Červen 27, 201312 r Zdravím, chtěl bych se zeptat, jaký byste mi doporučili LPG systém do Octavie II 1.6 MPI, případně nějakou společnost v Praze, která vám namontovala systém a je vše OK? Osobně mě zaujala tato firma. Má teď akci na škodovky za 21 000 do konče července. http://www.lpg-auto.cz/?page=nabidka-sluzeb Co si o tom myslíte? Díky za jakýkoliv info. Moc se v tom nevyznám. Nejvíc mě asi zaujal systém Magic. Podle různých příspěvků z minula jsem se dočetl, že je to asi nejlepší poměr cena/výkon.
Červen 27, 201312 r jsou podstatně lepší zařízení v poměru cena/výkon.....postatně lepší Landi Renzo nebo pak BRC., to co nabízí jsou polské značky, věčné problémy se vstřikovači, jsou tu toho plná fora....
Červen 28, 201312 r Zkus se poohlídnout po vícero firmách, vícero nabídek;) Praha je plná pěknej bab, máš z čeho vybírat.....zrovna tak montážní firmu;)
Červenec 16, 201312 r 40 500 km a další multiventil v háji, je to kvalitka. Když tankuji, jak změní čerpadlo zvuk, vypínám. Dnes přes 40,5 litru,to jsem tam něco měl, a čerpadlo by jelo dál. Ukazatel na palubce ukazuje tak 25%. Někde soudruzi udělali chybu
Červenec 16, 201312 r proboha co s tím ti debilové dělají.....mám tu autoškoly co jsme dělali, tankují nádrž plynu denně....nikdy žádný problém s multiventilem....
Červenec 17, 201312 r no mnš to taky nepřijde normální ... že můžeš prostě narazit na jeden zmeťour budiž, ale už podruhé
Červenec 17, 201312 r Hmm,tak to jsou pěkne vyhlídky.Tak přece tam nedavaji jiny multiventil než do "neorigo" přestaveb.Navic jsem mluvil s chlapkem kteremu taky "multak" odešel na origo zastavbě,možna nějaka vadna serie či co..
Červenec 17, 201312 r Má to jednu výhodu, konečně dostanu do nádrže 44 litrů LPG :-). Možná nějaká sériová vada a nebo blbě navržená montáž do auta. Také třeba vybrali nějaký "výhodný" model multiventilu, který dostali zdarma. Možná je to tím, že tam mají něco dodělaného pro ručičkový ukazatel plynu
Červenec 17, 201312 r to na to nemá vliv, měření se dává na každý MTV, možná že ho poničí už při montáži, musí se to tak zvláštně zatáčet a přitom zasunovat, když se to udělá blbě, ohne se to nebo se sací trubka dostane jinam a už je problém na světě
Červenec 17, 201312 r 44litrů stejně do toho nedostaneš, mám jej vyměněn při asi 7 000km a nyní mám s novým najeto cca 14 000km
Červenec 17, 201312 r Tak to fakt vypada že to "dojebavaji" soudruzi z Bolky při montaži¨,protože to fakt neni ani možne aby bylo tolik vadnych multaku u aut s tak malym najezdem.
Červenec 18, 201312 r Autor Zdravím panové. Tak jsem se navztekal,že jdu napsat zkušenosti a tady už to řešíte. 85 000 km bylo vše ok. Nebudu řešit flame, nádrž možná 44 l a ventil vypnul tankování vždy při 38+- l což by odpovídalo 80% plnění. Nicméně je určitě větší ,nebot po výměně LPG ze zimního na letní, jsem načerpal najednou 50L LPG a tím začly problemy s ukazovaním paliva. Chová se divně, vezmu 50l LPG (to nikdy předtím nešlo),plnou nádrž a ručička i palubní počítač stále ukazuje dojezd 0. Nicméně jak ubývá paliva, ručička jde do prava na plnou nadrž a palubní počítač zvyšuje počet kolik km můžu ujet až na 440 což odpovídalo plné nádrži předtím a pak to jde zase dolu až na nulu. Předpokládám,že je to také vadný multiventil. Nevíte kolik stojí? Záruka skoncila v dubnu,ale zkusím to vyreklamovat u Škoda Auto v rámci kulance ( Škoda zaplatí díl a já práci ).
