Přejít na obsah

LubošC

Facebook Uživatel
  • Počet příspěvků

    52
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil LubošC

  1. ... táhnul mi pěkně  a hned od cca. 1700 ot., než jsem byl minulý týden na  2-leté servisní prohlídce a tam mi s úsměvem sdělili že přehráli software řídící jednotky, prý kvůli autorádiu a sledování čehosi...na pokyn škodovky.  Od té doby zmrtvěl dole, nemá takovou ochotu jít do otáček, zátah turba ožívá až tak od cca. 2200 otáček...

  2.  teď to nemůžu najít, ale je  někde na webu článek kde porovnávali Citigo (55 Kw) s různou výbavou a rozměry kol.  To s většími koly  (16 vs 15)  a  také s větší šířkou mělo horší zrychlení , pružné zrychlení a spotřebu.  A to dost - cca. 2,5 s (snad si to pamatuju dobře).  V tom článku to  právě sváděli na ta kola.  Takže hledej.

  3. Trasa byla  PV -Hranice po dálnici , rychlost držím okolo 120, a z Hranic přes Valmez do Vsetína po slušných silnicích, hodně rovin, skoro žádné převýšení, zde  jezdím okolo  95. Jezdím tuto trasu v poslední době často, tentokrát to bylo bez zapnuté klimatizace. (jak jsem psal výše netušíl jsem, že když dám rozvod vzduchu na okna , tak že je pořád  zapnutá  klimatizace ??? i když ji vypnu tlačítkem  A/C.-  tlačítko nesvítí.) S tou zapnutou klimou to bývalo o cca.0,5 l více - 5,4 tam a 4,9-5 zpět..

  4. Tomu bych rozuměl, ale proč to  tedy nechladí ( nemůže  vymrzat voda ze vzduchu) a nesvítí kontrolka A/C, že je klima v činnosti. Takže já nevědomky jezdím se zapnutou klimatizací, protože mám převážně  nastavené proudění vzduchu na skla a zbytečně si tak zvyšuji spotřebu.

    Třeba  tato moje zkušenost někomu pomůže jak si  snížit spotřebu.

    Zatím  moje nejnižší spotřeba,( po tom co jsem tu klimu  vypnul přepnutím rozvodu vzduchu do jiné polohy).

     

    post-95858-0-38584100-1461695539_thumb.j

  5. Psal jsem ve svém  předchozím příspěvku : Spíše mě zaráží co mi to ukazuje za spotřebu na volnoběh - 0,8-0,9 l /hod.  A je jedno jestli mám vypnutou , nebo zapnutou klimu (manuální), je to pořád stejné. Když bylo auto nové, tak to ukazovalo okolo 0,5 l/hod.

     

    Tak jsem na to přišel -  stačí abych nastavil rozvod vzduchu na skla a ventilátor na 1, a aniž svítí kontrolka A/C zapne se klimatizace, (zvednou se otáčky motoru a spotřeba naroste z 0,4-0,5 na 0,8-0,9l/h), ale klima nechladí. Co je to za blbost?  

  6. Máš plechy, nebo Alu? Já auto kupoval na podzim na plecháčích,  a to bublání, chrochtání při zatížení motoru , nebo jak ten zvuk  nazvat  jsem i reklamoval v servisu (bezúspěšně).  Technik to se mnou projel, slyšel to také , ale nic se s tím  prý nedá dělat , motorem to není. Tak jsem po přečtení různých fór teď na jaře  koupil hliníky  a přezul na ně.   A je klid.  

  7.  Za posledních 640 km průměrná, 5,3 (nejezdím krátké trati). Spíše mě zaráží co mi to ukazuje za spotřebu na volnoběh - 0,8-0,9 l /hod.  A je jedno jestli mám vypnutou , nebo zapnutou klimu (manuální), je to pořád stejné. Když bylo auto nové, tak to ukazovalo okolo 0,5 l/hod.

×
×
  • Vytvořit nový...