Přejít na obsah

A-Rod

Uživatel
  • Počet příspěvků

    85
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem A-Rod

  1. Tady si někdo plete pojmy, co dělá generátor ozonu a co dělá čistička s funkcí ionizátoru. Ano čističky s ionizátorem po vyčištění vzduchu voní jako po bouřce.... Po generátoru ozonu je to s nadsázkou spíš jako po apokalypse.
  2. Četl jsem ten článek a nevím jestli ho úplně brát vážně. Loni jsem o tom hodně četl a jeden chlápek, co to chodí aplikovat do bytů po starších lidech nebo úmrtích, tak psal, že od doby co s tím pracuje, tak nemá astma a alergii. Tím "pracuje" se myslí to, že musí do té místnosti přijít a otevřít okno a něco málo se nadechne toho ozonu. Ne že by tomu byl vystaven delší dobu jako v tom článku po dobu 2 hodin.
  3. Mám ten PROFI OZON GO-3500, měl jsem loni v létě(červenec,srpen) na starém domě neustále alergii(asi ze starých podlah), čističky vzduchu pomáhaly jen na chvíli, jen co jsem to vypnul, tak mě po pár hodinách zase braly salvy kýchání. Zakoupit ten "ozonátor" mě přijmulo až to, co jsem odpálil jednu čističku tím, jak jela 4 dny v kuse po asi dvouměsíčním užívání. Reklamace sice proběhla zasláním nového kusu, ale než stihl nový kus přijít, dostal jsem se k tomu ozonátoru. Zabilo to všechno, po aplikaci cca 120 min a vyvětrání můj nos nezaznamenal žádný alergen, který by mě dráždil. Používám to i ve dvou autech a jedno auto to zbavilo i smradu ze psa. Jestli ti tam už něco roste na výparníku, tak se to musí mechanicky odstranit, ten ozon ti to sice zabije, nebude to nějakou dobu dál růst, ale nevyčistí to. Asi by se teď hodil obrázek pokročilejšího stádia na výparníku... V mém případě to v autech teprve začínalo zapáchat, po aplikaci ozonu tu zatuchlost už necítím a stačí mi to pak jen provonět takovými těmi polodezinfekcemi (Sheron,Sonax - vše co má těch 100-150ml a dává se to za sedadlo a nechá se to vystříkat celé se zapnutou vnitřní cirkulací). Ti co to mají už v pokročilém stádiu, tak bych jim před vymontováním výparníku doporučil ještě vyzkoušet od Den Bravenu nebo od Wurthu ten 400ml sprej(pěna) s tou hadičkou...mělo by si to poradit se středním znečištěním na nějakou dobu a pak pravidelně (jaro/podzim) aplikovat ozon jako předcházení tomu. Až budu mít čas, pošlu tu obrázek návodu od výrobce, jak postupovat v případě aplikace ozonu. A po dešti to teda rozhodně nevoní. Když přijdeš do prostoru, kde byl čerstvě aplikován ozon, tak je vidět taková lehká mlha a dost nepříjemný pach. Mouchy mezi žaluziemi byly KO na parapetu, když jsem se vrátil. Je třeba pak větrat alespoň 30 minut.
  4. ...tomu dotyčnému nefungovaly zadní okna zezadu ovládat, od řidiče mu šlo jen pravé zadní ovládat, levé zadní mu nešlo ani stáhnout, což si vykládám tím že měl prostě přetrhaný kabel v husím krku. Mě to aspoň levé zadní sjelo, protože ten kabel mám na prd ale trochu spojený..tak si to nějak vykládám prozatím resp tomu chci věřit
  5. Aha, díky za info o tom kódování té navigace. Takže si v budoucnu můžu vyměnit baterku sám :-) Takže to mám zkusit odpojit, může to něčemu pomoct? Taky se toho obávám, že ty zkraty s sebou něco vzaly. Sic doufám že ten mikliskův tip na přechodový odpor a napravením toho káblíku to rozchodím jako tady tento uživatel viz odkaz: https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewtopic.php?p=27335#p27335 kterému se to chovalo podobně: https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewtopic.php?p=23227#p23227 a příčinou byl právě přetrhaný kabel. Dneska má za mnou přijet kámoš s pájkou a chce to zkusit tímto způsobem spojit - rozmluvte mi to když tak, pokud je to špatný nápad.
  6. Mám osazený pojistky podle původního rozvržení. Odpojením baterky bych přišel o kód k Amundsenu, takže bych pak musel do autorizáku. U staršího typu auta bych se baterku odpojit nebál, ale nevím co to všechno může udělat u tohoto moderního auta. Co myslíš miklisku, riskuju kromě navigace ještě něco? Zkoušel jsem okolo sebe ve vedlejších vesnicích servisy a zatím mě všichni po telefonu odmítli, že mají plno, že nestíhají. Je to děs kolik je aut...měl bych začít jezdit na kole, stejně mě řízení už nebaví a nedá se skoro nikde normálně zaparkovat...
