martta Vloženo 26. Únor 2011 Sdílet Vloženo 26. Únor 2011 Zdravím všechny odborníky Předem se omlouvám, že zakládám nové téma, jsem si vědom, že mě bude ihned někdo upozorňovat že už bylo řešeno atd. Nicméně nejsem schopen požadované informace dohledat, popř. pochopit. Tedy k dotazu. Řeším bluetooth handsfree v OII. Jedná se o rok 2005, z výroby vybavena radiem STEREAM, MAXIDOTEM, multifunkčním volantem a originálním HF - s držákem na NOKII, tuším 6XXX. Chtěl bych využít výbavy a používat originál BT HF. Parrot apod. mě neláká - mám doma, ale nechci používat. Rád bych se dověděl, co asi obnáší instalace této technologie. Popř. co přibližně která část stojí. Zda je nutné, jak jsem se někde dozvěděl, jiné radio + jednotku HF s BT, atd.. Děkuji za reakce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 26. Únor 2011 Sdílet Vloženo 26. Únor 2011 (editace) Instalace neobnáší nic když máš v autě přípravu na telefon. Nejdůležitější je jakou GSM máš pod sedačkou spolujezdce, jakej telefon budeš používat, zda je GSM nakódována na BT a jestli je v ní BT anténa. O tomhle je téma v sekci Autohifi. Taky sem ho kdysi hltal. Zkus začít tady je toho dost ale lecos se dozvíš. Po fóru je toho víc a drobet sem se tenkrát zapotil to hledat. Edit: Tak sem pohledal ve svý historii kde sem kvůli tomu šmejdil a tady Editováno: 26. Únor 2011, autor: šulda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martta Vloženo 27. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 Výborně, děkuji moc a moc. Přesně tohle jsem hledal a neuspěl. Konečně jsem tedy snad pochopil. Navíc mě velice potěšila jednoduchost instalace. Na druhou stranu mě zklamalo, jak jsem se domníval, že můj jinak velice schopný a znalý opravář neměl pravdu. Tvrdil, že použití BT neumožňuje rádio. Což, pravděpodobně není pravda. Tedy ještě jednou mnohokrát děkuji za informace Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 27. Únor 2011 Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 Nevím jak přesně to myslel ale samozřejmě použití HF přes BT rádio neznemožňuje. Až to nakóduješ a dáš BT anténu do ŘJ pod sedadlem (pokud už tam není) tak to bude fungovat. Jen záleží na tý ŘJ pod sedadlem co vše ti zobrazí na MaxiDotu. Moje bohužel nenačte na MaxiDot telefonní seznam tak ji časem vyměním. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martta Vloženo 27. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 No já jsem to taky nepochopil, ale připojil to k pc a dle nějakého čísla to pak zjišťoval. A výsledkem byla informace, že je problém v rádiu a proto tam nejde (v rozumné cenové relaci) instalovat BT. Nevím třeba jsem ho jen špatně pochopil, ale bylo mi to divné, když rádio bez problémů zobrazovalo hlášky od původní HF a BT je jen jiný způsob komunikace - tedy nepříjdou data po sběrnici od držáku, ale bezdrátově. Jinak jsem juknul pod sedadlo a je tam jak konektor pro anténu, tak logo BT - tedy snad nebude problém. Jen nevím jak pak s tím překódováním. Nikdy jsem neviděl ten systém, jak se k tomu přistupuje a jak se nastavují ty hodnoty - proto se rozhoduji, jestli to zkoušet na mého mechanika - nebo si raději zajet do škodovky - kde snad budou vědět více. Nebo se obávám zbytečně a níže uvedené hodnoty jsou naprosto jednoznačným návodem kde, co a jak? mám na mysli toto channel 133 - 1 - hodnota: 1 aktivuje bluetooth channel 134 - 0 - připojován telefonu: 0 - přes bluetooth, 1 - jen když je telefon v držáku channel 135 - 1234 - bluetooth pin, nastavte si jiný Co se načítání týče, tak se taky trochu obávám - že budu mít starou jednotku, která to jistě umět nebude, nicméně v tom zatím nevidím takový problém. Hlavně, že telefonování bude alespoň