Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Má tady někdo nějaký hezký ukazatel paliva LPG ?

Nebo všichni máte tu stejnou kostku(přepínač+plus ukazatel diodama) ?

(kromě teda toho továrního v budíkách)

• Autor

Já mám tu tovární. Ale jinak nic jiného,než tu kostku s diodama jsem u přestaveb nevidel. A na LPG jezdim už 18 let a aut jsem viděl možná stovky.

A to nejdou koupit ty budíky z LPG octávie a nandat je do přestavěné octavie a nějak připojit ty ukazatele?

Já se teda v tom nevyznám, ale vsadil bych se, že ta octavie s LPG z výroby je stejná jako normální octávie přestavěná na LPG od Škody.

Proč by jinak měla nádrž místo kola?

No ja ti nevim, ale myslim, ze je zasadni rozdil v tovarni LPG zastavbe a dodatecne prestavbe... uz jen kvuli tomu, ze automobilka si vybirala system, ladila motor, ladila soft, aby se pak mohl skodovacky vymenovac dilu jen napichnout svym PC, a podle dilenske prirucky vymenit nejakou komponentu... Zatimco systemu pro individulani prestaavbu jsou mraky, viz forum a debaty o tom, ktery system a od koho je ten nejlepsi a byt maji vsechny spolecny jmenovatel a to je LPG tak se lisi...

takze IMHO (a to nejsem odbornik jen uzivatel) si myslim, ze integrovane budiky pri dodatecne zastavbe nelze - protoze predpokladam, ze budiky spolupracuji s ridici jednotkou, a u dodatecne zastavby by musely spolupracovat i s RJ LPG coz asi tak lehce nepujde... ale treba se mylim.

Jo a proc ma nadrz misto kola?? No kvuli uzivatelum... aby nadrz nezabirala misto v kufru... a svete div se, i u OCT bez LPG (tovarni) uz se nedava rezerva, ani dojezdove kolo, ale sada na opravu kola... a proc? Jen kvuli uspore financi.

Upraveno od ekimcz

• Autor

Ekim je to tak. V tovární zástavbě je jen jedna RJ pro LPG i benzín. Vyhodnocuje neustale provozní podmínky LPG a jak je něco špatně ( typicky mráz) , švihne tam benzín.

No já myslím, že kdyby si tady chtěl ten týpek udělat analogový ukazatel paliva LPG a přepínání paliva na nějaký originál přepínač v autě (např tlačítko ASR u jedničkové Octavie) tak by to šlo.....věřím tomu .....netvrdím u všech systémů, ale u některých a možná u většiny ano....

• Autor

A jak by to udělal s Maxi-Dotem? Jinak analog na LPG me už napojili ve Skode 105 S v roce 1997. Stejná ručička ukazovala jak benzín,tak LPG. Podle toho na co bylo přepnuto. Měl jsem tam BRC. A ukazovaní paliva mě tehda udělali v Jinonicích u Strakonic za 1500 Kč.

Paule, ja jsem to pochopil tak, ze kdyz ma vytuneny auto, tak moc moc moc moc chce do toho sveho vytuneneho celou pristrojovku z tovarni zastavby, se vsim vsudy... coz se domnivam ze nepujde.

Ano, PauLofWoCC vystihl přesně to co bych chtěl mít.

To tlačítko (standartní obludný) má vlastně jen 2 funkce a to přepínat palivo a diodami ukazovat stav LPG paliva. A stav paliva bych chtěl zobrazit v budíku (analogu). A přepínač umístit na pozici pod klimatizaci, stylově do té lišty. Ideálně, i kdyby šlo sehnat to tlačítko GAS, které by krásně a nerušivě zapadlo do interiéru.

gasa.jpg

• Autor

Honefr podle me to sehnat musi jit. Kdyz zajdes k autorizovanemu dealerovi Skoda - Auto, maji Etku a tak ti najdou i ten posledni sroubek a objednaji ze skladu Skoda Auto . Me takhle objednali antenu a ukradene originalni poklice ( podivali se do systemu z čeho přesne bylo složeno mé auto v MB (podle VIN) a objednali me to same). Reknes,ze chces to tlačítko a budíky a pokud budes akceptovat cenu, stoprocentne ti to objednaji ze skladu v MB.

osobně si myslím, že špekulujete zbytečně, škodovka to má nachystané z výroby, přepínače co děláme jsou jiné, dokonce v přepínači jsou i integrované obvody, takže vytahování drátků z mikrospínače bude dost složité, ale budiž,vytáhnout drátky, k tomu diody ukazatele- práce pro pyrotechnika....