Červenec 18, 201312 r ..tak mozna by bylo lepsi to hodit nejaky plynarovi, kterej to udela poprvni a poradne, nez odbornikum do skodofky... je videt ze to nemaj celkove moc dobre vychytany,.
Červenec 18, 201312 r Základem problému je nesprávná instalace multiventilu a nebo jeho výběr k použité nádrži. Od začátku nefungoval správně, plnil pouze pod 40 litrů ( na toto jsem zde poukazoval od začátku). Já mám zničený multiventil 2x za 40 500 km. Celá výměna nádrže i s multiventilem je kolem 6 500 Kč, již jsem o tom uvažoval ( protože jsem si myslel, že mám problémy jen já), ale půjdu reklamovat, ještě na to mám záruku do 60 000 km. Když se s ujetými kilometry "plní" nádrž, je multiventil KO. Reklamoval bych to jako skrytou vadu a nebo špatnou montáž, měli by to vyměnit zdarma. Stačí se odvolat na toto fórum :-) Palubní počítač blbě počítá průměrnou spotřebu paliva, ukazatel blbě ukazuje obsah nádrže ( prvních 80 km je plná a teprve začne klesat, když je na nule, ujedu dalších 80 km). Asi do sériové výroby nasadili jiné multiventily než do prototypu. Syn má najeto víc než já, do nádrže 51 litrů dá víc LPG (40,5l) a neměl jedinou závadu, golf 1,6 a má menší spotřebu...................................... Upraveno Červenec 18, 201312 r od treo
Červenec 18, 201312 r Takže je pravděpodobne všem kdo nedaji do nadrže 44 litru lpg mužou dřive nebo později očekavat problemy s multiventilem.Tak určitě bych to reklamoval,protože množstvi takto "postiženych" aut neni normalni a škodovka by s tim měla začit něco dělat,protože vyhazovat 6,5 tis kvuli něčimu lajdactvi tak to je teda moc, a je zjevne že už je to chyba od montaže ktera se časem projevi.No sem zvědavy jak se k tomu budou stavět u aut po zaruce... Upraveno Červenec 18, 201312 r od bitttpower
Červenec 18, 201312 r Autor Tak především se musíme omluvit treovi viz dřívější diskuze. Měl pravdu,že s multiventily není něco v pořádku. To množství zde fakt není normální. Tipuji tak deset. Je nás tu asi 3-4 origo zástavby a někdo to měnil už 2x. Já když shrnu své zkušenosti,tak jsem koupil jako první origo zástavbu před dvěma lety. Za tu dobu mně v záruce odešly všechny vstřikovače (výměna v záruce). Ted multiventil a vůbec netuším proč, byl to stejný stojan,kde beru LPG už 2 roky. Vzhledem k tomu,že je tam barometr a ten pořád pozoruji, bylo tam +-10 bar jako vždy. Ale asi si Škoda trochu sebevědomě naběhla. V roce 1994 mě udělali LPG přestavbu do Škody 105S i s ukazatelem paliva na přístrojové desce a nikdy nebyl problém. Systém BRC. Z Jinína u Strakonic. Když jsem dělal přestavbu Felicie 1.3 MPI na LPG v roce 2001, nikdo to nechtěl udělat, že to zlobí a nikdy nefunguje pořádně. (Volal jsem po celé ČR asi 40 firem). Tak jsem jezdil s Felicii bez toho skrz denni pocitadlo km. No a ted jsem si myslel,ze takový koncern jako VW-Skoda to již vychytal v Octavii. Zvlástě, kdyz to převzal z Golfa. No jsem domluven a pujdu s tim do autorizovaného servisu Skoda. Mají údajně tyhle plynové věci sbírat pro vývoj. Když se to nedozví, tak prý nemají co odladovat, což docela logicky zní.
