myslím že to bylo opravené mimo AS. Pokud by to bylo v AS tak by to dali přeci do záznamu nebo se pletu? 

  6. před 10 hodinami, Martab napsal:

    Ta ceny mi přijde trochu vysoko, na to co s tím bylo. Buď jak někdo psal to měl někdo bez havarijního a pak by bylo divné, že se toho zbavoval, když to byla tak "jemná oprava", nebo to havarijko mělo, ale auto bylo "na totálku" a někdo to za rozumný peníz zbastlil aby to vypadalo...

     

    Navíc když se podíváš na fotku interiéru:

    image.thumb.png.c8170dee704dd806906eead9b0ec3d68.png

     

    tak na palubní desce svítí červený vykřičník (vážné ohrožení), osobně bych byl velmi opatrný.

     

    Upřímně bych se asi raději díval po něčem jako je toto:

    https://stock-cars.skoda-auto.com/260/cs-CZ/?vin=TMBJR6NJ6JZ193623

    nebo

    https://stock-cars.skoda-auto.com/260/cs-CZ/?vin=TMBJR6NJ1JZ086950

    nebo klidně i po FL

    https://stock-cars.skoda-auto.com/260/cs-CZ/?vin=TMBJR6NJ6KZ011999

     

    Popřípadě pokud by to nemuselo být Combi, tak se dají najít i nějaké HB.

    Psal jsem mu ohledně té hlášky co jsi psal. A tvrdí že je to signalizace že je zařazeno D a jsou otevřené dveře. Je to možné? 

  7. před 7 minutami, DušanV napsal:

    Mám takový divný pocit tady z té diskuse, jestli si někdo z nás neutahuje.Asi těžko hádat koho myslím ...........?. Stačí si přečíst příspěvky dané osoby a téměř okamžitou změnu názorů po některých našich radách a doporučeních. Pokud se mýlím, tak se dopředu omlouvám.......

    Chlapi já si z Vas srandu nedělám. Všem děkuji za názor. Ale jsem asi moc upjaty na tuto Fabii MC. Mě se moc líbí. Chtěl jsem slyšet názor na DSG, ale když už jsem byl v psaní rovnou jsem tam hodil odkaz na auto které by se nám líbilo. Je pravda je to podezřelé. A asi se na to vyprdnu. Váhám nevím nevím. Všem co tu strávili čas děkuji.

    Před hodinou, Kořas napsal:

    Mám DSG ve Fabii 3 za mě naprostá spokojenost, řadí dobře a předvídatelně. Dokonce pracuje s čidlem náklonu a do kopce drží např. motor ve větších otáčkách než na rovině atp. takže je to vychytané a do manuálu bych už nešel, obvzlášť na crcání po městě je to super.

    Nějaký problém za dobu používání? Co máš za rok a kolik najeto? 

  8. před 15 minutami, tomik.cesko napsal:

    Já bych to viděl taky na nějakou levotu. Když mám na auto v plné výbavě mám asi i na havarijko. Když nabourám, havarijko mi to s nějakou spoluúčastí spraví a jezdím dál. Tohle vypadá, jako když pojišťovna vyplatí auto jako totálku, někdo to levně odkoupí, spraví a za hranicemi prodává. Taky bych asi raději jiné.

    Ale jestli tam jedeš, radil bych zkontrolovat tloušťku laku na prazích, sloupcích a jiných částí skeletu karoserie. SKELET PROSTĚ NESMÍ BÝT PŘELAKOVANÝ! 

    To by mi měli říci v tom skodovackem servise. Prave z tohoto důvodu chci auto nechat důkladně zkontrolovat. Myslíš že na to přijdou jak moc bylo bourane a jak je opravené? Jinak my bylo receno z mnoha lidí co pracuji ve Švýcarsku že si to kupil nějaký chudák. Že tam je úplně jiný život a lidi si kupují daleko dražší auta. Že toto auto je něco jako kdyby si tady koupil Dačku v kombi a v základu. 

  9. před 14 minutami, Twisted napsal:

    @Hochmi jakožto expert na likvidování nových aut nejsem stoupencem paniky z bouraného vozu, páč přestříkaný nárazník z havarijka ještě neznamená, že jde o nebezpečnou AAA svařeninu. Ale do tohoto bych nešel, protože nevidím inteligentní důvod, proč fungl nové auto v plné palbě opravovat kdesi v garáži a ještě okamžitě prodat za hranice. Resp. vidím, jedno z našich aut takhle skončilo a jezdit bych v něm nechtěl.

