melman_superb Vloženo 28. Květen 2011 Sdílet Vloženo 28. Květen 2011 Čau, co za olej lijete do Škoda Superb 1.9 TDI PD / 96 kW (2005). Podle mazacího plánu Castrolu buď Castrol EDGE 5W-30 nebo Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40. Jaký je v nich rozdíl? Nebo doporučujete rač Shell nebo jinou značku. A kde mám olej koupit? Známý mi doporučil: http://www.olejeobchod.cz/automobilove-oleje-castrol/motorove-oleje/castrol-edge-5w-30-5l - že mají výhodné ceny a rychlé dodání. předem děkuji za jakoukoliv odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 29. Květen 2011 Sdílet Vloženo 29. Květen 2011 Přečti si již založená témata. Snad něco najdeš. A příště napřed čti než budeš zakládat nové téma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Láďa82 Vloženo 29. Květen 2011 Sdílet Vloženo 29. Květen 2011 Určitě raději EDGE Turbo Diesel 5W-40 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 29. Květen 2011 Sdílet Vloženo 29. Květen 2011 nemáš tam niekde štítok čo tam bol za olej??..ak nie,tak v prvom rade treba dodržať normu VW predpísanú výrobcom ( do tvojho ak sa nemýlim 505 01) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlady25 Vloženo 26. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2013 Nechal som vymenit v "neautorizovanom servise" kde vsak chodim pravidelne olej Castrol Edge 5w40, po vymene som chcel zvysok oleja co ostal v 4 litrovom obale doliat do mojej 1l flase kde som mal ten isty olej na dolievanie. Prekvapenie bolo ked som zacal liat olej ze bol uplne cierny kdezto novy olej v litrovke bol krasne zlty cistulinky. Pozrel som aj na olej na odmerke a ten bol tiez cierny. Viem ze pri diesloch sa moze hned olej zafarbit po par km na cierno ale nejako mi to nejde do hlavy hlavnne to ze zvysok oleja co mi vratili bol cierny. Prve co ma napadlo ze mo olej neskoncil v mojom aute ale ze tam skoncil bud nejaky iny alebo este horsie ze k vymene ani nedoslo, co teraz? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 26. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2013 Nevím co ti zbylo za olej ale v 1,9TDi 96kw sem ho už párkrát měňil a ty 4L tam vždycky vlezli :-) Tak nevim co ti mohli dát zpátky :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Byrto Vloženo 27. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2013 Mne tam vždy vojde 4,5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 27. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2013 Tak ono tam vleze aji 5L ale bude to nad max ryskou :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlady25 Vloženo 27. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2013 No mne pri kazdej vymene vzdy vratili 2 deci cca Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 27. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2013 teď tomu docela Vlady nerozumím.Pokud jsem četl dobře tak jsi napsal,že jsi chtěl zbytek ze 4litrového obalu nalít do nádobky kterou máš na to určenou.Pokud jsi chtěl zbytek oleje z nové nádoby přilít někde jinde tak nechápu proč by měl být černý?To by musela být černá celá 4 litrová náplň. Přece pokud koupím nový olej a odbalím ho tak je čistý ne?A pokud někdo z toho něco ulije tak pořád ten zbytek musí zůstat čistý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mobilms Vloženo 1. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2014 Zdravím všechny, po Fordech, VW, Peugeotech jsem se stal počínaje včerejškem konečně právoplatným členem:-) Pořídil jsem si vysněného Supíka!!!:-)) V počátku chci udělat olej, filtry, rozvody. Co se týče oleje, bylo mi řečeno, že se tam lil 5W30. Nechci na tomto moc šetřit a dopřát auto tu nejlepší kvalitu. Můžete mi prosím odsouhlasit Castrol Magnatec 5w40 s tím, že před výpustí starého oleje chci ještě dokoupit přípravek na pročištění (aby se dostaly ven všechny nečistoty). Myslíte, že je to dobrá volba? Nebo by bylo lepší zachovat 5W30 nebo úplně jiný typ? Velice všem děkuji za rady. 1.9Tdi, 96kW Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mobilms Vloženo 1. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2014 Ještě jeden dotaz - bude stačit 4L nebo mám radši koupit 5L?:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nemo.x Vloženo 1. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2014 (editace) Ocekavej, ze ti behem par minut admin poradi, jak funguje vyhledavani... 