trochu méně nebezpečné. díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 27. Únor 2011 Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 To kódování je ono. Mě to dělali ve škoda servisu protože poblíž není nikdo kdo tomu hoví ale v jednom servise taky byly mimo, tady na fóru je dost lidí co to umí ale záleží na bydlišti. Když mi dodělával jeden člověk Maxíka tak sem viděl že je to jenoduchý když se ví co a jak :'> Na tý jednotce pod sedadlem je číslo a pokud je to 5P0 862 335 tak je to ta samá co mám já. Nejideálnější by měla být 1Z0 035 729 B. Teď můžu přijmout nebo odmítnout hovor páčkou, ty máš ještě k tomu MF volant, sice vidím jen telefonní číslo ale z druhý strany mám drtiviou většinu hovorů od čísel který nemám v seznamu tak mě to zatím až tolik nebolí. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martta Vloženo 27. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 No auto jde za týden na servisku, tak to zkusím an svého mechanika a doufám, že bude vědět kam sáhnout. Jak říkáš, není to nic složitého - jen se musí vědět jak na to. To on už snad bude. A zítra ještě kouknu, co je to za jednotku, ať vím co mě čeká. Jinak - pár nejdůležitějších čísel si člověk zapamatuje a v ostatních případech budu doufat, že včas poznám o koho jde. díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 27. Únor 2011 Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 Zatím ještě taky můžeš doufat že máš pod sedadlem lepší ŘJ Což ti i přeju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martta Vloženo 4. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 4. Březen 2011 (editace) Tak jsem dnes auto odvezl na servisku. Hned jsme tedy vyzkoušeli to nakódovat a hle - BT byl nalezen. Tel se spojil a načetl se seznam do auta. Bylo to ve spěchu a neměl jsem čas to řešit a zkoušet, ale příchozí hovor dal o sobě vědět pouze tak, že na rádiu se objevil nápis PHONE a na maxidotu nic. Když jsem vlezl do menu maxidotu a našel tel - tak tam byl seznam - ale listovat v něm šlo pouze páčkou a ne volantem. Víc jsem nestihl vyzkoušet - tak nevím. Ale to zobrazování na maxidotu a ovládání volantem mě zklamalo. Tak nevím- jak do toho vše je origo ze škodovky - nic přidělávaného - tak nechápu, proč to nefunguje. Snad se to vzpamatuje samo.. Nebo je to třeba nějak ještě nastavit - či nakódovat? Editováno: 4. Březen 2011, autor: martta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 4. Březen 2011 Sdílet Vloženo 4. Březen 2011 S tím volantem nevím páč ho nemám ale někdo to tu už myslím řešil tak se třeba ozve. No a s telefonama je to o kompatibilitě, to se dá najít na stránkách škodovky. Co tam tedy máš za ŘJ pod sedčkou? Podle toho tu někteří umí poradit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martta Vloženo 4. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 4. Březen 2011 No především je podstatný, až to dovezu domu - tak si s tím pohraju a uvidím - třeba už se to vzpamatuje. Jednotku tam mám(pokud si dobře pamatuji) tu, co ty - 5P0 862 335. Moc jsem to nezkoumal. Teď jsem četl manuál od auta a píšou tam, že HF umí až 4 telefony -tedy mi dochází - že ten způsob s tím nahráním tel.seznamu, co mě nepadl je asi nesmysl. Tedy pokud není tel.seznam společný pro všechny - což by byl nesmysl. Tedy beru zpět a raději mažu. S Maxidotem mám také pocit, že jsem to někde četl. Bohužel jsem toho četl již tolik, že jsi nepamatuji, kde to mohlo být a najít se mi to nepodařilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martta Vloženo 4. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 4. Březen 2011 No především je podstatný, až to dovezu domu - tak si s tím pohraju a uvidím - třeba už se to vzpamatuje. Jednotku tam mám(pokud si dobře pamatuji) tu, co ty - 5P0 862 335. Moc jsem to nezkoumal. Teď jsem četl manuál od auta a píšou tam, že HF umí až 4 telefony -tedy mi dochází - že ten způsob s tím nahráním tel.seznamu, co mě nepadl je asi nesmysl. Tedy pokud není tel.seznam společný pro všechny - což by byl nesmysl. Tedy beru zpět a raději mažu. S Maxidotem mám také pocit, že jsem to někde četl. Bohužel jsem toho četl již tolik, že jsi nepamatuji, kde to mohlo být a najít se mi to nepodařilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 5. Březen 2011 Sdílet Vloženo 5. Březen 2011 Podle roku výroby sem si to myslel že budeš mít taky 5P0....... Já mám MaxiDot dodělávanej a taky se mi to na něm nezobrazovalo ale hned na místě dodělání sem to vyzkoušel a řekl sem že to nezobrazuje na MD tak k tomu sedl na chviličku s noťasem a už to zobrazuje v pořádku. Jen mám prostě telefon s kterýho to nenačte seznam, je halt mraky telefonů, vývoj jde pořád dopředu a pokrejt tohle všechno podle mě prostě nejde takže pokud chceme aby nám to fungovalo tak nezbyde než hledat jednotku která korektně pracuje s daným telefonem nebo naopak. No a taky radši potom neměnit telefon :'> Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martta Vloženo 5. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 5. Březen 2011 Tak to jo. No já předpokládal, že pokud je to vše origo ze škody, tak by to fungovat mělo. HF tam bylo - tak je nesmysl, aby to nešlo na MD - vždyť tomu je jedno - jestli to přijde po kabelu, nebo přes BT. Co se tam měnilo, aby šel ten MD asi už nevíš, co? S těmi telefony máš pravdu. Je mezi tím velký časový rozdíl a za tu dobu se ty technologie zase posunuly.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 5. Březen 2011 Sdílet Vloženo 5. Březen 2011 Bohužel opravdu nevím co s tím ještě udělal. Byl sem 200km od domova a docela sem chvátal takže to udělal já to zkusil a valil. Jinak sem dneska konečně zkusil jinej telefon, Nokii 3110c od tchána, podle seznamu kompatibilní a hádej? Seznam se načetl, všech jeho 189 kontaktů a vše fungovalo tak jak má No ale telefon kvůli tomu měnit nebudu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martta Vloženo 5. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 5. Březen 2011 Škoda, já uvidím, co to bude dělat, až to přivezu domu snad to bude fungovat jak má. Při nejhorším budu hledat řešení dál. A s těmi telefony to bude taky sranda. Obávám se, že bude problém, až tam připojím tel, co používám. Ten na kterém jsem to testoval šel, ale ostatní jistě nepůjdou. Každopádně ten MD je priorita. Jinak mě to tolik netrápí. Zatím dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirda21 Vloženo 11. Březen 2011 Sdílet Vloženo 11. Březen 2011 Zdravím, mám octávku, bohužel v ní nemám nic na telefonování, chtěl bych se tedy zeptat zda už jste zprovoznil někdo handsfree bluetooth s rádiem stream? Jezdím celkem dost často pracovně autem a něco takového bych potřeboval, jinak mám multifunkční volant i maxi dot. Díky, Mirek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martta Vloženo 11. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 11. Březen 2011 Čau, jistě, že jsme rozchodili telefonování se streamem. Pokud v autě nemáš žádnou HF,tak máš možnost něčeho neorigo - Parrot, atd. Osobně nevím, jak se streamem. Nebo originál škoda. K tom budeš potřebovat evidentně řídící jednotku, držák, kryt, mikrofon, kabeláž.. snad jsem na nic nezapomněl. Ale je to zde řešeno v mnoha forech. Pokud máš auto z druhé ruky - tak se ještě podívej pro jistotu pod sedadlo spolujezdce, jestli tam náhodu už ŘJ není. hehe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.