Přejít na obsah

Mr.PeLi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Mr.PeLi

  1. Ahoj, nakonec to vyřešila výměna kompresoru..
  2. Zdarec, dovolím si oživit toto téma. Na dvojkové fabii 1.9 TDI - BSW (77kW, 2008) řeším nefunkční klimatizaci. Kupoval jsem jí na jaře, takže nemohu říct, zda fungovala, nebo ne.. Nicméně jsem měl za to, že je prázdná, takže jsem jí dovezl na naplnění. Tam se zjistilo, že tam chybělo pouze asi 20g (poslední plnění proběhlo 3 roky dozadu, takže by systém neměl utíkat víc, než je běžné). Mimo jiné jsme také zjistili, že je klima kompresor zánovní - což mi potvrdil předchozí majitel (denso). Dle jeho slov mu jsou necelé 3 roky a měnil se z důvodu, že starý nespínal. Přes VCDS se nám ukazovali následující hodnoty: V neděli se ukázalo při běhu na volnoběh následující: teploty venku 27°C - 31°C, teploty výparníku 36°C, tlak na čidle G65 10.0 bar, zatížení kompresoru 6.0Nm (po zmačknutí econ skočilo 0.Nm a naopak). Na ventilu jsme naměřili nějakých 8.9V - voltmetrem. Následující den ukázalo měření: při menší venkovní teplotě cca 7.0 bar, 3Nm (volnoběh) Dnes ráno, kdy byla venkovní teplota 11°C ukazovalo VCDS zatížení 1Nm a 4bar při jízdě do práce - nijak se to nehýbalo. Sahara jde spustit při testu akčních členů - přímo z kanálu klimatizace. Nicméně při pokusech o spouštění klimatizace se ventilátor ani nehne. Paměť závad je prázdná. Máte nějaké rady po čem jít a kam mrknout ještě před tím, než nechám náplň vysát a vyměnit klima kompresor ? Předem všem děkuji za snahu poradit :)
  3. Zdarec, dovolím si oživit toto téma. Mám identický problém na motoru 2.0TSI. Koupil jsem auto z druhé ruky, pár set km po výměně rozvodů. Auto už při prodeji startovalo (a chovalo se) úplně přesně, jak popisujete výše + stejná chyba v záznamu. Tak jsem dnes nacetl kanál 93 a ukazuje 0.00'. Otázka tedy zní, zda mám začít objednávat snímač polohy vačky, nebo může být problém ještě někde jinde.. Předem všem děkuji za rady :)
  4. Díky, tohle mi uteklo, sem jsem to až nedočetl. Nicméně ja mám 2.0 TSI jak je v nadpise uvedeno. U mě je talirek ventilu pevný, problém děla rachtajici tahlo regulace v uložení. Na zítra mám objednaný jeden díl, který by měl prave tohle řešit. Ihned po zkušenosti se podělím. .. omluvte diakritiku, píšu z mobilu.
  5. Včera jsem taky četl, že se to vztahuje nejspíše jen na 1,2 TSI. Hledám na zahraničních forech číslo dílu (táhlo regulace) když se mi ho podaří najít, hodím ho sem i pro ostatní :).
  6. Ahoj Škodováci, mám dotaz.. Na motoru 2.0TSI (už při koupi) rezonovalo něco v blízkosti katalyzátoru. Po demontáži jsme v dílně zjistili, že to dělá táhlo co je od regulace turba napojené na obtokový ventil. Dočetl jsem se u 1,2 TSI o nějaké svolávačce 24W6, kde se dávala "kamsi" podložka a přehrával soft. Otázka tedy zní - obtokový ventil je v pořádku, skřín turba taktéž, rezonuje pouze to táhlo.. Je to nějak řešitelné - například tou podložkou, výměnou regulace turba, nebo se musí řešit výměna celého turba ? Všem děkuji za radu.
  7. Ahoj všichni, řeším u nově dovežené Fabie RS - 1.9 TDI 96KW to, že v nižších otáčkách se sbírá hezky, ale kolem 120 přestane táhnout - pomalu kousá hranici 122, 123, 124.. a pak zase začne ale jen málo... Ví se, že v ní je chip z Německa, který by měl být snad i značkový a při testovací jízde před koupí jezdila jak z praku.. Tudíž tedy otázka, zda bude špatná váha vzduchu (ta byla ale měněna před nějakou dobou, takže je malá pravděpodobnost, že by nová byla špatná), nebo regulace na turbu, která mě napadla.. Mám udělaný LOG kanálu 3, 10, 11 - snažil jsem se držet celou dobu podlahu z nižších na 4tej stupen až do vyšších.. Našla by se nějaká dobrá duše, co by na ten LOG koukla a řekla mi, čím se odrazit ? Na diagnostice nám skákalo: Fuel relay J17 a N75.. Zajímavé je, že po smazání třeba 100km nic a pak skočí jedna závada, smažu, skočí druhá.. a takhle se to opakuje nepravidelně. log ke stažení také zde: http://leteckaposta.cz/424237719 Mockrát všem děkuji za pomoc. LOG-01-003-010-011.csv
  8. Takže jsem po nějaké době zjistil, že hodnota na škrtící klapce je stejná i u druhé fabie.. Nicméně jsem zjistil, že 2 těsnící kroužky u vstřikovačů byli uplně K.O. Dále jsem vyměnil těsnění pod sacíma svodama, výfukovejma parohama, vlnovec a spotřeba konečně neukazuje nesmysli.
  9. Tak koukám, že mejch 32\100 za studena je ještě dobrý... Jinak ohledně té diagnostiky.. Mě se tam teda neukazuje co kde má bejt... Nemohl by jsi mi to vyscreenovat prosimtě ?
  10. 01 Elektronika motoru, Kap 01.1 a pak uvidíš funkci něco na styl aktuální hodnoty či tak... Přesněji tě navést neumím, protože jsem VAG maximálně tak viděl, ale nic jsem v něm nedělal..
  11. Autocom to má v aktuálních hodnotách hned na první stránce, kde to má například takovej VAG netušim.. O víkendu se mi snad poštěstí diagnostikovat jinou 50kw Fabii, tak se s výsledkem podělím i zde.. Nicméně čím více srovnávní, tím lépe
  12. Asi takhle - Nikde, ani v příručce jsem nenašel nic o tom, jaké jsou hodnoty u základního nastavení klapky. Proto bych ocenil, když by se někdo, kdo má možnost si zdiagnostikovat fabii podělil s hodnotama, které má u klapky on, abych to mohl porovnat... Takhle nějak jsem to myslel, lépe to bohužel popsat neumím. Jinak co se týká té spotřeby co jsi vypsal, tak se + - schoduji..
  13. Zdravím všechny uživatele tohoto fora! Dobu jsem zde i na internetu hledal informace o adaptaci klapky přímo na motoru 1,4 MPI 50kw a bohužel jsem nikde neuspěl.. Skrz „diagnostiku“ jsem si udělal adaptaci klapky. Z vyhodnocení – Adaptace O.K. usuzuji, že by v tom problém neměl být, nicméně… Koukal jsem se na základní nastavení, které při nesešláplém pedálu ukazuje hodnotu 10110110. Dále by mě zajímalo, kolik km najedete na nádrž. Tykám si s vyšší aktuální spotřebou, která při sešláplém plynu skočí za studena i na 32L\100km. Ve městě z toho je podle palubního počitače průměrně kolem 10L\100km. .. Nemám v okolí žádné Fabiátory, u kterých bych si mohl tuto hodnotu ověřit, tak doufám, že se zde někdo najde. Předem děkuji za pomoc
×
×
  • Vytvořit nový...