5w30 pri zachovani 30tkm vymen, nebo klidne menit i pri 15tkm. 4w40 vyhradne pri 15tkm intervalu. Doporucuji menit pri 15tkm a vyber si cokoliv, co splnuje normu VW uvedenou u tveho motoru v manualu na jedne z poslednich stran. Editováno: 1. Říjen 2014, autor: nemo.x Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 1. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2014 (editace) Ahoj Magnatec neni pro vůz skoda superb je to shit... Vydře ti váčku ... Použij 5w40 specifikaci a znacku dej Castrol Ege Turbo Diesel je to zlatá bandaska a budeš si pískat.... Místo nějaké sračky čistící bych ten olej vyměňil dříve třeba už v 5 tisících to se mi zdá odost lepší než motorem prolívat kdo ví za chemii... edit : a výměny max po 15 tisích při tom 5W40 edit2: pokud neodsaješ všechen olej hadičkou i z olejového filtru atd. tak by ti 4 litry měli stačit po naplnění na uroveň poloviny rysky.... Pokud vše správně odsaješ tak je 4L málo... Editováno: 1. Říjen 2014, autor: Airman64 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 1. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2014 Ocekavej, ze ti behem par minut admin poradi, jak funguje vyhledavani... Svatá pravda, našel jsem další vlákna a spojil to všechno dohromady. Takže kolega mobils bude příště jistě napřed hledat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mobilms Vloženo 1. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2014 Moc se omlouvám o spamování. Chvilku mi potrvá než se zde rozkoukám ale vyhledávání dám příště určitě více času:-) Jinak děkuji za rady. Koupím tedy 5L Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40. Nevadí, že tam byl původně 5W-30? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mobilms Vloženo 1. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2014 Ještě bych možná poprosil o radu co se týče vzduchového a olejového filtru. Značka Bosch mi přijde jako ověřená. Ale dám zase radši na Vaše doporučení.:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nemo.x Vloženo 1. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2014 Cti to tady. Vzdyt jsem ti na presne tuhle otazku odpovidal. Filtr je jedno. At jsem zkousel, co jsem zkousel, nepozoroval jsem naprosto zadne rozdily - a stejne jsem menil vzduchac pri kazde vymene oleje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 1. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2014 ten prechod nevadí.... já to měl to samé a presel sem a v pohode :-) A filtr klidne jak píše kolega... ja ho měnim po kazde zime stoji asi 150 kč :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 1. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2014 Přesně jak píšou kluci, určité 5w40 a hlavně ne magnatek, na nesmrtelným motoru jako mas ty jsem při použití tohoto oleje vydržel váčku, jde o to ze do PD motoru musí olej ve specifikaci 505.01 a magnatek je 505.00 a v tom je ten háček,o kterém jsem před vydrenim neměl ani ticha,ze se oleje dělí ještě dle těchto čísel,tak at neudělá s stejnou blbost jako já. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mobilms Vloženo 2. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2014 O tom dělení jsem taky neměl tucha. Každopádně zítra by měl přijít, tak o víkend se do toho pustím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 2. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2014 Hlavně žádné proplachování! Uvolní to bordel a spíš tomu motoru uškodíš Druhou výměnu udělej dříve a je to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mobilms Vloženo 3. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2014 Hlavně žádné proplachování! Uvolní to bordel a spíš tomu motoru uškodíš Druhou výměnu udělej dříve a je to JJ..,nakonec jsem radši ten proplach nekoupil...dnes jsem zajel pro filtry (MANN) a zítra v osm se jde na to.:-) Druhou výměnu udělám dle rady dřív.. Jinak jsem dnes koukal, že trochu teče z EGR ventilu...myslíte, že bude stačit pročistit, popřípadě nové těsnění? Asi těžké radit, když to člověk nevidí:-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ghostbuster Vloženo 3. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2014 za skusku "nic nedas" urcite po vycisteni bude na tom egr lepsie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kr3matolog Vloženo 28. leden 2015 Sdílet Vloženo 28. leden 2015 (editace) ahojte, poradte mi, co si myslete o oleji potrebujem to naliat do 1.9 tdi 96kW. Je lepsi 5w40 alebo 5w30 ? http://olejposta.sk/Valvoline_DuraBlend_Diesel_5W-40_5L__r_82.html Editováno: 28. leden 2015, autor: kr3matolog Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.