oct Vloženo 12. Březen 2007 Sdílet Vloženo 12. Březen 2007 U mne to jde bez vypusteni vody. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavio Vloženo 12. Březen 2007 Sdílet Vloženo 12. Březen 2007 jasné že to ide bez vypustenia vody Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tunak Vloženo 12. Březen 2007 Sdílet Vloženo 12. Březen 2007 Vodu není třeba vypouštět, můžeš klidně vyndat, opsat číslo a zandat. Je to nejjistější. Alespoň tedy u mě na 1.8 No nevím, čidlo je v úrovni hlavy. Bez vypuštění vody to nepůjde (pokud to člověk nechce celý polejt), ale rád se přiučím pokial si neotvoris pred vymenou vicko na nadobke s vodou, tak ti skoro nic nevytecie. daj si pre istotu pod cidlo handru a budes milo prekvapeny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavio Vloženo 12. Březen 2007 Sdílet Vloženo 12. Březen 2007 Vodu není třeba vypouštět, můžeš klidně vyndat, opsat číslo a zandat. Je to nejjistější. Alespoň tedy u mě na 1.8 No nevím, čidlo je v úrovni hlavy. Bez vypuštění vody to nepůjde (pokud to člověk nechce celý polejt), ale rád se přiučím pokial si neotvoris pred vymenou vicko na nadobke s vodou, tak ti skoro nic nevytecie. daj si pre istotu pod cidlo handru a budes milo prekvapeny Presne tak!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pike Vloženo 12. Březen 2007 Sdílet Vloženo 12. Březen 2007 pokial si neotvoris pred vymenou vicko na nadobke s vodou, tak ti skoro nic nevytecie. daj si pre istotu pod cidlo handru a budes milo prekvapeny No ja bych doporucoval to vicko precejen pred vymenou otevrit a pak zase uzavrit, kazdemu asi dojde proc... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trafika Vloženo 12. Březen 2007 Sdílet Vloženo 12. Březen 2007 nejlepší bude vyjít před obchod a čidlo zkusit nasunout do konektoru ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 12. Březen 2007 Sdílet Vloženo 12. Březen 2007 No, u 1.8T mi zavřené víčko expanzky nepomohlo. Přece jen má octavia vypoštěcí kohoutek takže to bude i rychlé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 12. Březen 2007 Sdílet Vloženo 12. Březen 2007 Vodu není třeba vypouštět, můžeš klidně vyndat, opsat číslo a zandat. Je to nejjistější. Alespoň tedy u mě na 1.8 No nevím, čidlo je v úrovni hlavy. Bez vypuštění vody to nepůjde (pokud to člověk nechce celý polejt), ale rád se přiučím pokial si neotvoris pred vymenou vicko na nadobke s vodou, tak ti skoro nic nevytecie. daj si pre istotu pod cidlo handru a budes milo prekvapeny Presne tak!!! Jo, ale nesmis mit teply motor!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tunak Vloženo 12. Březen 2007 Sdílet Vloženo 12. Březen 2007 pokial si neotvoris pred vymenou vicko na nadobke s vodou, tak ti skoro nic nevytecie. daj si pre istotu pod cidlo handru a budes milo prekvapeny No ja bych doporucoval to vicko precejen pred vymenou otevrit a pak zase uzavrit, kazdemu asi dojde proc... no ja som nepredpokladal ze to bude robit pri 99C vode a myslel som ze to nema mat otvorene pocas vymeny. ten tlak si kludne moze zrovnat, ale pri studenej vode to take zle nebude ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jardanec Vloženo 14. Březen 2007 Sdílet Vloženo 14. Březen 2007 Povol víčko nádobky,až ujde tlak tak ho utáhni.Odpoj konektor,vytáhni závlačku a tahem čidlo vyndej.Opačný postup při montáži.Je pravda že čidel je víc druhů tak ho kup,nebo se zeptej ve škodováckým servisu na typ a určitě si kup ó kroužek pod čidlo. Mně uniklo cca 0,25l. 1.6 74kw AKL čtyř pinový,modrý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Planeta Vloženo 20. Květen 2007 Sdílet Vloženo 20. Květen 2007 Povol víčko nádobky,až ujde tlak tak ho utáhni.Odpoj konektor,vytáhni závlačku a tahem čidlo vyndej.Opačný postup při montáži.Je pravda že čidel je víc druhů tak ho kup,nebo se zeptej ve škodováckým servisu na typ a určitě si kup ó kroužek pod čidlo.Mně uniklo cca 0,25l. 1.6 74kw AKL čtyř pinový,modrý. Cau - muzes mi pls rict jaky mas rozmer toho krouzku ? V Etce je 19,6x3,6 - taxem si ho sehnal al e absolutne ho tam nemuzu dostat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 20. Květen 2007 Sdílet Vloženo 20. Květen 2007 já mám tedy 1.8 ale rozměr "těsnícího kulatého kroužku" je stejný. Musíš ho nejdřív vložit do plastového držáku v motoru a pak čidlo jakoby nakroutit, předtím namoč kroužek do chladící kapaliny, vypadá to že nepůjde, ale podvolí se Samozřejmě pouze pokuď 1.6 nemá úplně jiný rozměr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Planeta Vloženo 20. Květen 2007 Sdílet Vloženo 20. Květen 2007 já mám tedy 1.8 ale rozměr "těsnícího kulatého kroužku" je stejný. Musíš ho nejdřív vložit do plastového držáku v motoru a pakčidlo jakoby nakroutit, předtím namoč kroužek do chladící kapaliny, vypadá to že nepůjde, ale podvolí se Samozřejmě pouze pokuď 1.6 nemá úplně jiný rozměr. Diky zkusim to tak udelat - snad se podvoli (na cidle ktere tam nekdo daval predemnou se asi podvolit nechtel ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Planeta Vloženo 21. Květen 2007 Sdílet Vloženo 21. Květen 2007 podvolilo se Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 21. Květen 2007 Sdílet Vloženo 21. Květen 2007 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarous fm Vloženo 11. