Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

• Autor

Dusan LPG v konfigurátoru nikdy pořádně nebyla.

Někde jsem to četl,že je LPG u Octávie konec,ale hádat se nebudu.

Někde jsem to četl,že je LPG u Octávie konec,ale hádat se nebudu.

O konci mi říkal dealer ještě před tím, než ji vyřadili z konfigurátoru. Zatím to snad má být z důvodu náběhu výroby nových oktávek. Ale kdoví. Osobně se celkem divím, LPG má určitě budoucnost. Na druhou stranu nám uživatelům to prospěje, alespoň nám nebudou z důvodu vysoké poptávky extrémně zvyšovat cenu :-D

• Autor

Také jsem rád,páč už těch aut na LPG je moc. Kde jsou časy LPG 8 Kč a benzín 22 :-)

myslíš že počet aut na LPG má vliv na cenu??? u nás 16.90 pořád, na několika čerpačkách.. to de ne..?

• Autor

Jirko má. Až jich bude hodně,někoho napadne,že se vyplatí zvednout spotřební dań, přesně tak jak se to stalo naftě. Benzín = 22 Kč ,nafta = 10 Kč. Jen se rozjezdili naftaky, bum spotřební daň. A dnes je snad jestě dražší.

Jirko má. Až jich bude hodně,někoho napadne,že se vyplatí zvednout spotřební dań, přesně tak jak se to stalo naftě. Benzín = 22 Kč ,nafta = 10 Kč. Jen se rozjezdili naftaky, bum spotřební daň. A dnes je snad jestě dražší.

Tady naprosto souhlasím. To by byla jen otázka času a zvedli by cenu. To je vztah nabídky a poptávky.

někde jsem četl, že do roku 2020 by měla zůstat dan stejná, je to nějaký zákon EU o podpoře alternativních paliv.. zatím by to tak mělo být, ale čert ví, co se stane, protože jak se tak dívám kolem sebe, LPGářů je čím dál tím víc..a dle dnešních zpráv je prodej pohonných hmot v čr čím dál tím nižší..

Upraveno od JirkaBrno

no já si myslím, že jich bude zase postupně ubývat vlivem moderních motorů, které buď nejdou, nebo velmi nákladně předělat na LPG

Také jsem rád,páč už těch aut na LPG je moc. Kde jsou časy LPG 8 Kč a benzín 22 :-)

Nevím jestli je to pro Vás s origo LPG dobře,jestli se Octávka s LPG nebude dál vyrábět.Už tak to moc ve Škodovkách servisovat neuměli,kdyby se vyráběli dál,tak by se v tom trochu zlepšili,ale takhle to bude horší a horší,protože těchto aut moc není a není se na čem učit.

Upraveno od dusan.k

• Autor

Dusane,já mám LPG uz ve třetím autě a vím o tom dost. Jsem technik. Tenkrat s Skoda 105S jsem šelo tež proti proudu ( ze to bouchne,je zakázane,nejsou čerpací stanice,ničí motor,nejede atd.) Navíc další vůz už nebude originální LPG s velkou pravdepodobností,ale elektroOctavia ( pokud najede aspon 500 km jako LPG. Ted je jen na 150 km).

Kromě toho origo LPG je jen přeprogramovaná jednotka z CNG a jiná nádrz. JInak si myslim,ze hlavni pro Skodu je CNG a LPG byl jen takovy prechodny derivat,ktery nic moc nestoji,ale da se dobre vyuzit v reklame.100% LPG samostatně nevyvíjeli.

cng je k ničemu, když nebude sít stanic.. kolem ostravy jich je asi 5, kolem Brna jedna jediná drahá jak kráva.. k čemu je mi auto, které můžu natankovat na jedne čerpačce s radiusem 300km.?? to by si koupil leda blázen..

Elektro oktávka má momentálně dojezd cca 120km, spíš ale méně.. jak to bude za pár let až klesne kapacita baterek?? Až bude mít auto střechu plnou výkonných solárních článků a baterky kvalitnější, pak to má smysl.

LPG není taky žádná výhra, je to spíš o ceně.. auto prostě nejede tak jak na benzín, ta dynamika tam není, ale cena to vše nahrazuje.. až bude stát benzín zase 30 korun, vrátím se k benzínu.. do té doby má Kalousek smůlu, jezdím na plyn..

tak ja myslim ze LPG tu dlouho mit nebudem, urcite ne plynne vstrikovani... motory jsou stale vice komplikovane a stale vice se setri na materialech... Myslim ze alternativni palivo jako LPG nema svetlou budoucnost... Spis to budou hybridy do kterych nekdo nainvestoval nemale prostredky

Nejsem si moc jistý tím co a jak bude či nebude mít budoucnost....

Vzpomenul bych to....že "šejci" mají ropu.....proč by prodávali 1l za 20kč....když ho může prodávat za 40kč?

On ty peníze vydělá stejné....auta budou jezdit a ještě k tomu se mu 2x pomaleji ztrácí zásoby.

Myslím, že s butanem to bude podobné....