    Můžeš mi to více objasnit? Nejdříve píšeš že bys nepanikaril a pak že tohle bys nebral? Díky.. 

  10. před 21 minutami, Kořas napsal:

    Mám DSG ve Fabii 3 za mě naprostá spokojenost, řadí dobře a předvídatelně. Dokonce pracuje s čidlem náklonu a do kopce drží např. motor ve větších otáčkách než na rovině atp. takže je to vychytané a do manuálu bych už nešel, obvzlášť na crcání po městě je to super.

    Nějaký problém za dobu používání? Co máš za rok a kolik najeto? 

  11. před 2 minutami, tomik.cesko napsal:

    Jezdím denně Frýdlant-Liberec, zatím nejdál, kde jsem s tím byl byli Beskydy (takže přes celou republiku :D) Na těch dlouhejch trasách je automat ještě dvojnásob taková radost :D

    Díky. Tak uvidím prodejce nemá problém s tím zajet do škodovky to nechat prověřit tak třeba si ji přivezu. :) 

  12. před 2 minutami, tomik.cesko napsal:

    Mpi by ani nebylo s Dsg a takovou výbavou. Když už Mpi, raději bych Citigo s automatem = ještě by 100tis ušetřil na jinou srandu

    Chci to dsg vyzkoušet a hlavně pro manželku nemá skoro nic najezdeno. A u řazení mi občas zmatkuje a bojím se toho aby to za chvíli neoddelala ten manuál. Jen mám strach abych si nezadelal na problém s tím dsg ale příspěvek tomík.cesko mi dal alespoň naději v tom že to nebude úplnej krám. 

  13. před 6 minutami, tomik.cesko napsal:

    Tak já mám Dsg v Octavi 1,2tsi z roku 2012.

    Je to 7° se suchými spojkami. Mám najeto 107000km a na převodovku ani spojky doposud nemuselo být sáhnuto. Necuká, nekloužou spojky, nebouchá dvouhmota...

    Někde se tu probírá, jak jsou na to drahý opravy atp, ale to jsou víceméně "zkušenosti lidí, co si k Dsg ani nečuchli" Jako beru na vědomí, že výměna spojek i se setrvákem mě bude jednou stát 20-25tis. ale ruku na srdce, bude to jen jednou. A když si spočítám, kolik auto ztrácí na ceně, kolik naleju do nádrže, to není zas taková raketa. 

    Ještě ke zkušenostem, když jsem o automatu přemýšlel, ze všech stran jsem slyšel jen chválu (od lidí, co s automatem jezdí) a když jsem si to pořídil, zjištění bylo, je to lepší, než jsem si myslel. Pohodlí a "kompenzace malého objemu" za to rozhodně stojí a můj názor je : už nikdy jinak

    Děkuji za tvůj příspěvek. A jezdíš po městě a okrskach nebo dalky?

  14. Ale dneska je problém vůbec něco kloudnýho koupit. Všichni tvrdí že s autem nic není a přitom to je habaďůra. Dobrých aut se jen tak nikdo nezbaví. Dneska je opravdu nejlepši koupit nové a máš jistotu, nějaké certifikáty na "ojetiny" jsou úplně k ničem. Dneska se dá zfalosovat cokoli a není třeba všemu věřit na 100%. Když jsem byl u nás v Havexu nabízeli mi zelenou před face s naloží style + a 6ti kvalt manuál. Cenikove říkal něco přes 440,- a že mi ji za 380tis nechá najeto měla něco okolo 3tis km a ejhle s autem nikdy nic nebylo jen je to predvadecka proto sleva 60tis. Nedalo mi to a druhý den jsem jel tam znova že o auto budu mít zájem ale že si zaplatím za kompletni prohlídku auta. Cukali se že je to zbytečné že dostanu od toho papíry s ověřením a původem vozu. Řekl jsem jim ze si chci sám zkontrolovat lak mřákem. Řekli že nemají problém. Zavolal jsem kamarádovi ten vzal měřák a najednou jiné hodnoty na zadním nárazníku. A opravdu to bylo vidět když jsme se dívali z jednoho úhlu a když svítilo slunko, že auto bylo přestrikané. No párkrát zakoktal, že tam má ještě jednu zelenou a že si to spletl že s tou druhou nic není ale za cenu 415 +/-. Takže jsem mu řekl že jsou podvodníci a poslal je doprdele. Takže ani autorizaku ani Havexu se nedá věřit. 

