Přejít na obsah

Anketa poruchovosti TSI - závady, poruchy motoru

hurfo

Prosim ludi ktory TSI nevlastnia aby sa hlasovania nezucastnili.  

787 hlasů

Nemáte oprávnění k hlasování v této anketě nebo k výsledkům hlasování. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Podľa VIN ti povedia iba to že kedy bolo auto vyrobené a kedy bolo prvý krát prihlásené (podľa toho platí záruka), zvlášť dátum výroby motora tam nemajú. Každopádne ak tu na fóre budeš hľadať, tak nájdeš fotky že kde sa máš v motorovom priestore pozrieť a hľadať nálepky aj s dátumom výroby motoru. U mňa je tá nálepka na zadnej strane medzichladiča.

Editováno: , autor: Ivan Horváth
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O tomto teste CR píšu posledný týždeň na každom autowebe lebo CR asi okolo toho spravilo malé halo. Háčik je v tom že ten test je trochu zavádzajúci. Totiž ak budem jazdiť ako prasa, tak bude malý turbomotor žrať viac ako veľkoobjemový benzín, ale ak s ním budem jazdiť normálne tak spotreba bude naozaj lepšia. To dokazujú aj skúsenosti tunajších majiteľov 1.2 TSI, aj samotná spotreba tej 1.6-ky v teste CR. Viem že Mondeo je veľké auto, ale ak s tým autom dokáže hýbať trojvalec 1.0, tak 1.6-ka s turbom s ním určite nebude jazdiť za 9,4 litra na 100km. To je jednoznačne blbosť a nečudoval by som sa ak by to bolo podobne aj s tým Cruze. Ďalej by nebolo od veci si uvedomiť že turbo pri takto malo objeme nenahradí polovicu objemu, aj keď papierovo to tak môže vyzerať. Tu v EU 1.2 TSI tiež nie je náhradou za 1.8-ku, ale iba za 1.6-ku, aj keď v prípade Forda je práve 1.0 s turbom náhradou aj za 1.6-ku. Treba ale povedať že aj jazdí lepšie, ale to je špeciálny prípad, lebo ten trojvalec Forda je naozaj dobrá konštrukcia.

Takže sumár by mal byť taký že malé turbo je fajn ak máš ľahkú nohu, vtedy je jeho spotreba naozaj nižšia. Naopak keď po ňom chceš výkon, tak zožerie aj trávu pri ceste, ale zase treba uznať že na svoj objem pôjdu stále viac než slušne, aj keď výkonom sa veľkým motorom naozaj nevyrovnajú. V každom prípade to sa už bavíme o rýchlostiach ktoré u nás (a v USA už vôbec) nie sú legálne. A ako bolo spomenuté na konci videa, veľkú zásluhu majú na potrebe aj zvolené prevodovky. Ak by test mal mať nejakú výpovednú hodnotu, tak by sa testovalo všetko s manuálom, ale to by bol v USA asi problém.

Z pohľadu spotrebiteľa je to takto správne aj správne, lebo jeho nakoniec zaujíma spotreba celého auta aj s preovodvkou, a nie spotreba motora, len potom ten záver ktorý od CR dostávame je trochu zavádzajúci, čo potvrdzujú iné skpsenosti ne európskom trhu, kde vodiči vedia s downsizeovanými motormi jazdiť za menej. Samozrejme tabuľkové hodnoty stále nedosahujeme, len dokážeme ísť za menej ako väčšie atmosferické motory (viď spotrebu 1.2 TSI vs. 1.6 atmo, alebo 1.4TSI vs. 1.8-2.0 atmo). Určite by nebolo od veci ak by merania spotreby mali aj reálnu výpovednú hodnotu, lebo ja napr. 5,3l/100km ktoré sú deklarované pre môj motor dokážem dosiahnuť, ale určite nie ak by som išiel tak ako to je v meracom cykle a tiež sa nedokážem dostať na tieto hodnoty ak jazdím mimo obce maximálnou povolenou rýchlosťou. Tak isto sa nedokážem dostať na nízke čísla ak jazdím krátke trasy (do 20 km), preto by bolo potrebné merací cyklus zreálniť. Tj. testovať pri max. 10-15°C (aby to skreslenie nebolo tak veľké pre severné krajiny a zároveň malo nejakú výpovednú hodnotu aj pre zimu), štartovať studený motor a zájsť nejakú trasu na nejakom okruhu/ovále tak, že šofér bude simulovať reálne jazdné podmienky (státie, rozbehnutia, kolísania rýchlosti, jazda reálnou 130-kou, zrýchlenia kde je určené že maximálne za aký čas má auto dosiahnuť určitú rýchlosť). A aby som nezabudol, motor nesmie mať v elektronike žiadne detekovanie meracie cyklu, a zároveň rôzne hodnoty zrýchlenia by sa mali merať tiež presne vrámci tohto istého merania spotreby. Nie že auto pôjde náhodou na ochudobnenú zmes a ak predsalen, nech sa to odzrkadlí na číslach ktoré budú ukazovať výkon motora. A aby som nezabudol, nech sa výkon motora zmeria prese na tomto aute. Viem, ruka v šerbli, ale už s tým treba niečo spraviť.