  7. Zkoušel jsem to dát na čokoládu Ale nepomohlo to, stav je stejný, zezadu se nedá ovládat ani jedno zadní okno, od řidiče se dá ovládat(nahoru i dolů) jen pravé zadní s poškozeným kabelem. Rozebral jsem i levé zadní dveře, tam žádný viditelný problém podobný tomu z pravých zadních dveří není. Zkoušel jsem vytáhnout pojistku č.52(ovládání oken celé pravé strany), jestli to tomu nepomůže vyřadit celou tu pravou stranu z okruhu. Nepomohlo, stav zůstává, při stisku dolů lupe v levém zadním motorku, při stisku nahoru se nic neděje. Zajímavé je, že při vyřazení té celé pravé strany i přesto lupalo v motorku pravých předních dveří, okno správně nereagovalo, ale motorek lupal při stisku nahoru i dolů. Při hraní si s tím jsem zkusil vyřadit pojistku č.51( celá levá strana), jestli se tím vyřadí levá strana a bude taky lupat v předním okně - zajímavé zjištění - v levém předním při vyřazení poj. č.51 v motorku nelupalo. No a dále k tomu jsem vyřadil tu pojistku č.35(podsvětlení interiéru, parkovací světla, osvětlení spz), kvůli tomu podsvitu tlačítka v pravých zadních dveří, také bez výsledku. Pak mě napadlo ještě odpojit pojistku č. 9(stahování oken, pomoc při parkování. klima, topení a ještě něco), ale záhy mi došlo že tím vyřadím všechna okna, takže tím si nepomůžu, když tím vyřadím všechna okna.
  8. Edit: Dodělával jsem to včera o půlnoci, prvně co mě napadlo, že bude motorek v levých dveří nějak odpálen těmi zkraty, ale pod únavou(především psychika) jsem si neuvědomil, že vlastně dolů motorek fungoval a i teď na stažení reaguje(lupnutím). To narychlo řešení u pravých dveří (lze vytáhnout okno nahoru z pozice řidiče) může mít vliv na levé dveře (okno nelze vytáhnout)? Rozumím tomu dobře?
  9. Pro tuto chvíli jsem to jen zauzloval k sobě a olepil elekrickou páskou a šel zkusit spínač do polohy 1 a 2. Bingo světla zadní svítí i přístrojovka a podsvětlení svítí, původní problém je pryč. Po stisknutí dětské pojistky se ale zadní okno zezadu ovládat nedá, jde stáhnout/vytáhnout jen od řidiče. Říkám si, aha asi ten drátek je zauzlovaný nic moc. Mám tady k tomu ale jiný problém, když jsem zkoušel to okno pravé zadní, tak jsem zkusil i levé zadní a vzadu také nejde ovládat a od řidiče se mi stáhlo/jde jen dolů a nejde nahoru. Po vytáhnutí klíčku ze zapalování a opětovném zasunutí reaguje na tlačítko od řidiče zadní okno jen snahou dolů(jako obvykle lupne v motorku, když už je dole nadoraz), a nahoru to nejede, ani nelupne. Kontroloval jsem pojistky č. 51 a 52(ovládaní oken levé/pravé strany) a jsou ok. Že by za to mohlo to moje provizorní zauzlování toho přetrhnutého drátku nebo může být příčinou těch několik zkratů, ke kterým došlo předešlé dny? Nemohl jsem na cesty večer kvůli zadním světlům, teď ale abych vozil pláštěnku kvůli tomu staženému okno vlevo vzadu
  10. ...tapec byl podle mě dole, jako důkaz posloužil ten čep, nebyl otočený v pozici zajištěno viz tvůj popis: "Prvním krokem je pootočit o 90° černým čepem ve vybrání v dolní části panelu (stranový klíč č.10)"
  11. Přetržen je jen ten modro-světlomodrý, u červeného je jen odštípnutá trochu izolace. Dá se to nějak opravit bez elektrikářských zkušeností? A co by to dělalo, kdybych ten přetržený k sobě jen přiložil a omotal el. páskou?
  12. Nevím jestli se mám smát(že jsem zřejmě našel problém) nebo jestli tam mám zítra zajet a udělat tam kravál Ten svazek bude asi ko, nejsem elektrikář, ale mohlo by to jít spravit podomácku ne? Elektrickou pásku mám...