Honefr podle me to sehnat musi jit. Kdyz zajdes k autorizovanemu dealerovi Skoda - Auto, maji Etku a tak ti najdou i ten posledni sroubek a objednaji ze skladu Skoda Auto . Me takhle objednali antenu a ukradene originalni poklice ( podivali se do systemu z čeho přesne bylo složeno mé auto v MB (podle VIN) a objednali me to same). Reknes,ze chces to tlačítko a budíky a pokud budes akceptovat cenu, stoprocentne ti to objednaji ze skladu v MB.

A mohl byste mi prosím říct, ve kterém konkrétním autorizovaném servisu to bylo? Do pár jsem totiž napsal a vždy mi odpověděli, že by nešel napojit ten analogový budík. :(

Ale mě to přijde divné hlavně, když už jste psal, že jste měl stav LPG v analogu už v roce 97. :worthy

byli jiné typy MTV s mechanickým měřením, ty se vyměnily a jedna firma v ČR k tomu dodělávala snímače, elektroniku, extra pro Škoda105-130, VAZ, Felicia....dnešní snímače jsou na jiném principu,dají se napojit na ŘJ plynu, takže se tím nikdo nebude zabývat...

• Autor

Honefr jen jestli myslime to same. Analogovy budik, budik s ručičkou ukazatele stavu paliva. V roce 1997 me to udelali za 1500 Kč do Skody 10S v Jinonicích u Strakonic. Ukazovalo to zhruba stejne jako v te tovarni zastavbe. Kdyz jsem na nule,tak ujedu jeste 60-100 km.Pak do Feldy uz me to nechteli udelat,ze to neumi a neni to presne a bla bla a tak tam jsem to nemel.

• 2 týdny později...

kolik dostanete do originální octavie LPG? Já tankuji maximálně do 37 litrů a to mně třikrát přepne na benzín, zdá se mně to málo, i před výměnou multiventilu jsem tankoval tak maximálně 38 litrů, jinak v Praze na poděbradské tankujeme za 15,80 u Eurooilu...

objem nádrže -20%, samozřejmě v letních parnech i o něco míň, kvůli roztažnosti plynu...

• Autor

Do origo LPG se mě vejde pokud to přepne samo auto na benzín od 36,5-38 l. Jednou se stalo i 40 l. Jinak stále beru Vitogaz na Shell a Benzíně. Jinak Slovnaft LPG na Slovensku 0,74 EUR a Dalitrans 0,669 EUR

Jsem jeden z vlastníků O II FL, 1,4 MPI a hrubo uvažuju, že bych si ještě zlevnil provoz a namontoval do ni LPG. Máte někdo toto auto s uvedeným motorem na plyn??? Pokud ano, můžete mi prosím podat info, jak auto jede, za kolik plynu a jiné postřehy??? Díky. Dle montážníků LPG auto neztratí nic z výkonu, bojím se totiž, abych to nemusel potom "tlačit do kompce" :-)).

neboj se toho a zítra se objednej na přestavbu

pojede ti to stejně jako seš zvyklý na beneli (ten rozdíl prostě nepoznáš)

mně se to zdá jako blbost tankovat 38 litrů do nádrže 55 litrů. Když se mně podělal multiventil a měl jsem tam cca 6 litrů LPG, dostal jsem tam 48 litrů LPG. tedy celkem 54 litrů. Potom nás škodovka šidí tak o 6 litrů. V papírech je napsáno nádrž na 44 l LPG.... Mne jen zajímalo, jestli jsem výjimka, ale bude to někde blbě nastavené. 80% z 55 litrů = 44 litrů ......

....pokud je nádrž na 44l objemu,tak je plnění max cca 35 litrů, nejlépe sundat víčko na nádrži a kouknout, co je vyraženo na nádrži- objem nádrže.....může tam být 53,54 litrů, v tom případě by 80% plnění bylo těch cca44litrů

mám papíry od nádrže, je to Stako 55 litrů s maximálním plněním 80%, jen nechápu, že škodovka nastavuje plnění na maximálně 38 litrů....budu reklamovat, protože udávané množství je 44 litrů, píšu do Kosmonos, kde mně měnili multiventil. 6 litrů je již slušné navýšení dojezdu

kde asi udělali inženýři ve Škodovce chybu ?????.....jen je potrap, mělo by se v tom případě vejít 44 litrů.....

taky bych malinko pocital s tim ze nadrz se nikdy nevyjede uplne do sucha.... me auto pri jizde prepinalo porad na benzin nechal jsem to hodinu bezet na LPG a stejne pri povoleni munltiventilu to dost dlouho sycelo. Z plynu se mi mota hlava :)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.