Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Koupil jsem ojetou felicii kombi rv.97.Po několika kilometrech my chcípla a už jsem nenatočil.Všichni říkali,že to je snímač otáček,tak jsem ho zakoupil a hle,snímač ve voze prostě není.Poradí mi někdo,kde ho najít?Měl by být u těchto modelů na vrchní straně převodovky,ale tam je jen ucpaná díra a kabel ke snímači žádný.Dík

ten najdeš v rozdělovači.

• Autor

Dík pete,koukal jsem i na tátovu feldu má 1.9 D a tam snímač na převodovce taky neni,opravdu je na rozdělovači u mého vozu,nechal jsem to raději servisu,protože je v ..... i vstřikování a na to že je to přes bazar,mi to je opravováno zdarma -_-

Koupil jsem ojetou felicii kombi rv.97.Po několika kilometrech my chcípla a už jsem nenatočil.Všichni říkali,že to je snímač otáček,tak jsem ho zakoupil a hle,snímač ve voze prostě není.Poradí mi někdo,kde ho najít?Měl by být u těchto modelů na vrchní straně převodovky,ale tam je jen ucpaná díra a kabel ke snímači žádný.Dík

Snímač otáček je na opravdu na převodovce , ale to platí pro české motory 1,3 MPI a BMM

• Autor

já mám 1.6 a tam opravdu neni a táta na dieslu ji tam taky nemá.Je tam jen zaslepená díra zátkou.Asi si koupím jiný vůz,stejně se mi náhle rozrosta rodina o čtyři členy :D

• 1 rok později...

Hele, a je pravda že bez snímače otáček (nebo s odpojeným snímačem) neodjedeš?

Hele, a je pravda že bez snímače otáček (nebo s odpojeným snímačem) neodjedeš?

Nevím, jak u diesela, ale ŘJ benzíňáků potřebuje info o otáčkách motoru - takže odpověď je jasná, ne?

Jasan, a když budu mít přerušené vedení SIGNAL(ten prostřední kablík), a zapomenu na to a budu chtít startovat, nepodělám tím něco? Nehodí to chybu do ŘJ?

Nejdřív se to zapíše jako sporadická závada, až po x startech jako trvalá. Ale když bude potom funkční, tak by to mělo v poho nastartovat. Ani vlastně nevím, jestli se u tohodle čidla něco do ŘJ zapisuje - když není signál o otáčkách, nevstřikuje se palivo ani svíčky nehází jiskru...

A jedinýho, co můžeš zničit je baterku nebo startér... :p

• 1 rok později...

Diky za tohle vlákno.

Dostala se mi nedávno do rukou nestartující Felicie 1.6. Problém vyřešen výměnou zapalovací jednotky ale dost mě překvapila absence snímače otáček na převodovce (resp. skříni setrváku). Byla tam doslova díra dovnitř. Přitom motor jinak normálně fungoval, otáčkoměr ukazoval.

Máte nějaký nápad čím se dá bezpečně zaslepit? Nebo co tam bylo jako originál záslepka?

• 4 týdny později...
Diky za tohle vlákno.

Dostala se mi nedávno do rukou nestartující Felicie 1.6. Problém vyřešen výměnou zapalovací jednotky ale dost mě překvapila absence snímače otáček na převodovce (resp. skříni setrváku). Byla tam doslova díra dovnitř. Přitom motor jinak normálně fungoval, otáčkoměr ukazoval.

Máte nějaký nápad čím se dá bezpečně zaslepit? Nebo co tam bylo jako originál záslepka?

ano je tam skutečně díra a snímač je v rozdělovači (1,6MPI), ta díra měla originální záslepku, která vypadá jako kapka na šroubek, jinak ten snímač v rozdělovači slouží hlavně ke startu, protože nastavuje základní předstih, v běhu motoru pak řídící jednotka upravuje předstih podle dalších podmínek a elektronicky jej mění

• 15 let později...

Ahojky chlapi, nemáte někdo zkušenost, jak se mění ten snímač otáček, kudy se do toho leze?

image.thumb.jpeg.36babfb497abc2676c2af0f2b697a501.jpeg

Upraveno od Trupak

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.