    • Líbí se mi 1
  15. před 31 minutami, Martab napsal:

    Určitě by se to na ni chtělo podívat a upřímně, 300km zas není tolik aby se to nedalo v rámci jednoho dne přijet, podívat se a zase se vrátit.

    Stran DSG a mechaniky bych se při tvém nájezdu asi nebál, pokud tam není něco už načatého.

    Máš pravdu v sobotu se tam pojedeme podívat pořádně to prohlédnou a v případě dohody necham zkontrolovat v autorizovaným servise. Volal jsem poblíž a ve Zlíně by to měli komplet zkontrolovat za 1000kč(změření laku, diagnostika, oleje, původ) třeba to nebude tak hrozný jak se zdá. 

  16. Já se pro ni rozhoduji dlouho. Pro mě je to daleko je to 300km se na ni jet podívat. A prodává to už dlouho cca přes měsíc. A taky se mi do toho moc nechce, ale abych Vás uvedl do reálu a uvedl důvod proč řeším tuto Fabku je ten že jsme chtěli Monte Carlo a když jsem si ji nacházel u dilera do konfigurace vycházela přes 530tis + by mi dali slevu 15tis. Takže za nějakých 515tis. A tato přes bazos má navíc kameru, čidla v předu a panorama střechu takže mě zlakala cena a navíc ještě k tomu výbava a nemá velký nájezd. Jen se bojím DSG převodovky. A jsem sním v kontaktu a už jsem ho stáhl na 320tis a tvrdí mi že to nikdo nechce kvůli tomu že u auta nejde odečíst DPH. Asi se na to vyprdu a dojezdim svoji jednickovou Octavii.. 

  17. před 5 hodinami, zwan napsal:

     

    Jezdit 5x tydne 3km tam  a 3km zpet tak se nikdy nedobije baterka, bude jen klesat.

    Pokud to bude s cimkoliv co  pouziva "rekuperaci" a ma aktivni start/stop coz je  dnes kvuli ekoterorismu prakticky vse nove tak je to jeste horsi...

    Takze si porid nabijecku a zasuvku (pred panelakem problém) az muzes neustale dobijet...

    K dsg necht poradi dalsi....

    U té baterie není problém mám dobijecku která jak dobíjí nebo baterií jen udržuje. Naštěstí máme rodinný dům. Díky! 

  18. Ahoj

     

    Mám prosbu mohl by jste mi poradit zda koupit jednu Fabii? Je to dovoz ze Švýcarska, údajně byla bourana na dveře spolujezdce, nebyla na stolici, nebylo bouráno na sloupek ani na práh. Poškozené dveře a blatník byli měněny za nové díly, ale ne v autorizovaném servise. Je to DSG 1.0 tsi 81kw Monte Carlo. Chci to na okolní popojizdeni. Hlavně pro manželku která by jezdila pro kluka do školky 3km tam 3km zpět. Občas já do práce 22km tam 22km zpět. A o víkendu občas výlet 100km. Nejsme žádný závodníci a jezdíme s rozumem. Nyní vlastníme Octavii I 96kw a chceme něco novějšího. Počítám s najezdem max 8tis až 10tis ročně. Mám obavy ani ne tak z motoru, ale z toho DSG. Prosil bych všechny co mají zkusenosti s DSG v Fabii III aby mi sdělil skutečnosti a zkušenosti s touto převodovkou. Všem moc děkuji. 

     

    https://auto.bazos.cz/inzerat/102753812/Skoda-Fabia-Monte-Carlo-2018-Automaticka-prevodovka.php

  19. Zdravím, potřebuji radu. Po bouračce vytekla zelená kapalina na výstuhu, předek K.O. jak chladič(ohlej).. Dále to ještě po nárazu syčelo asi 20min pak to přestalo. Domů jsem dojel v pohodě. Takže chladič přežil motor se nephřehřál. Nevíte co by to bylo? Klíma nebo tak? Díky za každou radu..

×
×
  • Vytvořit nový...