Červen 27, 201213 r Má tady někdo nějaký hezký ukazatel paliva LPG ? Nebo všichni máte tu stejnou kostku(přepínač+plus ukazatel diodama) ? (kromě teda toho továrního v budíkách)
Červen 27, 201213 r Autor Já mám tu tovární. Ale jinak nic jiného,než tu kostku s diodama jsem u přestaveb nevidel. A na LPG jezdim už 18 let a aut jsem viděl možná stovky.
Červen 28, 201213 r A to nejdou koupit ty budíky z LPG octávie a nandat je do přestavěné octavie a nějak připojit ty ukazatele? Já se teda v tom nevyznám, ale vsadil bych se, že ta octavie s LPG z výroby je stejná jako normální octávie přestavěná na LPG od Škody. Proč by jinak měla nádrž místo kola?
Červen 28, 201213 r No ja ti nevim, ale myslim, ze je zasadni rozdil v tovarni LPG zastavbe a dodatecne prestavbe... uz jen kvuli tomu, ze automobilka si vybirala system, ladila motor, ladila soft, aby se pak mohl skodovacky vymenovac dilu jen napichnout svym PC, a podle dilenske prirucky vymenit nejakou komponentu... Zatimco systemu pro individulani prestaavbu jsou mraky, viz forum a debaty o tom, ktery system a od koho je ten nejlepsi a byt maji vsechny spolecny jmenovatel a to je LPG tak se lisi... takze IMHO (a to nejsem odbornik jen uzivatel) si myslim, ze integrovane budiky pri dodatecne zastavbe nelze - protoze predpokladam, ze budiky spolupracuji s ridici jednotkou, a u dodatecne zastavby by musely spolupracovat i s RJ LPG coz asi tak lehce nepujde... ale treba se mylim. Jo a proc ma nadrz misto kola?? No kvuli uzivatelum... aby nadrz nezabirala misto v kufru... a svete div se, i u OCT bez LPG (tovarni) uz se nedava rezerva, ani dojezdove kolo, ale sada na opravu kola... a proc? Jen kvuli uspore financi. Upraveno Červen 28, 201213 r od ekimcz
Červen 28, 201213 r Autor Ekim je to tak. V tovární zástavbě je jen jedna RJ pro LPG i benzín. Vyhodnocuje neustale provozní podmínky LPG a jak je něco špatně ( typicky mráz) , švihne tam benzín.
Červen 28, 201213 r No já myslím, že kdyby si tady chtěl ten týpek udělat analogový ukazatel paliva LPG a přepínání paliva na nějaký originál přepínač v autě (např tlačítko ASR u jedničkové Octavie) tak by to šlo.....věřím tomu .....netvrdím u všech systémů, ale u některých a možná u většiny ano....
Červen 28, 201213 r Autor A jak by to udělal s Maxi-Dotem? Jinak analog na LPG me už napojili ve Skode 105 S v roce 1997. Stejná ručička ukazovala jak benzín,tak LPG. Podle toho na co bylo přepnuto. Měl jsem tam BRC. A ukazovaní paliva mě tehda udělali v Jinonicích u Strakonic za 1500 Kč.
Červen 28, 201213 r Paule, ja jsem to pochopil tak, ze kdyz ma vytuneny auto, tak moc moc moc moc chce do toho sveho vytuneneho celou pristrojovku z tovarni zastavby, se vsim vsudy... coz se domnivam ze nepujde.
Červen 28, 201213 r Ano, PauLofWoCC vystihl přesně to co bych chtěl mít. To tlačítko (standartní obludný) má vlastně jen 2 funkce a to přepínat palivo a diodami ukazovat stav LPG paliva. A stav paliva bych chtěl zobrazit v budíku (analogu). A přepínač umístit na pozici pod klimatizaci, stylově do té lišty. Ideálně, i kdyby šlo sehnat to tlačítko GAS, které by krásně a nerušivě zapadlo do interiéru.
Červen 28, 201213 r Autor Honefr podle me to sehnat musi jit. Kdyz zajdes k autorizovanemu dealerovi Skoda - Auto, maji Etku a tak ti najdou i ten posledni sroubek a objednaji ze skladu Skoda Auto . Me takhle objednali antenu a ukradene originalni poklice ( podivali se do systemu z čeho přesne bylo složeno mé auto v MB (podle VIN) a objednali me to same). Reknes,ze chces to tlačítko a budíky a pokud budes akceptovat cenu, stoprocentne ti to objednaji ze skladu v MB.
Červen 29, 201213 r osobně si myslím, že špekulujete zbytečně, škodovka to má nachystané z výroby, přepínače co děláme jsou jiné, dokonce v přepínači jsou i integrované obvody, takže vytahování drátků z mikrospínače bude dost složité, ale budiž,vytáhnout drátky, k tomu diody ukazatele- práce pro pyrotechnika....
