milovicak123 Vloženo 28. Květen 2011 Sdílet Vloženo 28. Květen 2011 zdravím, koupil jsem superba a předchozí majitel nepoužíval dx navi, přestože ji měl. navi jsem domontoval, vše funguje jak má. teď ten problém - v kufru mám origo měnič i zesilovač, myslím že se to nazývalo dynamic sound system, dss. kabely všude byly, jen u rádia jsou po krádeži neoriginálně uřezané a zase pozapojované. když vše zapojím, nejde mi měnič (zatím neřeším), ale hlavně hrajou mi jen přední repro. koukal jsem do pinů těch konektorů u zesilovače a našel jsem tak všechny 4 audio vstupy, ale ten kabel má na straně zesilovače zapojené jen dva přední kanály (u rádia je to žlutej konektor na line-out). Sháním někoho, kdo to má origo zapojené, aby mi poradil, jak to teda má být správně.. dss se mi v dx navi nehlásí, hraje jen jako zesilovač.. díky za pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 29. Květen 2011 Sdílet Vloženo 29. Květen 2011 Rádio i zeslivač se musí hlavně správně nakódovat. Zesilovač jako vstup používá přímo výstupy na repro z rádia. Připoj repráky přímo na výstup rádia /navi/ a zjisti jestli hrajou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milovicak123 Vloženo 29. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 29. Květen 2011 (editace) Rádio i zeslivač se musí hlavně správně nakódovat. ano toho jsem se taky dočetl, ale je možné, aby v origo kabelu byly zapojeny jen přední kanály? bez nakódování to hraje jen jako 4kanál. zesilovač MIMOCHODEM je tu dobrá duše, co to umí nakódovat? pha nebo pha-východ Zesilovač jako vstup používá přímo výstupy na repro z rádia. Připoj repráky přímo na výstup rádia /navi/ a zjisti jestli hrajou... to snad né. principem zesilovač je přeci náhrada výkonového stupně z navi (plus nějaké efekty, pomíjím).. takže mi jde o to, zda je správné na vstup toho origo zesilovače použít line-out z DX..? mimochodem jsem to takto jednou omylem zapnul (nevyndal jsem ISO konektory na repro).. no hrálo to, ale hřálo to jako prase a při větších proudech už vypínalo ještě dodatek, repro a dx jsou v pohodě, doteď jsem je normálně používal.. problémy nastaly, až když jsem chtěl rozchodit DSS Editováno: 29. Květen 2011, autor: milovicak123 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 29. Květen 2011 Sdílet Vloženo 29. Květen 2011 No jo, u DX je požit line-out. U mého Rhapsody je to jak jsem psal. Každopádně ve schématu je jen propojení lineout z předních repro. Zadní lineout nezapojen + ze 26pin konektoru pokyny k jízdě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milovicak123 Vloženo 30. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 30. Květen 2011 (editace) No jo, u DX je požit line-out. U mého Rhapsody je to jak jsem psal. Každopádně ve schématu je jen propojení lineout z předních repro. Zadní lineout nezapojen + ze 26pin konektoru pokyny k jízdě. diky za pomoc. je složité to nakódovat? ptám se, protože vypnout airbagy si zvládnu sám a tomu se taky říká nakódování.. k té navi bych ale potřeboval nějaké info, jako kam a co nakódovat Editováno: 30. Květen 2011, autor: milovicak123 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 31. Květen 2011 Sdílet Vloženo 31. Květen 2011 Mrkni na http://de.openobd.org/vw/passat_3b.htm a kódování zde vyčteš. DX jsem ještě nekódoval, možná bude více variant. Tak je vyzkoušej. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milovicak123 Vloženo 31. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 31. Květen 2011 Mrkni na http://de.openobd.org/vw/passat_3b.htm a kódování zde vyčteš. DX jsem ještě nekódoval, možná bude více variant. Tak je vyzkoušej. dík moc, určitě zkusím, jen co se mi podaří zase zapnout rádio Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milovicak123 Vloženo 2. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 2. Červen 2011 tak jsem to nakódoval podle těch německých stránek a maká to skvěle. díky za pomoc! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milovicak123 Vloženo 3. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 3. Červen 2011 mimochodem kdyby to někdo hledal přesně, je to tady http://de.openobd.org/skoda/superb_3u.htm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milovicak123 Vloženo 3. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 3. Červen 2011 No jo, u DX je požit line-out. U mého Rhapsody je to jak jsem psal. Každopádně ve schématu je jen propojení lineout z předních repro. Zadní lineout nezapojen + ze 26pin konektoru pokyny k jízdě. ještě prosímtě pár uživtaelských dotazů.. nakódoval jsem v podstatě každou volbu "mit DSS" a ať dělám co dělám, subjektivně míň to basuje, než když hraju přímo z DX. zkoušel jsem různá nastavení, v návodu je víceméně prd. když mám DSS zapnuté (nakódované), slyším změny v nastavení zvuku u výšek, balance, fader.. ale basy ať nastavím co chci hrajou furt stejně. co dělám špatně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milovicak123 Vloženo 4. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 4. Červen 2011 (editace) upřesnění - když nakóduju předposlední číslo na 0 nebo 1 tak to hraje bez těch přidaných funkcí, ale basuje to tak jak bych čekal a nastavení zvuku jde a projevuje se na všech prvcích. hrajou jen přední kanály - když nakóduju předposlední číslo na 2 (správná hodnota) tak mi hrajou všechny 4 kanály, ale nefunguje korekce basů, je slyšet jen rozdíl mezi tím přednastaveným pop/rock atd. a přitom výšky, balanc a fader fungují normálně Editováno: 4. Červen 2011, autor: milovicak123 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milovicak123 Vloženo 13. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 13. Červen 2011 tak jsem to zkusil generátorem nf signálu a pak korigovat.. no s nastavením se to mění, ale zcela minimálně, ten zesilovač prostě nízké frekvence potlačuje. nějaký bastlíř do diskuze? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milovicak123 Vloženo 4. Prosinec 2011 Autor Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2011 po čase pokrok, celý problém je zdá se v nakódování ECU 47 "soundsystem", kde mám uloženou špatnou hodnotu a nedaří se mi ji nastavit, vždy to jen napíše že nak=odování proběhlo v pořádku a hodnota zůstane stará Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 19. leden 2012 Sdílet Vloženo 19. leden 2012 Jaký máš kódování? Zkoušel jsi to podle těch -de- stránek? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milovicak123 Vloženo 23. leden 2012 Autor Sdílet Vloženo 23. leden 2012 ace kódování jsem zkoušel hodně, některé (správně) nefungují a jiné se chovají divně. zkoušel jsem kódovat podle těch de stránek, zkoušel jsem kódovat v servise originálními přípravky.. stále se to chová tak, že když nakóduju dva přední kanály, hraje to normálně, jakmile zapnu 4 tak to přestane basovat. pokusně jsem zjistil, že když jedu 180km/h tak to změní parametry a basuje to jak bych čekal, takže eliminuji repro, kabely atd. a vzhledem k tomu, že to dělá jen ten zapojený zesilovač dynamicky, považuji to za jeho "vlastnost". pro doplnění, kódoval jsem zvlášť DX a zvlášť zesilovač. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 23. leden 2012 Sdílet Vloženo 23. leden 2012 jj, rádio a zesík zvlášť. To s rychlostí je zajímavý, u mě to zesílí zvuk a trošku změní ekvalizér. Co nastavení GALA na DXku? Podle etky jsou zesíky 2 typy - pro DX a Rhapsody... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanSuperb Vloženo 23. leden 2012 Sdílet Vloženo 23. leden 2012 Ahoj ACE muzes napsat oznaceni zesiku pro DX a pro Rhapsody? dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 23. leden 2012 Sdílet Vloženo 23. leden 2012 3U0 035 456 B - pro digitální soundpaket - vozidla s navi systémem (620 euro) 3U0 035 456 - pro digitální Monsoon soundpaket - Rhapsody (530 euro) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanSuperb Vloženo 23. leden 2012 Sdílet Vloženo 23. leden 2012 (editace) a v cem se lisi? tyto dva zesilovace se nedaji pripojit k opacnemu radiu? snazil jsem se v dilenske prirucce najit pripojeni cd menice do superba avsak ja nasel jen zapojeni 9 pinu avsak z menice jde 10 pinu.nevis nac je ten 10 kabel na pinu c.11 u cd menice?v DP neni vubec zobrazen.predem moc dik Editováno: 23. leden 2012, autor: JanSuperb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 24. leden 2012 Sdílet Vloženo 24. leden 2012 to právě nevím, elsa i etka o podrobnostech mlčí. Proběhla tu diskuze o zesilovačích. Zrovna ten můj (bez se zapíná napětím na levém předním repro z výstupu rádia. Vstup zesilovače je napojen na výstupní svorky pro repro, ale u DX jsou přímo linkové výstupy... Měnič používá jen 9 pinů, je to tak ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milovicak123 Vloženo 28. leden 2012 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2012 moje varianta je ta 3U0 035 456 B - pro digitální soundpaket - vozidla s navi systémem (620 euro). popsané zesílení podle rychlosti je GALA, já nemám zapnuto. Změna dynamiky je funkce dynamic, to mám zapnuto a bez toho se to nedá poslouchat, nemá to basy vůbec. vlastně jsem zkoušel všechny varianty kódování i nastavení funkcí v DX a nenašel jsem řešení k tomu zapínání.. mě to často po zapnutí elektriky trochu lupne, podle mě se to zapíná výstupem z rádia malinko později, což bych čekal že bude u koncernovýho řešení vychytané. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanSuperb Vloženo 4. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2012 caute ogari chci se zeptat mam tento typ zesilovace 1j0 035 456 A zkousel jsem jej pripojit k navigaci typu C v superbu diag ji nasla ale zatim jsem nikde nenasel jak jej nakodovat . nemecke stranky zde uz nejedou nemate nekdo tuseni jak na ten zes? dikes moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 4. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2012 Napiš nebo zavolej Milhauskovi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanSuperb Vloženo 11. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2012 tak co kluci mate nekdo ty nejake udaje jak to nakodovat prosim? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milovicak123 Vloženo 12. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 12. Červenec 2012 já už to dlouho neřeším, nakódoval jsem to podle těch německejch stránek a nějak to hraje... jestli potřebuješ konkrétní kódy tak ti je můžu vypsat.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.