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2007 (editace) zdravim nevite jek funguje čidlo teploty 4 vyvody bylo mi řešeno že je to na budik a do řidici jednotky!!!!měl jsem auto připojene na pc a ukazovalomi teplotu budiku k 90 stupnum a jemu na pc 70 stupnu tak nevim kde je chyba !!! nebo nevite někdo jaky ma odpor čidlo teploty na O1 98 1.6 55kw čidlo vedle termostatu abych ho mohl zkontrolovat Editováno: 11. Listopad 2007, autor: Jarous fm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 11. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2007 zdravim nevite jek funguje čidlo teploty 4 vyvody bylo mi řešeno že je to na budik a do řidici jednotky!!!!měl jsem auto připojene na pc a ukazovalomi teplotu budiku k 90 stupnum a jemu na pc 70 stupnu tak nevim kde je chyba !!!nebo nevite někdo jaky ma odpor čidlo teploty na O1 98 1.6 55kw čidlo vedle termostatu abych ho mohl zkontrolovat Tyhle čidla odcházej, takže ho vyměň a bude to ok. Je to tak jak píšeš, to čilo má dva okruhy, takže budíky můžou ukazovat dobře ale do jednoky jde špatná hodnota a můžeš třeba pořád jezdit na "sytič". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarous fm Vloženo 11. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2007 kdyby to jezdilo na sytič tak by to mělo vysoke otačky ne??? a jam tak 700!!! ale asi ho vyměnim jistota je jistota Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 11. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2007 zdravim nevite jek funguje čidlo teploty 4 vyvody bylo mi řešeno že je to na budik a do řidici jednotky!!!!měl jsem auto připojene na pc a ukazovalomi teplotu budiku k 90 stupnum a jemu na pc 70 stupnu tak nevim kde je chyba !!!nebo nevite někdo jaky ma odpor čidlo teploty na O1 98 1.6 55kw čidlo vedle termostatu abych ho mohl zkontrolovat Pozor . Budíky jsou nastavené v určité toleranci. Ručička po zahřátí stojí na 90, ale těch 90 v sobě zahrnuje docela dost široký rozsah teploty. Budíky tedy teploměr je tak záměrně vyroben. Mám na své O1 TDI (J) DOT, kde vidím skutečnou teplotu chladicí kapaliny . Vím, že ještě zdaleka není 90 a budíky už na 90 stojí. Jak s ní pojedu tak si dám pozor a napíšu ti cca od kolika stupňů ukazuje teploměr těch 90. Pokud jste dříve jezdili stašími vozy tak si vzpomeťe, že ručička teploměru mírně kolísala podle toho jak třeba otevíral termostat. U nynějšíchˇŠkodovek pokud není závada tak po zahřátí motoru ručička stojí přesně uprostřed teploměru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 11. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2007 kdyby to jezdilo na sytič tak by to mělo vysoke otačky ne??? a jam tak 700!!! ale asi ho vyměnim jistota je jistota Na otáčkách to nepoznáš, ale na spotřebě ano... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 11. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2007 Přesně tak, když ti rafička ukazuje tu optimální teplotu, což je prostřední čárka, což má být asi tak 90°C, tak motor může být zahřátej v rozměsí asi 70°C - 105°C. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maca13 Vloženo 24. Únor 2008 Sdílet Vloženo 24. Únor 2008 Zdravím pánové, začala mi na budíkách kolísat ručička teploty a zároveň s tím se mi rosvítila kontrolka elektroniky motoru (taková ta žlutá příruba ) . Vyměnil jsem čidlo teploty (na motoru), jak se tady píše ... kontrolka zhasla, ale ručička už mi ani nekolísá- je furt dole neřešil už někdo ? čidlo by mělo být v pořádku, když mi chyba na budíkách zhasla... (octa 2002 benzín 55kw) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
masoprst Vloženo 24. Únor 2008 Sdílet Vloženo 24. Únor 2008 Zdravím pánové,začala mi na budíkách kolísat ručička teploty a zároveň s tím se mi rosvítila kontrolka elektroniky motoru (taková ta žlutá příruba ) . Vyměnil jsem čidlo teploty (na motoru), jak se tady píše ... kontrolka zhasla, ale ručička už mi ani nekolísá- je furt dole neřešil už někdo ? čidlo by mělo být v pořádku, když mi chyba na budíkách zhasla... (octa 2002 benzín 55kw) A to nový čidlo je origínál, nebo polská druhovýroba ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maca13 Vloženo 24. Únor 2008 Sdílet Vloženo 24. Únor 2008 tak to nevím, je objednaný z Auto Kelly, dneska jsem tam zkusil dát zpátky to starý čidlo a ručička byla zase jednou dole a jednou na hoře , ale u toho novýho se ani nehne , tak nevím že by to nový bylo v pr.... ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 24. Únor 2008 Sdílet Vloženo 24. Únor 2008 jestli nemáš KO i termostat.Vag-měřené hodnoty a uvidíš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.