  13. Musím sejmout tapec nebo stačí nějak rozebrat ten husí krk? Koukám na ten tvůj postup(montáž zadních reproduktorů) a nemám k ruce ty montpáky:
  14. Aha aha, asi objev, dneska při jízdě do obchodu chtěla žena otevřít kvůli vyvětrání na chvilku pravé zadní okno(sedí tam kvůli dceři v sedačce), ale byla tam zepředu dětská pojistka(svítila oranžově). Po stisknutí té pojistky mnou zepředu jsem zaslechl lehké cvaknutí(nevím jak to popsat) a najednou nešlo otevřít ani jedno okno a následně jsem při parkování zjistil i nefunkční parkovací zadní senzory. Výsledek spálená pojistka č.9 (5A). Po výměně pojistky opět okna fungují, i to pravé zadní, senzory taky OK. Dětská pojistka nyní nesvítí a znovu ji rozhodně nemačkám, prozatím. Napadá někoho něco? ...tuším problém v těch zadních pravých dveří. Buď podsvit toho tlačítka na stažení okna zadních pravých dveří při mnou otočení spínače do polohy 1 nebo ten svazek kabele k dětské pojistce, který vede od řidiče do těch dveří...
  15. Tak jsem obě světla vrátil do svých pozic, pod přístrojovkou potlačil na všechna relátka, kam jsem dosáhl, dosedací plochy spínače očistil a pořádně domáčkl a sehnal další 5A pojistku a šel to znovu zkusit s přizvaným pomocníkem. Po přepnutí do polohy 1 zadní svítilny obě problikly a opět tma. Po vytáhnutí pojistky č. 35 vidím opět přerušení. Čeho jsem si ale nevšiml po nasazení těch světel (na rozdíl od L. světla větší mezírka od spodní hrany světla k nárazníku), a tak to obhlížím a připadá mi že zadní nárazník nějak rozdílně doléhá. Nepamatuji si jak to bylo z výroby, ale když se podívám na přilehnutí nárazníku k levému lemu/blatníku(přesné) a na přilehnutí k pravému blatníku(nic moc), tak začínám přemýšlet, jestli za ty 3 dny, co tam auto měli, nestihli něco domrvit. Dejme tomu, že byl zadní nárazník dole nebo že se něco dělo okolo toho blatníku Vede tam někde okolo nějaký svazek kabelů, který by se tam mohl přicvaknout? Moc se mi do toho nechce, ale přes dílenskou příručku od pawouka začínám uvažovat, že zkusím nějakou demontáž, konkrétně toho nárazníku nebo té vložky blatníku viz foto:
  16. Tak svítilny zadní obě zkontrolovány/porovnány a nerozpoznán žádný problém/rozdíl. Chtělo by to sehnat někoho, kdo má stejný spínač a vyzkoušet prohodit(jde to docela lehce vycvaknout). Nový na takovou zkoušku za 1580 se mi moc kupovat nechce wirer: ano, v poloze 1 i 2 mají svítit zadní světlla
  17. Ahoj miklísku, trochu jsem doufal, že se ozveš právě ty, který zná to auto skoro nazpaměť. Nicméně světlo jsem už oddělával, přesně jak popisuješ, červená západka se povysune a pak už to jde samo. Díval jsem se na konektor a bylo tam 5 káblíků, žádný z nich nevypadal porušen. Nedalo mi to a oddělal jsem i levé světlo abych mrknul, jestli to tam je stejně, abych případně identifikoval nějaké rozdíly, které by mohly hrát roli. Všiml jsem si akorát toho, že na levém světle bylo káblíků 6. Plus jsem si všiml rozdílných izolací těch káblíků, na levém světle jakoby jiný materiál, který vypadal na nějaký přírodní materiál, jakoby bavlna, to pravé bylo omotané spíš nějakou černou páskou. Vzhledem ale k prachu, který byl na obou, usuzuji že to tak je od výroby. Případně to můžu zase rozebrat a vyfotit. Mám oplastovaný vnitřek kufru, koberec tam nemám. Říkáš když se propálí 35ka, tak to musí být zkrat jak blázen. Mám to zkusit ještě rozebrat pod volantem a tam mrknout na to, jestli tam není něco uvolněné tak jak to měl TheJacob? Znáš tady někoho konkrétního z fóra, který je z moravskoslezského kraje a má tu VCDS? V podstatě dokud to nevyřeším, tak nepracuju, jezdím dálky a pravidelně vyjíždím ve 2 ve 3h v noci, takže bez světel jsem ko...
