ViperCZ Vloženo 13. Září 2009 Sdílet Vloženo 13. Září 2009 Zdravím. Měl sem auto po vážné havárii v opravě teď sem si ho vyzvedl a když sme to projížděli s mechanikem bylo vše ok, motor (1,9TDi 66kW) krásně táhne a vše je jak má, mechanik s autem ještě den před předáním ujel cca 100km svižnějším tempem a ok. Byl sem pak auto projet sám a zhruba po 20-25km když sem ve vesnici v 50km/h na 3ku sešlápl plyn, tak se ozval zvuk jak u automatu - prostě vylítly otáčky cca o 1000rpm aniž by se hla rychlost a až pak se to najednou jakoby zakouslo a srovnalo. Na jedničku ani dvojku sem to nepostřehl, ale od 3ky vejš (dokonce i na 5ku ve 130 to udělá i když né tak znatelně). Zajímalo by mě čím to může být že spojka prokluzuje, autu sem žádnej kotel nedával a podle mechanika byla lamela když byla vyndaná venku ok. Není tam nějaké gufero, nebo něco kudy by se tam mohla dostat na lamelu nějaká mastnota. Protože to začalo dělat úplně zničeho nic... U mechanika sem teď asi vocas co po 30km zkurví spojku.. Díky všem za odpovědi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ViperCZ Vloženo 13. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 13. Září 2009 (editace) EDIT: Ještě dodám že auto je OI 2003 a má najeto poctivých 132 000km Editováno: 13. Září 2009, autor: ViperCZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juro sdi Vloženo 13. Září 2009 Sdílet Vloženo 13. Září 2009 Bolo by dobre skontrolovat chod spojky-samotnej paky na prevodovke.Mozno len zostava vysiet. Alebo sa pri havari dostali nejake maziva do pristoru spojky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ViperCZ Vloženo 13. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 13. Září 2009 S mazivem mě zaráží, že po předání a když to projížděl mechanik bylo vše ok, páčku zkontroluju. Ale prostě mi nepřipadá reálny, abych relativně běžnou jízdou oddělal spojku (myslím tím obložení) během 30km. Spíš sem myslel zda tam je nějaký gufero, či prostě nějaký utěsnění např. od převodovky a nedostal se tam olej (pokud by prasklo třeba). Každopádně co vím tak pokud je zamaštěná lamela, tak se to stejně rovná výměně, protože mastnota je i přes odmaštění "zažraná" v obložení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ViperCZ Vloženo 13. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 13. Září 2009 Packu sem zkontroloval a ok. Byl sem to ted projet a bez sebemensiho problemu, tak nevim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zeper Vloženo 31. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2009 Mám to samé na 1,4 MPi (130 000), poprvé to bylo pasi před měsícem, pak klid a nyní znova. Je to hlavně při studenějším motoru, při delší jízdě to je zatím OK. Kolik asi vyjde výměna spojky? Sada na 1.4MPi se dá koupit za 2200. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiborS. Vloženo 25. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2009 pánové se spojkou už zápolim přez půl roku. mam O1. r.v.98 tdi s chipem a trysky 106KW naměřeno, spojka seriová dvouhmota byla měněna už když sem dal jen trysky, sehnal sem komplet jednohmotu ,přítlačák udajně z vr6 a lamelu k tomu, že jela v autě asi měsíc. tak sem to vše dal do auta a po chipu zas začinala klouzat. sem si nadával ,že sem měl dát lamelu novou. nechal sem tady lamelu přenýtovat ve ferodu lepším obložením než seriovým co mi nabýdli ,pak je prý už jen keramický. byl sem spokojen cca 3měsíce až do tedka. je sice pravda že občas na ní šlápnu ,ale zas nejsem blázen abych ji nějak rasil. pověste mi co by to mohlo ještě dělat,u 4-5rychlosti jak sepne u cca 1800ot turbína tak to proklouzne a pak se zas chytí. sem z toho vážně už neštastnej to auto mě už tolik stálo a furt to neni ono Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wmat Vloženo 27. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2009 Ahoj , vyměnil jsem spojku ,protože jsem měl problém s řazením šlo to přez zuby a ztěžka a problém mi zůstal ,je to úplně stejné jako předtím,jedná se o octavii tdi 01 66kw. Spojkový válec jsem také odvzdušnil a opět beze změny.Mohl by mi někdo poradit,jestli něměl podobný problém? dDíky za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 27. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2009 Měnil si u toho brzdovou kapalinu? Nebo ještě vyměnit olej v převodovce za novej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 27. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2009 oleje v převodovce je dost? řazení seřízený? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wmat Vloženo 28. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2009 Oleje je dost ,kapalinu jsem neměnil ale spojka zabírá tak jak má. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 28. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2009 jak sem psal zkusit seřídit řazení postup sice vim ale nedokážu popsat musí se to spíš vidět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fiser Vloženo 29. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2009 Mame koukam podobny problem. Ja mam sice 1,6 74kw ale spojka taky zabira naprosto ukazkove, olej v prevodovce novy,ale kdyz prerazuji tak se mi zuby taky ozvou. ja sem si zvykl ,ale ted zacne autem jezdit i zena a budu stim sakra muset neco udelat nebo mam po zubech!!!Mam jeste stary model AKL a je tam tahlo-zadne lanovody, jen nevim ,ja mam to hlavni tahlo co vede hned od radici paky v jednom miste ohlé- a fakt si nejsem jisty jestli je to z vyroby! Kdyby nekdo vedel tak prosim napiste,ale podle me ma byt naprosto rovne, a to muze byt ta pricina. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radchen Vloženo 10. leden 2010 Sdílet Vloženo 10. leden 2010 měl jsem úplně stejný problém s řazením, taky jsem vyměnil spojku za novou, nový olej v převodovce, seřízené táhla řazení.. a pořád řazení přes zuby, tak jsem dal novou spojku i s novým setrvákem, a od té doby najeto přes 4tis.km a mám pokoj... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdesim Vloženo 12. leden 2010 Sdílet Vloženo 12. leden 2010 zeptam se zde, abych nezakladal dalsi tema O1, 2003, ALH, 66kw, TDi ma dvouhmotovy setrvak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TonyRS Vloženo 12. leden 2010 Sdílet Vloženo 12. leden 2010 Koukám že tady nikoho nenapadlo, že by mohl být problém v převodovce. Dělá ti to u všech rychlostí nebo jen u některých ??? K té druhé možnosti by to mohly dělat synchrony Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fiser Vloženo 13. leden 2010 Sdílet Vloženo 13. leden 2010 Tak na to je radsi opravdu lepsi nemyslet a doufat!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johnxx Vloženo 15. leden 2010 Sdílet Vloženo 15. leden 2010 Stejny problem, nova spojka, ale stary setrvak, take radim prez zuby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fiser Vloženo 15. leden 2010 Sdílet Vloženo 15. leden 2010 Ja se tedy spojku menit chystam, a ted uz jsem se rozhodl i se setrvakem .Chci to nakoupit na internetu .Jen muze mi prosim nekdo poradit jake ma zkusenosti s timhle int,obchodem?. Maji super ceny ,tak je docela nejistota. http://www.cc-autodily.cz/spojka-komplet-luk-6_6.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 15. leden 2010 Sdílet Vloženo 15. leden 2010 http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=48743&hl= Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fiser Vloženo 15. leden 2010 Sdílet Vloženo 15. leden 2010 Diky moc, ja myslim ze mam jasno! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
turboss Vloženo 3. leden 2011 Sdílet Vloženo 3. leden 2011 Zdravím Páni, mám problem so spojkou a prosím Vás o pomoc, menil som spojku minulý týžden, a dnes som riešil padajúci spojkový pedál, dnes som to odvzdušnoval cez lavé predne koleso spolu so spojkovým hydraulickým valcom pedál stvrdol ale málo, a spojka vypínala lenže ked som naštartoval auto a bolo ešte vo vzduchu na zdviháku tak na neutráli sa točili kolesá 5-10 km/h čím to môže byť ? mna šlak trafí z tej octavie... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 3. leden 2011 Sdílet Vloženo 3. leden 2011 To je normální. Převodový kola se unášejí přes olej, takže se kola otáčejí. Aspoň tak nějak nám to vysvětlovali... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FilipR6 Vloženo 3. leden 2011 Sdílet Vloženo 3. leden 2011 (editace) to ze se tak toci kola je normalni, zadmou paniku ,proc leve predni kdyz pada spojkovy pedal? kdyz uz tak vsechny Editováno: 3. leden 2011, autor: FilipR6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
turboss Vloženo 6. leden 2011 Sdílet Vloženo 6. leden 2011 no chlapi teraz už nemám problem s tými kolesami ale s tým že preklzuje a je nová kvoli čomu poradte ? a spojkový pedál som odvzdušnoval a ide lahšie ako predtým a o dosť a spojka zaberá úplne navrchu čo sa s tím dá robiť ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.