rsrsrs Vloženo 13. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2009 octavia TDI-81kw za ten 17 kluc si dal 154kč? ja pockam kym pride kamos mechanik z chorvatska a dam mu to vymenit... kolko oleja ti vyslo z prevodovky? odmeral si to? inac po 250 000km nevyzeral ten olej az tak zle Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubik1 Vloženo 14. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2009 Ako som uz pisal vytieklo 1,5l nalial som 1,7. Bol som na dovolenke v Chorvátsklu a zlepšenie bolo az po ubehnutí cca.1000km. (Pred vymenou problém v zaradeni 3 rychlosneho stupna , tuhe radenie pri teplom motore pz.za studena to bolo O.K.) Zlepsenie neskutocne !!! Mám motor ALH 66kW najazdene 150000km ale bude to asi to isté. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia TDI-81kw Vloženo 14. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2009 octavia TDI-81kwza ten 17 kluc si dal 154kč? ja pockam kym pride kamos mechanik z chorvatska a dam mu to vymenit... kolko oleja ti vyslo z prevodovky? odmeral si to? inac po 250 000km nevyzeral ten olej az tak zle jj sléval jsem to do 1.5Lflašky a ta byla plná a + 1dcl.jj 154kč vyšel nevím jestli by se dal sehnat levnějc jinak nevím jestli ten olej byl původní ale podle netklých zátek myslím že ano.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 18. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2009 tak dnes mi vymenil kamos olej v prevodovke vliezlo do nej 1,7 litra a bolo to full inac ten olej bol celkom cisty co vytiekol ale prevencia nezaskodi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasz. Vloženo 4. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2009 mám octavku 1.9 tdi,4x4,66kW, kzeré číslo je z obrázku jako vypouštěcí šroub a který napouštěcí (myslím si že 5) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 4. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2009 Divná fotka, přijde mi trochu otočená. Napouštěcí a kontrolní bych viděl na 5, ale vypoštěcí nějak na fotce nevidím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasz. Vloženo 4. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2009 je to focené ze zvedáku, můžeš když tak přidat lepší, nevím který je vypouštěcí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Richo Vloženo 4. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2009 mám octavku 1.9 tdi,4x4,66kW, kzeré číslo je z obrázku jako vypouštěcí šroub a který napouštěcí (myslím si že 5) Už som to tiež menil, ale ta fotka je fakt nejak otočená. Na fore som našiel manuál: http://forum.skodahome.cz/index.php?act=at...st&id=73071. Tie šróby - vypúšťací a dolievací sú rovnaké, ide tam na obidva inbus kľúč 17. Keď sa postavíš v jame pod auto (tvárou k zadnej časti auta), tak vypúšťací na prevodovke je len jeden inbus a z tvojho pohľadu na pravej strane na boku prevodovky je taký istý inbus 17 čo je kontrolný a cez ten tam aj ten olej naleješ. Samozrejme, že pred naliatím dáš späť vypúšťací šrób! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasz. Vloženo 4. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2009 Jestli jsem tě dobře pochopil, tak musím pak sundat levý přední boční plast, který kryje bok převodovky. Chápu to správně ? Fotka by byla nejlepší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Richo Vloženo 4. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2009 Jestli jsem tě dobře pochopil, tak musím pak sundat levý přední boční plast, který kryje bok převodovky. Chápu to správně ? Fotka by byla nejlepší. No ak tam na ľavej strane máš nejaký plast tak asi hej. Mne stačilo dať dole spodný kryt motora. Odfotil som ti z knihy návod na výmenu: Neviem či som ti týmto pomohol. Ja som to pri výmene nefotil, ale chystám sa urobiť kontrolu množstva oleja, tak potom prípadne dám aj foto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasz. Vloženo 4. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2009 díky za fotky chlapi , ale pořád nikde nevidím ten vypouštecí šroub červená šipka-dle vašeho návodu by zde měl být někde vypouštěcí šroub, nikde však na obrázku není, toto je levá přední část vozidla krytá plastem zelená šipka-dle mne je toto nejnižší část převodovky a proto tímto otvorem by mohl vytéct olej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 4. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2009 díky za fotky chlapi , ale pořád nikde nevidím ten vypouštecí šroubčervená šipka-dle vašeho návodu by zde měl být někde vypouštěcí šroub, nikde však na obrázku není, toto je levá přední část vozidla krytá plastem zelená šipka-dle mne je toto nejnižší část převodovky a proto tímto otvorem by mohl vytéct olej nikdy nepovoluj nic mimo toho co si označil 5tkou jinak si v pruseru ta 5ta je kontrolní šroub vypouštěcí je dole nevo dole z boku nevybavim si to nedělal sem to ani nepamatuju budu měnit na svý octavii ale až v týdnu možná ke konci roku pak zkusim když nezapomenu dát fotku je to na 17 imbus tak hledej takovej šroub jako je ta 5tak na tvý fotce ale jinde po převodovce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasz. Vloženo 5. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2009 zkrátka pořád přesně nevím kde je vypouštěcí šroub, bude někde v oblasti červené šipky, jsem překvapen že to tady nikdo jak to dělal nevyfotil , asi to čeká na mě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysko Vloženo 5. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2009 No tak si to pozri TU http://skodaoctavia.cz/motornavody/vymenaOleje.htm zabudate ze aj tato stranka existuje? Je to sice iny typ ale ja som menil podla tohto navodu a nasiel som vsetko co som potreboval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 5. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2009 Přesně tak mysko. Myslím, kdyby se tomasz. podíval na převodovku ze spodu, tak to musí hned najít, je tam ze spoda fakt jen jedna 17 imbus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasz. Vloženo 5. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2009 no a je to ok, už vím kde je vypouštěcí,stačí fotečka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanda octavia Vloženo 8. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2009 ty šrouby poznáš jednoduše oba jsou imbusy velikost 17 josu tam jenom dva na převodovce,,, tak hodně štestí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasz. Vloženo 10. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2009 Tak jsem to dnes vyměnil, nalil jsem tam valvolina gl-4 75W/90, nápustný a výpustný šroub mi je jasný, výpustný šroub převodovky mám označen jedničkou, ale jelikož mám 4x4 tak jsem si všimnul ještě jednoho imbusu viz. fotka , CO TO JE ZAČ ?? mám to označené otazníkama. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasz. Vloženo 10. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2009 nikdo neví ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 11. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2009 Mno 4x4 má ještě úhlový pohon kardanu, takže je možné že má separátní náplň. Podle toho by to tak vycházelo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasz. Vloženo 11. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2009 co do toho má přijít , kolik toho a kde se to plní ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysko Vloženo 11. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2009 V DP v prevodovkach som nasiel jedinu na 4x4 s kodom 02C a tam sa pise jedine plnivo a mnozstvo 2,4 l takze je to zrejme spolu prepojene. Dalsia napln bola az do zadu do diferaku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 11. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2009 (editace) Takhle je to v OI 1,6i obojí inbus č. 17 Editováno: 11. Prosinec 2009, autor: viewer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasz. Vloženo 11. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2009 má s tím někdo konkrétní zkušenost ? jak to teda je v praxi ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasz. Vloženo 12. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2009 Tak jsem to dnes vyměnil, nalil jsem tam valvolina gl-4 75W/90, nápustný a výpustný šroub mi je jasný, výpustný šroub převodovky mám označen jedničkou, ale jelikož mám 4x4 tak jsem si všimnul ještě jednoho imbusu viz. fotka , CO TO JE ZAČ ?? mám to označené otazníkama. nikdo nic ? Nenašel jsem nápustný šroub od šroubu co mám označený otazníkama, prohmatával jsem to nahoře nad ním, koukal jsem přes zrcátko a ani z boku nikde není nápustný. Jsou náplně společné s převodovkou nebo to je oddělené ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.