Červenec 18, 201312 r Ladí a ladí a mně z toho berou nervy. Jsem technik a u nás se dělá na tisíciny, takovou práci by nám zákazníci hodili na hlavu. Škoda, že jsme se neuměli domluvit dřív, mohli jsme na škodovku zatlačit a řešili by to. Když je něco napsané, musí to být v nějakém daném rozsahu, ale toto se škodovce nepovedlo. Na druhou stranu na nás pěkně vydělává, tak ať to řeší
Červenec 18, 201312 r Ze začátku jsem uvažoval také o origo zástavbě.Než jsem jí koupil,přestala se vyrábět.Dneska jsem rád že jí nemám.Vývoj a dolazení problémů už Škodovka asi hodila za hlavu,takže těm pár jedinců co maji LPG z výroby přeji pevné nervy.
Červenec 18, 201312 r Tak mám zprávy od člověka, který jezdí se služební OII 1,6 LPG, 50 000 km, třetí vstřiky a ve flotile dalších aut běžně mění multiventily....Škodovka o tom ví a vše rychle vyměňuje, nikdo to nechápe
Červenec 18, 201312 r Tohle už snad neni ani možne...Malo problému s multiventilama a ještě k tomu vstřiky ktere odchazeji,co se da zdrbat proboha na těch vstřicich když je to slavne a šileně drahe Landi,ktere by mělo byt kvalitni.Už se o tom problemu se vstřikama piše i na jednom lpg forum,borec ma najeto 40 tis a vstřiky v haji,zlate valteky ty vydrži aspon 100 tis a pak jdou aspon za par korun zrepasovat ale landi vstřiky jsou nekřestansky drahe.
Červenec 19, 201312 r to že to špatně ukazuje spotřebu a dojezd je zřejmě tím, že když naistalují nový MTV musí nakalibrovat prázdnou nádrž, po natankování plné nádrže zase vršek....pokud to neudělají a ty natankuješ víc, jednotka si s to hodnotou neví rady....a v servisu si zas neví rady jak to vlasně nastavit.... ono je jednodušší vyměnit vstřiky aniž by laborovali co s tím je,základem je mít u Landi správný tlak, takže filtry v pořádku....montovali jsme i dost zařízení Landi, nikdy při normálním provozu problémy nebyly....v případě dovezených aut jo, ale tam byl problém např. v tom, že auto bylo poprvé programované v r.2004, dnes má na tachu 129 tisíc...???? možná tak x 3(minimálně(, pak se stává, že filtr nejde ani rozebrat, jak je ucpaný, ale toto....zřejmě má škodovka zvláštní přístup....
Červenec 19, 201312 r Autor No Karle, škodovka mě menila filtr každých 15 000 km při servisní prohlídce,ten malý. Takže 3x ročně v mém případě.. Velký při 60 000 km. Ten si hledí. No jsem zvedav jak to bude do budoucna.V roce 2014 chtějí spustit masově novou Octavii,ale na CNG. jen nechápu,že mají tolik problému s LPG. Přestavbu děla kde kdo,a problém v takovém rozsahu nemá nikdo.
Červenec 19, 201312 r Koukal jsem po té octavii na CNG, ale po zkušenostech se škodovkou půjdeme do passatu CNG. Žena si koupila nový VW a za pět roků byla v servisu jen na garančky, já za tu dobu pojedu potřetí na servis s polámaným autem
Červenec 19, 201312 r no to je právě ten problém.....filtr plynné fáze(mezi reduktorem a vstřiky) bývá většinou víc zanešený než ten kapalné fáze, mění se to spíš naopak...např. u BRC je předepsáno filtr plynné po 40 tisících(není to papír, ale bavlna či polyester), kapalný třeba až 80, takže pokud plynnou dělají za 60 je to průšvih... zkušenost s Pasatem na CNG- auto prodané v autorizovaném servisu u nás, po dvou letech nepřepínalo na plyn, servis majiteli sdělil, že se to musí celé vyměnit,což obnáší 80 tisíc....podle mě jen vadné nějaké čidlo-teploty, nebo tlaku např. za tisícovku....takže i takové servisy jsou....
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.