Hybridy jsou trochu zvláštní....jeden mechanik si ho pořídil.....Hondu 1,3l motor.....kombinovaná spotřeba 6l benzínu.....v životě prej nešel pod míň.....už uvažoval o přestavbě....

Elektromobily....technologie se denně vyvíjí....otázkou na to "co šejci"? Ti určitě nemají zájem aby auta jezdili na elektriku.....co by dělali s ropou????

na cenu ropy má nějvětší vliv DPH, spotřební dan a kurz dolar- koruna.. samotná cena ropy je až někde vzadu... mmchdem- pokud se příští rok zvedne dph, tak pujde nahoru i cena benzínu o nějaký ten deseťák... hřeje mně ten pocit, že mam auto na LPG a Kalousovi a celé našé vládě můžu ukázat :kol-46: alespon v tom, že ze mně prachy na beneli nedostanou.. a jakmile mi skončí záruka na auto, jezdím na servis ke známému a vše jedeme bez účasti státu...-)))

Tak nám opravdu skončil motor 1,6 MPI na LPG v nabídce škodovky. Když jsem viděl rapida a fotky nové octavie, vydržím s roční octavii velmi dlouho, počítám tak 10 roků. Byl to poslední slušný jednodušší motor škodovky ve větším autě. Toyota a Mazda se vyhnula turbům a ladí klasické motory na nové EURO.

Motor si v 22 000 km zase řekl o olej, ale jezdím po dálnici na limitu :-), tak je to asi běžné. Filtr plynu opravdu měnili v 15 000 km, protože jsem tam musel ještě jednou, neměli ho na skladě...

Alespoň zůstaneme raritou na našich silnicích, takových "obyčejných" octavií RS jezdí víc než našich MPI :-)

'treo'

máš rozebiratelnej filtr od výrobce MED? Existuje i polyesterová vložka......pakliže ti do filtru bude pasovat, vol raděj tuto variantu.

Tak jsem koukal na tu polyesterovou vložku stoji o něco víc ale pokud ma lepši vlastnosti tak jsi myslim že se vyplati určitě si za ni připlatit.Spiš jsi myslim že ji ve škodovce nebudou ani mit aby ji někomu při servisu vyměnili.A moc velkou ochotu autorizovanych servisu shanět polyesterovou vložku nevidim.

Upraveno od bitttpower

Tak nám opravdu skončil motor 1,6 MPI na LPG v nabídce škodovky. Když jsem viděl rapida a fotky nové octavie, vydržím s roční octavii velmi dlouho, počítám tak 10 roků. Byl to poslední slušný jednodušší motor škodovky ve větším autě. Toyota a Mazda se vyhnula turbům a ladí klasické motory na nové EURO.

Motor si v 22 000 km zase řekl o olej, ale jezdím po dálnici na limitu :-), tak je to asi běžné. Filtr plynu opravdu měnili v 15 000 km, protože jsem tam musel ještě jednou, neměli ho na skladě...

Alespoň zůstaneme raritou na našich silnicích, takových "obyčejných" octavií RS jezdí víc než našich MPI :-)

Tak, tak. Také počítám s dlouhodobým používáním vozu. Je to prostě bomba (i plynová) :-D. Když jsem dojížděl do garáže přiběhl soused a lamentoval, že si neměl brát motor 1.2 TSI. Prý mu po 15 tis. museli měnit řetěz. A ten by měl být skoro věčný :-D

Syn má 1,6 golfa v LPG a druhý má také 1,6 motor, na běžné ježdění dostatečný motor. Synovi dělali hlavu na golfu a stačilo mu 8 500 Kč, auto má víc než 200 000 km :-), na dieselu by za ty peníze nic neudělali..... jen mne štve to tankování, po výměně multiventilu mně klesl dojezd o 50 km.....tankuji do nádrže 55 litrů méně než syn do nádrže 51 litrů, syn tam dostane na stejné pumpě 40,5 litru, já maximálně 39 :-(

Upraveno od treo

Tak jsem rád, že i za pomocí tohoto fóra jsem konečně přesvědčil manželku a nově se počítám mezi plátce nižší spotřební daně pohoných hmot. Jak vidím, stihl jsem to na poslední chvíli :)post-78980-0-52818700-1353146927_thumb.j

• Autor

TaTUSAKUS tak jako zakladatel tohoto fora te vitam do komunity tovarnich LPG Octavii :-) . Octavecka je nadherna. I z fotky "voní" novotou :-)

Ta moje už ma 63 000 Km.

Tatusakus:Taky tě tady vítam a přeji s tovarni Octou na Lpg spousty štastně najetych km :palec2: .Mohl bys přidat i nějake foto nebo rovnou založit sve téma v Octavii 2,už tam jedna s tovarni zastavbou je.

Vítám dalšího exota na silnicích :-), mám teprve 22 000 km, auto v záběhu. Nesmrdíme a proto platíme menší spotřební daně :-), to se mně také líbí, byl to hlavní důvod pořízení octavie LPG

Díky za přivítání mezi exoty :) S Octavií spokojenost, už jen tím, že čím více jezdím tím více šetřím :) Jen to maximální tankování plynu po vyjetí nádrže je asi 39 litrů LPG, což jsem myslel, že bude o pár litrů víc.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.