Odkaz ke komentáři

Co tam v tom článku je největší pravda, tak že USA metodika měření PRŮMĚRNÝ spotřeby auta daleko víc odpovídá praktickýmu provozu - to, co udává výrobce jako "kombinovanou" spotřebu VYPOČÍTANOU podle metodiky EHK je opravdu v 95% jen zbožným přáním a ne reálně naměřenou hodnotou. Žádnej PRŮMĚRNEJ řidič nebude jezdit jako důchodce, ale v okamžiku kdy potřebuje zrychlit, tak prostě ten plyn přišlápne - a ať se mi nikdo nesnaží vyklofat díru do hlavy s tím, že se tím nezvedne průměrná spotřeba nad údaj, uvedený výrobcem. Jak jinak vysvětlit v článku zmíněnej údaj o spotřebě u stejnýho auta - BMW má podle €U metodiky kombi spotřebu 6,3litru, a podle US metodiky 8,4 litru, obojí na 100km? To má snad exportní "zámořská" verze jinak namapovanou ŘJ?

A nejhorší na tom je to, že PŘESNĚ TAKHLE jsme my zákazníci od výrobců ojebávaní ve všem, nejen v papírový spotřebě...

@Escrito: myslím že to co říkáš může platit jen veeelice krátkou dobu kolem změny letopočtu, žádná fabrika si nemůže ekonomicky dovolit mít na skladě motory půl roku a víc, aby tak vzniklo větší zpoždění v dodávkách motorů na kompletaci s kastlema - jestli je mezi datem výroby motoru a datem jeho montáže do kastle u běžný produkční verze rozdíl víc než 14 dní, tak je to hodně. Všecko se dneska dělá metodou "just in time", místo mezioperačních skladů jsou výrobky "skladovaný" v kamiónech během přepravy od subdodavatelů k finální montáži... Dělal jsem ve výrobě plastových dílů pro klimy do fábule - a co se jeden týden v pondělí nalisovalo, to jelo ve středu do montážní fabriky v Mnichově Hradišti (Hella/Behr) a v pátek šlo do kompletace - a nejpozdějc další pondělí se to už montovalo na lince v Bolce do aut... S motorama to určitě není jiný, spíš to bude ještě menší rozdíl, protože motor má vyšší hodnotu a mrtvý prachy uložený v hotových agregátech si nikdo nedovolí skladovat...

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři

nakonec zjistíme, že přítomnost benzínu je dle ŠA v pořádku, stejně jak to nakonec prohlásila o hrčících řetězech po startu ;)

vstřikovače měnili všechny čtyři, protože si myslí, že problém může být v některém z nich a asi nechtějí abych jel podruhé na reklamaci.. nevím jestli u aut nebude nějaká vyjímka, ale tuším, že při třetí reklamaci stejného problému mohu odstoupit od kupní smlouvy?

Tak jsem tu zase s benzínem v oleji :) Tento týden auto povezu na druhou reklamaci... Opět přibývající olej - tedy benzín v oleji. Zatím opravovali na základě domněnek a rad z Boleslavi. Snad v druhém kole zapojí i trochu hlavu a změří např. tlaky válců. Třeba to lecos napoví...? Ono už taky těch možností, kudy se tam ten benzín může dostat, moc není, že :)

Odkaz ke komentáři

Na chladiči klimatizace mám 14.9.2011 a na dalším štítku asi nějaký malý chladič(nevím čeho) nad alternátorem je datum 29.9.2011. Tak jsem zvědavý jak dlouho vydrží rozvody, když to mají být ty nové. Poslouchám každé ráno

Mám auto asi o dva měsíce starší, rozvody bychom měli mít v podstatě stejné. Najeto 15 tisíc a něco k tomu, a zachrastilo to asi dvakrát před nějakou dobou, a teď, co mi vyměnili olej,je ticho...

Odkaz ke komentáři

Tak to by mě v celku zajímalo, čím lidi navnaďujou aby tyto motorizace kupovaly?? Asi platí stále pro většinu to ,,české auto" ....

Já po čtení v tomto fóru bych si ten vůz fakt nekoupil, nejen tedy skrz to .. ..ale fakt se tomu divím. :kol-32:

:kol-44:

Odkaz ke komentáři

Taky jsem chtěl vždycky řetěz abych ho nemusel měnit řemen. By mě nenapadlo že v dnešní době neumějí vyrobit pořádný řetěz :kol-44: Mají tam dát oboje aby se to navzájem jistilo

Díval jsem se dnes na motor a našel jsem tam v oblasti rozvodů napsáno zelenou fixou ,,OK,, nevíte co to je máte to také?

Ještě že tam není ,,KO,, :kol-32:

Editováno: , autor: Escrito
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...