Přejít na obsah

kozlik530

Uživatel
  • Počet příspěvků

    15
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem kozlik530

  1. kozlik530

    Škoda SCALA

    Jaký je prosím rozdíl mezi režimem Sport pomocí volby jízdního režimu (tlačítko mode, v příplatku za 2200) a volbou S sport na DSG převodovce? Konfigurace bez SPORT CHASSIS CONTROL. Díky :)
  2. kozlik530

    Škoda SCALA

    A je ta modrá Titan vidět ještě jinde, než v konfigurátoru Kamiqu? Třeba na nějaké fotce? Díky
  3. kozlik530

    Škoda SCALA

    Ahoj, nevíte prosím někdo podrobnosti ohledně dostupnosti zvláštního lakování pro Scalu? V konfigurátoru se objevila možnost volby metalické barvy Modrá Titan bez náhledu, není někde k vidění? Díky
  4. Ahoj kolegové, mám problém se zamykáním u F3, bez kessy a bez easystartu, cca 1000km najeto. Když přijedu po delší cestě, kdy na jejím konci normálně vypnu motor, vytáhnu klíč, opustím vozidlo a zabouchnu dveře tak nejde zamknout auto dálkou. Klíček blikne jako že vyšle signál ale auto se nezamkne ani neblikne, bez reakce na jakákoliv tlačítka. Zároveň vevnitř zůstane po vytažení klíčku hrát rádio, které musím nejdřív vypnout ručně (blues). Pak po chvíli to jde zamknout dálkou a už to funguje bez prbolému.. Také se mi stalo, že se auto samo od sebe po nastartování zamklo, i když se to předtím nikdy nestalo (ani netuším zdali to jde nastavit). asi pohovořím se servisem, jen mě napadlo jestli to neni nějaká kravina - funkce která očekává mojí interakci, když ale zrovna chci odejít z auta. Díky za odpovědi.
  5. kozlik530

    Fabia III

    Hezká recenze Doufám že se už někdo neptal ale jak je to prosím s těma 17tkama? nejsou moc tvrdé/neklepe auto?
  6. DSG s naftou nebo s benzínem? Nájezd cca 25tkm/rok, skoro nic po dálnici, většina město nebo městský okruh (80km/h), víc jak půlka tras start-cíl do 5km. Z různých stran mi je cpána nafta kvůli spotřebě(od lidi co mají naftu), z jiných stran je zase vyvracena ve prospěch benzínu (prodejci, racionálně uvažující lidé) a já osobně věřím že pro mé ježdění nemá nafta smysl, neberu v potaz rozdíl v kupní ceně. Poraďte prosím, díky --------------- Tady jsem spočítal pokud bude rozdíl ve spotřebě mezi benzínem a naftou N litrů (modrá osa x) kolik je třeba najet aby se to vrátilo (doba a kilometry osa Y světle modrá). Zelená oblast grafu označuje dosažení nákupního rozdílu, tj 40000kč. Kalkulováno s 25000km ročním nájezdem a 40000kč rozdílem kupní ceny. Pokud by byl rozdíl ve spotřebě 1l tak by se začala nafta vyplácet (teoreticky kolem 135000km, 5.4 let) - za 135000km bude zaplacen 40000 rozdíl. Tzn třeba dlouhodobá sptořeba nafty 5l a benzínu 6l. Neni započítána údržba vozu a jiné další náklady.
  7. tady jsem ho poprvé a naposledy slyšel. 1m20s
  8. kozlik530

    Fabia III

    Jinak v té 1.4 tdi recenzi na auto.cz je celkem zajímavá zmínka o spotřebě. Abych citoval korektně, žádná sláva, nevím jaký byl styl jízdy a rychlost ale pochybuji že by se autor dostal do deklarované meze 4 litrů.
  9. kozlik530

    Fabia III

    KubinoPv: nemáš prosím také nějaké reference (spotřeby) na nové tříválcové tdi? Tdi nikde na salonech moc nevidím a už vůbec ne kombinaci s dsg nikde není (asi to nebude úplně prodejní hit ).
  10. kozlik530

    Fabia III

    Na světle jí to docela dost sluší v Pacificu. Docela by mě zajímalo jak se dá přiblížit k deklarované spotřebě ale to asi bude součástí nějakých dlouhodobějších testů?
  11. Některé recenze říkají že je motor nekultivovaný a vytýkají chyby, jinde zase píší že motor je kultivovaný a chválí Šéf vývoje říkal že si ŠA vyrábí mpi a tsi ale tdi ne, kde ho tedy vyrábí? Tady je nějaké acc video z pola 2014, Vypadá docela svižně, 1.4tdi CR 66kW (identický motor)
  12. kozlik530

    Fabia III

    Ahoj taky by mě zajímalo jak se chovalo auto na 17". Mě se ty nový fajnový příplatky zamlovají, technika trochu omládla a já rád tyhle vychytávky Těšim se až nebudu muset hledat klíče v kapsách u kabátu..
  13. kozlik530

    Fabia III

    Žádné TDi? A co DSGčka?
  14. kozlik530

    Fabia III

    Konečně jsem to našel, v manuálu k FII ty pádla jsou, k FIII už součástí palubní literatury nejsou vůbec. Ta kapitola se v obou případech jmenuje Ruční řazení (Tiptronic), proto jsem se to tak snažil popsat F II. str 104 http://cs.skoda-auto.com/mini-apps/owners-manuals/Pages/fabia.aspx FIII. str 107 http://cs.skoda-auto.com/mini-apps/owners-manuals/Pages/new-fabia.aspx
  15. kozlik530

    Fabia III

    Ahoj pánové, neví prosím někdo zdali bude mít dsg tiptronic pádla pod volantem v rámci multifunkčního volantu? Na stránkách skody i v konfiguratoru jsem to nikde nebyl schopny zjistit. Díkyy za info
×
×
  • Vytvořit nový...