Vydrz motoru 1,2HTP - Stránka 8 - Motor 1.2 HTP - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

Vydrz motoru 1,2HTP

Petrkiller

Doporučené příspěvky

Jo, to jsem četl někde tady na tématu, že se dá natankovat do Fabie až 57 litrů benzínu/nafty. Ale prý se tím ničí nějaký ten hajzl v nádrži. Resp. by to snad mělo jít natankovat jen jednou a okamžitě se ten uhlík tam oddělá a můžeš to měnit. Docela se divím, že ti to takhle procházelo pořád. Nic méně, my většinou tankujeme, když se nám rozsvítí oko, tím pádem nějakých 5-6 litrů v nádrži pořád je a tankujeme do prvního cvaknutí. A většinou tam naleju 38-40 litrů :)

Ale rozhodně ujet 900 km na jednu nádrž je super výsledek, i když máš v nádrži o 10 litrů víc, než většina Fabii :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 25. 7. 2012 na 19:34, V.Maxxx napsal:

38litrů? to se mi tam vleze víc plynu (39,8l), jinak než jsem to HTP (40KW) nechal předělat na lpg tak se běžně vešlo 45-48 BA a ne jednou se mě zadařilo 53-54 litrů podezříval jsem že jim to blbě počítá ale podle reálného dojezdu to byla pravda, jinak když byla HTP nová (do 100 000km) tak jezdila Prostějov - Vodice (880-900km) bez tankování a ještě něco hodně málo zbylo. Tato trasa se jela celkem 8krát v průběhu KM letos na plyn už jsme museli bohužel tankovat ale koho by to sr.lo když v HR lpg stojí něco málo nad 15KČ,

38litru+cca 7litru je rezerva...nejvic co sem tankoval tak bylo 43,8litru:-D
Odkaz ke komentáři

V 25. 7. 2012 na 13:13, mc2uba napsal:

Hold se budeme asi muset smířit s tím, že motory už nebudou tak dobře testované, tudíž budou mít více chyb a nevydrží nám tak dlouho, jako stařičké dobré motory. Není to jen případ škodovky, ale všech značek na celém světě. Proto jedině koupit nový auta, dát si záruku na 4 roky a pak to auto hned prodat a vzít si zas nový auto, aby se člověk vyvaroval placení těch konstručkních vad, nebo nevím, jak to vyřešit :)

ted to tímto směrem spěje od roku 13 bo 14 chtějí aby nad 6let "starý" auta jezdíli každý rok na TK.. ku.va 6 LET to je v normálních podmínkách dobře zajetý auto. Ale ono to je zas z důvodu vytěžení ještě víc peněz z tech "blbých" lidí po kterých "my" politici jen šlapem a plivem, tady v ten termín budou taky posouvat to zpoplatnění Euro 1,2,3, ko..ti.

Odkaz ke komentáři

V 25. 7. 2012 na 19:50, mc2uba napsal:

Ale prý se tím ničí nějaký ten hajzl v nádrži. Resp. by to snad mělo jít natankovat jen jednou a okamžitě se ten uhlík tam oddělá a můžeš to měnit. Docela se divím, že ti to takhle procházelo pořád. Nic méně, my většinou tankujeme, když se nám rozsvítí oko, tím pádem nějakých 5-6 litrů v nádrži pořád je a tankujeme do prvního cvaknutí.

jj nádoba aktivního uhlí, slouží k odvětrávání pal. nádrže, kde se v tom uhlí pohlcují ty výpary a pak se při volnoběhu přisávají do sání, to se ale musíš hodně snažit aby jsi to naplnil až do ní, jinak rezerva je 7,5 litru a pak do dojetí na 0km na palubáku se stím pohodě dá ujet 30km bez nějakého problému... (víc jsem neměl srdce) a pak od prvního caknutí se tam dá nalit vklidu 8litru, ale i 12litrů

Odkaz ke komentáři

tak to prostě je a to se vším.. prostě chceš být čehokoliv majitelem tak "my" se napakujem - nemovitost, auto, pozemek prostě na uplně všechno jsou poplatky který se neusté zvedají.

nicméně tohle už nemá s tématem nic společného takže šup zpět k tématu :-D

Editováno: , autor: V.Maxxx
Odkaz ke komentáři

V 25. 7. 2012 na 20:54, V.Maxxx napsal:

tak to prostě je a to se vším.. prostě chceš být čehokoliv majitelem tak "my" se napakujem - nemovitost, auto, pozemek prostě na uplně všechno jsou poplatky který se neusté zvedají.

nicméně tohle už nemá s tématem nic společného takže šup zpět k tématu :-D

to si napsal dobre....chceš být čehokoliv majitelem tak my vam to znemoznime nebo poradne zneprijemnime
Odkaz ke komentáři

Bohužel na HTP nemám PP, takže nevím, kdy tam je 0 km dojezd, každopádně u benzína teď máme skoro na dně, páč tam mi nevadí, když ten benzín dojde, hold se z kanistru naleje 5 litrů a zas se jede. U toho nafťáka se docela bojím, kdyby mi to někde chcíplo. Ale je pravda, že sestřenka na Leonu jezdí bežně na benzínku až ve chvíli, kdy má 0 km dojezd na nafťákovi :D ale já na to nemám srdce :(:D ono je to ve finále celkem jedno, buď tam natankuješ víc litrů a nebo méně, plná nádrž je tam dycky :D

No zpět k tématu :p

Odkaz ke komentáři

A test cen v servisech :D Jinak to byla cesta kopcema jako pr*se, jelo se v pěti lidech celkem 520 km, přišel kopec, podřadit na dvojáka a plnej kotel do 6000 otáček a pak se řadilo.. Tam u Brna mají kopce, který mají problém vyjet i dvoulitrové limuzíny, jen slyším, jak jim řvou ty jejich mixéry a vůbec jim to nejede.. Takže HaŤaPka se dost slušně zapotila.. Rád to točím do červeného pole, má to takový hezký sportovní zvuk a zvlášť v kopci, kde to leze pomalu nahoru :) Po té D1 jsem musel jet celkem 220 km, takže mě ještě teď trochu bolí záda, proto jsme taky kvůli tomu testu tlumičů jezdili v levém pruhu - tam je to trochu lepší než v pravém :D

Editováno: , autor: NeoCZ15
Odkaz ke komentáři

Co se týče spotřeby, tak naposled natankováno 13 litrů + cca 6 litrů v nádrži a ujeto na to 294 km, ručička byla v 1/3 červeného, takže skoro na výpary :)

Jinak přítelkyně vyzkoušela brzdy, brzdí to dobře, bez ABS, takže kouř od pneumatik, když si mě nevšimla na křižovatce, že jsem zastavoval a dával přednost :D tak to musela zadupnout :D docela jsem se lekl, vezl jsem auto na prodej, tak mi málem stačila zrušit zadek :D

Odkaz ke komentáři

Tak to máte štěstí, že jste to nezrušili :D Jinak jsem na něco přišel - Po tom závodění na plný plyn po dálnici a extrémnímu vytáčení kvůli pěti lidem v autě a kopcům snad 30% stoupání nám nějak HTP přestává dunět pod 2 tisíci otáčkami. :kol-47:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...