  18. Zdravím, nechával jsem v servise k běžnému servisu sundávat pravé zadní světlo kvůli výměně žárovky(blinkr) - teď zpětně toho lituju. Po převzetí auta za bílého dne jsem samozřejmě nastartoval, vyzkoušel jen blinkry a spokojeně odjel. Večer jsem však potřeboval odjet, přepnu spínač světel z polohy 0 do polohy 2, vyjíždím z garáže a přední potkávací světla svítí. Ale najednou vidím resp nevidím rozsvícený panel přístrojů a že nesvítí budíky plus že mi nesvítí vlastně ani zadní světla. Takže po prozkoušení tu mám tento stav: Mám tento spínač světel: 5JA 941 531 F IHA (3 polohy bez "AUTO") Poloha 0 spínače světel Denní přední svítí spínač svítí (po vytvoření stínu rukou lze vidět) přístrojovka/budíky svítí (funguje na základě čidla svitu), panel přístrojů nesvítí a nemá ani svítit Poloha 1 denní zhasnou(v pořádku, mají zhasnout) parkovačky/obrysová nesvítí vpředu ani vzadu přistrojovka/budíky nesvítí, tlačítka na přístrojovce nesvítí spínač nesvítí Poloha 2 oproti k poloze 1 se zapnou jen přední světlomety/potkávací světla zbytek světel a panel přístrojů jako v poloze 1 Po hledání různých nápověd na fórech jsem vylučovací metodou narazil na tohle vlákno. Šel jsem vyzkoušet tu pojistku 35, vyměnil a otočil spínačem do polohy 1 a ejhle "BLIK" na vteřinu. Dávám do polohy 0 a znovu do 1 a už nesvítí. Zkontroluju pojistku a je přerušená, mrknu na původní a taktéž. Říkám si bingo, je to zřejmě ten stejný problém jako měl TheJacob. Jenže než se pustím do hledání uvolněného kabelu pod přístrojovkou, chtěl bych požádat zkušenější jestli se nemám náhodou zaměřit na to pravé zadní světlo a na kabely k němu. Při vylučovací metodě jsem totiž před objevením tohoto vlákna už to světlo rozdělával a kontroloval zasunutí konektoru do světla - přišlo mi OK a nějakého poškození jsem si nevšiml. Je možné že by tam někde mohl vzniknout problém podobný tomu uvolněnému kabelu? Věřím tomu, že to servisákovi stejně jako mě úplně hladce nešlo a na rozdíl ode mně se s tím nemazlil a mohl tím trhnout víc než je vhodné. V manuálu je napsáno kývavými pohyby vytáhnout a při zpětném nasazení dávat pozor, aby se kabely neskříply mezi světlo a karoserii. Včera jsem byl ve dvou jiných autorizácích a oba mi nabízeli v tomto "období pneu přezouvání" termín nejdříve až 7.11. kdy by na mě měli čas. Do toho původního servisu už nejdu, je to sice domovský servis, ale nelíbil se mi už přijímací přístup, mám to navíc po přestěhování docela z ruky a nakonec ani s tím výsledkem nemůžu být spokojen. Do 7.11. fakt nemůžu jezdit jen přes den, navíc když je už kratší den. Jsem z toho na vybulení, auto potřebuju k práci a neosvětlený vzadu si na cestu netroufnu...
  19. Běžně jezdím s rádiem takže nevím odkdy to dělá, ale minulý týden jsem vezl otce, který už rádio moc nemusí, a tak jsem to postřehl normálně za jízdy i přes svištění vzduchu kolem auta. Není na to třeba ani lepší sluch, aby to šlo slyšet. Je to dost nepříjemné...
  20. Nemáš benzín? Měl jsem za to, že filtry pro 1.2 TSI a 1.6 TDI nejsou totožné.
  21. Zdravím, chci si vyměnit olej po 14tis km a podle víčka tam je asi z výroby Castrol, zřejmě tento. Nevíte náhodou jaký olejový filtr tam je z výroby? Mann, Bosch, Filtron nebo jiný? Každý má jiné rozměry vnitřního průměru Bosch 65,25,??,101(mm) Mann 65,29,22,101(mm) Filtron 64,26,21,101(mm) Kvůli záruce bych tam rád měl ten původní ale zároveň si rád udělám, co zmůžu, sám a s péčí na rozdíl od autorizáku.
  22. Mrzí mě, že jsem trošku přimíchal olej do ohně, ale musím dodat k mému příspěvku ze včerejška v mém vláknu, že pro mě neznámá trasa, kde jsem s halogeny moc neviděl, byla kopečkovitá, klikatá, bylo zataženo bez měsíčního svitu a snažil jsem jet na doraz(nestíhal jsem do práce) a navíc nemám vše ošahané, možná jsem neměl úplně nejvhodněji nastavené světla na aktuální zatížení auta - 5 lidí, bez zavazadel.
×
×
  • Vytvořit nový...