Červen 29, 201213 r Honefr podle me to sehnat musi jit. Kdyz zajdes k autorizovanemu dealerovi Skoda - Auto, maji Etku a tak ti najdou i ten posledni sroubek a objednaji ze skladu Skoda Auto . Me takhle objednali antenu a ukradene originalni poklice ( podivali se do systemu z čeho přesne bylo složeno mé auto v MB (podle VIN) a objednali me to same). Reknes,ze chces to tlačítko a budíky a pokud budes akceptovat cenu, stoprocentne ti to objednaji ze skladu v MB. A mohl byste mi prosím říct, ve kterém konkrétním autorizovaném servisu to bylo? Do pár jsem totiž napsal a vždy mi odpověděli, že by nešel napojit ten analogový budík. Ale mě to přijde divné hlavně, když už jste psal, že jste měl stav LPG v analogu už v roce 97.
Červen 30, 201213 r byli jiné typy MTV s mechanickým měřením, ty se vyměnily a jedna firma v ČR k tomu dodělávala snímače, elektroniku, extra pro Škoda105-130, VAZ, Felicia....dnešní snímače jsou na jiném principu,dají se napojit na ŘJ plynu, takže se tím nikdo nebude zabývat...
Červen 30, 201213 r Autor Honefr jen jestli myslime to same. Analogovy budik, budik s ručičkou ukazatele stavu paliva. V roce 1997 me to udelali za 1500 Kč do Skody 10S v Jinonicích u Strakonic. Ukazovalo to zhruba stejne jako v te tovarni zastavbe. Kdyz jsem na nule,tak ujedu jeste 60-100 km.Pak do Feldy uz me to nechteli udelat,ze to neumi a neni to presne a bla bla a tak tam jsem to nemel.
Červenec 10, 201213 r kolik dostanete do originální octavie LPG? Já tankuji maximálně do 37 litrů a to mně třikrát přepne na benzín, zdá se mně to málo, i před výměnou multiventilu jsem tankoval tak maximálně 38 litrů, jinak v Praze na poděbradské tankujeme za 15,80 u Eurooilu...
Červenec 11, 201213 r objem nádrže -20%, samozřejmě v letních parnech i o něco míň, kvůli roztažnosti plynu...
Červenec 11, 201213 r Autor Do origo LPG se mě vejde pokud to přepne samo auto na benzín od 36,5-38 l. Jednou se stalo i 40 l. Jinak stále beru Vitogaz na Shell a Benzíně. Jinak Slovnaft LPG na Slovensku 0,74 EUR a Dalitrans 0,669 EUR
Červenec 11, 201213 r Jsem jeden z vlastníků O II FL, 1,4 MPI a hrubo uvažuju, že bych si ještě zlevnil provoz a namontoval do ni LPG. Máte někdo toto auto s uvedeným motorem na plyn??? Pokud ano, můžete mi prosím podat info, jak auto jede, za kolik plynu a jiné postřehy??? Díky. Dle montážníků LPG auto neztratí nic z výkonu, bojím se totiž, abych to nemusel potom "tlačit do kompce" :-)).
Červenec 12, 201213 r mně se to zdá jako blbost tankovat 38 litrů do nádrže 55 litrů. Když se mně podělal multiventil a měl jsem tam cca 6 litrů LPG, dostal jsem tam 48 litrů LPG. tedy celkem 54 litrů. Potom nás škodovka šidí tak o 6 litrů. V papírech je napsáno nádrž na 44 l LPG.... Mne jen zajímalo, jestli jsem výjimka, ale bude to někde blbě nastavené. 80% z 55 litrů = 44 litrů ......
Červenec 12, 201213 r ....pokud je nádrž na 44l objemu,tak je plnění max cca 35 litrů, nejlépe sundat víčko na nádrži a kouknout, co je vyraženo na nádrži- objem nádrže.....může tam být 53,54 litrů, v tom případě by 80% plnění bylo těch cca44litrů
Červenec 12, 201213 r mám papíry od nádrže, je to Stako 55 litrů s maximálním plněním 80%, jen nechápu, že škodovka nastavuje plnění na maximálně 38 litrů....budu reklamovat, protože udávané množství je 44 litrů, píšu do Kosmonos, kde mně měnili multiventil. 6 litrů je již slušné navýšení dojezdu
Červenec 12, 201213 r kde asi udělali inženýři ve Škodovce chybu ?????.....jen je potrap, mělo by se v tom případě vejít 44 litrů.....
Červenec 13, 201213 r taky bych malinko pocital s tim ze nadrz se nikdy nevyjede uplne do sucha.... me auto pri jizde prepinalo porad na benzin nechal jsem to hodinu bezet na LPG a stejne pri povoleni munltiventilu to dost dlouho sycelo. Z plynu se mi mota hlava
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.